Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    El haak, doğrudur.;)

2. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    ozaman melanurlar sargoz benzer diyeyim :)

3. simendifer

simendifer Sennur

Allah'ım ya Rabbim, İlle bir şeylere benzetecek. Rahat bıraksana melanurları. :D:D

4. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Mehmet biraz hızlı giriş yaptın:) yeniyim diyorsun, iskenderunda balık bırakmayacaksın bize:) Devlet hastanesi A blok mu yoksa B bloktamısın, Ben Acil lab. yım senle niye tanışamadık?

5. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Arkadaşlar bu aralar kıyıda balık yok giderken pek umutlanmayın derim, dün akşam altıdan, sabah sekiz'e kadar iskenderun barınak, büyük limanın dış ve havuz kısmını kısım kısım avlak edindim, orta boy bir sargoz aldım ve bitane de kaçırdım; ne olduğunu göremedim ama yarım kilo bişeydi. Sabaha kadar diğer avcılardan da yanımdan geçti, hepsine teker teker sordum; nasıldı bişey yakaladınızmı yok yok yok, sadece birinde kaya gördüm okadar, sanırım oda büyük bir eziyetten sonra. Çünki limam içine gitmek tam bir eziyet, kayların üzerinden yürüyerek baya sürüyor. Birde kıyıya molazma seren bir balıkçı kayığı vardı, sabah ağları kaldırırken izledim; dört parça bişey aldı koca ağdan yani:) evet böyle arkadaşlar gün böyle geçti ama yinede vazgeçilmez bu sevdadan haftasonu oradayım yine:)

6. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Bizim burda melanur pek yakalanmaz ondan dedim. arkadaşları bilgilendirelim :D

7. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    bu sıralar sabah saatlerinde sahilden atın boru kurdu ile kumluk yerlerde çipura yapar. barınağı hiç tavsiye etmiyorlar. barınakta gece kurşunşuz iğne ile levrek falan yaparsa yapar.

8. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    bencede baya hızlı ve iddialı oldu bu giriş. burdakiler en iyi akya en iyi kayanın yerini bilse herhalde burda yazacak adam olmaz direkt oralara gider. ayrıca bir arkadaşın dediği gibi bunlar aşırı detay ve çeşitli av taktikleri içeren sorular. şimdi elinde ne gibi takımlar var istersen onu söyle

9. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Forumm baya şenlenmiş güzel şeyler oluyor..

Alişan bey sayfa ismini de değiştirdik çok yakınıyodunuz :)

10. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Boru kurdundan biraz soğudum gültekin, ama yinede denerim. Bu seferde karaağaç taraflarına gideyim bari.

11. efe446

efe446 hakan

En İyi Avı:
    1 tabak mercan :)
    Forum çok güzel ama olmayan balığı nasıl avlıcaz onu konuşuyoruz:D Geldiğimden beri 1 haftadır bi gümüş (geri denize yolladım) bi ismini bilmediğim yavru balık (onuda geri yolladım) birde karakuyruk aldım çok istenilen boyutlarda değil ama idare ederdi.Hani yarım kiloluk sargozlar 1 kiloluk mırmırlar, çipuralar hepsi barınakta tezgahlarda :D

12. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    aynen öyle orda şirin nar sitesi varmış onun iskelesinden ama öğleni geçmesin. çünkü öğlenden sonra bir rüzgar çıkıyor hiç birşey kalmıyor

13. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Oralarda çok yngeç oluyor, aman bulursak alırız bişeylr.

14. burhan_cnr

burhan_cnr burhan

Favori Kamış:
    bicok kamıs
    Favori Makine:
    bikaç makina
    En İyi Avı:
    fangiri 2kg lüfer 2.40kg
    neden olmasın kardesim kasım ayına surada ne kaldı:):):):):):):)

15. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM

aslında tuzlu suda yeni avlanmaya başladım ama daha önceden tatlısuda amatörce avlanıyordum atatürk barajında. fakat burda araştıra araştıra ve 2 günde bir balığa gide gele bir şeyler öğrendik sayılır tabiki daha ustalardan tüyolar ince noktaları öğrenmek istiyorum örneğin zargana ve kefal yüzdürme büyük balık için iyi bir yem ve sübye kulllanılan yemlerden fakat ben daha çok kaya balığına gidiyorum fakat geçenlerde güzel bir sargozda yakaladım(30 cm boyunda) ve aslında benim sorduğum sorunun cevabı iskenderunu bilenler için kısa fakat zamanla işi daha iyi öğrenmeye çalışacaz inş. herkese rastgele

16. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    salih zade ben röntgendeyim mehmet sende tam adını yaz bulurum seni iki laflarız.

17. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    harmadar dediğimiz buralarda bizim, mırmır ile levreği birleştir. Al sana harmadar... [ hırmıdal :) ]

bir de bizim buralarda çatalkuyruk diye bir balık var. Genel ismi Yaladerma imiş. Pulsuz yassı eti gayet lezzetli avcı bir balık. Küçükleri oltaya gelir, midye karides ve sardalyaya vurur. Büyükleri ise hayatta oltaya gelmez. Sahteye vurur. 2 kiloluk tutulduğuna şahit oldum, 25 kiloluk bile tutan olmuş. çocukluğumda eski mobiletin arkasına pazar çantası bağlanmış dikine, çantadan dışarı otuz santim eninde iki tane kuyruk görünüyor idi. sene 86... sordum, çatalkuyruk dedi mobileti süren adam. aslında 500-1000 gr arası bir tane yakalayacan, içini at, pulu yok zaten, direk ızgaraya tak. sonra balığı uzunlamasına yarıya böl, iki tüm ekmek arası ye. hmmmm muaaah. ekmek tuz ve balık...

Bu arada sitemizin adını düzeltenlerden de Allah razı olsun.
    Yakup bey biraderim, öğme işin ordan 2-4 havada küçük bir sandalla açılsak en fazla yüz metre ama, balık tutabilir miyiz sizce

Son düzenleme: 12 Mayıs 2011
  18. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    (Mevsimsel Şartları Gözönünde bulundurmanız şartıyla)

Ali bey,öğmeişin 100 metre açığı kumluktur burdan balık tutmanız çok zor,küçük bizir balıklar var.Gidicekseniz açığa ben size yer söyliyim Çayboğazının açığı 100-500 metre açığı kırma taşlık verimlidir,burayı deneyin bide atakaşı liman çevresini deneyin.. güzel sonuçlar alabilirsiniz

Oltayı attığınız zaman tabanı kontrol edin taşlık olmasına özen gösterin boş dönmezsiniz yiğcek balığınızı çıkartırsınız...

19. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    sahteye dediğiniz zargana sahtesimi veya bu sahte hangi özellikte veya hangi sahte? ve at-çek yöntemiylemi sahteye vuruyor yoksa???

20. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Röntgende Abdurrahman var, o kayaların yerini iyi bilir söylemiyormu yoksa:)