Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

yok mu abiler ava gideniniz dörtyolda durumlar nasıl?

2. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    perşembeyi cumaya bağlayan akşam saat 17-18:30 arası akvaryum için 1-2 balık yaklayayım diye gittim. aslında hiç umudum yoktu ama isdemir sahildeki iskeleden salladım 70-80 metre kamışıda koydumöyle birde belki orfoz yada lagos yavrusu olur diye olta hazırlayıp atayım derken kamış gitti. allah allah dedim hiç bu kadar güçlü vuruş beklemiyordum çektim baktımki bir melanur 20 cm boyunda hayret dedim balığı çıkarttım kovaya su doldururken elimden kaydı düştü denize. demekki kısmet değilmiş. sonra aynı yere birdaha attım. 15-20 sn sonra hoop kamış yine gitti tasmaladım bu seferki bayağı ağır herhalde geliyor iyi birşey derken yarı yolda kurtuldu. ucundaki iğneler galvanizli uzun pala çapraz ufak iğne küçük balık yakalamak için akvaryuma. Çünkü hiç ihtimal vermiyorum ordan büyük balık almayı. daha doğrusu o mesafeden daha önce defalarca denedim vuruş alamadım. yemde akvaryumdaki balıklar için aldığım donmuş teke bu arada. keşke boru kurdu olsaydı dedim. belki harmadar yapardı. herneyse demekki büyük balık var burda diye hayabusa 4 numara iğneye geçiş yaptım. bir takıldı malesef iğne kuvvetli olunca çıkmıyor kopuyor. 2 takıldı derken baktım olmayacak gene galvanizli iğneye dönüş yaptım. içimdende geçiriyorum siftahı kaçırırsan gelmez tabi diye. bizim orda galvanizli tercih etmemin nedeni zemin kayalık iğne takılsa dahi asılınca iğne açılıyor kurtuluyor. kurşun takılırsa kurşun kopuyor.sonra açılan iğneyi tekrar şekli bozulmadan eğip devam edilebiliyor. ama malesef büyük balığı çekemiyorsun. amaçta zaten akvaryuma şekil olsun diye küçük balık yakalamak. derken 2 adet sargoz yakaladım 1 adeti 100 gram civarı 1 adeti daha küçük yeter bu kadar dedim. geldim eve. fabrikadan arkadaş var onla konuştuk kayaların daha yoğun olduğu yere ağ sermişler çok güzel harmadalar almışlar. ama gel gelelim ordan oltayı çıkartmak mesele. durum böyle anlayacağınız. şimdi akvaryumumda 1 kaya balığı 2 gümüş 2 sargoz yaşıyor:)

3. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    tebrikler gültekin
    artıkk kaşe bastırmayı düşünüyom
    hiç boş yok ki sende maşallah

Nuri abi senden feyz alıyoz abi başka bişe yok
    ahh bi de balık alabilsek
    aha gene gidemiyom memlekete
    geçen hafta 5-7 idi deniz
    bu hafta yine 5-7 olsun inşallah derken
    al bu sefer de
    yeni patron salmadı bu hafta sonu iyi mi
    ha bir de
    gittiğimiz yere yıkılıyoz. iki çocukla yıkılmak istemiyom
    kendi evimiz olsun istiyoz
    olmuyo. hayırlısı
    geçen sene üç buçuk aylığına 1850 miydi neydi
    15 nisan - 1 ağustos arası öğmeiş ten bi ev tuttum.
    yüüz günlüğüne tuttum. toplam otuz gece uyudum o evde bir sezonda.
    malum memuriyet...

bekle emin. tutacağız kol gibi. sabret.

