Teşekkür ederim. Aslında forumda da yazdığım gibi resimlemediğim için rapor yazmayacaktım ama arkadaşlara bilgi maksadıyla yzdım
öncelikle herkese merhaba. bende yakup bey gibi görev icabı memleketimden (antakya) uzakta denize hasret gün sayıyorum. tabi sayarken burdan sizin yaptığınız avları okuyup iç geçirmiyor değilim kısmetse 30 haziranda memleketimde olacam ilk işim denizle buluşmak olacak. şimdiden yeni takımları hazırlamaya başladım bile . herkese güzel avlar dilerim
Forum Sayfamıza hoşgeldiniz yeni arkadaşların burda paylaşımda bulunması gerçekten çok güzel bir durum,takımları hazırlığına şimdiden başlmışsınız, ne güzel bende ekim gibi gelicem yavaştan hazırlık yapıyorum hadi hayırlısı diyelim,, Keyifli paylaşımlar akılınıza takılan sorular olursa malzeme takım vs,gönül rahatlığıyla paylaşabilirsiniz. Dilimiz döndüğüncez yardımcı oluruz arakadaşlarımızla birlikte,,,,
Maşallah seyfullah hocam kısmetiniz varmış,ben dün boru kurtlarını alıp gittim fener caddesinin karşısına akşam saatlerinde, boru kurtları iki paketti; hatta birini bugüne ayıracaktım nevar ki boru kurları berbattı, bozuk ve yarıdan çoğu boş. Halbuki yeni gelmişmiş pazartesi sabah gelmiş, bişey anlamadım, kısa zamanda tükendi yemler, birtane dil balığı geldi okadar. Seyfullah hocam bir gün beraber avlanalım isterseniz, belkide bizim de kısmetimiz açılır
cumartesi günü akşama doğru kayınbiraderle dörtyol barınağı kısa fenerin dış tarafından yani aygaz tarafına doğru yaprak sardalya ile 30 metre atıp bekledik. yanımızda 2-3 balıkçı daha vardı. uzunlamasına dizilmiş vaziyetteydik yani, fenere 20 metre uzaklıkta bir kayaya çöktük. muhabbet ettik. bir ara, tomp ! diye bir ses geldi, aradan yarım saniye geçmeden üzerimizden ciyuvvvvvv diye bir obje geçti. sonra hepimiz birbirimize bakakaldık. ağır işiten 55-60 yaşlarında bir yaşlı delikanlı abi dedi ki, uzun namlulu bir silahla bir el ateş edildi dedi. Kayınçoya döndüm, yatarak sigarasını içiyordu bana dedi ki: -Kurşun geçtiyse geçti. Öldük mü ? Ben dedim hayır. Hamdolsun hayattayız. -O halde keyfine bak dedi. tabi kendisi yatar halde olduğu için ancak sniper ile vurulabilirdi. içlerinde üzerimizden geçen tehlikenin farkında olabilecek bir tek ben vardım. onun için bu kadar tedirgin oldum. Yarım saat bi saat sonra beşimiz de balık yok diye ayrıldık. fakat ben tedirgin olmadım desem yalan olur. çünkü o mermi birimize isabet edebilirdi. düşündüm, Jandarmaya haber mi versem diye. sonra dedim ne uğraşacan şimdi jandarmayla filan. Allaha şükür sağsın. hiç bişe olmamış gibi devam et hayatına. Oysa karşıda uzun fener kıyısında da bi ton adam var idi.
Sorma bende gece gidiyorum oralara. bazen bende silah sesleri duyuyorum. ama mermi sesi hiç duymamıştım şimdiye kadar. ama ben kışın orda gölette yada sazlıklarda ördek avlıyorlar diye düşünmüştüm. eğer tabanca ise zaten menzili kısa oluyor. tüfekse korkmaya gerek yok. ama uzun namlulu silahsa kötü. herneyse ordaki köylülere sordum burda ördek falan avlayan oluyormu diye. yok dedi oda. e silah sesleri duyuyorum arada dedim. içenler sıkıyor onları dedi. allah esirgesin. ne diyelim. iskenderunda falan olmuyor bu içme işi ama dörtyol barınağında çok oluyor. polis felan dolaşıyor ama genede herzaman olmadığından bir sonuç yok
teşekkür ederim yakup bey. ilerde size ve diğer arkadaşlara bir kaç sorum muhakkak olacaktır özellikle at çek konusunda. hem ekime ne kaldı şurda
Erzin dörtyol bu yörelerde yani, hani mayıs levreği diye birşey vardır. başladı mı acaba ? erzin kumsalına mı uğrasam diyorum, dizime kadar denize girsem, çömelip midye toplasam, geçen sene haziran ortasından temmuz sonuna kadar olduğu gibi ispendek tutabilir miyim bilemiyorum. yoksa yine haziranı mı kollayayım?
