Bende avlandığım zamanda bizzat şahit oldum küçük bir tekne bizim avlandığımız yere (peteğin önüne) ağ attı.O kadar ağı var bilmem nesi var ne isterki kıyıdaki balıktan hiç anlamadım.Biri şikayet etmiş sahil güvenlik gelmiş ama serbest burada deyip gitmiş.Orda balık olmaması çok normal artık.
Merhabalar, Öncelikle hafta sonu osmaniyede olduğumdan av yapamadım. yorumlarıda gelince okudum plamutun hayırlı olsun. fakat pazar gecesi dönerken bir ziyaret etmek istedim barınağı. boru kurdu falan vardı atarım dedim birde D.A.M python 20-50 spin kamış almıştım onu denemek istedim açıkçası. yakup kardeşim atçek yap tavsiyelerine kulak verdim artık. herneyse bir iki şapırtı oldu 5-6 sahte salladım ama sahtem çok ufaktı hafif geldi. büyüğüde vardı ama iğneler paslandığından atmak istemedim. herneyse başka bir levrekçi ile biraz yemli takıldık saat 8:30 tık vuruş olmayınca vazgeçtik. artık sizlerin raporlarını okuyup hevesleneceğim
S.A Arkadaşlar İznimin ilk gününün 1 kg palumut avı ile vermiş oldugu heyecanın yanısıra siz arkadaşların bu konuda yapmış olduğu yorumlardan ve temenilerden dolayı çok teşekkür ederim. Ve gelelim asıl 2.nci günkü yani pazar günkü heyecana sabah saat: 07.30 sıralarında kardeşim erkan dayım nuri ve ben İskenderun Konacık barınagından tekneyle açıldık ve 25 kulaca geldigimizde dayım nuri hemen oltayı saldı anında hemen celbiti cekti ve sonrası tabiki bizde başladık gümüşler, celbitler, yer yer çift çift bazende üçlü geldigi oluyordu tabiki bu arada deniz biraz dalga vardı yagmurda cisil cisil yagıyordu zaman zaman yerimizi değiştirdik 32 kulaç 36 kulaç gittik tabiki avımız heyecan dolu sürüyordu benim bu arada oltaya diger tutmuş oldugum balıklardan daha agır bişeler asıldı baya beni zorluyordu ve sununda dışarı aldım dayım nuri bana dönerek lagosu çektin yegenim diyerek darısı bize dedi bu arada bizim kardeş erkanı deniz tuttu ve 10.30 gibi dışarı çıkardık çıkmışkende güzel bir kahvaltı ettik daha sonrasına biz tekrar içeri açıldık avımıza bıraktıgımız yerden devam ettik tekrardan çerbitler gümüşler gelmeye başladı yine benim oltaya busefer lagostanda kuvvetli bişeler asıldı 2.10 luk spin linefenin kamışı tam bi U şeklini aldı heyecanla çekiyordum tabiki bu arada dayıma seslendim kepçeyi hazır etmesini söyledim agır bişeler geliyor dedim neyseki gerek kalmadan balıgı tekneye aldım dayım bile şaşırdı yegenim bu yuva balıgı kolay kolay kimse çıkaramaz dedi felaket dişleri vardı çupraya benziyordu yaklaşık 750 gr civarında güzel bi balık tutmuş oldum avımız heyecan dolu devam ediyorduki yine benim olta güzel bi balık ile buluştu baya zorlu geliyordu ki birden benim olta daha çok agırlaştı çok felaket bişe bastı oltaya yaklaşık 2 metre kadar çektim olta boşaldı dışarı çıkardıgımda oltanın ucunda sadece mercan kafası vardı dayımın dedigine göre büyük ihtimalle akya olabilir dedi balık avımız böyle devam ederken saat:16.00 sıralarında rüzgarın artarak denizin kabarması ve yagmurunda biraz fazlalaşması dolayısyla balık avımıza son vererek dışarı çıktık Dayım nuri yaklaşık 7 kg ben 5 kg kardeşim erkan içerdeyken 1.5 kg, dışardanda yaklaşık 3 kg kadar çırpan tutmuş oldu heyecan dolu ve unutulmaz bir gün yaşamış olduk SAYGILAR..
Hazırlıklarım Herşey Tamam, Sıra balıkları kandırmakta Her şey yolunda giderse 5 Şubat 2011 Ordayım,bende Mahmut abi gibi çoğunlukla barınak uç nokta ve arka noktalarda at-çek denemeleri yapıcam, bunun dışında çayboğazı,öğmeyiş sahil şeridinide yoklamayı düşünüyorum. Eşkal veriyorum Üzerimde gri bol cepli pantolon, haki balıkçı yeleği , avatarımdaki şapka ,spor ayakkabı ve sırtımda da haki çanta olur... saygılarımla...
