kardeş demek ki ben yanılmışım, o gün biri onu fortuna saltiye benzetmişti, gerçekten de çok benziyor, ama onu sana da gösterdim. hatırlarsın sarı renkli pelikan nitrolara, fortuna salti 130, ve maxrapa benzer bir sahte. yani onun yaptığı işi aynı modeldeki diğer sahteler de aynen yapar. ben o sahteyi aralık ayında istanbul istoçta görmüştüm. aslında maria - yamashita sahtelere bakmak üzere gittiğim lodos balıkçılıkta gördüm. pelikan nitrolara da bakıyordum ama onlardan bulamamıştım. standta asılı bu sahteleri görünce pelikan zannedip sevindim. ama bakınca eurofish olduklarını gördüm. alıp almamak arasında kararsız kaldım ve fiyatını sordum. 7 lira olduğunu öğrenince de çok şaşırdım. ama hiç duymadığım bir sahte olduğundan uzağa gider mi, düzgün yüzer mi, vs. bir sürü soru kafama takıldı, sadece 1 adet aldım. memlekete gelince denedim ve daha atarken ok gibi dosdoğru uçup uzağa gidişini sevdim. yüzmesi de güzel olunca ona daha güzel şartlarda şans tanımak için sahte çantamın ön gözünde yer ayırdım. zaten ilerleyen günlerde de takipler, saldırılar ve yakaladığı avlarla da kendini gösterdi. bunun üzerine ben de yedeğini aramaya başladım ama bir türlü internette bulamadım. lodos balıkçılıktan ayhan gedikbey'e telefonla ulaştım ve durumu anlattım. o da aslında bu şekilde satışları olmadığını ama yardımcı olacağını söyledi. ben de kendime, bacanağıma, bizim acemi balıkçı mustafaya isteklerine göre çeşitli renklerinden birer ikişer sipariş verdim. ama aynı sahteden mahmut uzmanım'da da ( UZM-36 ) gördüm, izmirden almış. yazma işine gelince o konuda yanılıyorsun. tamam, av avlayınca yürüyüşümüz bile değişiyor ama yazmak için bu çok önemli değil. ben kara avına da giderim arada. üç ay önce yaptığımız keklik avının lafı hala sürüyor, üstelik ben bir tane bile vuramadım hem de en çok av benden kalktı. arkadaşlar benimle dalga geçer ben de olsun dağ havası aldım derim güleriz.
mahmutun izmarite benziyo dediği, strike pro jl-120 f 010 renk kodu dakika itibariyle elime ulaştı, adanadan 12 ye satmışlar elemana. birşey alacaksanız balikmarketim nokta koma bi bakın. bayağı indirim yapmışlar. adana ucuz yer, ben 10 a umardım fakat olsun. oldu işte bi tane. artık kaç ay sonra atacaz atabilecez mi, orasını Allah bilir. izmarite benziyor deniliyor fakat, izmarit yassı bir balık. sanırım bizim buralarda izmarit dediğimiz balık, izmarit olmayabilir diye düşünüyorum. Ne dersiniz ? http://www.google.com.tr/search?q=i...ct=mode&cd=2&ved=0CBoQ_AUoAQ&biw=1440&bih=783
hayırlı olsun dostum bereketli avların olur inşallah. Denizde oynak yoksa olmuyor önemli olan denizde oynak olması geçen hafta denize gittim yemliye hiç vuruş olmuyordu. Sabah gün ışıyınca barınağın denize açık tarafında balıklar su yüzüne çıkıp hava alır gibi hareketler yapınca içlerine attım çektim attım çektim hiç bir hareket olmadı. Hemen yakupla yaptığımız av geldi aklıma barınakta tık yokken kıyıdan levrek almışlardı deliçaya gideyim dedim. Salo nun ordan bir kurt köpeği deliçaya kadar arabayı takip etti hiçte havlamıyordu deli çayın orda durdum köpek arabayı tavaf ediyor havlamıyor ama. aha dedim havlayan köpek ısırmaz bu havlamıyor inersem naneyi yeme ihtimali var dedim. 