Mehmet biraz hızlı giriş yaptın yeniyim diyorsun, iskenderunda balık bırakmayacaksın bize Devlet hastanesi A blok mu yoksa B bloktamısın, Ben Acil lab. yım senle niye tanışamadık?
Arkadaşlar bu aralar kıyıda balık yok giderken pek umutlanmayın derim, dün akşam altıdan, sabah sekiz'e kadar iskenderun barınak, büyük limanın dış ve havuz kısmını kısım kısım avlak edindim, orta boy bir sargoz aldım ve bitane de kaçırdım; ne olduğunu göremedim ama yarım kilo bişeydi. Sabaha kadar diğer avcılardan da yanımdan geçti, hepsine teker teker sordum; nasıldı bişey yakaladınızmı yok yok yok, sadece birinde kaya gördüm okadar, sanırım oda büyük bir eziyetten sonra. Çünki limam içine gitmek tam bir eziyet, kayların üzerinden yürüyerek baya sürüyor. Birde kıyıya molazma seren bir balıkçı kayığı vardı, sabah ağları kaldırırken izledim; dört parça bişey aldı koca ağdan yani evet böyle arkadaşlar gün böyle geçti ama yinede vazgeçilmez bu sevdadan haftasonu oradayım yine
bu sıralar sabah saatlerinde sahilden atın boru kurdu ile kumluk yerlerde çipura yapar. barınağı hiç tavsiye etmiyorlar. barınakta gece kurşunşuz iğne ile levrek falan yaparsa yapar.
bencede baya hızlı ve iddialı oldu bu giriş. burdakiler en iyi akya en iyi kayanın yerini bilse herhalde burda yazacak adam olmaz direkt oralara gider. ayrıca bir arkadaşın dediği gibi bunlar aşırı detay ve çeşitli av taktikleri içeren sorular. şimdi elinde ne gibi takımlar var istersen onu söyle
Boru kurdundan biraz soğudum gültekin, ama yinede denerim. Bu seferde karaağaç taraflarına gideyim bari.
Forum çok güzel ama olmayan balığı nasıl avlıcaz onu konuşuyoruz Geldiğimden beri 1 haftadır bi gümüş (geri denize yolladım) bi ismini bilmediğim yavru balık (onuda geri yolladım) birde karakuyruk aldım çok istenilen boyutlarda değil ama idare ederdi.Hani yarım kiloluk sargozlar 1 kiloluk mırmırlar, çipuralar hepsi barınakta tezgahlarda
aynen öyle orda şirin nar sitesi varmış onun iskelesinden ama öğleni geçmesin. çünkü öğlenden sonra bir rüzgar çıkıyor hiç birşey kalmıyor
aslında tuzlu suda yeni avlanmaya başladım ama daha önceden tatlısuda amatörce avlanıyordum atatürk barajında. fakat burda araştıra araştıra ve 2 günde bir balığa gide gele bir şeyler öğrendik sayılır tabiki daha ustalardan tüyolar ince noktaları öğrenmek istiyorum örneğin zargana ve kefal yüzdürme büyük balık için iyi bir yem ve sübye kulllanılan yemlerden fakat ben daha çok kaya balığına gidiyorum fakat geçenlerde güzel bir sargozda yakaladım(30 cm boyunda) ve aslında benim sorduğum sorunun cevabı iskenderunu bilenler için kısa fakat zamanla işi daha iyi öğrenmeye çalışacaz inş. herkese rastgele
harmadar dediğimiz buralarda bizim, mırmır ile levreği birleştir. Al sana harmadar... [ hırmıdal ] bir de bizim buralarda çatalkuyruk diye bir balık var. Genel ismi Yaladerma imiş. Pulsuz yassı eti gayet lezzetli avcı bir balık. Küçükleri oltaya gelir, midye karides ve sardalyaya vurur. Büyükleri ise hayatta oltaya gelmez. Sahteye vurur. 2 kiloluk tutulduğuna şahit oldum, 25 kiloluk bile tutan olmuş. çocukluğumda eski mobiletin arkasına pazar çantası bağlanmış dikine, çantadan dışarı otuz santim eninde iki tane kuyruk görünüyor idi. sene 86... sordum, çatalkuyruk dedi mobileti süren adam. aslında 500-1000 gr arası bir tane yakalayacan, içini at, pulu yok zaten, direk ızgaraya tak. sonra balığı uzunlamasına yarıya böl, iki tüm ekmek arası ye. hmmmm muaaah. ekmek tuz ve balık... Bu arada sitemizin adını düzeltenlerden de Allah razı olsun. Yakup bey biraderim, öğme işin ordan 2-4 havada küçük bir sandalla açılsak en fazla yüz metre ama, balık tutabilir miyiz sizce
(Mevsimsel Şartları Gözönünde bulundurmanız şartıyla) Ali bey,öğmeişin 100 metre açığı kumluktur burdan balık tutmanız çok zor,küçük bizir balıklar var.Gidicekseniz açığa ben size yer söyliyim Çayboğazının açığı 100-500 metre açığı kırma taşlık verimlidir,burayı deneyin bide atakaşı liman çevresini deneyin.. güzel sonuçlar alabilirsiniz Oltayı attığınız zaman tabanı kontrol edin taşlık olmasına özen gösterin boş dönmezsiniz yiğcek balığınızı çıkartırsınız...
sahteye dediğiniz zargana sahtesimi veya bu sahte hangi özellikte veya hangi sahte? ve at-çek yöntemiylemi sahteye vuruyor yoksa???