Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
  2. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
  3. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bu arada, bizim kıyıdan el oltasıyla akya yakalayan ahmet abi geçen hafta aynı yerde yaklaşık 15 -20 kg'lık bir akyayı sudan dışarı almaya çalışırken iğnelerin açılması sonucu kaçırmış :( benim bacanakla ahmet abi arkasından bakakalmışlar.

4. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    owner iğneler güzel bu aldıklarımda 5 numara sipariş etmiştim altın rengi bir iğne çok küçük geldi her şeklinin numaralarına göre boy kestiremiyorsun tam ideal dediğim boy bu seferde küçük geldi. geçen seferde büyük gelmişti internetten siparişinde kötü yönü bu. şu iskenderunda bir sürü yer var bir owner iğne bulunmuyor. neyse demekki owner dedinmi 3 numara herşeye uyacak gibi duruyor:)

ağzından çıkartmak için kanca çıkartma aparatı almıştım alişan gördü iğneyi kargaburunla zedelemeden 2 saniyede çıkartıyorsun isterse mideye gitsin farketmiyor ama düşürdüm :(

5. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    evet, eğer daha önce kullanmadığın bir modelse boyutunu kestirmek zor oluyor. bizim burada da owner bulunmuyor, ama bu iğnelerin muadili sasame'de de var. ancak keskinlik yönünden owner'i tutmuyor.

kargaburnunu ben de yanımdan hiç ayırmıyorum, ayrıca misinaya geçirilip balığın ağzından sokulan bir aparat daha var. ama bazen balık öyle yutuyor ki hiçbiri işe yaramıyor. o zaman da mecburen misinayı kesip yeni takım bağlıyorum. geçen yaz evde balık temizlerken pek çok iğne çıkarma ameliyatı yapmak zorunda kaldım. sendeki aparat nasıl bir şey resmi var mı ?

6. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg

7. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bendeki de bundan, ama ağzı küçük balıkların ağzına sığmıyor. ben de ince sert plastik borudan bir tane yaptım, onu deneyeceğim.

8. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Arkadaşlar merhaba, uzun süredir yoktum; memlekete zorunlu bir gidişim olmuştu. Bakıyorumda forumda, teknik ve malzemeler üzerine yazılar var ama balık yok, bende o eksiği doldurayım bari:). Dün malzemecilerden yem tedarik ederek geçen ay keşfettiğim avlağa akşam saatlerinde vardım. Avlağın müdavim iki elamanı yine oradaydı, biraz balıktan biraz yerin durumundan konuşunca burasının verimli bir avlak olmaktan çıktığına kanaat getirdim; malesef avlakta düzenli olarak voli yapılıyormuş, olta atmadan oradan ayrıldım. İstikamet barınak...ama orada da verim alamadım.Bir kaç gündür petek pastanesi cevresinde balık alındığını biliyordum, Seyfullah hocayı ( seyfiklim ) aradım ve o çevreden bir koordinat aldım ve oraya gittim, 2-3 saat sonrada seyfullah hoca geldi beraber bir av gerçekleştirdik.....

Resimlerdekiler benim avlarım, seyfullah hocada prenseslerini balıksız bırakmadı:)

Yemler : Sülünez ve boru kurdu

Çupralar çift geldi; zor çektim:) sanırım çiftlik bunlar.....
    RASTGELE...

9. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Bu rapor iyi oldu :)

Çupralar Çiftlik değil burdan öyle gördüm merak etmeyin karın alt kısmında sarılık var bu çiftliklerde olmaz yanak kısmındaki turunculuk deniz çuprası olduğunu gösteriyor.

Elinize sağlık güzel bir av yapmışsınız tebrik ederim canı gönülden.

