Bu sabah uğradım barınağa, dünden kalma dalga izlerini bende farkettim. Tekrar barınağa giriliyor arabayla müsait gerçkten; yasaktı geçen aylara kadar. Nöbet çıkışları gidip bir durum kontrolü yaparım arada. Bu gün deniz çalkantılıydı at çek yapanları gördüm ama balık yok sanırım.Bir iki hafta sonara kıpırdanma olur diyor arkadaşlar. Bölgeden sohbetlere ve dayanışmaya devam)
selamün aleyküm. gündüzleri işte olduğum için ancak gece gidebiliyorum. bu akşamda osmaniyeye gidiyorum ancak yarık akşam ve cumartesi sabah gelebilirim gün doğumunda bende tanışmak isterim elbette. boru kurdunu neden özellikle canlı istedin. tuzlanmış pakette 4 adet yem var elimde canlısı için iskenderuna gitmek gerekir. bu arada özelden gönderdim. tlf no
sitede belirli bir seviyenin altına özel mesaj yasaklanmış. o yüzden benim numaram balık malzemesi satan mustafa var barınağın girişinde. onda var selamımı söyle ondan alabilirsin. eğer yakup kaydetmişse zamanında göndermiştim numarayı onunki varsa onada sorabilirsin. genelden göndermek pek hoş olmuyor anlarsın mzaur görürsün umarım
Akşam saat 8 de iskenderun barınağına vardım. pazartesi günü aldığım 1 paket canlı boru kurdu heba olmadan kullanayım bari diye. saat 8 den 11:40 a kadar kaldım. bu arada fabrikada arıza olduğundan abartmıyorum en az 20 adet telefon görüşmesi yapmak zorunda kaldım. telefondan arta kalan zamanda 2 adet sarkozu aldım. balıklar saat 9:30 dan sonra vurmaya başladı. yem canlı ve tuzlanmış boru kurdu. işte sarkozlar http://img511.imageshack.us/g/02022011140.jpg/
Bu arada geçen cuma akşamı 4-5 arkadaş ile saat 19-23.30 arası isos hotelin civarında avlandık 23.30 kadar bir mırmır bir adet de harmadar aldım.ben saat 12 gibi ayrılmak zorunda kaldım, arkadaşlar sabahladılar toplamda 15 mırmır ve 9 adet harmadar aldıklarını söylediler. Balıkların hangi saatte yoğun olarak oltayı yokladıklarını sorduğumda 01.30 ile 04,30 arası olduğunu söylediler.
Arkadaşlar kusuruma bakmayın iskenderunu pek bilmiyorumda bu balıkçı barınağı denilen yer neresi acaba?Ben bitek balık halini biliyorum şu pelikanların olduğu yer orası mı barınak?
ALINTI=metallurgist;791001]selamün aleyküm. gündüzleri işte olduğum için ancak gece gidebiliyorum. bu akşamda osmaniyeye gidiyorum ancak yarık akşam ve cumartesi sabah gelebilirim gün doğumunda bende tanışmak isterim elbette. boru kurdunu neden özellikle canlı istedin. tuzlanmış pakette 4 adet yem var elimde canlısı için iskenderuna gitmek gerekir. Gültekin bey cumartesi sabah dörtyol barınaga balıga geleceksen bende sabah erken saatlerde zaten orda olurum bana 10.00 tl boru kurdu getirebilirsen sevinirim canlı olursa daha iyi olur, tuzlanmışı iyi iş yapıyormu acaba bu konuda bilgilendirsen de sevinirim
Mahmut kardeş öncelikle bey demene gerek yok. ismimle hitap etmen yeterli yaşlarda denk sayılır. bu akşam işten geç çıktım bir öğme iş yapayım dedim şimdi geldim ordan. bir adet sarkoz aldım. dün akşamda gösterdiğim sarkozları aldım iyi yani sonuçta iş görür. dediğim gibi iskenderun ters düşecek şimdi cumartesi sabahı karşılaşırsak atarız beraber sakıncası yok bence muhabbet etmiş oluruz. Bence iş yapıyor. ama tekrar belirteyim hiçbir yem canlısı kadar cezbedici olamaz. ama diğer yemlere göre iyi sonuçta ve canlısına göre oltadan alınması daha zor
Gültekin Bey bugüne kadar iskenderunda veya dörtyolda hangi çeşit balıkları yakaladınız kıyıdan?Ben çok merak ediyorum kıyıdan kalamar çıktığı oldu mu hiç?
kalamar yakalamadım hiç. aldıklarım lagos, kaya, (lagos ve kayalar malesef çok fazla büyük değildi ama iğneyi yutuyor gırtlağına kadar çıkartmaya çalışırken ölüyor. ağızları kocaman. 100 gramlık bir kaya yada lagos 1 kg lık lüfer yakaladığım kocaman paragat iğnesini yutabiliyor.)mırmır, lüfer, çupra, izmarit, gümüş, çırpan, sarkoz henüz levrek yakalamışlığım yok malesef kısmetse spin kamış aldım yemli denk gelmiyor ilk baharda atçek yapacağım
Boru kurdu kullandım. Şunu da eklemek istiyorum belki arkadaşlara faydası olur. Boru kurdu üzerinde bulunan doğal fosfor nedeniyle gece kullanılan bir yemdir. gündüz şuana kdar pek etkisini görmedim bu nedenle gündüz kullanmıyorum. Sadece gündüz levrek avında kullanılabileceğini düşünüyorum.
