kamışlar konusunda ben de aynı fikirdeyim, ben de lineaeffe rapid cx 2,10 kullanıyorum, zaman zaman 2, 40 alsamıydım keşke dediğim de oluyor, ama 270 WTD aksiyonu yapmak istediğinizde uzun kalıyor ve kapalı uzunluğu da hayli fazla olduğundan taşıması da zor. lineaeffe inanılmaz hafif bir kamış, hiç yormuyor, ama okuma kamışlara da çok imreniyorum. ben daha hesaplı olduğu için buradan aldım http://www.spotbalik.com.tr/LINEAEFFE-Parcali-Spin-Kamislar,LA_911-3,2641-2.html makinalara gelince : makinalar güzel maninalar ama devir oranları düşük. at çek avında makinanın hafifliği ve devir oranının yüksekliği hem istenen aksiyonların verilmesi, hem de at çekin daha az yorucu olması açısından önemli. bu arkadaş şimdi yeni başlıyor olabilir ama kısa süre sonra kendini geliştirip farklı at çek teknikleri de denemek istediğinde devir düşük kalır. zaten okuma trio 30s veya 40s'le bu makinalar arasında pek fiyat farkı yok. ben 30s kullanıyorum ama şu anki aklım olsa 40s alırdım. çünkü 30s'e 0,25 misinadan ancak 130 m. sarabiliyorum. olurda akya, palamut, çatalkuyruk gibi hızlı, güçlü ve dirençli bir balık oltaya düşerse bu misina hemen tükenecek ve balığı yormaya fırsat kalmadan kırılabilecektir. zamanında ben de, şimdilik bununla idare edeyim, ilerde daha iyisini alırım diyerek başlamıştım ama bu bana maddi açıdan daha büyük zarar verdi. şu an elimde farklı büyüklük ve devir oranlarında 6 makina, farklı uzunluk ve atarlarda 3 spin kamış, 7 teleskobik kamış, 3 porselensiz göl kamışı var. halbuki at çek için bir tane hafif ve kaliteli takım, beklemeli avlar için güçlü ve dayanıklı bir takım yapabilseydim hem toplamda daha az maliyetli hem de daha kolay olurdu.
Bilge Abi, Bu işe yeni başlıcak biri,acemiliğini atana kadar işini çok rahat görücektir. Sonuçta Balık avı konusunda deneyimsiz biri olduğu için yeterli bir takım diye düşünüyorum. Bu WTD konusunu bende yeni çözüyorum saolasın sen göstermiştin dün gibi hatırlıyorum ) bu aksiyon meşakatli yorucu, makina devri bu konuda önemli. Okuma Octananın 5 yada 6 kilo olması lazım drag kapasitesi. Bende de irili ufaklı 8- (makina) -kamış 4 adet parçalı- 2 adet bot- 2 adet surf - genel kullanım içinde 3 kamışım var.. Diğer malzemeleri saymıyorum sahteydi vs. (sanırım biraz abartmışız). Bizim durum farklı bizde hastalık boyutunda balık konusu , hala gözümüz doymuyor... Bu ara Jig takımı yapmadımm )
Sahteler birikince ben de şöyle bir şey yaptım bakalım beğencekmisiniz :thumb: Lure Bag için Malzemeler : 1-Boş Silikon Kutuları ( Bedava ) 2-Zımpara ( 1 TL ) 3-Demir Testeresi ( 2TL) 4-Japon Yapıştırıcısı (4 TL) 5-Tuz 6- Malzeme Çantası (20 TL) Toplam Maliyet = 27 TL Yapım aşaması boş silikon kutularını 16 cm boyunda kestim, sonra çapaklı kısımları zımparaladım, kutuları biribirine yapıştırmak için japon sürdüm sürer sürmez hem dolgu hemde hızlı dondurma etkisi olan Tuzdan yararlandım... Silikon kutlarını 4 erli yapıştırarak malzeme çantası içerisine yerleştirdim istediğim zaman çıkarabiliyorum entegrasyona açık oldu İlişikte resimleri beğeninize sunuyorum... Herşey gönlünüzce olsun..