şu sıra başladı bence deneyebilirsin. barınakta yakalandıysa ispendek o akıntının orada deneyebilirsin ama midyeler küçüktür tavsiyem boru kurdu ile git oraya ne olur ne olmaz midyeye güvenip yemsiz kalma. adanada yıldız balıkçılık varmış küçük saatin orda ben aramıştım bir keresinde telefonla. birde bildiğim kadarıyla oralarda günün her saati yapıyor levrek
Merhaba arkadaşlar ben genelde çevlik taraflarında avlanırım yaklaşık 1 ay önce gittim deniz altı kayalıkları diye bilinen yere 2 adet zurna aldık 2.'si 2,5 3 kilo civarı. Sahte balıkla aldık . şimdi ne alemde balık durumu merak ediyorum oraları bilen varsa bilgi verebilirmi . haftasonu giderim belki şimdiden teşekkürler....
Aman arkadaşım dikkat, tedbirli olmak lazım, gideceniz yerlerin güvenliğini öncden araştırın derim. Bu salana kurşun olayı benimde başıma bir kaç kez geldi insan şok oluyor, aman dikkat..
Seyfullah hocam; ben devlet hastanesinde çalışıyorum, nöbet harici boş zamanlarım oluyor dediğin gibi güzel avlar yapıp, paylaşımlarda bulunabiliriz. Cep nomu veriyim; 506 586 70 79, ararsanız tanışırız, bugünde acilde nöbetciym buyrun gelin beklrim bir çayımı içersiniz,, hoşçakalın
herkese slm lar bende iskenderunda avlanıyorum şuan iskenderunda yaşıyorum iskenderunda balık avı yapan arkadaşlardan nerelerde balık çıkıyor onu öğrenmek istiyorum örneğin ben genelde dalgakıranların oraya barınağın oraya gidiyoroum sargoz ve kaya balığı çekiyorum yemde karides ile sardalya kullanıyorum sizlerin paylaşımı içinde şimdiden tşk ler
slm arkadaşım; sayfamıza hoşgeldin, burada iskenderunda balık avını geliştirmiş, tecrübeli arkadaşlarımız var , onlar sana yardımcı olacaktır.
Bu sayfadaki dostlarımız birbirini iyi tanır sizi de aramızda görmek isteriz Bence biraz kendinizden bahsedin,bilgi paylaşımı kendiliğinden gelecektir.Ayrıca sayfaları biraz karıştırırsanız işinize yarayacak bilgileri bulabilirsiniz...
hafta sonu boru kurdu fiyasko. kanlı canlı boku kurdu ile bile balık tutamayan bir ben varım heralde. Bir konuda yardımınızı isteyeceğim. kıyıdan boru kurduyla attım çatalkuyruk yavrularından ispendeğe lidakiye sıra gelmiyor. anında bitiriyorlar. atakaş ile dörtyol balıkçı barınağı arasında bir yerden arkadaşla kayığı suya indirsek, biraz kürek çeksek, mesela 50 m. can yelekliyiz ve yüzme biliyoruz. demir atsak orada oltayı sarkıtır sarkıtmaz balık tutmamız işten bile değil mi ? tutsak ne tutarız peki ? yoksa biraz daha mı açılsak. benim anlamadığım, böyle denize tekneyle açılanlar elli yüz metre açılmıyor. en az bir kilometre filan açılıyorlar. yani elli-yüz metre nelerine yetmiyor diye düşünüyorum hep. hiç olmazsa kıyıya yakın... orada balık olmuyor mu? "-Birader! ilk beşyüz metrede, acemi şansı dışında balık malık arama, ondan sonrasında ise iş tamamen kısmete kalır." dediğinizi duyar gibi oluyorum. aslı var mı ? Barınakta pazar sabahı 7.30'da durgun suyun kenerında kayalara oturmuş iki tane adam, oturdukları yerden kurşunsuz sardalyayı 3-4 metre ileriye savurup 100 gr kefalleri kovalarına dolduruyorlardı. ortalama her biri her 5 dakikada 2 tane kefal çektiler. arabadan inince 3 dakika yürüyüş mesafesinde bu yer. iki tane tekne var. park ettiğim arabama en uzak tekneler de zaten bunlar. Bense az ilerlerine bir kayaya çöreklendim. boru kurdu ile gizlediğim 4 numara iğnelerimi (20 gr kurşunlu) görünen bi ton balığın ortasına attım. dibi kumluk. ama son anda hıphızlı çekmezsen kayaya takarsın. işte orası. saat yedi buçuk idi.Tık olmadı. belki de boru kurdunu takmasını bilemedim. şimdi içim yandı. kayanın üstüne bi dolu boru kurdu bıraktım. keşke onca balığın ortasına bir tanesini atıp gözlemleseydim, benim takışımda bir sorun olduğu ortaya çıkacak idi. yolda bi ihtiyar yolumu kesti, sırtında kepçesi ile. dedi ki lüfer var, kefal attım dedi, ta kıyıya kadar getirdim, alamadım dedi, içi yanmıştı çok üzgündü. Cin Kazım abi sen misin dedim. Evet ? dedi. o kadar.