Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. mhin

mhin MEHMET HÜSAMEDDİN

Mrhaba Arkadaşlar herkesin işi yoğun heralde.Dörtyoldaki kardeşlerim abilerim.Bir gece ansızın gelebilirim.Ama anca Seneye:)

2. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Hoşbulduk teşekkürler

3. seyfiklim

seyfiklim SEYFULLAH

Favori Kamış:
    Ryobi
    Favori Makine:
    Ryobi ecosima 8000 4+1 rulman
    En İyi Avı:
    3 kg sazan-1.2 kg Harmadar
    Herkese Selamlar ben de iskenderunda kıyıdan avlanıyorum ama bu aralar pek gidemedim.

4. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    tam diyordumki 31 aralıkta ay karanlığı var iyi balık yapar diye bugün yarıkkaya esmeye başladı muhtemelen hafta sonu yağmur olacak yağmur yağmadan dinmez çünkü yarıkkaya

5. mhin

mhin MEHMET HÜSAMEDDİN

İŞİMİZ OLUR YARIKKAYA OLMAZ ,İŞİMİZ OLMAZ YARIKKAYA OLUR.

6. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    walla mübarek tam ay karanlığına denk geldi gelmese iyi olurdu özledim çupraları kıyıdan birşey çıkmıyor ay müsait değilse

7. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    mübarek beni yalancı çıkarttı yağmurda yağmadı ama yarıkkaya dindi nasıl olduysa. hava günlük güneşlik hala sağnak yağışlı yazıyor meteoroloji sayfasında yarın açık gösteriyor yarın yağmasa bari

8. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    tüm dostların yeni yılını kutlar huzurlu bir yılı sevdikleri ile beraber geçirmelerini temenni ederim

9. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Herkesin yeni yılını kutlar, saglıklı,mutlu ve huzurlu bir yıl geçirmenizi diler, ayrıca balık avlarınızın da bereketli geçmesini dilerim.

10. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Ömürden bir yıl daha...

2010 yılınıda geride bırakıp, 2011 yılına merhaba dedik, Tüm arkadaşların yeni yılını bende en içten dileklerimle m. Sevdikleriyle en güzel ve en mutlu şekilde geçirmelerini canı gönülden temenni ederim.

Doğu görevinin bitmesine 1,5 yıl kaldı... hadi hayırlısı...

Mahmutbey, Dörtyola ocak 24 gelmeyi planlıyoduk sanırım 26-28 gibi izne ayrılabilcem...

Görüşmek dileğiyle....

Saygılarımla...

11. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....

Gültekin bey, ayşığında balık toplanmaz dağınık olur ve balık genelde kıyılar bu durumda tecrübeyle sabittir :)

Gece kıyıdan at-çek çalışması yapmak için ayın biraz kendini göstermesi en güzeli dolunay tabi de ayın bu durumu bulunmaz nimet, neden gece at-çek denemesi yapmıyorsunuz.. '' Şiddetle tavsiye olunur''

Forumda yakalanan trofe levreklerin yarısı akşam saatlerinde yakalanmış,raporları okursanız faydalı olucağını tahmin ediyorum...

işte link-1
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=37697

İşte link-2

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=35023

Son düzenleme: 2 Ocak 2011
  12. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    artık onu deneyeceğim bakalım kısmet dolunayda yemli takımla olmuyor bari at çek yapmak lazım:)

13. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yakup kardeş bende zaten ocak ayının 28 inde izne ayrılacağım 12 gün dörtyoldayım bu süre içerisinde ne zaman istersen gece gündüz 24 saat benim için farketmez balığa gideriz, burnumda tütüyor valla inşalla görüşürüz benden yana sorun yok yakup kardeş, sadece dörtyol balıkcı barınağı ile yetinmeyecegiz kısmet olursa botaşın içi at çek için süper bir yer kısmet olursa beraber orayada gideriz, ayrıca ben arsuzun kale köyüne balık avına gidecegim dayım da balık avı hastası ve ustasıdır tekneyle balık avına davet etti inşalla bende davete icab ederim ama genelde dörtyoldayım ve barınaktayım görüşmek dileğiyle :)