ben de diyorum ki madem ki o kadar para verecek yüksek devirli bir makina alsın ki ister at çek yapar, ister yemli avlanır, isterse de jerking ya da WTD yapar. at çekte düz çekim haricinde hemen her teknikte makina devri az veya çok etkilidir. fiyatlar da hemen hemen aynı zaten, arada 15 lira civarı bir şey var. üstelik tro 30s'in drag kapasitesi de 8 kg. yani vatandaş ilerde yeni şeyler denemek isterse yeni makina almak zorunda kalmasın diye dedim.
eline sağlık çok güzel olmuş, ama bir tane de omuzuna asıp yanında rahatça taşıyabileceğin çanta yapsan daha da güzel olur. gezerek at çek yapacağında iş yapan bir kaç sahteyi yanına alıp rahatça gezerdin.
Tabi arkadaşın bütçe uygunsa 40s- yada 30s alsın en son modeli trionun dediğin gibi devride 6.2.1 benim saharayla aynı devir senin dediğinde düşünülebilir tabi ben olsam trio S alırdım Bilge abi omza asmak içinde aklımda bişeyler var ama , bende belki görmüşsündür haki balıkçı yeleği var cepler çok kullanışlı ve büyük bölmeli kutu içerisine koyuyorum işimi rahatlıkla görüyor ama handikabı sahteler biribine temas ettiği için çizilmeler oluyor.. Daha başlamadım platik atık su borusundan spin kamışlarımı koymak içi Bazuka Çanta yapıcam...Forumda bu gibi paylaşımlar mevcut...
senin yelek aklımda da ecnebi sitelerinden alışveriş yapmayı beceremediğimden alamadım. spin kamışlar için taşıma önemli bir sorun. benim spin kamışın kargoda hasar görmemesi için, içine koydukları dayanıklı bir karton silindir var, üstelik ucunda plastik tıpası da var. yağmurdan, sudan etkilenmeyeceği bir sistem yapabilirsem onu kullanma niyetim var.
1-Sülünesi nereden bulayım. Keşke Mustafa abi ya da yanındaki ne ustaydı adını hep unutuyom, onlarda sülünez olsa. Olmadı sözleşiriz: -Gültekin ben geliyom derim, yola çıktım derim Cuma akşamından. Sen süloları getirirsin , artık sülünez nası bişi/neye benzer, torbası/kutusu/pakedi kaçdır bilemem. orhan abi var sitede yumurtalıkta avlanıp güzel avlara imza atıyor onun dükkanı var adanada onunla irtibata geçersin yardımcı olacaktır mutlaka. Ama dediğin gibi bana alo dediğinde ben uygun değilsem senin av işide yatabilecektir. Elimden gelen yardımı yaparım 2-Oltanla 70 gr kurşun yerine, hadi 25 gr kullansana. 80 metre atma da, 30 metre at. aynı balık gelmez mi, hiç denedin mi? (İtiraz ediyorum! o mesafede kesin mini çatalkuyruk ve gümüş piç eder yemi-İtirazın kabul edildi-Devam et!) Ya etmezse? yani aynı hırmoları mırmoları 30 metreden de alabileceksen, niye kocca kurşunu savurup durasın? Hem balığı çekiş zevkini 70 gr da yaşadığının 3-4 mislini alırsın hafif kurşunda. harmadar 30 50 metre arasında yakalandı mesela bilemiyorsunki, balık nerde yayılıyor. ama benim spin kamışım dahi 20-50 gram atarlı o yüzden takım çantasına baktıysan çeşit çeşit kurşun var. attım ben bu mesafeye balık vurmadı demek olmazki. mesela geçen günlerde iskenderundan gündüz vakti bir çupra aldım