Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    derinlik fazla değildir. çünkü attığım yer sahil. en fazla 3-4 metredir diye tahmin ediyorum. Taşınma yine lojman içersinde farklı bir bloğa taşındım. Artık başlıyor demekki yavaş yavaş.

2. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg

Siz izine gelince benim yakalayamadıklarımı yakalıyorsunuz maşallah levrekleri ceylanları orkinosları diziyorsunuz yakup :) allah nazardan esirgesin

3. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Gültekin abi, biz bu işin henüz başındayız ve amatörüm Mahmut Abi , Bilge Abi ve Sen olsun bu işte deneyim kazanmış insanlarsınız sizden öğrenilcek çok şey var daha,,

Ablamın düğünün var 05 Mayısta 4-5 gün Dörtyola gelicem balık için fırsat bulurmuyum bu konuda şüpheliyim evdekiler burnumdan getirir gitsem kesin :(

Herşey gönlünce olsun değerli büyüğüm,,

4. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    kısmet diyelim yakup sonuçta onlarda haklı bu mutlu günde kendileri ile vakit geçirmeni ve mutluluğu paylaşmanı bekleyeceklerdir. özellikle ablan her daim yanında olmanı isteyecektir. Ne yapacaksın hayat balıktan ibaret değil. fırsat olursa değerlendirmek lazım

5. inanilmaz

inanilmaz onur

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit surf kamış 3.90m
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir 55
    Ben ve arkadaşım dün akşam 18.00 ile 21.00 arası balığa çıktık. Aslında pek balığa çıkmak denemezdi bizimki :). İlk defa kamış oltalarımızı kullanmayı öğrenmekti ama ve öylede oldu. Petek pastanesinin otaraflarda biraz atış yaptık. Tabi elimiz boş döndük ama en azından kamış kullanmayı öğrenme yolunda güzel adımlar attık. Bu haftasonuda hem cumartesi hem pazar hava güzel olursa balığa çıkmayı düşünüyoruz. İnşallah bu sefer şeytanın bacağını kırarız.

6. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Merhaba onur, kamışları denemek için yer seçimin doğru olmuş ama balık olarak aynısını söyleyemeyeceğim:) Bu aralar o bölgede balık yok malesef: orası kumsal ve sığ olduğundan balıklar çok güvende değil, niçin? Çünki avcı balık dolaşıyor son zamanlarda; o bölgede hayır yok, kaçmışlar biryerlere:)

7. inanilmaz

inanilmaz onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir 55
    :) Ya eminim balık olsa da biz tutamazdık sanırım. Çünkü daha çok zaman geçmesi lazım kamış olayını tam anlamı ile kavrayıp anlamamız için sanırım. O kaçanlarıda sen yakalıyorsun sanırım:)

8. inanilmaz

inanilmaz onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir 55
    Aynı mesaj 2 kere gitmiş pardon arkadaşlar.

9. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    yılmazım ellerin dert görmesin balık harika ama bunu aldığın sahtenin fotosunuda yayınlarsan daha aydınlatıcı olur diye düşünüyorum.

10. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Bak o konuda yanlış düşünüyorsun işte balık avına ben balık yakalayamam diye değil her seferinde ben bugün güzel balık yakalarım diye gitmelisin.

11. inanilmaz

inanilmaz onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir 55
    Öyle tabi ama işte daha önce kamış kullanmamış biri olarak en ufak birşey öğrenmek bile mutlu ediyor inan balık olsada olmasada. Ama ileride balık olmadığı zamanlar eminim senin gibi düşüneceğiz :)

12. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    maşaallah, gene almışsın kısmetini. ben de bu gün hanımın ısrarıyla balığa gittim hanımla beraber. aslında tam da balık avı değil, biraz gezme, biraz piknik mahiyetinde. sabah saat 9 civarında barınağa vardık. in - cin top oynuyor. barınağın ucunda bir yere oturduk, hanım iki iğneli takımın bir iğnesine sardalya, diğerine karides takıp attı. ben de yavaştan at çeke başladım ama su dumduru, kıpırtı yok. açıkçası umutsuzca bir at çek. yine her zamanki gibi su üstülerden başlayıp yavaş yavaş daha derine dalan sahtelerle taramaya başladım. bir saatten fazla at çek yaptıysam da takip bile alamadım. bu arada hasta yatarken diş fırçası sapından kendi yaptığım ve hiç deneyemediğim bir sahte aklıma geldi. yüzüşünü ve aksiyonlara verdiği tepkiyi görmek için attım. gidişi çok iyiydi. ilk etapta ne kadar batacağını bilemediğimden hızlı çektim ama alışınca daha rahat aksiyona devam ettim. sahte suda çok ağır şekilde batıyor, çekince su yüzeyine doğru yöneliyor. su üzerinde zaman zaman popper sahte gibi su atarak, zaman zaman dalıp çıkarak geliyor. yavaş çekip az batmasına müsaade ettiğinizde ise suyun az altında sağa sola, yukarı - aşağı atlamalar zig zaglar yaparak geliyor. neyse, ben aksiyonları denerken hiç ummadığım bir anda sahteye balık asıldı.reeling ben hemen boşluk vermeden sarmaya başladım ve hanıma fotoğraf makinesinin kamerasını açmasını söyledim ama o anda olan oldu ve tam kıyıya 5-6 metre kala sahte balığın ağzından çıkıp fırladı ve yanımdan geçip arkama düştü,banghead tabi ben boş bulunup kalamayı gevşetmediğimden iğne balığın direncine dayanamayıp yırttı herhalde, Allahtan bir yerime gelmedi. balığın ne olduğunu ve boyutunu göremedim ama iri bir balıktı. balığı kaçırdığıma üzüldüm ama kendi yaptığım sahtenin, para ile aldığım onca sahtenin iş yapamadığı yerde balığı kandırması beni çok sevindirdi.:thumb: sonrasında ise, kendimi fazla yorup sakatlamadan tadında bırakıp öğlene doğru döndük.