10 dk bekledim zaten ordada hiçbir oynak göremedim. Zaten Saim abide yoktu orada demekki adamın bir bildiği varki gelmemiş diye düşündüm. döndüm geri salonun oraya kadar gene gedi peşimden bende atakaşın oraya gittim. Dörttaş sitesinin yanından akan suyun ağzında saim profiline uyan bir adam çapari atıyor ama orda daha önce sahte taktırdığım için riske girmedim. zaten sahteye para harcamayı sevmediğimden mevcut dört sahtemden biriniki dalarlı sahtem izmarit kaybetmeyi göze alamadım. saat 6:30 gibi baktım aynı hareketlilik (hava alma olayı) burdada var. içlerine attım çektim bir nane yok. neyse dedim yemliyi hazırlayıp salladım bu arada ges, izmarit ve rover 98 G15r yi denedim hiç birine saldırı yok. yemliye tık dokunuş yok bir ara hareket gözlerken o hava alan balıkların olduğu yerde ortalık bir karıştı kıyıya kadar kovaladı. hemen alel acele spin kamışı alıp o yöne koştum attım çektim yok sahte değiştir attım çektim yok. sahte değiştir attım çektim yok allah allah dedim ama hava alma olayı hep aynı noktada oluyordu. herneyse saat 08:30 oldu ne yemliden nede atçekten birşey alamayınca toplandım. o ara kıyıda bir bot yanında 2 adam uyuyordu. ben toplanırken onlarda uyandı. meğer gece boyu atakaş limanını tavaf etmişler tık vuruş alamyınca kıyıya dönmüşler uyumaya başlamışlar. acaba o hava alanlar kefalmiydi diye düşündüm amma yakalanmadıktan sonra ne olursa olsun ben güzele güzel demem güzel benim olmayınca (tabi bu şaka balık olursa güzel derim elbet) bilgenin dediği gibi wtd yaptım olmadı düz çektim olmadı durdum sardım olmadı olmadıda olmadı. ben bu atçeke alışamayacağım galiba
sana da bereket. turna varsa fazla atçek yaptırmaz. ilk atışında gelir. ondan sonra da atçekçi oldun gittin zaten
Günaydın arkadaşlar. neler var neler yok hafrta sonu havalar düzeliyor plan yapan varmı? seyfi-yılmaz geçen haftadan sizden haber yokmu?
kardeş sanırım... memlekete uzak yerde yaşamayacan. 1 saat bile olsa. hayırlısı ne yapalım 36 yıl gurbette yaşadım (500km'yi aşmak üzere) 2010da anca memlekete yaklaşabildim. Bunun için çok şükür ediyorum. ancak yine gurbetlik çekiyorum. Eşikten öte gurbet...
010 kodlu olan sırtı siyah olanı, hani şu denemek için önüme atar atmaz levrek saldıran. izmarit deseni dedikleri ise ( 206A ) aslında kupez ya da bizim kopez dediğimiz balık. https://www.google.com.tr/search?q=...YGMTY8AP2nPzcBw&ved=0CEkQsAQ&biw=1241&bih=611 bence her iki renk de aynı şekilde çalışacak gibi. fiyat olarak ben de 12 liraya aldım, parça sayısı az olunca internetten yapılan alışverişler kargoyla beraber daha pahalıya geldiğinden ben de burdan aldım. ayrıca sen 1 saat mesafeye gurbet diyorsun, ben 7 yılımı memleketten uzakta çalışarak geçirdim. üstelik yıllık izin, bayram tatili vb. kullanamadan. değil denize gitmek memlekete bile gelemiyordum düğünüm ramazan bayramının bittiği gün, yani 4. gündü. ben bayramda 3 gün çalışıp memlekete düğün akşamı gelebildim, düğünden iki gün sonra ise yine işbaşındaydım.
Haber var ama resim olmadığı için yazmak istemedim herzamanki gibi.(telde kamera yok. ) Geçen hafta Cuma günü saat akşam 9 gibi İskenderun sahile gittim. Arkadaşlarım avlanıyordu ben de onlara katıldım saat 02 ye kadar avlandık yem sülünez(sadece sülünez kullanmaya başladım). 6 adet mırmır ben aldım, 10 tane bir arkadaş 9 tane bir arkadaş aldı. Mırmırlar çok iri değildi. ama standartlar ölçüsündeydi. Bu cuma akşamı hava elverişli olursa tekrar gitmeyi düşünüyoruz. Gelirsen beklerim.