porsiyonluk uzağa attım yok yakına attım yok sonra suda kahverengilik bir alan gördüm oraya attım orda yakalandı. Dediğim gibi illa uzakta olacak diye bir kaide yokki. arayıp bulacaksın kısmetini. ben genelde biraz uzaklarda buluyorum 3-Bendeki kamışa angel kiss sarıp yanına geçeyim ben de. Tek iğneli gezer kurşunlu fırdöndülü çupra oltası ile yanında yerimi alam. Ya da ben de senin gibi 70 gr kurşunla yan yana atarım. O poşetle eve dönsem ben var ya içişleri bakanı bana altın madalyon takar. 2 kilo et var poşette nerden baksan. Acaba diyorum, senin ağır kurşun olayın, "ah attığım yerde botla olsam şimdi" olayı mı? Yani 100 mt atmayı başardığın zaman, bi nevi -botla açılmış- olacan. Doğru mu? Arada fark kalmıyor, öyle mi? bot oılayı dediğin gibi olabilir ama botta işkence şişir indir topla aç avda geçireceğin 45 dakika süreyi neden zahmetle geçireceksinki? hem rahat olmuyor kıyda at oltanı istersen yanına uzan 4-Hem yanına beni alırsan uğur da getiririm. İkimiz de 2-3 kat fazla tutarız. Çupra hırmıdal (minekop) ve mırmırla aram iyi olmuştur hep. Bakarsın vefakar dostum dragon da gelir oltama. Beni en çok dragon istavrit (tral) sever hiç kırmaz.kısmet diyorum her daim beraber avlanır balık olmazsa laflar dururuz 5-O gün orhanla avlanırken, arkamıza bi aile geldi. Çekirdek aile.Ana baba ve iki çocuk. Baba oltasını çıkardı. Ciyuvv diye bir ses çıktı. Adam silikonunu 60 metre ileri atabiliyordu. Orhan imrendi. Dedim bizimki atçek kamışı. bizimki bu kadar gitmez dedim. Hem onun yemi de ağırdır dedim. Kaşık gibi de hatırlıyorum galiba. Her ne ise, savurduğu şeyin gramajı yüksekti, bence misinası da ince değildi. Orhan istiyor ki, bu sahteyi 100 metre ileriye atabileyim. Kıyıya kadar balık takip ve saldırı şansı artar. Orhan haksız değil. Fakat hangi okuma spin kamışı ile 100 metre hangi yemi savurabilirim ki? Adama 2.70 kamışlar öneriyom, onunla 16 gr lık bir yem 0.22 powerline misina ile anca 30 bilemedin 40 metre atılabilir. pek fazla yoruma açık bir konu hani anladın sen onu uzun lafın kısası zamanla olur 6-Bilgesiz ya da Tekinsiz av yapmıycan. Yanında uzman biri olacak kardeşim. Hiç olmazsa resmi çekerken iyi poz veririm, onların yakaladığı balıkta benim payım daha çokmuş gibi dik dururum olur biter. 7-Ceronimo! senin boru kurtlu deliçay modelin aklımda. Ama hangi sabah boru kurdum hazır orada yerimi alacağım, o dediğin gezerli uzun pala tekli takımı ömrümden hangi 10 dakikayı ayırıp da şu üşengeç halimle hazırlayacağım bilemiyorum. Genelde rapalayı bile, ava gidince bağlıyorum sabah karanlığında filan. eskidendi o geçen yazdı filan, evde hatta araba ön koltuğuna oturup lamba ışığında hazırlıyordum geceden takımlarımı, rapalalarımı fc albright düğümlerimi filan. Şimdi inan o tek kurşunlu düzeneği hazırlamak ölüm. 8-Bu sorum atçekçi ustalarıma: Rapalanın etkinliğini kilitli fırdöndülü hani traktör römork sikkesi gibi düşün, adını getiremedim, ondan kullansam mı, yoksa her yem değiştirmede fc gidiyo minimum 5-7 cm heba oluyor. Bende fırdöndü var, alamatra balıkçılık zarfın içine eşantiyon atmış çok şükür. ama markası yok ve ayna gibi parlak. kimi 2, kimi 3 santim boyunda parlak fırdöndüler. Bunun rapalaya olumsuz etkisi ne kadar olur? Bunu ustalarım cevaplasın. 