14. mhin

mhin MEHMET HÜSAMEDDİN

SELAMÜNALEYKÜM.pAZAR GÜNÜ dÖRTTAŞIN YANINA GİTTİM.bir kaç kşi balık tutuyordu.Hava deniz mükemmeldi.Ama avlanmadım.gÜLTEKİN BEYİN TELEFONU OLSA arayacaktım.Baran beye msj attım.Tüm arkadaşlarımın yni yılı hayırlı uğurlu olsun.28 ocak ta görüşmek üzere.Arsuzda çok avlak bir yer bulmuş arkadaşımın arkadaşı.Tam yerini öğrenirsem paylşacağım.

15. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    teşekkür ederim düşünmeniz yeter aslında pazar günü saat 2 ye kadar fabrikadaydım. saat 3 gibi atakaşın limanın ordaydım oltaları attım bekledim. ama iyiki avlanmamışsınız kıyıda tık vuruş alamadık. gerçi botla giden çoktu ama bilmiyorum alan varmı. iskenderunlu tekneci arkadaş var onlarda balık olmadığını söylüyor. hayırlısı bakalım şu geçen günki kötü havadan sonra balık kıyıları terkeyledi herhalde.

16. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    telefon numaramı özelden mesaj attım mehmet bey. her zaman beklerim

17. Ossy

Ossy Cihan

2 Hafta Önce İskenderun Liman kenarından 1 Mırmır 1 Kefal aldım dolnay vardı. Sabaha kadar ordaydık. Bizden başka kimsede yoktu. At çek ile 1 tane tasmalayamadığımdan 1 taneside misinamın kopmasından (ama baya büyüktü neredeyse beni içeri çekti) dolayı kaçtı.
    Geçen pazar da sabah 5 te Çevlikte limandaydık. 2 Kayış balığı 1 gümüş sonrası boş rüzgarın da etkisiyle birşey alamadık... Ama iskenderun'da ki avlarım kadar Samandağ'da zevk alamıyorum...

Şimdilik Ara verdim. Harun bebeği bekliyoruz artık. 10 güne kadar aramızda olacak 1-2 ay sonra tekrardan başlarız.....

Bu arada Ben Cihan_C Bu yeni Rumuz (:)

18. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    S.A arkadaşlar
    Ya neden sohbet eden yok
    Hatay/Dörtyol/iskederun hattı nerdesiniz
    arkadaşlar tanışalım bilgi paylaşımında bulunalım :))

19. Ossy

Ossy Cihan

S.a. aßicim ßen genelde Msn'deim. ordan daha rahat sohbet ederiz.

Msn kullanan arkadaşlar adresim
    : hayallerin@hotmail.com

20. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Mrb

Erzinliyim, Dörtyoldan evliyim, Adanada yaşıyorum. Çocukluğumdan bu yana Erzin sahillerinde levrek ve çupra avlarım ya da avlamaya çalışırım.

80'li yıllarda Erzin sahili Enka tabir edilen yerde yaz mevsiminde çadır kurardık. çocukluğumun yaz tatilleri hep burada geçmiştir. Denize 40 mt uzaklıktaki bu evlerde yaşarken, rahmetlik babannem dedeme derdi ki, git de biraz balık getir. dedem ne kadar getireyim diye sorardı ? iki kilo üç kilo getir işte. dedem bir iki saat içinde iki üç kilo çupra-levrekle eve gelirdi. ben de onun yanında gide gele bu amansız balık hastalığına yakalandım

Önce kumluk olan Erzin denizinden bana midye toplatırdı. on beş dakikada küçük su pet şişesini dolduracak kadar midye çıkarır dedeme verirdim.
    Erzin sahillerinde midye olur. Allah bu midyeyi tam böyle, oltanın iğnesine göre yaratmış sanki. harika bir yemdir. Çocuk olmama rağmen büyük adamlardan fazla levrek tutuyordum.

