yılmazım bu yazını okudum ve bir kahkaha tuttu beni üstelik alem adamsın yakında naylon değil orjinal bir izin belgesi çıkartacam havalarda ısındı seninle bir kale köyü tekne avı yapcaz inş. dediğin aklımda ayarlayacamda havaların ısınmasını ve benim aöf ara sınavlarını atlatmamı bekliyorum.
Merhaba arkadaşım. Hoşgeldin siteye de bir selam versen daha iyi olmazmı bu ne hız. gerisi zaten sen istemesende gelir.
Çevlik taraflarını ben bilmiyorum fazla ama kıyıdan çupra çıkar diye tahmin ediyorum. konacık yakınmı bu çevliğe. konacıktada güzel balık yakalandığını duydum. ama hiç avlanmadım
herkese selam .uzun zamandır yazmıyorum.sanırım balıksız geçen günlerden olsa gerek.bu süreçte dörtyol barınaktan tekne ile açılıp kırmızı mercan,gümüş ve cerbitleri saymazsak tabii. çok verimli olmasada bıraz olsun hızımızı kesen bir avdı. ama kıyıdan durumlar vahim. ne olacak bilmiyorum. bide bu aralar jig işine taktık ya hayırlısı bakalım. bilge üstad geçmiş olsun bu arada.umarım iyileşmişsindir. balık bir yana aman sağlığımıza dikkat edelim. yoksa balık hayal olur zaten. herkese bol şans
Arkadaşlar merhaba, bu yıl bereketli geçiyor.. aşağıda yayınladığım rapor var http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=936723#post936723
bel rahatsızlığım tam olarak düzelmedi ama ayağa kalkıp yavaş yavaş işimi görüyorum. ama nazar mı oldu nedir bu sefer de yüksek tansiyon sorunu başladı. tansiyon 160 / 110 civarında, nabız ise bu tansiyon değerine göre yüksek olması gerekirken 55 - 60 / dak. pazartesi dahiliye uzmanına gittim. o beni muayene edip epeyce tahlil istedikten sonra görüş almak üzere kardiyolojiye yönlendirdi. kardiyolog EKG çektirdi, sonra EKO istedi, bunlar son derece normal çıkınca koluma bir tansiyon aleti bağladılar, ölçüm cihazını da boynuma astılar. 24 saat bu cihaz kolumda takılı durdu ve her 15 dakikada bir tansiyonumu ölçüp hafızasına kaydetti. dün cihazı götürüp çıkarttırdım, veriler bilgisayara aktarıldı. sonuç olarak doktor, tansiyonun düzenli bir şekilde yüksek gitmediği, ani çıkışlar gösterdiğini, bu nedenle de düzenli tansiyon ilacı kullanamayacağımı söyledi. yani kardiyoloji açısından sonuçların gayet iyi olduğunu söyleyip tekrar dahiliyeye yönlendirdi. kardiyoloji sonuçları ile birlikte dahiliye uzmanına tekrar gittim, ordan da daha az önce geldim. o da kendi tahlilleri ile beraber kardiyoloğun raporlarını da inceledi ve söyledikleri şu : kalp ve damar durumuna baktığımızda sonucun mükemmel olduğunu görüyoruz. kalp atışının düşük olması ve normalde insanlarda 30 mg'larda gezen HDL ( iyi huylu ) kolesterolün ( Türk insanında genetik olarak düşükmüş ) bende 67 mg./ dl olması benim uzun süre spor yaptığımın göstergesi imiş. kondüsyon ve ağır güç gerektiren sporlarda kalp yavaş atar ama daha güçlü kan pompalarmış. ( doktor arabayla yokuş çıkarken düşük viteste çıkma örneğini verdi ) HDL kolesterolü yükseltmenin tek yolu ise spormuş. şeker, kolesterol, trigliserid, vs. hepsine bakıp, kendi tabiriyle bana yıldızlı pekiyi :thumb: verdi. fizyoterapi, kardiyoloji ve dahiliyenin ortak tavsiyesi spora devam. zamanında tekmelediğimiz kum torbaları, dağlarda keklik, alabalık peşinde koşmalar, akıttığımız ter boşa gitmemiş. geçmişin sermayesi tükenmeden spora dönmek şart. peki hocam madem bu kadar iyiyim, nedir bu tansiyon dedim.idk stres kaynaklı olabilir dedi. demek ki benim gibi bir adama 15 -20 gün evde yatmak yarardan çok zarar getiriyor. doktor ani yükselmelerde kullanmak üzere dil altı verdi ve atarax gibi bir de sakinleştirici kullanabileceğimi söyledi. ama ben atarax kullanmaktansa ataraks - tutaraks deyip at - çek yapmaya karar verdim.reeling yakalayamasam bile azıcık heyecan yapıp kafamı dağıtırım, temiz hava alırım. bir aydır olta sallamadım, oltalar balık yakalamayı unuttu. inşaallah yakın zamanda belimi incitmeden yavaş yavaş at çeke başlayacağım.hooked
Geçmiş olsun bilge, yazdıklarını yarıya okumuştum ki tansiyonunun sebibinin stres, hareketsizlik vede en önemlisi ağrılarından dolayı evde istirahatın neden olduğu vucudun denge alışkanlıklarının değiştiğini tahminliyordum vede doktorunda buna yakın şeyler söylemiş: Hiç merak etme dostum kısa zamanda düzelirsin işallah..