su üzerine burnunu dayayıp gezen balıklar kefal. muhtemelen onlara saldıran da levrektir. böyle saldırının olduğu anlarda her an şans dönebilir ama kısmet işte. balık avları ise benim için bir süreliğine hayal oldu. beni yıllardır olur olmaz zamanlarda ziyaret eden bel fıtığı birkaç gün önce aniden geldi yine. bu sefer iyi geldi hem de. belimle birlikte sağ bacağım parmaklarıma kadar sanki bütün kemiklerim kırılmış gibi ağrımaya başladı. kuvvetli ağrıkesicilere rağmen 2 gün uyku uyuyamayınca, dün, bazı akrabalarımızın daha önce gidip iyileştiği İskenderun'da bir fizyoterapiste gittim. hem paramı alıp hem de 1 saat boyunca resmen çin işkenceleri yaptılar dünden bu güne değişen bir şey yok, gece 03 :30'dan beri yine uyanığım ve ağrılarım, içtiğim 3 ağrıkesici hap ve bir ağrıkesici iğne ile ancak dayanılabilir halde. 10 gün boyunca yemek, tuvalet vb. zorunlu haller dışında değil ayağa kalkmak, oturmak dahi yasak. 10 gün sonraki duruma göre tekrar değerlendirme yapılacak demek ki memlekette olmak, balığa gidebilmek demek değilmiş
bilge çok geçmiş olsun dostum üzüldüm hakikaten. Allah acil şifalar versin. ne diyelim önce sağlık sıhhat sonra hobi. düzelirsin en kısa zamanda umarım zaten düzelince ilk adres belli
evet kastım cumayı cumartesine bağlayan gece. (Yalnız ben saat 21 den önce gelemem biliyorsun benim küçük prensesleri uyutup çıkıyorum. zaten balıkta o saatten sonra vurmaya başlıyor bahane de iyi oldu ama) deniz durumu cuma günü için 5-7 gösteriyor ama yarın bi daha bakarız
Belin için üzüldüm. Acil şifa diliyorum. Eşiklikten ötesi gurbetmiş... Sağlıklı huzurlu daha nice avlara imza atarsın inşallah
Alişan Abiyede atıfta bulunmuş Bilge Abi geçmiş olsun üzüldüm gerçekten umarım tez zamanda sağlığına kavuşursun denizi balığı boşvercen şimdilik seni tekrardan sahalarda görmek temennimiz, sen bizim forvetimizsin ona göre sensiz bu takım olmaz haberin olsun Saygılarımla ,,,
Kıyıdan Jig Avları kalamanın sesine hasta oldum sabah sabah balık neyse misinayı patlatıyor güzel mücadele hasta yatağındaki Bilge abiye gelsin nasıl etki yapar bilmiyorum Aynı şahsın avları yer Yunanistan zemin yapısı harika gerçekten .. http://www.youtube.com/watch?v=QrdyetPja3E&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=Hdtprg-737k&feature=related Kaçan balık büyük olur http://www.youtube.com/watch?v=j_cMr2WOnP0&feature=related
Balığa gitmek, hasta olmayan adamların işi İyi hatırlıyorum, yazın bi mide rahatsızlığı geçirdim: geceden botumu şişirmiştim, sabah beşe kurdum saati, aslanlar gibi her gün olduğu gibi 800 mt ilerde 2-3 çupra mercan almaya çalışacaktım. 5te "bi" uyandım. halsizim, başım dönüyor, hastayım. o an botla denize açılmak, isteyebileceğim son şeydi. Dünyanın en gereksiz hobisiydi. Yine iki ay kadar önce üç de olabilir, soğuk bir dörtyol gecesinden sonra, cumartesi sabahı balığa gitmediğimi gören KBB ve KNN şaşırdılar. Niye balığa gitmedin dediler. Hastayım dedim. Halim yok. İnsan için Huzurdan daha değerli hiçbir şey yoktur ve huzur, sağlığı da içine alan bir olgudur. Yani geçimini balıktan sağlayanlar haricinde, elinde olta bulunan birini görürseniz, nasılsın diye sormayın. Unutmayın, iyi olmasa balığa gelemezdi. Yakup sadece baştakini izleyebildim fazla vaktim yok. Sargoz mudur o nedir. Kıyı jigi ile çupra alabiliriz diye düşünüyorum. Nerden mi? Şu bizim,,,,, dörtyol barınağının dış kısmı var ya. Dibi kumluk diye düşünüyorum. Biliyor musun dibi ne? Eğer öyleyse, bizim Tekin boru kurdu teke sülünes temin etmek için yorulmaz. Botla bir miktar açılır. Çupra yerine gelince demir atar, sarkıtır misinasını dibe, başlar jigginge. Bakar ki daha etkili, usta bir jigci olur. Gelsin cubralar böylece... Hayali bile güzel biliyo musun.