90 lı yıllardan itibaren denize göçmez olduk, ben de denizden ve balıktan
    soğudum. Balık bende bir çocukluk anısı idi. Ta ki bu sene Mehmet'in, gel balığa gidelim değişiklik olur deyip de beni Burnaz'a götürmesine kadar. Memet ayağının dibinden topuğunun altından bir anda 4-5 midye çıkarıverdi. iğnelerine taktı, attı. bir dakika geçmedi ki, 20 cm lik bir levrek oltasına takıldı. uzaklık 10 mt yoktu. Bunu görünce çocukluk anılarım depreşti. Ben de takımlardan birini açtım attım. 2 tane de ben tuttum. Tekrar çocukluk günlerime döndüm diyebilirim. O kadar mutlu oldum ki, sabaha kadar burada durmaya karar verdim. Akşam 6'dan sabah 6'ya kadar olta sallamama rağmen, ilk geldiğimde tuttuğum 2 adet levrekten başka birşey yakalayamadım. Gece boyu hiç oturmadım, hep ayakta tek başıma olta salladım, Mehmet gece boyu uyudu. 1,5 - 2 paket de sigara bitirmişim sabaha kadar. (bu yaz sonunda bıraktım sigarayı) sabah 6.30'da Mehmet uyandı, oltasına midyeyi taktı, salladı 7-8 metre içeri, o da, ben de levrek tutmaya tekrar başladık. saat sekiz-sekiz buçuk olup da, güneş vücudunu yakmaya, sinekler de ısırmaya başlayana kadar 2 levrek daha tuttum (küçük pet şişe boyunda idiler) Tuttuğum birkaç levreğe baktım, poşeti elimle tarttım, yarım kilo ya eder ya etmezlerdi. Ticari boyutunu düşünürsen zaten, dörtyoldan burnaza git gel bi kilo levrek parası eder yani. Ben sadece beni çocukluğuma götürdüğü için bu iş, belki 30 kere bu yaz balığa gittim. Temmuz 26 da öyle bir sıcak bastı ki memleketi, deniz kıyısında bile esinti olmadı, sıcaklarr ve rüzgarsızlık, bunaltıcı hava ramazan ayını ortaladı. Ağustos-Eylül ayında 5 kez gidip elim boş döndüm.

Ekim ayı başında, her zamanki gibi BUrnaz'a midye kullanarak levreğe gittim. Fakat yanımda geceden aldığım karides vardı. Dedim ki, AĞustos eylül boyunca midye taktım attım, küççücük Çatalkuyruklardan başka birşey tutulmuyordu. Bir de karides atayım. Karidesi cömertçe takacan. Memet'ten gördüğüm levrek takımlarının iğneleri kücücük oluyordu. Bense dükkandan hazır takım almıştım ve iğnem Memedinkinin iki katı büyüktü. heralde siz ona 5 numara 6 da olabilir diyorsunuzdur. Karidesi okey zarı kadar büyüklükte parçalara ayırıp cömertçe oltama taktım. Umutsuzca salladım zevk için. 2 saat içinde 5 tane pilot kalem uzunluğunda çupra tuttum. Sevincimden havaya uçtum. Çünkü BU bereketi kaçmış sahillerde iki aydır levrek tutamıyordum. fakat artık çupra vardı. ve tutulması levrekten daha zevkli idi. ekim ve kasım aylarında karides ile her gitmeye 5 adet yine yarım kiloyu geçen-geçmeyen avlar yaptım.

Ekim ve Kasım aylarında, Burnaz kumsalından Pilot Kalem boyunda 5'er tane çupra aldım. Aralıkta ise hep avcumu yaladım. Aralık sonunda ise, Öğme iş - Atakaş arası taşlıktan yassı 100 gr lık balıklar tuttum. at-çek

BU denizlerde balık bitti mi, yani kıyıdan. tutabilen varsa bana akıl versin. ben de eve balık götürmek istiyorum artık

Son düzenleme: 7 Ocak 2011