Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. okorkmaz1

okorkmaz1 ÖZGÜR K.

merhaba arkadaşlar hafta sonu çevlikteydim bilenler bilir eski karakolun oraya kadar gittik ben malesef hiç tutamadın 1 tane orfoz yakaladım ama küçük diye geri bıraktım onuda yem olarak boru kurdu sardalye ve karides kullandık ama nafile ben beceremedim heralde çünkü yanımızda ki amcalar baya bi tuttular 500 gr lık eşkinaları ama biz bir tane dahi tutamadık onlarda aynı yemleri kullanıyordu ama anlamadım neden biz tutamadık takımlar da sorun vardı heralde .... sonra limana geldik ama nafile arada bir kefal çıkıyor ama çok az

sonuçta elimiz boş olarak antakyanın yolunu tuttuk... bidahaki sefere inşallah
    hepinize rastgele

2. efe446

efe446 hakan

En İyi Avı:
    1 tabak mercan :)
    Arkadaşlar iskenderunda boru kurdu harici canlı yem nerden bulabiliriz?Boru kurdunu bu aralar canlı bulamıyorum nezaman alsam ya ölüler yada içleri boş işe yaramıyolar.Karideste pek verimli gelmiyo.

3. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Evet arkadaşım yemler bozuk, benim de geçen aldığım boru kurtları rezaletti, Acaba diyorum iskenderuna canlı teke bulma, yakalama imkanımız var mı, kıyılarda çıkıyormu, blien arkadaşlarımızdan vevap bekliyorum..

4. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    kusura bakmayın ama bu çevlik nerede haritada bulamadım

5. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    cumartesi iskenderun erciyes av malzemeleri balıkçılık isimli dükkandan boru kurdu aldım. hava dalgalı diye az bişe attım bikaç vuruş aldım yarına kaldı av işi. pazar sabahı yemler hala canlı idi. fakat tutamadım.

6. efe446

efe446 hakan

En İyi Avı:
    1 tabak mercan :)
    Bende erciyes balıkçılıktan aldım zaten burda ordan başka satan yok bildiğim kadarıyla ama hiç güzel değil bu aralar. Önceki aldıklarım kıpır kıpır oynardı.

7. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Arsuz dan sonra ışıklı, kale ve sonrası çevlik kasabası geliyor diye biliyorum, ve sonraki yerleşim samandağı ilçesi

8. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
  9. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
  10. okorkmaz1

okorkmaz1 ÖZGÜR K.

çevlik samandağdan sonra sahil kasabası 1bbarınağı da vardır aynı zamanda antakya ve çevresinin tatil mekanıdır

11. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    kayıkla dörtyolda atakaş ile balıkçı barınağı arasında kalan bölgeden kayığı suya indirsek kaç metre açılırsak balık tutabiliriz ?

12. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    slm benim adım mehmet iskenderun devlet hastenesinde memurum boş zamanlarımda ve hafta sonları balık avına gidiyorum daha çok kaya ve sargoz avlıyorum tabi oltaya arasıra başka balıklarta takılmıyor değil iskenderunlu olmadığım için iskenderunu tam olarak bilmiyorum iskenderunun avlak yerlerini bilen ustalardan yardım görmem beni mutlu eder avlak yerleri ve kullanılan yem tarzında bilgiler işime yarar çünkü ben şimdiye kadar tatlı suda avlanıyordum tuzlu suda avlanalı bir kaç ay oldu fakat 1 kğ ya yakın kaya vve sargoz da yakaladım tuzlu suda çokta kötü başlamadım ama kendimi daha da geliştirmek istiyoruom saygılarımla.

13. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM

birde kısmet balıkçılık satıyor

14. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    en iyi KAYA en iyi AKYA en iyi ÇATAL KUYRUK en iyi İMTİYAZ hangi saatlerde nerden ve hangi yemlerle alınır yardımlarınızı bekliyorum iskenderun avcıları saygılarımla.

15. simendifer

simendifer Sennur

Yok öyle bir şeeeey, yok öyle bir şey. :) Harmadar ismini hiç duymadım, muhtemelen yöreseldir. Ama sanırım, dediğiniz gibi melanurla harmadar aynı balık. Fakat melanur, çipuraya hiç benzemeyen bir balık arkadaşlar onu da ekleyeyim. Her ikisi de gördüğüm, bildiğim balıklar. Fotoğraflardaki görüntüler sizi yanıltmasın. Melanurun çipura gibi kamburu yoktur mesela. Gövde yapısı bakımından çipuraya göre daha incedir ve çipura, melanura göre daha yassı bir balıktır. ;):)

16. simendifer

simendifer Sennur

Biraz sitemkarız sanırım. :) O kadar ayrıntılı bir soru sormuşsunuz ki, arkadaşlarımız muhtemelen bunun için ayrıntılı bir cevap yazamıyorlar size. Bir sürü avlak, hepsine farklı zamanda farklı balıklar, hepsi için başka avlanma yöntemleri ve yem çeşitleri var. Size oldukça uzun bir mesaj yazmaları gerekir, ki sadece bir kişi tüm bu bilgilerin hepsine sahiptir diye bir şey de söyleyemeyiz. Herkesin tek tek bildiklerini yazması lazım. Ama bunlar forumda çok kez paylaşıldı zaten. O nedenle arama motorunu kullanarak konulara ve sayfalara göz atarsanız, zaten cevapları kendiniz de bulacaksınız. ;):)

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Var öyle bir şeeey, var öyle bir şey. :)

Evet harmadar/hırmadar yöresel bir isimlendirme ve bildiğin minekop balığı, melanurla alakası yok. (kötek/karakulak) şimdi farkettim linkteki mesajımda "mi" eksik

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=13548&page=54
    .

18. simendifer

simendifer Sennur

Ben bu mesajdaki fotoya istinaden söylemiştim. Eğer harmadar dedikleri buysa evet melanurla aynı. Yok harmadar dedikleri bu değilse bilemeyeceğim. Daha önce verilen minekop resmi için mi harmadar denmişti? Epey geriye gitmek lazım galiba bu konunun başlangıcı için. :):)

19. simendifer

simendifer Sennur

Tamam şimdi oldu. Av hikayesi yazılmış, onu okudum şimdi. Evet tuttuğu balık minekop. Harmadar diye ona diyorlarmış demek ki. :)

20. simendifer

simendifer Sennur

Bu arada, hala yok öyle bir şey. Melanurla çipura birbirlerine benzemez. :)