öncelikle geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler. fizyoterapist, tedavinin arkasından yapmam ve yapmamam gereken şeyleri söylerken en az 10 gün balık yemeyeceksin dedi. bunun üzerine hanım da yemek mesele değil, yakalamaya da gidiyor deyince çok iyi, aferin dedi. iyileşir iyileşmez devam et işte bu bana ilaçtan iyi geldi videolar çok güzel, ben de bu kıyı jigini merak ettim ve marianın hafif jiglerinden bir iki tane sipariş yazdım. sonra dedim ki kendi kendime; yahu her boyayı boyadın da fıstık yeşili mi kaldı ? siparişi geri iptal ettim. çünkü elimde çeşit çok fazla. alişan kardeşim Allah insana dermansız dert vermesin, ayağa kalkabilecek durumda olduğum müddetçe ava, balığa gittim. en büyük iki tutkum keklik avı ve balık avı. keklik avı daha fazla efor ve fiziksel güç gerektirdiğinden onu azalttım ama balığa devam. geçmişte mide kanaması geçirdim, 20 gün yattım ayağa kalkar kalkmaz balığa gittim. hasta hasta nurhak dağlarına keklik avına gittim, orada kötüleştim beni atla dağdan indirdiler, belimin çok kötü olduğu bir zamanda ayağa bile zor kalkarken balığa gittim. beni suyun kenarına oturttular, elimde olta, gelene kadar oturduğum yerden avlandım. daha bir ay kadar önce belim yine kötüleşmişti. yine hazırlık yapıp arabaya bindim. hanım tek başıma gideceğimi öğrenince seni tek göndermem deyip kendi de arabaya bindi. barınağın ucuna kadar arabayla vardık. o kadar ki arabadan yalnız başıma inemedim, hanım koluma girerek indirdi. sonra ayağıma çizmeyi giyer giymez bir şeyim kalmadı. barınağın kayalarının üzerinde keklik gibi sekmeye başladım. eve dönene kadar hastalığımı unuttum. hanım dedi ki şimdi '' benim ilacım ava gitmek '' dediğine inandım. ben bunu adrenaline ve konsantrasyona bağlıyorum. özellikle dağ avlarından dönüşte vücudumun pek çok yerinin yaralanmış, çizilmiş, kesilmiş olduğunu sonradan farkediyorum. bir av dönüşünde çorabı çıkarınca, her iki ayağımın da baş parmaklarının tırnaklarının tamamen sökülmüş olduğunu gördüm. yapacak bir şey yoktu, kargaburnuyla çektim aldım. sağ ayak tırnağım iyi ama 2 yıl geçmesine rağmen sol ayak tırnağı daha tam düzen tutmadı. başka bir av dönüşünde ise ayağımı yıkarken elime bir şey takıldı. eğildim göremedim, aynayla baktım, ayak başparmağımın ucunda bir kırmızılık var. toplu iğne ile dokununca diken olduğunu anladım. cımbızla güçlükle tutup çıkardım 1 cm ( milimetre değil ha, santimetre ) uzunluğunda bir diken, hem de etle tırnağım birleştiği yerde dik olarak batmış sonra iğneyi yekrar değdirince biraz daha içeride kırılmış bir diken daha olduğunu anladım. onu çıkarmak daha zor oldu ama çıkardım. yine aynı boyda bir diken. bunların hepsi anastezi olmadan oldu. benzerleri saymakla bitmez. diyeceğim o ki; insanlar yeterince konsantre olunca ateşte yürüyor, vücuduna şiş batırıryor vs. ama hiçbirini hissetmiyor. işte ben de ava çıktığımda bütün hastalıklarımı unutuyorum. yani barınakta balık avlayanlardan en az birisinin iyi olmama ihtimali var.
Abi barınağın dibi kum ama barınağın sol çaprazına doğru Çayboğazına doğru 8-10 kulaç olması lazım kayalık dibi pis kaya çok takım gitti oralarda balık alamamıştık fazlada durmadık gerçi botu tarmada bırakmıştık... Yukarda söylediğim kayalık bir şerit haline uzanıyor buralarda buralarda deneme yapılabilir diye düşünüyorum. Akyanın Dörtyol ağzıyla (İmtiyaz) cirit attığı ekim-kasım -aralık aylarında barınağın ucundan deneme yapılabilir.100-150 grm jiglerle... Videoda Tutulan balık Sinarit 5 kg civarı birşey.. Dörtyol açıklarında derin sularda Sinarit tutulduğunu duydum sağlam ağızdan şaşırdım çünkü daha dörtyolda sinarit tutulduğunu duymamıştım... Şöyle düşünmek lazım Fangıri- Antenli Mercam varsa bu balığın olmasıda normal diye düşünüyorum.. Birgün belki Jigle yakalarız Alişan abi bir jigimiz eksikti deme