9-Orhan, hem uzağa atabilsin, hem de spin kamış olsun. Bizim derdimiz bu abi. 10-Mesela ben kendime okuma alumina 2.10 değil de, 2.70 alsaydım, şimdi 20-25 arası değişen atışlar yapıyom, o zaman 35-40 metre arası mı değişirdi atışlarım ? Buna vereceğiniz cevap çok önemli. Artı bizim coğrafya kayalık ya, ben yemi her kıyıya çekişte kayaya bi çat ediyo yem. Fenerde bu sorun yok fakat barınak içi atışlarda yem illa kayaya çat ediyo, ve biraz soyuluyo max rap olsun daiwa olsun. Dilimin şişini indirdim sayenizde dostlar, var olun
Benim ev de, dükkan da av bayilerine uzak ilçelerde. Taa nikahında. Büyüksaat sanırım, avcılar alayı orada. Evim ve işim çok uzak ve ters yerlerde bunlara. Gündüz dışarı çıkabilmem mümkün değil desem yeridir. İş bitimi de ailem çocuklar vs derken hayırlısı yani. Ha şunu dersen tamam: "Bir balık avcısına, bu tür bahanelere sarılmak yakışmaz." Haklısın kardeşim.
Tecrübe konusuna gelince, benim okuma alumina 2.10 luk ucu gitti, sanırım şu an 2.00 Yaptığım atışlar da kısa düşüyor, eskiden de öyleydi gerçi, ya ben atmasını bilmiyom. Yani rekorum 30 m bu yemlerle. içinde 15,5 gr lık şu yandaki sarı dahil, 0,22 powerline misina ile max rap 13cm i bile 30 metreyi bırak bence 20 metre atabiliyorum rüzgarsız havada... 15cm liğini de kısa atıyordum öyle hatırlıyorum. benim kamış da 2,10'du ucu kırıldı. 0,28 misina kullanıyordum, 7 gr'lık sahteleri bile hayli uzağa atıyordum, şu an 0,25 kullanıyorum mesafe az daha arttı. sen 0,22 misinayla ve o kamışla güzel atışlar yapabilirsin. öyle 60 -70 m olmaz ama maxrap'i 35 -40 m'ye atabilirsin. yapman gereken tek şey sahte ile kamışın ucu arasındaki misinayı 50 -60 cm kadar bırakıp arkandan kamışı hızlandırdığında doğru noktada bırakmak. ama dikkat et, kamışın ucu ile sahte arasında kalan misina boyu, atış mesafesini, sahtenin havada dosdoğru ya da takla atarak gitmesini etkiliyor. bunu kendin deneyerek senin atışına en uygun uzunluğu ayarlayabilirsin. Bizim buralarda GES in kesinlikle iş yapacağına inananlardanım. Yeter ki doğru ustadan ve doğru renkte kullanalım. Sanırım procatch GES çakma olduğu için verim alamadım. Bilge alamadığına göre bence onun gesi de orijinal değil. Özser av sitesinden aldığını söylemişti galiba. Ucuza da gönderiyorlar gerçi. hangi ges orjinal bilemiyom. Sanırım tayyar usta mıydı neydi yani nasıl hakiki deme, bence ustalık görece. Ustanın her ürettiği parça da aynı performansta değil. Renk seçiminden mi alamadı Bilge, ondan bile emin değilim. Bildiğim tek şey, Aslen Karabüklü olup da 40 yıldır dörtyolda yaşayan metin abi var, o GES ile