İskenderun sahildeki Tesirin hemen yanından yakın zamanda gece kalamar alanı gördüm. hem de seri bir şekilde alıyordu. Bir de iskenderun barınakta teknenin üzerinde sarkıtma yaparken kalamar sürüsüne çok denk geliyorum bilginize
selam Tncl arkadaş, Palamut ceylan açıklamanız cuk oturuyor gerçekten. Diğer balıkçı bey, acemiliğime verin ama, bildiğin çupra bu sargozlar. yazacaktım ki, Ayırt etmek amacıyla. resme dikkatli bakınca, sargozun çupradan farkı demek ki, balığın sırtından aşağıya doğru dikine çizgileri var. yani ben böyle çıktım işin içinden. Bir buçuk aydır elimde at çek yapmayı beklediğim bir düzeneğim var garanti levrek diyor, lafını edip duruyorum ya sitede, 15*20 lira filan aldım. Boru kurdu harikalar yaratıyor mu? bana biraz öyle gibi görünüyor ve almaya değecek. biraz soğuktan mıdır nedir(ellerinizden öper 2 minik var bende çok şükür, Adanadan Dörtyola mesela Cuma akşamı çık, pazar akşamı gel yaptığımda, kesin biri üşütüp ateşleniyor, hikmetini çözemedim, bu hep böyle oluyor.çok kuduruk oldukları için de gittiğimiz eve sığmıyok, baba ocağı bile olsa çocuklar kızılderili gibi olduğu için mahcup olup geri dönmek istiyoz gittiğimiz yerden, balığın besini bile rüyamda görüyom), birazı cenaze, biraz kılıbıklık, biraz bilmem ne derken, bir buçuk aydır çeşitli vesilelerle adanadan dörtyola gelemiyorum bir türlü, bir hafta sonu kaçamağı yapamıyorum. Yani Tncldeki bey kardeşim, şunu anladım, Allah balığa gitmeyi kısmet etmezse, Adanada da yaşasan gidemiyon dörtyola, Tuncelide de yaşasan gidemiyon aha şekil birada olduğu gibi yau. Acemisiyim ama, inan sizden aşağı balık hastası değilim. Barınakta Mstf Türkol değerli bir arkadaştır, olta molta yem satar, gözü gönlü toktur, çayı içilir. Öğme işte sargoz almak için, yani, oltayı taktırmadan nasıl beceriyonuz bilmiyom. heralde çok hızlı çekersen ipi, kurşun yere değmeden uçtuğu için takılmaz. ama öyle bile olsa saatte 1-2 iğne ya da kurşunun gider, 15 de dakikan en az gider. Hele bi de balık tutamazsan, ağzın da bozuksa hele, bi ton günaha giren Sargoz köpüklü düzenekle mi tutulur, yoksa sargoz dip balığı mıdır kurşun şart mıdır mesela. Hayatımda hiç yakalamadım. 8 yaşımdan 37 yaşıma kadar tuttuğum bilançosu (Allah ahrette sorarsa şunları tuttum ben bilerek -228 adet levrek (150 tanesi kamışla çocukken tuttuğum antep sitesi yeni inşa edilirken minicik minicik hamsi levrekler) (Diğerleri değişik ebat, çap ve markalarda en büyüğü yarım kilo bu yaz) -116 adet çupra (65 tanesi 80'li yıllarda Erzin Enka Sarısu denen gölden midyeyle, 20 tanesi 2010 eylül-kasım arası burnaz plajından büyük takılmış, büyük iğneli oltayla karidesle, -200 adet kefal ayrıntıya girmiyorum çünkü Allahın zoruna gitmesin de, kefal işte -30 adet gümüş. 13 tanesi 2010 yılında tuttuğum, 5 cm boyunda yem düşmanı, diğer 10 cm'i geçen gümüşler son 4 yılda yayılmış vaziyette -2 adet dragon 2009 20 eylülünde kayıkla -20 adet kemane (Burnaz 10'u bu sene karidesle) -668 adet yengeç (hemen her avımda geldi) -3 adet kadife (ankara eymir gölünden toprak solucanyla) (20-25 cm) -5 adet kol ceylan. 88 şubatında kaşıkla iskenderun demir çelik Söndüren 7 yazan itfaiyenin yanından açılıyon, ikinci boğumun içinden, mühendis eniştemin soyadını taşıyan uçak isimli 4 kişilik bir tekne idi, satılalı asır oldu -333 adet çatalkuyruk (hiçbiri hatırı sayılır değil) -11 mırmır (hayatımda ilk kez 2010 aralık burnaz, 2011 ocak öğme iş sigara paketi kadar 10-20 adet) -2 adet bilmediğim bir balık (videosunu yükleyeceğim inş)
benimle ilgili olan kısmana cevap vereyim gece gidiyorum kimse olmayınca öğmeiş sitesinin içinden atıyorum bekçiye rica edip. hemen bekçi kulubesinin yanından betonun üzerinden at ileriye istersen aheste aheste çek takılırsa sana bir rapala hediye safi kum