sahteyi öylesine kendimce bir model olarak yapmıştım, biraz ima popkey, biraz da xorus patchinko benzeri oldu.

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bilge merhaba, ayaklandığına sevindim dostum. İnşallah daha da toparlarsın. Endişe de etmiyorum gerçi zira hanfendi eşiniz bu yolda size tam destek. Bir eş "hadi balığa gidelim" deyipte kendisi de omuz-omuza onunla olta atıyorsa, işte hayat bu, sıhhat ve afiyet bu. Sevgilerimi sunuyorum her ikinize de.;)

Sahteye gelince; diş fırçası harikalar yaratacağa benzer. İlk avında kendini ispatlamış. Ancak kanca bağlantıları bana biraz zayıf gibi geldi. Asılan balık kurtulmasaydı bağlantı yerlerinden kancalar sökülür müydü diye düşündüm, ne dersin?:)

14. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    maşallah bilge tebrik ediyorum. Gene müthiş bir iş çıkartmışsın. ayaklanmanada sevindim dostum

15. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    alişan nerelerdesin sesin soluğun çıkmıyor küstünmü dostum yoksa bir müşkülünmü var?

16. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    bu arada aslında perşembe akşamı barınağa gidecektim minekop yakalamak için ama duyduğuma göre barınakta derinleştirme çalışmaları yapmışlar bende doğal resif bozulduğundan belkide balıklar kaçmıştır boşuna kasmayayım diyerek gitmedim. Avladığım yerde bekçi 1 ay önce müthiş minekop aldık 2 şer 2 şer çektik dedi. son 15-20 gündür bıçak gibi kesti dedi. Bu yıl ne lüfer ne m,inekop alamadık. gerçi minekop için hala fırsat var ama bakalım. nasıldı barınağın durumu?

17. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Teşekkürler Memet, balığın yanında fotolayacakttım ama unutmuşum, o sahte tekrar iş yaparsa yayınlayacağım:)

18. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Bilge kağan yaptığı sahte çok yakışıklıymış, akıde şeker gibi:) balığında ilgisini çekmiş zaten. Kaçırdığın balığa gelirsek bende üzüldüm çünki dün bende bitane kaçırdım; insan tuhaf duygular içinde oluyor. Şu ovner iğne yine canımı yaktı; yırttı geçti valla, yakalayıcı özelliği harika ama işte! yırtıyor balığın ağzını, daha kullanmayacağım, balık ya iri bir çupra yada minekoptu. Dün iyi bir yağmur yedim ama beş parça çupra aldım,av zevkli ve bol suluydu...

19. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    sağolsun hanım yıılardır fırsat oldukça benimle dağ - orman gezilerine, kara avına, alabalık, sazan avlarına, deniz avlarına gelir, olta atar, hatta balık da tutar. ama bizim insanımızın birçoğu henüz belli bir kültür seviyesine ulaşamadığından gidebildiğimiz mekanlar ve zamanlar kısıtlı.

sahtenin bağlantılarına gelince ; elimde uygun tel olmadığından 3 numara remixon klipsleri keserek yaptım. malzeme çok sert ve istediğim şekilde bükmeye pek müsait değil. ama yinede pensenin biri ile misina bağlantı noktasından diğeri ile de iğnelerden bütün gücümle aslılarak denemeler yaptım ve oldukça sağlam olduklarını gördüm. ama benim için önemli olan sahtenin yüzme aksiyonu idi, onda da iyi bir performans gösterdi. yine de çok küçük ayarlamalar yaparak en güzel aksiyonu yakalamaya çalışacağım. uygun bir krom tel bulunca yine de bağlantıları yenilerim, ne olur ne olmaz.

20. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    derinleştirme çalışmalarından haberim yok ama barınağın her zamanki barınak olmadığı belliydi. kefalden başka balık görmedim. ben balığın azlığını denizin durumuna bağlamıştım.