Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    yok bende öğme işten o minik sigara paketi kadar mırmırı yakaladım. atakaş derken bir köy içinden yol iniyor ya hemen yolun altından atıyorum. honda civic aracım var hafta sonu belki karşılaşmışızdır. fırsat buldukça oralardayım ama orda gece tinerciye rastladım gece avını öğmeişte yapıyorum. kise olmuyor. aslında bahsettiğim bölgeden çupraları gece almıştım.

2. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    yok sübye bıyığı ile alıyordum genelde ama karideste olur. fırtınadan önce çok bereketliydi akşam 7:30 dan sonra iki köstekli iğneye sübye bıyı ile attımda bir iğnede çupra bir iğnede sarkoz gelmişti. yine o akşam sübye bıyığını taktım genelde 0,25 florocarbon misina kullanıyorum sağlamdır aslında kösteği koparttı. çekemedim. sonra derken bir fırtına balıktan eser kalmadı

3. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    belki de. ben çocukluğumdan beri erzin kumsalında balık tutarım. bu bölgede çakıllı denizde yeniyim yani, oltayı taktırıp duruyorum. sinir ediyor. hiç alışmamışım, erzinde daş nedir bilmeyizdik biz

4. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    o problem oluyor hafif kurşunda problem yok ama benim gibi ağır kuşunla atınca ciddi problem ratı iyice havaya dikip son sürat çekmek gerekiyor. Balık yakalanmışsa zaten dert etmeye gerek yok takılmaz ama boş çekerken dikkatli olmak gerekli yada hafif kurşun olması lazım 10-15 gram. ama o kurşunla uzağa atılmayacağı için sağlam kısmetli değilsen o mesafeden ufak gümüş ve mırmır harici balık alamak hayalden başka birşey değil. dedimya balık işi kısmet işi hiç belli olmuyor. yazın adam balıktan anlamıyor normalde kendide söylüyor zaten anlamadığını "levrek köstekli oltaya vurmaz" adam 1 metre yanımda aynı mesafeden köstekli iğneyle iki adet levrek aldı. dedimya sağlam kısmetliymiş:)

5. seyfiklim

seyfiklim SEYFULLAH

Favori Kamış:
    Ryobi
    Favori Makine:
    Ryobi ecosima 8000 4+1 rulman
    En İyi Avı:
    3 kg sazan-1.2 kg Harmadar
    Ha bir de cumartesi akşam 1.2 kg harmadar aldım arkadaşlar. Yem olarak boru kurdu ile avlanıyorum. Aldığım mırmırlar iri boydu.

6. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    arkadaşlar çocukluğumdan bu yana köstekli olta ile 1000 tane levrek tutmuşumdur heralde. Bilseydim bu sayı çok daha fazla olurdu he ??? yani tek iğneli atacam bundan sonra öyle mi ? ama şöyle, yani kurşun ve iğnenin var olduğu bir yerde otomatikman köstek devreye girmiş olmaz mı ? siz galiba kurşun yerine sardalya löp etini kastediyonuz anladım. erzinde midye oluyo ayağınızın dibinde, çömel, midyeyi aç, tam 5 numara iğne için yaratılmış midye. hep levrek gelir, çupra ise ben almadım, alan oluyor. ben çuprayı denizden sadece karidesle tutabildim bugüne kadar, midyeye gelmedi mübarek erzin için konuşuyom

7. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    bu foruma video nasıl atılabiliyor acaba, kıyıdan tuttuğum 150 gr levrekleri yayınlamak istiyom, daha büyükleri de var tutarken çekilmiş

8. simendifer

simendifer Sennur

Önce youtube ya da dailymotion gibi video yüklenen sitelerden birine videoyu ekleyip, daha sonra videolar bölümünde konu açarak link vermelisiniz. Direk foruma video yükleme uygulaması yapılamıyor. Levrek videolarınızı merakla bekliyoruz.

9. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    raporda teknik ve bölgeleride yazarsan daha güzel olur tabi sakıncası yoksa

10. mhin

mhin MEHMET HÜSAMEDDİN

NE VARSA BOTTA VAR KIYIDAN BALIKÇILIKLA UĞRAŞMAYIN.BOTA GELİN BOTA.DÖRTYOL LİMANINDAN SOLA DÖNÜN .MARKETİ HİZALAYIN.DOMUZ BURNUNUDA HİZALAYIN.GÜNEŞ DOĞMAK ÜZEREYKEN VE DOĞARKEN 3 LÜ OLTAYA MERCANLAR 2 - 2 GELİYOR.ÇUPRALAR KAFA ATA ATA GELİYOR.GÜMÜŞLER SALINA SALINA GELİYOR.AMA EN ÇOK MERCAN GELİYOR.
    BALIK YOK DEĞİL.BALIK ÇOK.YILLARDIR DERLER,BALIK BİTTİ BALIK BİTTİ.BALIK PLANTASYONLARI DEĞİŞİYOR SAdece.karadenizde hamsi kalmadı diyorlar.SONRA BİR HABER YOK ŞU KADAR HAMSİ YAKALANDI YOK HAMSİ 1 TL FALAN.CENABI ALLAH BU DOĞAYI ÖYLE YARATMIŞ Kİ?DOĞA KENDİ KENDİNİ PLANLIYOR.ÇIKIŞ KAPILARI AÇIYOR KENDİNE.YANLIZ AYNI YERDE TAN AĞARIRKEN BALIK VAR DİĞER ZAMAN YOK.ENTERESAN.RESİMLERİ EN KISA ZAMANDA KOYACAĞIM.PAZAR GECE 00.00 DA ÇIKTIM ANTEPTEN 02.30 DA ANILAN YERDEYDİM.09.30 DA ANTEPTE İŞTEYDİM.AKŞAMLEYİNDE ROKA SALATASI İLE MERCAN ÇUPRA FIRIN.GÜMÜŞ TAVA MASASINDAYDIM.DAR ZAMANDA GELİP DÖNDÜĞÜM İÇİN KİMSEYİ ARAYAMADIM.

SAYGILARIMLA.

11. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    kıyıdan nerden atıyorsunuz vede gece avımı gündüz avımıydı balıkları yakaladığınız gün?

12. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    ooo mehmet bey bende pazar nöbetçiydim dedim arasammı acaba diye ama sonradan bale kursu geldi aklıma forumdada ses soluk çıkmayınca herhalde gelemeyeceksiniz dedim. öğlenden sonra gidincede zaten şu sıra gelse bile botla açılmıştır diye düşündüm:) avların bereketli olsun:)

13. seyfiklim

seyfiklim SEYFULLAH

Favori Kamış:
    Ryobi
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    doğum hastanesi ile yelken kulübü arasındaki yeni yapılan anıtın karşısındaki kayalıklardan saat 19.30-23.00 arası aldım.

14. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    demekki orda dere ağzı var ya her zaman balık yapıyor ama gündüz daha az yapıyor bereketli avlar:)

15. seyfiklim

seyfiklim SEYFULLAH

Favori Kamış:
    Ryobi
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkür ederim :)

16. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Lütffenn.....

Sürdürülebilir Kıyı Balıkçılığı İçin,

Umarım bu tutuğunuz levrekler, levrekler limit altı değildir (18 cm) üstünde olucak,evet bende küçükken, büyük küçük demeden çok levrek tuttum neyin ne olduğunu bilmiyordum ozman şimdi çok pişmanım açıkçası keşke tutmasaydım diye, karar aldım kendi kendime , tutcağım l levreklerin en az boyu 35 cm olmasına dikkat edicem,çünkü üreme olgunluğuna 5 senede erişiyor !! biz böyle küçük boyda balıkları tutukça,ileride ne avlayabiliriz dimi arkadaşlar, lütfenn avladığımız balıkların boyuna ve kilosuna dikkat edelim,

Asla hırsımıza yenik düşmeyelim...

Saygılarımla....

17. mhin

mhin MEHMET HÜSAMEDDİN

Gültekin bey yazdığım gibi çok zamansız geldim.Ani bir kararla,gece yarısı.bu nedenle kontak kuramadım.Saygılarımla.

18. seyfiklim

seyfiklim SEYFULLAH

Favori Kamış:
    Ryobi
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bir aksilik çıkmazsa yarın akşam saat 19.00 gibi yelken kulübü civarına balık avına çıkacağım, inşallah deniz bereketli olur.

19. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    boru kurduyla at derim ben

20. seyfiklim

seyfiklim SEYFULLAH

Favori Kamış:
    Ryobi
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Gültekin Bey ben de boru kurduyla atacağım geçen hafta harmadar almıştım belki yine şans güler:) gelirseniz beklerim