Abi bizim buralarda alabalıkda var ama malum sebeplerden dolayı ava gidemiyoruz, turna konusuna gelince Elazığ tarafında var Tunceli il sınırları içinde yok, burda karabalık diyolar kanbur, aynalı sazan var bu balıkları 5 yaşındaki çocuk bile avlar gerek yok,buranın halkı yiğiyor bu balıkları ben yemem nedenine gelince sazangiler dip balığı, burda arıtma sistemi yok evsel ve işyeri atıkları direk muzura karışıyor bu atıklar dipte tortu oluşturuyor ,zamanla bu tortu civa gibi tehlikeli ağır metalleri barındırıyor ,civa insan vucuduna çok zararlı,insanda ilk zamanda etki yapmaz sonrada kalıtsal hastalıklar neden olabiliyor özellikle çocuklar için çok riskli... Burada neden balığa gitmediğimi umarım açıklayabilmişimdir.. Saygılarımla...
aksilikler yakamı bırakmıyor. Cumartesi gecesi demirçelik akıntısında sabaha karşı kefal yüzdürerek trofe avlamaya karar verdik. Sabah aradığımda arkadaş iyi hissetmediğini söyledi ve gelemeyeceğini belirtti. bende tedarikli olmak için akşamdan 1 paket boru kurdu almıştım neyse dedim yarmaya gidip harmadar levrek çupra mırmır ne varsa bir bakayım dedim. Sabah gün ışırken vardım avlağa ve takımları hazırlarken yağmur çiselemeye başladı. yılmak yok dedim içimden ve takımları hazırladım. atıyorum yemliyi ufak balklar bitiri veriyor arada parmak kadar yakalanıyor. Canlı salsam bunları dedim. ama iğneyi takar takmaz acıya dayanamayıp ölecek saldım hepsini. at çek yapsam dedim kıpırtı yok boşa uğraşmadım. iki rat ile 5 dakikada bi yemleri tazeleyerek ava devam ettim ki kurtlar bozulup heba olmasın bu arada diye. herneyse bu ara bir çalkantı oldu su yüzeyinde hemen rapalaya geçtim. at çek, at çek tık yok kıpırtıda yok dedim herhalde bir tane nasibini aldı gitti dedim tekrar döndüm yemliye. en dandik makinemi içimemi doğdu ne bunun kalaması iyi iş görmüyor biraz daha gevşeteyimde olurya büyükçe balık vurursa kopartmasın dedim. gevşetip salladım. diğerinide yemleyip salladım bu ara ufak tefek zil sesleri geliyor bende levrek için 1 gramlık sıkıştırmalı kurşun ve 0,25 misina ile olta yaptım üç iğneli ve iğneler sinek olaki şöyle irice bir izmarit yakalarsam canlı salarım olmadı belki levrekte vurur dedim. takımı bağlayıp yemledim kıyıya tam attım ki. 50-100 gram atarlı 3,60 metre surf kamışı U şeklini almaya başladı. kayaya da iyi sabitlemiştim. yakalandımı ne derken balık durmuyor kamışı çıkarttı yerinden. hemen kamışa sarıldım balık alıp götürecek yoksa. allah allah çekiyorum ama hiç mukavemet yok. ne oldu diye düşünüyorum balık ileri hamle yapsa bu kadar uzun süreli yapmaz. herneyse çektim baktım ki üst köstek kopmuş. dandik makine yine yapmış yapacağını ya kalamayı bırakmamıştı yada makinenin kafasını kayaya sıkıştırıp kalama açılmasını engellemiş ve gerilince kösteğin hemen dibinden düğüm noktasından kopmuştu. (bu arada düğüm atarken ipi yakmasın diye mulaka ipi tükrüklerim bilginize). sinirlendim. yeni takım hazırlayıp salladım aynı noktaya. şu kasnaklı levrek takımını sarayım dedim. ipin boşluğunu almamla ipin elimi yakması bir oldu. hafiften kestide hemen bıraktım ipi kopartmasın diye. mübarek 0,35 floro karbon misinyı koparmıştı ki bunu hayli hayli koparırdı. bu ara balık kayaya doğru manevra yapmasıyla ipin boşa çıkması bir oldu ve malesef bu ipide kaya kesti. sonrada ne vuruş oldu ne bişey saat 7:30 gibi avı sonlandırdım. geriye sonraki av için tetikleyici arzular kaldı. hepinize bol bereketli avlar dilerim
Bir daha ki sefere inşallah abi... Gültekin abi çok büyük bir deneyim olmuş senin için, bizler içinde güzel bir ders oldu bu durum,o heycanı hissetmek çok güzel bir duygu inan yanında olmak çok isterdim güzel bir mera bulmuşsun bence vakit buldukça merayı yemle balık avlamsanda balığı alıştır benden sana tavsiye soğan filesine bariakata giden teknelerin temizlediği sardelye ,sübye vs. artıklarını doldur sonra büyükçe bir taşla ez daha sonra meraya gittiğinde buraya sarkıt özellikle geceden yap bu işi daha iyi verim alırsın.Avlancağın zamanda Akşam bırak yemi bölgeye sabahta avlan... Yıllık iznimde umarım güzel balıklar yakalarız umarım, hedef balıklar büyük bu sefer... Senin güzel raporunu okuyunca heycan basmadı desem yalan olur... Saygılarımla....
Bulma demeyelim özellikle hafta sonları kayanın üstünde yer bulmak çok zor oluyor. ama işte park sorunu ve dik patikadan iniliyor o yüzden pek tercih etmiyordum orayı. daha önceden harmadar çupra ve mırmırın irisini yaptığını duymuştum oranın
güzel bir macera olmuş biri ön ayak olsada bir tekne avı yapsak bir organizasyonla iskenderundaki oltacı arkadaşlarla bir arada güzel bir hafta sonu geçirsek iyi olmazmı...
walla şöyle söyleyeyim. tekne ile ava 1 kez çıktım işyerinden arkadaşlarla resimlerini koymuştum herhalde buraya. pek hoşlanmadığımıda belirtmiştim. aradığımı bulamadığımıda belirtmiştim. misal çok ağır kurşunla avlanıyorsun at çek balık yakalansa bile balık çok büyük değilse mücadelesini dahi hissetmiyorsun. kıyıdan ava göre balık fazla çıktığı kesin ama dediğim gibi boyutları pek tatmin edici değil. o yüzden sırtı çekme işi de organizasyonlarda olmuyor. genelde trofeler kıyıda çünkü.
kıyı avı organizasyonu düzenlense o zaman güzel bir yerde oltaları sabitler piknik yapılır daha mantıklı ve güzel bir hafta sonu geçirilmiş olur ama herkes tek takılmaktan yana sanki
Gültekin abi bizim foruma ne oldu herkes el çekmiş kimse birşey paylaşmıyor gerçekten düşündürücü.Ne oldu milletee heyy nerelerdesiinizz....
merhaba arkadaşlar 3 hafta önce bu sayfaya yazmıştım. tekneyle açıldığımızdan bahsetmiştim. o gün pek bi kısmetimiz çıkmadı dalga ve dip akıntısı vb. nedenlerle. ama kısmetse bu cumartesi gece istavrit için açılacağız. çıkmaya başladığını haber alıyoruz. olumlu olumsuz raporları aktaracağım sizlere.
yılmaz abi yakaladığın balığın fotosunu koyda iştahımız açılsın röntgenden talip abi bahsettide gelip bende görem o balığın fotosunu