Tuncelideki adama bu anlatılırmı soluksuz okudum şimdi saol sayende Dörtyola gelmeden kafayı bozcaz sayene geceleri uykum kaçıyo uyuyamıyorum heycandan, çok güzell bir gün yaşamışsınız orda bende olucaktım ama benim işler yolunda gitmedi herneyse abi sen organizasyonu yap haftaya elimin şişiğinin inmesi lazımm 6 ayın hasreti var ona göre,,, Ben gelene kadar bari bir dişi bir erke bırak olurmu Saygılarımla...
ALINTI=ceranımoo_ist;790186]Tuncelideki adama bu anlatılırmı soluksuz okudum şimdi saol sayende Dörtyola gelmeden kafayı bozcaz sayene geceleri uykum kaçıyo uyuyamıyorum heycandan, çok güzell bir gün yaşamışsınız orda bende olucaktım ama benim işler yolunda gitmedi herneyse abi sen organizasyonu yap haftaya elimin şişiğinin inmesi lazımm 6 ayın hasreti var ona göre,,, Hemşerim benimde uykularım kaçıyodu))) bu avın üstüne, valla gece çok rahat uyudum, tüm sinir sistemlerim boşalmış durumda üzerimden büyük yük atmış gibiyim tavsiye ederim erken gel bence ) aslında bu duygu anlatılmaz yaşanması lazım birazdan dörtyol barınaga gideyim bi yoklama çekeyim bakalım görüşmek üzere hemşerim SAYGILAR ..
Şimdi çarşıdan geldim 04.02.2011 saat :10.00 biletimi aldım çok şükür Mahmut Abi, Dörtyoda hava şartları nasıl ? deniz bulanıkmı vs. ? Abi İskenderun organizasyonu nu yaparsan iyi haftaya olur yemler benden Saygılarımla... Şubat 4 akşam saat 20.00 de Dörtyoldayım,
ALINTI: ceranımoo_ist;790213]Şimdi çarşıdan geldim 04.02.2011 saat :10.00 biletimi aldım çok şükür Mahmut Abi, Dörtyoda hava şartları nasıl ? deniz bulanıkmı vs. ? Abi İskenderun organizasyonu nu yaparsan iyi haftaya olur yemler benden Hemşerim havanın fazla tadı yok dün mesela yagmurluydu yagmura ragmen balık avını bırakmadık sonucu zaten biliyorsun boş dönmedik bugün ise havanın parçalı bulutlu birazda güneşli olması iyiydi fakat ögleden sonra rüzgar çıktı planlar altüst oldu ama rüzgara ragmen barınagın ucuna gittim,kalamar kafası tüm takıp attım beklemeye başladım bu arada kurşunlu silikon ile at çek yaptım silikon mükkemel yüzmesine ragmen tek vuruş alamadım sahtelerimi denemeye başladım bu arada rüzgar hızını kesti hava karardı ben halen sahtelerimi at çek yapıyordum (striko pro )nun beyaz fosforlu 11 cm lik sahtesini denemeye başladım karanlıkta mükemmel yüzüşü belli oluyordu ve atıp çekmeye devam ederken hemen 3 metre önümde sahteme büyük bi balık saldırdı aniden üstüne atladı ben inan birden ne yapacagımı şaşırdım korkmadım desem yalan olur, birden heyecanlanmam dolayısı ile benim kendi hatamdan hızlı sarım yapınca sahteyi yediremedim, başımdan kaynar sular döküldü sanki kaçan balık büyük olur derler ya gerçekten büyük bi balıktı ama ne oldugunu çıkaramadım en az 5 kiloluk bi balıktı sanırsam ya levrekti yada kofanaydı biraz daha at çek yaptım ama havanın aşırı soguk olması etkiledi, bu günü şiftahsız bitirdim ama sahteme büyük bir balıgın saldırmasıda güzel bir heyacandı ve benim için sahtemin iyi iş yapacagı anlamına geliyordu işalla alacagız durmak yok hemşerim bugünde böyle geçti ayrıca yem sorun degil hemşerim sen bi gel bakalım duruma göre bişeler yapmaya çalışacagız iskenderun olmazsa burdan açılmaya bakarız yanımıza bir iki kişi daha bulursak iskenderun işide olabilir görüşmek üzere saygılar..
akşam yemli lüfer yapayım dedim iskenderun barınağına gittim bir dalga bir dalga taşları aşıp geliyor. İskenderunu tercih etmemin sebebi orada mendireğin ucuna kadar araba ile gidilebiliyor. hava soğuk oltayı serince arabada beklerim diye düşünmüştüm. bir güzel arabayıda tuzlu su ile yıkamış olduk. neyse hemen geri döndüm petrole girip arabayı yıkattım. tam lüfer havası idi fırtınalı ama nafile vursa çekene kadar sırıl sıklam olacaktık. heryerin bir zaafiyeti var. dörtyolda araç ile mendireğe gidilmiyor. iskenderunda gidiliyor beton duvar alçak falan falan. bende ancak sizin raporlarla yetiniyorum. hafta sonu cumartesi sabaha karşı dörtol barınaktayım allahtan bir keder çıkmazsa
Bu iki balıkta aynı familyadan geliyor ama, ceylan daha ince üzerinde enlemesine doğru karartılar var kafa yapısı ve çene yapısı daha uzunca aynı zamanda siveri,kuyruk kısmı yarım hilal şeklinde ince , palamut daha toplu kafa yapısı nispeten ceylana göre biraz daha küt sırt yüzgecinden orta kılçık kısmına doğru paralel kalın çapraz çizgiler mevcut, kuyruk yapısı da ceylana benzer şekilde kalınca yarım hilal şeklinde ... Kalın sağlıcakla....
