eline sağlık güzel bir balık yakalamışsın. bu balığı yakaladığın yerde boru kurdu ile şansını dene, şansın artacaktır. bu balıklar boru kurdunu daha çok sever.
aynı şeyi İDÇ sitede oturan bacanağım da söyledi dün. çok büyük toriklerin kıyıya 80 -100 m sokularak balıkları sıkıştırdığını ama sahteleri yetiştiremedikleri için seyretmekle yetindiklerini anlattı.
barınakta bu günlerde pek hareket yok, en azından gündüz öyle. ama gece balık alanlar varmış, bizim arkadaşlar yaprak sardalya ile uzak atışlar yaparak barınağın dış ucundan gece, adam başı 3 kg civarı balık almışlar. cinsleri, çipura, dişli gümüş, hırmıdal. bot alacaksan tabanı şişenlerden veya tabanda tahta, aliminyum gibi sert malzeme bulunanlardan al. çünkü tabanı sade branda olanlarda yırtılma endişesi ile rahat davranamıyorsunuz, sadece kenarlara oturuluyor, o da çok yorucu oluyor. biz burnaz tatlı suyundan akıntı yardımı ile açılıp 4-500 m ileriye demir atıyoruz. öyle çok derin değil, 8 -13 m arası değişiyor. gece 3'ten sabaha kadar avlanıyoruz. yem olarak yine burnazdan çıkardığımız kum midyesi. çipura, dragon istavrit, sivri istavrit, gümüş ağırlıklı , tek tük mercan, tavuk balığı, lüfer, hırmıdal, ıskarmoz, bol miktarda balon balığı olmak üzere adam başı 3 -5 kg balık tutuyoruz. balıklar çok iri değil ama hatırı sayılır.
geçmiş olsun birader, Allah!tan hayırlısı. inşaallah o 3 yılı da kazasız belasız tamamlayıp istediğin bir yere tayin olursun.
tesekkür ederim.. sayın hemşerim. bot olarak 3.90 ahsap taban almayı düşünüyorum 15 bg parsun motorla beraber. mera olarak nerelere gidiyorsunuz o konuda birazcık bilgiye ihtiyacım olacak.
bizim motor elektrikli olduğundan çok açılamıyoruz, dosdoğru burnazın karşısına çıkıyoruz. ama iyi bir bot ya da tekne ile, güçlü bir motorla daha ilerilere gidilebilir. çünkü 30 40- m.lerden kiloluk çipura - mercan alanlar var. barınaktan açılıp demirçeliğin karşısında açıkta güzel balıklar aldıklarını duydum. bir de maddi durum elveriyorsa GPS çok iyi olur, balık meralarını buldukça işaretleyip bir dahaki sefere nokta atışı yapmak zaman kazandırır.
evet haklısın. balık bulucu mu gps mi yoksa ikiside mi lazım tabi bizim gibiamotör balıkcılar için o balık bulucular biraz otlu ama...
İnşallah yarın bir aksilik olmazsa kesinlikle boru kurdu ile deneyeceğim önerinize uyup. Acemi şansım devam ederse belki buzluktaki balığın yanına arkadaş gelir
Dun aksam saat 19:05 sularinda Yumurtalik bolgesinde avlanan 2.7 Kg agirliginda Lufer.Kamis Lineaeffe surf ,80'lik Makina,kullanilan yem gagali sardalya,at cek usulu,tek yemim oldugu icin tek balikla yetindim. Selamlar. http://imageshack.us/photo/my-images/31/kopyasdsc0185.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/196/kopyasdsc0184.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/823/kopyasdsc0181.jpg/
maşaallah çok güzel bir balık yakalamışsın. bu kış her at çekte hayalini kurduğum ama bir türlü yakalayamadığım kofana.