İyi avlarınız olur umarım,,,

10. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    maşaallah, çipuralar da güzel, mırmırlar da :thumb: . inşaallah ben de ayağa kalkınca acısını çıkarırım yattığım günlerin :rolleyes: hele bir de havalar ısınsın, botla açılmaya başlayalım da limitler nasıl doldurulur görelim ;)

11. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrekte texas rig denemesi için aldığım 2 adet amerikan malı süper soft silikon yem vardı. az önce onları incelerken ambalajındaki yazı dikkatimi çekti

'' netbait super soft plastics are loaded with salt, scent, and pork fat to make fish bite and hang on ''

tercümesinden anladığım kadarıyla balığı cezbetmek için tuz, esans ve domuz yağı :eek: ilavesi yapıldığından bahsediyor. bir de bunları bulmak için bir sürü uğraştım, hadi bakalım idk

12. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    dün bizde 3 arkadaş ava gittik toplamda 27 adet mırmır alıkonulmuş olup 9 adet mırmır suyuna iade edeilmiştir. Aslında kendi başıma olsam daha fazlası iade olurdu çünkü mırmırlar daha 20 cm civarı geliyor. Büyümeleri lazım. Asıl niyetim harmadar ve çupra fakat yok malesef.

13. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    valla ben genelde büyük iğne kullandığımdan küçük balık yakalansada dudağında geliyor iğne o yüzden pek sıkıntı olmuyor. Ama dediğin gibi sert bir boru iş görür ama bunlarda misinayı içine alıp klavuzluk yapması için yarık var onu iyi ayarlamak lazım birde bunun ucuna topuz koymalarının nedeni topuz iğneye ulaştığında kanca topuzun etrafına tam oturup gelirken başka yere takılmasını engelliyor.Boruda bu ayrıntıyı yakalamak zor olabilir. Bence senin gibi ağaçtan sahte yapan bunuda ağaçtan yapabilir. hemde şu yattığın günlerde tam uğraş olur sanat eseri gibi

hatta son sipariş verdiğim ownerler 5 numara bana göre minicik geldi http://www.avmarketi.com/asp/product/18318/50097-Owner-Kisa-Pala-Yem-Ignesi rengine aldanmayın açıklamasında belirtildiği üzere altın rengi geliyor. daha önceleri kullandığım youvella çapraz nikel iğnelrin 5 numarası yanında hayvani kaldı. ama bence youvella 5 http://www.avmarketi.com/asp/product/12986/YOUVELLA-KARBON-KALIN-BRONZ-IGNE-NO-5-6# bunun nikel olanı .numara güzel özellikle mırmırlar için 3 sene önce 7 numarasını kullandığımda çipuraların gırtlağından alıyordum sonraları büyüttüm.

İşte sık sık bahsettiğim üzere internetten alışveriş insanı nasıl yanıltıyor. resimlerine bakılırsa owner youvella ya göre ne kadar büyük görünüyor değilmi ama tam tersi işte.:)

14. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Teşekkürler yakup; çupraların pulları küçük gibi geldi bana , biraz daha büyük olması gerekir diye düşünmüştüm vede tam mevsimi olmaması.. sonradan biraz daha inceledim yanakları turuncu ve özellikle alnı nerdeyse altın sarısıydı..

15. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Teşekkürler Bilge, rekor av günlerini bekliyoruz....

16. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Yılmaz tebrikler balıklar şahane gözüküyor, iyi geldi valla memleketten rapor okumak - görmek, raporsuz bırakmayın bizleri :) güzelim memleketimizin bereketlerini esirgememeniz dileklerimle rastgelsin.
    SAYGILAR...

17. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM

yılmazım ellerine sağlık sen bu iişin kitabını yazdında matbaa yandı:) ama elbet banada bir vize çıkar bi ara beraber ava gideriz elbet senden fazla naylon tutmazsam o zaman konuş:D şaka bir kenarada profesyonellik yolunda adım adım ilerliyorsun ama biliyorsunki bu iş derya deniz sonu yok bilginin araştırmanın sonu yok benim gibi ustabir poşetçi olamasanda iyi bir sargoz ve çupracı olacan gibi;)

18. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Teşekkürler Mahmut abi... Aslında bu yıl iki haftada bir yayınlayacak raporumuz vardı da biz tembellik ettik, işallah bundan sonra devamı gelir...

19. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

:) Alemsin mehmet; o matbağanın içinde sende yandın... bir naylon belge-fatura düzenleyip evden izin alamazsan bu deniz-deryada silinip gideceksin:)

20. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    en azından balık yakalama zevkini tatmışsınız. tabi ki çipuranın yerini tutmaz ama mırmırın oltaya asılışı da güzeldir. inşaallah bundan sonra çipura çıkmaya başlar.