4. umutemin

Abiler benim izin tarihi değişebilir şuan için hiçbirşey belli değil 28 ocakta olabilir, 3 şubatta veya marta da kalabilir :(

5. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    tebrikler, o bahsettiğin yeri biliyorum. oranın tabanında yatan iğne ve kurşunlarımın sayısı belirsiz. durgun havada tık olmuyor ama dalgalı havada güzel balıklarını almıştık.

biz de dün, sanki hava yarılmışçasına yağmur yağmasına, şimşeklerin , yıldırımların ortalığı aydınlatmasına aldırmadan yine balığa gittik. sabah barınağa vardık, barınağın dışınında şiddetli dalgadan denize yaklaşılmıyor, ama bu havada içerisi muhtemelen yemli oltayla iş yapacak. ben ava - balığa giderken her duruma hazırlıklı gitmeye çalıştığımdan çantamda olta çeşidim bol. yine tedbir olarak yanıma tuzlanmış karides, yaprak sardalya ve tuzlanmış boru kurdu da almıştım. ama arkadaşlar yemli avlamak istemiyoruz, ille de at çek olsun deyince olta bile atmadan barınağı terkedip sahilleri kontrol etmeye gittik. önce yokladığımız yerin ismi sanırım yeniyurt, hatta orada bir de plaj var, tam ismini bilemiyorum. orada tek vuruş alamadan Atatürk çiftliği dedikleri bölgenin sahiline, tatlısuyun ağzına gittik. ama günlerdir süren yağmur ve şiddetli dalgaların etkisi ile denizin yaklaşık 150 m. kıyıları çamur gibiydi. tatlısuyun ağsında bir iki kovalamaca gördüysek de burada da balık yakalayamadık. zaten oraya varır varmaz şiddetli yağmurla beraber etrafımıza yıldırımlar düşmeye başladı, ben de korkulu rüya görmektense uyanık kalmak iyidir deyip oltayı topladım, avlanmakta ısrarcı davranan arkadaşları izledim. hava öyle kötüleşti ki bir ara denizin üzerinden suları havalandırarak gelen hortum arabayı sallamaya başladı. hem de ne sallama, sanki 4-5 kişi iki yandan arabayı sallıyor. bunun üzerine bizimkiler de olta atmayı bırakıp arabaya geldiler ama balık tutmadan gitmeye niyetleri yok. kısa bir istişareden sonra sitelerin karşısındaki göllerde şansımızı denemeye karar verdik. yazın teke ile oralardan güzel levrekler alıyorduk. göle vardığımızda hava biraz sakinlemişti, herkes bir çeşit sahte takıp dağıldı. ben çeşitli sahteler denediysem de vuruş alamadım. bacanağımın yanına gittim ve durumu sordum. heyecanla, iki kez asıldı ama ikisine de çıkaramadım dedi. hayret dedim, hangi sahteye vuruyorlar ? o da benim gibi sahtelerin hepsini denemiş, vuruş alamayınca geçen yıl turna avından çantasında kalan bir sahteyi takmış. oltayı sudan çıkardı, baktım, şu şekli hafiften balığa benzeyen mat renki uyduruk sahteler var onlardan. ben de onlardan 3 poşet var ama daha önce levrekte denemediğimden yanıma almamıştım.banghead aslında bacanağım da yanına almamış, birini çantada unutmuş. dolayısıyla fazlası da yok :( az sonra geçen haftanın balıkçısı mustafa geldi, sahteyi görünce abi ondan bir tane bende olacak, yazın bana vermiştin deyip o da bir tane çıkardı cyr zaten havanın yine bozup yıldırımların sağa sola düşmesiyle, yakımızdan geçen elektrik tellerinden kıvılcımlar da atlamasıyla ben yine tası tarağı topladım, yere çömelip bacanağımı seyrediyorum. yağmur sanki bardaktan boşalıyor, bizimkiler azimle o uyduruk sahteyi atıp çekiyorlar. bir ara bacanağım ıhı ! dedi. baktım kamış büküldü. etrafımızdaki balıkçıları uyandırıp başımıza toplamadan ( o yağmura rağmen bir sürü balıkçı daha vardı ) sakince levreği kenara aldı ve hemen poşete koydum. az sonra bizim diğer eleman elinde bir levreği sallayarak geldi. sonrasında bir balık daha kıyıya kadar geldiyse de kurtuldu. ve iki balıkla öğlen saatında avı sonlandırdık. bu kadar lafın özü bu hafta ben de bir şey yok anlıyacağınız :D ama genede hareket olsun diye yazayım dedim. balığın nerede neye vuracağı hiç belli olmuyor işte.