biz de uzun bir aradan sonra ilk kez cumartesi günü, gece yemli ve at çek avı yapma planı yapmıştık. akşam son anda bazı arkadaşlar pencereden havaya bakıp iptal ettiler. biz de pazar günü ailecek deniz kıyısına pikniğe gitmeye karar verdik. ben hırsımı alamadığımdan sabah 06'da evden çıkıp incirli kayalıklarına gittim. ben vardığımda balıkçılar toparlanıyordu. ayaküstü ettiğimiz sohbette iki avcı, balığın çok az olduğunu sabaha kadar iki kişi, boru kurdu ile 6 mırmır yakalayabildiklerini söyleyince hevesim kırıldı. çünkü orası bildiğim en iyi mırmır yerlerinden biriydi. gene de kısmet deyip suyun kenarına vardım, yemli oltayı suya atıp zili taktım ve az ilerde atçeke başladım. su yine çok durgun ve berraktı, kıyıda kefal dışında balık yoktu. sabah 7 -8 arasında 4 adet 25 cm civarı mırmır zilimi öttürdü, atçekte ise durum vahim. bir iki saat daha oyalandım ve bizimkiler burnaz plajına doğru yola çıktıklarını söylediler. ben de toparlanıp oraya yöneldim. onlardan önce geldiğim için suyun kenarına gidip at çeke başladım. burnazda karşıdan esen hafif şiddette bir rüzgar olduğundan GES attım. yaklaşık 600 -700 gr.lık bir levrek önüme kadar geldiyse de saldırmadı. sonrasında 2 küçük bir büyük saldırı ve bir - iki küçük takip aldım. saldıran büyük balık sanırım kilo üstü bir levrekti. malesef bu şutların hiçbirini gole çeviremedim. o esnada annem - babam, 3 bacanağım ve 3 baldızım, benim hanım ve 9 çocuk toplam 18 kişi 4 arabayla geldiler. tam bir aile pikniği yani. ben avı bıraktım ve yeme içme faaliyetleri için döndüm. öğlen sonu rüzgar iyice arttı. benim ustam olan bacanak, saldırı ve takipleri duyunca duramadı. tulumları giyip suyun kenarına yine gittik, yarım saatlik kısa bir atçekte bacanağım iki takip aldı, ben de tam sahteyi sudan kaldıracakken 3 m. önümde bir ispendek zıpladı alamadı. biz bu sefer de çay faslı için avı bıraktık ve sonrasında da sohbet ettik. bu haftaki avdan ziyade piknik amaçlı bir gezi oldu. arada bir de hanımlara rüşvet vermek gerek
Eyvallah Gultekin Bey,sizi de bekleriz.Hafta ici is cikislarinda Karaburun olarak adlandirdigimiz E-16'nin altindan inen patika yolun sonunda demiryolunu gecip soldan devam ederek ulasilan curuf sahasinin guneyinde kalan kayaliklardayiz. bu arada ben de Proje Mudurlugundeyim Genel Mudurluk 4.Kat Makine Yedek Parca Bas Muhendisligi :thumb: Dahili: 4518 Gorusmek uzere, Selamlar.
Tesekkurler arkadaslar,simdilik gunde 1 balik periyodla ilerliyoruz,bugunlerde oldukca verimli,gunde 2-3 tutan arkadaslar da var.Avlak olarak genellikle Iskenderun Demir Celik bolgesinde nadiren Yumurtalik tarafinda avlaniyorum,kullandigim yem boyutlari ve tertibati sayesinde 1.5 kg'den kucuk baliklari yakalamamis oluyorum boylece vicdanim rahat avlaniyorum.Mumkun oldukca Hava,Dalga ve isik uygunluguna gore hergun cikiyorum. Hepinize tekrar tesekkur ediyorum,rastgelsin... Selamlar Murat
bu hafta sonu için bizim planımız da tam bu dediğiniz yerde sabahlamaktı ama olmadı. başka bir zaman o akyaları, lüfer ve palamutları rahatsız ederiz artık. orda çok müthiş avcı balıklar var.
Bekleriz Bilge Hocam, Saat yaklasiyor,Ofisin penceresinden bakiyorum Deniz gel gel diyor,mrsparkle suda ideal bir cirpinma,0.3 Dalga boyu 5 saniyelik dalga periyodu,gunbatimindan orta kuvette ruzgar,yine dunku av senaryosundaki sahne olusuyor,bakalim bugun kismetimizde ne var,yarin yeni fotograflar koyma olasiligim oldukca yuksek gibi,zira avlagi izleyen kameramiz yuzumuzun kara cikamayacaginin habercisi gibi...saat 18:45 itibariyle hava saldirisini baslatacagiz reeling hayirlisi... :thumb:
çok şanslısınız çook, yerinizin kıymetini bilin. :thumb: ben de 4 yıl elbistanda oturdum, evim ceyhan ırmağının kenarındaydı. sabah servis gelmeden ve akşam iş dönüşü mutlaka yarım saat olta sallardım. at çek le ne alabalıklar avladım orda. yarın yeni fotolar görürüz inşallah. büyük ihtimalle şu an benim bacanakta orda bir yerde olta sallıyordur
Ben de 3 sene. Ama tabi atçek olayı benim için o zamanlar manasızdı. Fasa fisoydu. Gülüyordum mapsçilere mepsçilere. Aslında gözümün önünde biri, patırdatsaydı ayağımın dibine, kiloluk alabalığı, belki ben de merak salardım ama olmadı. İşe giderken, bizim şoför arkadaş köprü altından ağ atan arkadaşlarıyla konuştu, kol gibi alalar gösterdilerdi. Çiftlik kaçkını demişlerdi. Ağ ile tutmak istemediydim. Ayrıca memleket haricinde balık tutasım gelmiyor. Seyhan barajına vb. balığa gitmek aklımın ucundan bile Bilgi Tıp merkezinin önündeyim, bekliyorum. Yanından Ceyhan akıyor. Yau dedim, şu ceyhanda hiç mi balık görülmez, kaç aydır kıyısında geziyorum, bir tane balık yaşamaz mı bu ceyhanda der demez, suyun içinde kocca bir karaltı yüzdü, akıntıyla aynı yönde. Tamam dedim. Koca ala bu. 50 cm vardı.
Ahhhh ahhh,bu baliklar hasta edecek beni,tum sartlarin uygun oldugu saatlerde yaklasik 10 kisi'den birine vurmaz mi yahu?Ustelik butun yemlerle denememize ragmen idk Saglik olsun ne diyeyim,bir daha da davos'a gitmem Saka bir yana bu husrani en kisa surede guzel bir avla basariya donusturmem lazim banghead Herkese gunaydin,hayirli isler.