Bu aralar sen de sanırım harmadar almıştın. Cuma akşamı büyük ihtimalle yine aynı yere avlanmaya gideceğim gelirsen beklerim beraber belki daha şanslı oluruz.
geçtiğimiz değil ondan önceki hafta 5 adet adım 2 günde güzeldi gerçekten. bu kadar büyük değillerdi ama yinede iyiydiler. dediğim gibi inşallah perşembe cuma akşamlarını iyi balık günleri olarak gösteriyor program bakalım
Hava bozdumu ne, toz duman... bir haftaya düzelirmi, herkeze selam arkadaşlar. Baya zaman yoktum güzel şeyler yazmış ve yapmışsınız, yakın zamanda tanışma organizasyonu bekliyorum sizden... rastgele
halakar bozuk kimseden ses seda yok. cumartesi günü hanımı okula bıraktım kızımla beraber sahile gittim. ordaki parklarda oynuyor. sahilde birkaç yaşlı amca kefal avlıyor. üç tanede ufak 16 yaşlarında genç balık avlıyor. kızımla bakakları (balık demek oluyor) sevdik. sonra teysirde ben bir çay içtim kızımada su ısmarladım. teysirden denize bir baktım kefaller sürü ile ne görseler saldırıyor. herneyse tekrar çıktık sahilde yürürken gençleri tekrar gördüm bir heyecan bir heyecan. ellerinde 200-250 gram büyüklüğünde bir balık baktım. oo gençler levreği yakalamışsınız dedim. elinde balığı tutan diğerine -bak olum levrekmiş işte abi öyle söylüyor dedi. neyle yakaladın onu diye sordum. gezer kurşunlu bir dip oltasına tavuk takarak yakalamış heyecanlı heyecanlı amma asıldı ama abi görecektin dedi. ama başka gelmiyorki dedi. bende zaten tavukla yakalaman ve bu saatte 11:00 civarı tamamen şans dedim. ama balık istiyorsan teysirin ordan kurunsuz at kefal yakalarsın dedim. sonra ayrıldım ordan. herhalde pek inandırıcı gelmedim
Ben bu akşam kısmetse gidecem, boru kurdu siparişi verdim, işallah yağış olmaz, hayırlısı bakalım gelirmi bişeler..
kısmet yağışlar geçti herhalde bundan sonra hafta sonuna kadar açık görünüyor. güzel balıklı bir av dilerim. buralarda dlaga çoktu hafta sonu
gitmez miyim gittim dörtyol barınağına. cumartesi sabah beşte. ayrıca öğleden sonra da gittim. reyhanlılı beyaz saçlı 4-5 metrelik kamışlı şamandıralı sardalyacı öğretmen emeklisine yine rastladım. yine kovasında 200 gr lık üç tane kefal vardı. diğer adamların ise kavanozlarında yüzen japon balığı büyüklüğünde ekmekle tutulmuş çırpan ve karakuyruklar yüzüyordu. düşündüm, ya bunları tutsam ne olacak, tutmasam ne. sardalya ve karidesim vardı. kısa fenerin içinden de attıııım, dışından da. yaprak beklemeli de attım, beklememeli de. her türlü attık. vuruş bile alamadık. aaah ah boru kurdum olsaydı filan dedim fakat, neyse ya ben gonuşmayım. Allaha büyük konuşmayacan fakat bir daa barınağa filan zahmet etmeyeceğime neredeyse yemin ettim gibi bişey. boru kurdu denen şey, lağım kurdu imiş aslında. millet eldiven kullanarak takıyormuş diyolar iğneye. var mı aslı ? biraz garip geldi. ctesi sabah 2-4 idi. iki buçuk dört buçuk desen daha doğru. pazar ise beş yedi idi. kocca kocca mavi dalgaların içerisinde, benim boyumda besberrak mavi mavi dalgaların içerisinde bırak eski kol gibi balıkları, bir saat oturdum hiçbir şey görmedim. pazar gününü diyom tabi. konu başlığımızı iskederun değil de iskeNderun olarak düzeltmemiz niçin doğru değil bende mi bi gariplik var iskederunda mı anlayamıyom. bütün sinirim tepemde kardeşim, ben bu işi beceremiyom, istifa ediyomanadınmı ayrıca şu moon phase ay programı doğru mu ne. gerçekten enteresan geldi
Bu aralar iskenderun ve cevresinde balıklar cok kücük.Gecen c.tesi oradaydık.50 tane yakaladık 2 tanesi sadece büyüktü onlarda iş yapmaz diye hepsini serbest bıraktık.Büyüme evrelerindeler sanırım.
Herkese merhaba arakadaşlar daha geniş kitlelere ulaşmak ve bilgi paylaşımını artıcağını düşündüğümden ve gelen teklifler üzerine site yöneticisinin de katkılarıyla konu başlığımızda Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı şeklinde isim değişlikliğine gidilmiştir. Forumdaki tüm arkadaşların bilgisine arz olunur...
valla kısmet alişan kardeş bu işler. gidip gelen herkes hergün balık olmuyor ki. benim sloganımı görüyorsun. avcı 40 gün taban 1 gün av eti yermiş
Merhaba Arkadaşlar Aslında tuttuğum balıkların resmini çekemediğim için rapor yazmayacaktım ama forumdaki arkadaşları balık konusunda bilgilendirmek için yazıyorum. Cuma günü akşam saat 19.00 gibi İskenderun balıkçı barınağına gittim yaklaşık yarım saat at çek yaptım belki levrek alırım diye baktım vuruş ve takip yok balıkçı halinin sağındaki teknelerden birine çıktım 1 saat kadar sardalya sarkıttım bir tanede fleto yapım bekledim ordan da sonuç alamadım. Saat 21,15 gibi büyük limana girdim saat 23.30 'a kadar 2 adet çupra 6 adet karagöz aldım balıklar 25-30 cm civarındaydı. Yem olarak boru kurdu kullandım. Takım ise (0.35 fluokarbon) ikili dip oltası (benim avcı takımım).
oooh maşallah allah balıksız bırakmasın güzel av olmuş. askerler halden öbür tarafa geçmeye müsade etmiyor diye biliyorum ama
Teşekkür ederim fenere kadar sorun yok ondan sonrasına yani uzun mendireğe izin vermiyorlar Allah'a şükür şu aralar deniz ana veriyor kısmetimizi darısı tüm arkadaşlara
Seyfullah Bey,Güzel avlarınızın devamını dilerim tüm kalbimle avlarınızı bide resimlendirdinizmi tadından yinmez,, Katkılarınzdan dolayı teşşekür ederim,,