benim arabayla gitmediğimizden yanımda ölçü - tartı aleti yoktu ama karış hesabına göre yaklaşık 37 -38 cm arası boyda, 400 gr civarı balıklardı.
    aha bunlar da göl levrekleri

6. umutemin

bilge abi çok iyi oluyor emin ol balık olmasa bile gittiğiniz avları okumak bizi heycanlandırıyor :)

7. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    tebrikler daha ne denirki. maşallah allah nazarlardan saklasın. alişan sen kaşeyi bilgeye bastır bence:)reeling

8. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Bilge rapor yine iç açıcı tarzda, sevindirici ve heyecan verici tebrik ederim sizleri, devamını bekliyoruz.

Bilge kardeş birde tatlı suda yılan balığı avı ile aran nasıl, bildiğin yılan balığı avlağı varmı acaba, istersen özelden bilgi verirsen sevinirim.

9. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Aloooo aman haaa sen nediyisen gardaşş, :( ne yap et gel he 28 ine olmaya bak Dörtyolda, soru işareti bırakma (acep gelecekmi gelmeyecekmi )
    :confused: bende sevinmiştim çocuklar gibi ne güzel, izin boyunca av partnerim olacak diye, inşallah gelirsin be Mehmet Emin!!!

10. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    yok abi ne kaşesi, bu hafta yemlik balık bile tutamadım :) ama avda hep söylerim, '' kaçan av bizim av, gene gelir avlarız, yeter ki yok olmasın ''.

mahmut bey özellikle yılan balığı avına gitmem ama zaman zaman tatlısuda oltama gelir. gültekin bey de bilir, osmaniye'de ceyhan ırmağının cevdetiye - yeniköy arasındaki bölümünden güzel yılanbalığı çıktığını söylüyorlar ama ben avlamaya gitmedim.
    eskiden aşağıburnaz köyü tarafında bir göle giderdik. gün batana kadar teke ile levrek yakalardık. güneş batar batmaz levreklerden önce yılanbalıkları ve sekizbıyıklar oltaya yapışırdı.
    bu mevsimde av veriyormu bilmiyorum ama bu bahsettiğim, yani Atatürk çiftliği denilen yerdeki göllerden yazın gece teke ile avlanırken yılanbalığı ve sekizbıyık diye bildiğimiz yayın balığından da çıkıyordu. hatta yılanbalığının birini gündüz vakti mantarlı olta ile yemlik kefal avlamaya çalışırken, ekmekle yakalamıştım. yine bu göllerde plastik su şişelerini şamandıra olarak kullanıp canlı balıkla gece bırakma oltası yapıyorlar. onlara da levrek, sekizbıyık ve yılanbalığı düşüyormuş. yılanbalıklarının, iğneyi midesine kadar yutma adetleri olduğundan misinayı kesmek gerekiyor.
    eğer gece avlanacaksanız, şansınız daha fazla olacaktır. yem olarak, solucan, balık parçası, et, vb. yemler olur, çok iyi koku alırlar ve yemi hemen bulurlar. kurşunlu dip oltasına daha iyi gelir. bunların dışında başka balıkları avlarken, yengeç, ekmek ve teke ile de epeyce yakalamışlığım var. yani bu göller talan edilmese levrek, kefal, israil çipurası, yılanbalığı, sazan, hatta japon balığı ile bunların sazanlarla olan kırmaları da var.

o sitelerden birinde dayımın da yazlığı var. bir akşam yemeği davetine gittiğimizde hanımla birlikte gölde yaptığımız avdan bir örnek vereyim. yaklaşık iki saatlik avda hanımla birlikte sayısını hatırlamadığımız kadar çok israil çipurası ve kefal yakaladık. bir adet yılanbalığı da yakalamıştım. bu fotoğraftakilerden hariç, bildiğiniz saçaklı yüzgeçleri olan japon balığının kırmızısından da iki tane yakaladım, her biri yarım kilo gelir, ama onları geri bıraktım. balıkların tamamı kurşunlu dip oltasıyla ve ekmekle yakalandı.