dörttaş ın yanıbaşından dökülen suyun döküldüğü yerde geçen sene az dalarlıyla çatalkuyruk almış 2kg, bu sene de GES ile levrek aldığını söyledi. Aksiyon filan verdirmedim o ney dedi. Normal çektim aldım levrekleri dedi. Su üstü geliyo takılmıyo ne güzel dedi. Avcının mavrası bol olur dediğiniz doğru fakat bu adam tanıdığım kadarıyla realistik. Aksiyon yapmadan, Erciyes balıktan satın aldığı GES ile levrekler aldığını söyledi o boğazdan. 2 ay olmadı konuşalı. benim gesler özser avdan alındı. ( pek de ucuz olduğunu syleyemem ) özser, bu işin mucidi tayyar ustanın yaptığı orijinal gesleri satıyor, bunlarla başka gesler arasında ciddi aksiyon farkı olduğunu deneyerek gördüm. hatta geçenlerde telefon açıp, üretilen modeller arasında olmayan sırtı siyah, yanlar hologramlı, karın beyaz olan ve kefale benzeyen 2 ges yaptırdım. eğer aksiyon yapmıyor diyen varsa ya gesi çakmadır, ya da usulunü bilmiyordur. özellikle de bu yeni gesler öyle güzel yüzüyor ki görmeniz lazım. daha önce tayyar ustanın sarı kırmızı gesi ile epeyce takip ve saldırı aldım, hatta balık da aldım. ancak diğer sahtelere oranla iğnesi sadece kuyrukta olduğundan saldırıların boşa gitme ihtimali daha fazla. Affınıza binaen, sizlere sorularım olacak: 1-Sülünesi nereden bulayım. Keşke Mustafa abi ya da yanındaki ne ustaydı adını hep unutuyom, onlarda sülünez olsa. Olmadı sözleşiriz: -Gültekin ben geliyom derim, yola çıktım derim Cuma akşamından. Sen süloları getirirsin , artık sülünez nası bişi/neye benzer, torbası/kutusu/pakedi kaçdır bilemem. 2-Oltanla 70 gr kurşun yerine, hadi 25 gr kullansana. 80 metre atma da, 30 metre at. aynı balık gelmez mi, hiç denedin mi? (İtiraz ediyorum! o mesafede kesin mini çatalkuyruk ve gümüş piç eder yemi-İtirazın kabul edildi-Devam et!) Ya etmezse? yani aynı hırmoları mırmoları 30 metreden de alabileceksen, niye kocca kurşunu savurup durasın? Hem balığı çekiş zevkini 70 gr da yaşadığının 3-4 mislini alırsın hafif kurşunda. ben de genelde hafif kurşun kullanırım, hatta aldığım balıkların genelini de kıyıdan aldım. ama her avda farklı mesafeleri denerim. yanımdakilere oltanız kaç metrede diye sorarım. onların söylediklerine göre, balığın vurma durumuna göre atış mesafesini deneye deneye bulurum. bazen 5 metre mesafeden yarım kg.lik çipuralar çıkabilir. 3-Bendeki kamışa angel kiss sarıp yanına geçeyim ben de. Tek iğneli gezer kurşunlu fırdöndülü çupra oltası ile yanında yerimi alam. Ya da ben de senin gibi 70 gr kurşunla yan yana atarım. O poşetle eve dönsem ben var ya içişleri bakanı bana altın madalyon takar. 2 kilo et var poşette nerden baksan. Acaba diyorum, senin ağır kurşun olayın, "ah attığım yerde botla olsam şimdi" olayı mı? Yani 100 mt atmayı başardığın zaman, bi nevi -botla açılmış- olacan. Doğru mu? Arada fark kalmıyor, öyle mi? 4-Hem yanına beni alırsan uğur da getiririm. İkimiz de 2-3 kat fazla tutarız. Çupra hırmıdal (minekop) ve mırmırla aram iyi olmuştur hep. Bakarsın vefakar dostum dragon da gelir oltama. Beni en çok dragon istavrit (tral) sever hiç kırmaz. 