........peki hocam madem bu kadar iyiyim, nedir bu tansiyon dedim.idk stres kaynaklı olabilir dedi. demek ki benim gibi bir adama 15 -20 gün evde yatmak yarardan çok zarar getiriyor. doktor ani yükselmelerde kullanmak üzere dil altı verdi ve atarax gibi bir de sakinleştirici kullanabileceğimi söyledi. ama ben atarax kullanmaktansa ataraks - tutaraks deyip at - çek yapmaya karar verdim.reeling yakalayamasam bile azıcık heyecan yapıp kafamı dağıtırım, temiz hava alırım. bir aydır olta sallamadım, oltalar balık yakalamayı unuttu. inşaallah yakın zamanda belimi incitmeden yavaş yavaş at çeke başlayacağım.hooked[/QUOTE] geçmiş olsun bilge kaan.dediğin gibi en büyük düşman stress. sen balığa devam et en iyi ilaçtan daha iyi gelir. umarım güzel avlara geri dönersin. tekrar geçmiş olsun
Merhaba Saygıdeğer arkadaşım.... öncelikle büyük geçmiş olsun.... benim - bizim için öncü sayılabilecek önemli bir balık avcısı ve değerli bir insansın... yaşadığın sorunlar için O.Devlet Hast. Dr Meliha Hanım İle görüşebilirsin... yazdıklarından "Psikojenik aritmi ve psikojenik tansiyon" olabileceği yönünde bir kanı oluştu zihnimde... Kesin bu demek doğru değil ama eğer bu şikayetlerin yoğunlaşırsa yukarıda yazdığım Dr. Hanım a ulaşabilirsin... benim selamımı söyleyebilirsin... tekrar geçmiş olsun, acil şifalar ve levrekler dilerim.... selamlar...
teşekkür ederim. eşim de sağlık personeli olduğu için doktorlarla aramız iyi. bu yüzden de biraz daha itinalı bakıyorlar sağolsunlar
merhaba arkadaşlar. cuma gününden bu yana taşınma telaşesi içerisindeydim. Perşembeyi cumaya bağlayan gece baktım akvaryumda 9 adet sülinez var fırsat bu fırsat oğlum gittin gittin gitmedin naneyi yedin dedim düştüm yola saat 21 civarı. en iyisi öğmeiş hem yakın hemde hareketli gecenin bir vakti ıssız yerlerde işim yok tek başıma. Vardım mekana salladım oltayı tık yok. ay dolunay. balık olmayacak herhalde derken hoop 20 cm den hallice bir mırmır. başladık mırmırlara derken daha ufakları ama gene var 18-19 cm 2, 3 derken zil bir öttü çekmeye başladım yok ya bu mırmır olamaz hadi hayırlısı bir baktım çupra 20 cm. bu sene çupraları 25 cm limit koymuştum. sadece akvaryumum için 1-2 adet alacaktım. salsammı alsammı derken oralardan bir bidon buldum. pilli hava motorumda yanımdaydı derken bidona attım. Bidon olmasa salacaktım ama sonu pek hazin oldu. bu telaşe arasında zil birdaha öttü. oltanın takılma ihtimali yok diye kalamalarımda gevşek gelmiyor cıııırrr cırrrrr diyerekten balık kıyıladı bir çipura daha 27 cm. iyi gidiyor hadi bakalım dedim bu ara 2 mırmır daha aldım onlarda bidona. bu bahsettiğim balıkların tamamı yasal tebliğe uygun boylarda arkadaşlar. Bu arada yaklaşık 1 aydır akvaryumumda bulunan sülünezlerim yumurtalı idi kıyamadım acaba avı sonlandırsammı dedim ama çupralarda çok güzel geliyordu. Sonra 15 dakika gibi durur gibi oldu zil birdaha öttü gene. kalama sesi gelmiyordu ve çupra 22 cm idi malesef yutmuştu iğneyi solungacındaydı incitmemeye çalıştım ama hasar aldı ister istemez bidona attım bir iki kuyruk çırptı ama ters yüzüyordu baktım yaşamayacak mecburen poşete gitti koca koca çupralar yutmuyor sen neden yutuyorsun diye söylendim. derken artık yemde tükenmişti son yemle bir çupra 28 cm kalama sesi eşliğinde kıyıladı. Baktım yutmamış oda bidona gitti ve yem bitince 23:30 da 4 çupra 5 mırmır ile evin yolunu tuttum. 2 çupra ve 2 mırmırı akvaryuma saldım sabah taşındım akvaryumu diğer evde bıraktyım hengamede ölmesin diye. bir sıkıntıda yoktu.enson dün akvaryumu taşımak için arkadaşımı aldım. denizdende su aldım büyükçe bir bidona koydum balıkları. Akşam saat 21 de uyuya kalmışım. Hesapta gece saat 12 gibi suyunu değiştirecektim balıklar ölmesin diye ama 3 günün yorgunluğu ile uyuya kalınca sabah namazında uyanabildim. baktımki malesef mımırlar ve çupralar ölmüş neyse dedim hemen temizledim ve :hungry: hazin son bu olmuş oldu. Sağlık olsun demekki taşınma işinde akvaryum tambir eziyetmiş. birdaha taşınmamak lazım. Resimleride koyarım yakın zamanda. Hepiniz sevgiyle kalınız
Gültekin abi, yine yapmışsın yapacağını hiç boş dönmüyon denizden kuruttunnuz yahu biz izne gelince avlıyacak balık bulamıyoruz saygılarımı sunarım...
Demek çupra yavaş yavaş kıyılıyor, bu iyi haber... sülünezede alıştırdık balığı tamam, sağlam avlar yaparız. Gültekin çupraları aldığın derinliği yazarmısın, birde iskenderun merkeze mi taşındı yoksa?