11. umutemin

abi kesin birşey diyemiyorum yani tam olarak belli değil ama belli olunca arar seni söylerim mutlaka bende istemezdim böyle olmasını ama mecburiyet :)

12. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Tatlı sudan çıkan balıklara bak sen, daha önce levrekte almıştınız buralardan ben şaşkın vaziyetteyim şuan bu tatlı suların denizle bağlantıları nasıl, ben buraları bilmiyorum doğrusu çıkan balıkları görünce affaladım doğrusu ...

Bu tatlı su göllerinin denizle birleştiği yerlerde çok güzel balıklar alınacağını düşünüyorum bu azmaklarda daha öncede bahsettiğiniz üzre kefallerin yavru bıraktığını söylemiştiniz ayrıca buralarda bol miktarda tekenin olacağını düşünmekteyim bence burada uygun takımlarla trofe avları yapılacağını düşünüyorum açıkçası buraları elimizden geldiği sürece koruyalım merayı dillendirmeyelim daha fazla sizcede uygunsa..

Sağlıcakla Kalın...

13. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bu göller eskiden, yani bu siteler yapıldığı sırada doğrudan denizle bağlantılı imiş, şimdi doğrudan bağ yok. ben o zamanı bilmem ama bacanağım bu göllerden yakaladığı yarım kiloluk deniz çipuralarını hala anlatır durur. hatta o zamanlar tek tük çatalkuyruk ve kayabalığı da yakalamış, ama şimdi bu türler yok.
    merayı bilen zaten biliyor, keşke sadece oltacılar bilse. bir kaç ay önce gün ağarırken gölün kıyısına vardım, sahteyi tam savuruyordum ki su üzerinde bir şeyler dikkatimi çekti. gölün diğer tarafına yürüyüp dikkatle bakınca anladım. adam gölün ortasına girip ağı bırakmaya başlamış, sonra salyangoz gibi döne döne dışa doğru sermiş, ta sazlıkların önünü bile sarmış. yuh ! dedim, kökünü kurutun da siz de rahatlayın, biz de :(

14. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Mahmut Abi İzin tarihi netlik kazandımı senin benim Allahtan mani olmazsa 3 Şubat 2012 18:30 Mersin arabası sabah 04:00 gibi Adanadayım ordan Hatay arabası bulup ver elini Dörtyol....

15. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ben bu bölgeyi hiç bilmiyorum hiçte duymadım doğrusu... Kefallerin tatlı suda yaşadığını biliyorum ama levreği ilkez gördüm bu şaşırttı beni,, Sanırım kefalleri kovalarken tatlı suya giriverdi buralarda türedi ??

Burayı çok merak ettim doğurusu izine geldiğimde fırsat bulursam bir fizibilite yapıcam kesinlikle..

Hayırlı geceler değerli büyüğüm..

16. inanilmaz

inanilmaz onur

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit surf kamış 3.90m
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir 55
    Bende İskenderun dayım sizler buluştuğunuzda süpriz yaparım belki sizlere kim bu acemi dersiniz artık :)

17. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bende acemiyim en az senin kadar organizasyon yaparsak buradan duyurulur..

Gültekin abi var İskenderunda güzel avlar yaptı aklına takılan olursa kendisine sorabilirsiniz...

Her şey gönlünce olsun...

18. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bizim Sayfa Tam tekmil ayakta saat 00:30 olmuş ama kimse uyumamış şaşırdım doğrusu ...

19. inanilmaz

inanilmaz onur

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit surf kamış 3.90m
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir 55
    Çok teşekkürler açıkçası öğrenecek çok şeyim var. Surf takımda spin takımda aldım geçen hafta ama daha öyle duruyor odada kılıflarında :)

Ben genelde 2-3 gibi anca uyuyabiliyorum bazen sitede bekçi gibi bekliyorum:)

20. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Bu canlı tekeyi iskenderunda nerelerde bulabiliriz, bununla av yapan varmı aranızda acaba arkadaşlar, bu arada bilgenin paylaşımlarıda ilginmiş..