5-O gün orhanla avlanırken, arkamıza bi aile geldi. Çekirdek aile.Ana baba ve iki çocuk. Baba oltasını çıkardı. Ciyuvv diye bir ses çıktı. Adam silikonunu 60 metre ileri atabiliyordu. Orhan imrendi. Dedim bizimki atçek kamışı. bizimki bu kadar gitmez dedim. Hem onun yemi de ağırdır dedim. Kaşık gibi de hatırlıyorum galiba. Her ne ise, savurduğu şeyin gramajı yüksekti, bence misinası da ince değildi. Orhan istiyor ki, bu sahteyi 100 metre ileriye atabileyim. Kıyıya kadar balık takip ve saldırı şansı artar. Orhan haksız değil. Fakat hangi okuma spin kamışı ile 100 metre hangi yemi savurabilirim ki? Adama 2.70 kamışlar öneriyom, onunla 16 gr lık bir yem 0.22 powerline misina ile anca 30 bilemedin 40 metre atılabilir. kardeş 2 mlik spin kamışla remikson ya da albanın 18-22 gr. kaşıklarını çok uzağa atabilirsin. ayrıca balık uzakta olur diye bir şey yok, bazan kıyıya pararlel şekilde atıp, kıyı çizgisinde bile avlanmak gerekebilir. 6-Bilgesiz ya da Tekinsiz av yapmıycan. Yanında uzman biri olacak kardeşim. Hiç olmazsa resmi çekerken iyi poz veririm, onların yakaladığı balıkta benim payım daha çokmuş gibi dik dururum olur biter. estağfirullah, kendi adıma uzman olduğumu söyleyemem. ben de daha yeni öğreniyorum. bir kısmını dinleyerek, bir kısmını deneyerek 7-Ceronimo! senin boru kurtlu deliçay modelin aklımda. Ama hangi sabah boru kurdum hazır orada yerimi alacağım, o dediğin gezerli uzun pala tekli takımı ömrümden hangi 10 dakikayı ayırıp da şu üşengeç halimle hazırlayacağım bilemiyorum. Genelde rapalayı bile, ava gidince bağlıyorum sabah karanlığında filan. eskidendi o geçen yazdı filan, evde hatta araba ön koltuğuna oturup lamba ışığında hazırlıyordum geceden takımlarımı, rapalalarımı fc albright düğümlerimi filan. Şimdi inan o tek kurşunlu düzeneği hazırlamak ölüm. 8-Bu sorum atçekçi ustalarıma: Rapalanın etkinliğini kilitli fırdöndülü hani traktör römork sikkesi gibi düşün, adını getiremedim, ondan kullansam mı, yoksa her yem değiştirmede fc gidiyo minimum 5-7 cm heba oluyor. Bende fırdöndü var, alamatra balıkçılık zarfın içine eşantiyon atmış çok şükür. ama markası yok ve ayna gibi parlak. kimi 2, kimi 3 santim boyunda parlak fırdöndüler. Bunun rapalaya olumsuz etkisi ne kadar olur? Bunu ustalarım cevaplasın. avda en az 10 çeşit sahte değiştirdiğimden ben fırdöndü kullanırım. remixsonun 8 - 10 no'su veya okuma rapala klipsi. önemli olan sahtenin yüzüşünü bozmayacak kadar hafif, büyük balıklara direnecek kadar güçlü olması. 9-Orhan, hem uzağa atabilsin, hem de spin kamış olsun. Bizim derdimiz bu abi. 10-Mesela ben kendime okuma alumina 2.10 değil de, 2.70 alsaydım, şimdi 20-25 arası değişen atışlar yapıyom, o zaman 35-40 metre arası mı değişirdi atışlarım ? Buna vereceğiniz cevap çok önemli. Artı bizim coğrafya kayalık ya, ben yemi her kıyıya çekişte kayaya bi çat ediyo yem. Fenerde bu sorun yok fakat barınak içi atışlarda yem illa kayaya çat ediyo, ve biraz soyuluyo max rap olsun daiwa olsun. Dilimin şişini indirdim sayenizde dostlar, var olun... kamış uzunluğunun atışta önemi var tabi ki. uzun kamışta sahtenin ulaştığı çizgisel hız daha da büyüyecek, ama tekniğine göre atmazsan 2 metre de aynı, 2,70'te