Sağlam heycan yaşamışsın abi,güzel anlatımın için ayrı yeten teşekkür ederim sana ,yerinde olmak isterdim şahsen, bu sana ve bize de ders olmuş sahtemizi çekerken bundan sonra aksiyonunu ve hızını bozmuyacakmışız, senin sahteye atlayan bence kofanadan başkası değildir. Ben sana güveniyorum ben gelmeden güzel bir trofe alıcaksın... Kalın sağlıcakla....
ALINTI =salihzade_61;790407]Mahmut bey baya heyacan yaşamışsın, aman kalp sağlam olsun Yılmaz bey; Mangal gibi yürek var derler ya, aha işte bizde ondan var, merak etme )))
ALINTI=ceranımoo_ist;790585]Sağlam heycan yaşamışsın abi,güzel anlatımın için ayrı yeten teşekkür ederim sana ,yerinde olmak isterdim şahsen, bu sana ve bize de ders olmuş sahtemizi çekerken bundan sonra aksiyonunu ve hızını bozmuyacakmışız, senin sahteye atlayan bence kofanadan başkası değildir. Ben sana güveniyorum ben gelmeden güzel bir trofe alıcaksın... Hemşerim havalar müsaade etse bişeler yapacağız, ama böyle bozuk devam ederse zor, bugün sabah saat: 07.30 dan 17.00 a kadar dörtyol barınaktaydım palamuta, lüfere, levrege silikon salladım hem top mantarlı, hem de kurşunlu ayrıca sahtelerimi denedim sonuç fiyasko zaten saat 10.30 dan sonra deniz bozdu yinede devam ettim, barınagın ögmeiş tarafına bakan kısmına geçtim dış kısma yemli attım sahte, silikon herşey denedim, sonuç boş çay bogazında top mantarlı silikon denedim sonuç boş, bu sefer tam tersine barınagın aygaz kısmına bakan tarafına dışarıya sahildeki kayalıklarda sahte denedim yemli denedim sonuç yine boş artık soğuk iyi bastırdı, avımı bu günlük böyle sonlandırdım zaten çırpandan başka balık alanıda görmedim bugünkü raporum böyle hemşerim saygılar..
ALINTI=metallurgist;790643]muhmut kardeş ne yaptın bugün poyraz vardı herhalde dalga durumu nasıl Gültekin bey deniz bozuktu poyraz durmadı, zaten durumu bir önceki mesajımda yazdım tam bir fiyasko, ama herşeye ragmen durmak yok devam, yarın işalla güzel olur sabah erkenden barınakta olurum saygılar.
walla bu akşam mustafa var orda malzeme satıyor onuda aradım bu akşam hiç gelme dedi gitmedim. şimdide rüzgar durdu ama vakit iyice geç olduiçim içime sığmıyor. yarın akşam kısmetse gideceğim bakalım durumu bildirirsen öğlenden sonra müsait olduğunda memnun olurum
ALINTI=metallurgist;790686]walla bu akşam mustafa var orda malzeme satıyor onuda aradım bu akşam hiç gelme dedi gitmedim. şimdide rüzgar durdu ama vakit iyice geç olduiçim içime sığmıyor. yarın akşam kısmetse gideceğim bakalım durumu bildirirsen öğlenden sonra müsait olduğunda memnun olurum SLM Gültekin bey Bugün sabah saat 07.30 dan 18.30 kadar dörtyol barınak ve civarındaydım bundan dolayı müsait olamadım ve durumu bildiremedim istersen yarın sabah gelebilirsen gel dörtyol barınakta buluşalım güzel mırmır çıkan yer keşfettim sabahtan ikindiye kadar dolaşmama ragmen birşey alamadım ancak sonunda bir yer buldum 3 adet toplam 750 gr mırmır çektim benden önce gelenler yaklaşık 10 kadar güzel büyükce mırmırlar aldılar, ama ben karides kullandım, adamlar boru kurdu kullanıyorlardı eger gelme ihtimalin varsa bana 15.00 tl canlı boru kurdu getirirsen sevinirim geldiginde geregini yaparız hemde tanışmış oluruz bu konu ile ilgili cevabını yazarsan sevinirim ayrıca cep tlf özelden yazarsan görüşürüz saygılar..