Kıymetli tecrübeleriniz için teşekkür ediyorum. Karabüklü Metin abi, normal çekmiş levreği almış. Aksiyon verdirseydi belki daha iyi sonuçlar alabilicekti. alidağ hoşgeldin adaş aleykümselam kardeşim
Akşam Saatlerinde Sami Abiyle telefonla konuştum balığın olmadığını söylüyor açıkta, barikatçılar ve ağcıların az balıkla döndüğünü söylüyor bu sene çok kısır geçiyor dedi balığın havyardan çıktığını av vermeye başlamasını belirtiyor.. 17-18 Kulaçlarda sardalye sürüsüne saldıran torik sürüsünden bahsediyor 8-10 kiloluk torikler yakaladığını 2 gün üst üste aynı bölgede avlandım dedi toplamda 10-12 adet tutuğunu bununda 200 kg geldiğini söyledi... Bu senin kaydedeğer avı diyor.. Son gelişmeler bu şekilde...
Akşam üzeri hayatımda yakaladığım en büyük balığı yakaladım. Zaten bugüne kadar pek birşeyde yakalamış sayılmam Kullanılan olta: El oltası Yem: Tuzlanmış Karides Saat: 20.00 Yer: İskenderun http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=46928
bilgi... selamlar ustalar. ben bir kac sey sormak istiyorum. bir kac defadır barınaga gidiyorum ama hiç balık vurmuyor acaba bizde mi bir sorun var banakta balık yakalayan arkadaslar var mı. bot almayı düşünüyorum 390cm 15 bg motorlu ama bunları alınca bitmiyor nereye gidebilirm botu aldıgım da botu veya teknesi olanlalar bana bu konuda fikir verirlerse cok sevineceğim.
Forum sayfamıza hoş geldiniz, keyiflli paylaşımlarınız olur.. Ben bu forum sayfası sayesinde güzel insanlar tanıdım ve tanımaya devam ediyorum... Dediğiniz gibi botu almakla herşey bitmiyor... Dörtyol balıkçı barınağında barikata giden avcılar bunlarla muhabet kurmaya bakın hangi mevsimde ne çıkar balığın havyarda olup olmadığı, kaç kulaçlarda balığın yaptığı gibi yararlı bilgileri öğrenebilirsiniz. Eğer Sayfayı baştan aşağı okursanız benim diğer arkadşaların yazıları var yer konusunda küçük tüyolara ulaşabilirsniz... Aklınıza takılanlar olursa elimizden geldiğince biz yardıma açığız...
herkese tekrar merhaba uzun süredir foruma giremiyorum girsemde açıkcası eski hevesimi bulamıyorum denizden uzak geçmiyor zaman... Buradan kurtulmak için gü sayarken bir anda bütün planlar değişti ve Batmanda koca bir 3 sene daha kalmak durumundayım... hayırlısı artık... yazılarınıza kaldığım yerden devam ettim okudum hepsini ne güzel ya keşke tekrar gelmeimkanım olabilse şimdiden ramazan bayramında gelme planları içerisindeyim ... -Yakup saim abi ile görüşüyorsun demek levrekleri alıyormu acaba Offf of .... neyse herkese iyi eğlenceler...