Günaydın murat. Bu arada pek fazla resmiyeti sevmemde o yüzden böyle hitap ettim. Deniz yattı tam harmadar havası oldu. harmadar son zamanları 15 gün sonra eser kalmaz.yemli denemek lazım yemli
keşke o günleri değerlendirseymişsin. oltaya yakalanan bir alabalığın çırpınmasını, son ana kadar direnmesini yakaladığım balıkların hiçbirinde görmedim ben. hatta yakaladığım 2 -3 kg.lık levreklerden bile o kadar tat almadım. bu zevke eşdeğer denizde akya ve palamut olduğunu düşünüyorum, onların da yakaladığıma değecek biri ile tanışamadım henüz. ceyhan ırmağında her ne kadar çiftlik kaçkını alalar olsa da suyun müsait olması nedeniyle nesillerdir devam eden bir üreme döngüsü var, balık artık yabani olmuş. balık avlama konusunda takıntılı olma, her balığın, her mekanın kendine has bir tadı var. ben bazen çeşitli türden balıkkları avlamak amacıyla Türkiye'nin çeşitli yerlerine gittim, bazen de gezme amacıyla gidip balık tutma imkanını görünce hemen olta satın aldım. ama hepsinden ayrı tat aldım. yeri geldi sazan avladım, yeri geldi turna, ala, sudak avladım, bence sen de öyle yap. Adana'da bazı yerlerde sudak da var, at çekle zevkli avlar yapabilirsin.
balık işi bu, hiçbir şey kesin değil. her şey müsait dersin balık olmaz, olta atıp atmamakta tereddüt ettiğin zamanda balık verir, kısmet işi. bir daha ki sefere inşaallah.
Orasi oyle tabi,kismet isi denizdeki av'a pazarlik yapilmaz.Ancak baliklarda acayip bir hareketlilik var,her zamankinden daha cok yer degistiriyorlar biz de resmen onlari kovaliyoruz bugun farkli bir yerden deneyecegim,kismet umarim goz zevkinize hitap edecek birseyler olur
Gultekin, Gecen aksam MMK'nin Dortyol tarafindaki kisminda avlanmaya gittim,Ogmeis ile Liman arasina,asiri derecede Levrek vardi,mera Harmadar icin de oldukca uygun bir yer orayi dene derim.Av boyunca cinekop'tan baska birsey goremedik,kucuk olduklari icin bizim duzenekleri alamiyorlar.Birkac defa saldiri ve cok sayida takip olmasina ragmen elimiz bos donduk.Biraz daha buyumeleri gerek.Ama levrek dersen cok basarili bir av olur! Bu aksam 4 gunlugune Silifke tarafina gidiyorum,Dergimizde ve Turkiye'yi tanitan bir sitede yayinlamak uzere FotoArkeoloji safarisine cikiyoruz.Bir sure daglarda kalacagim,yeterince tanitilmamis bazi oren yerlerinin detayli fotograf cekimlerini yapacagiz.Carsamba aksamindan itibaren balik avina devam :thumb: herkese simdiden iyi tatiller
iyi tatiller murat. benim favori yerim harmadar için öğme iş sitesinin içi. çupra, mırmır ve harmadar bakımından bayağı verimli. diğer taraf gece pek tekin olmuyor. Birkeresinde tinercinin birine denk geldik. kalabalıktık allahtan fazla sıkıntı olmadı ama genede tek gidince ne olacağı belli olmaz
29 Nisan 2012 Pazar günü yola çıkıcam akşam saatlerinde Dörtyoldayım 5 Mayısta ablamın düğünü var, fırsat bulursam balığa çıkarım,,, Görüşmek üzre...
Merhaba arkadaşlar dün gece 12 gibi denize açıldık 15 kişilik bir grupla. Gezi teknesi ile çıktık balığa. Toplamda 18 tane civarı kırmızı balık denen bir balık yakaladım genelde herkes aynı balıktan yakaladı zaten. Bu balığın tadı nasıldır gerçek ismi nedir ?
Cerbittir muhtemelen kırmızılar içlerinde mercanda olabilir. Tabi birde kılkuyruk mercan denilen istilacı bir tür varki sırf kılçık oda olabilir.Resim koymadan bilemeyiz değilmi
tamam işte kılkuyruk mercan dedikleri istilacı tür. bol kılçık bol pul tadına gelince kılçıktan balık yeme zevkine ulaşabilirsen idare eder. tekneyle avlanmayı o yüzden sevmiyorum. benim balığım az olsun öz olsun
Hmm tüh sevinmiştim bende hanım boşa temizledi uğraştı ozaman . Neyse arasından çıkan 1 tanecik gümüşü yeriz artık Yada fazla kızartıp kılçıklardan etkilenmemek lazım sanırım. Çok teşekkürler bilgi için
Evet doğru söylüyor. Geçen gün üç tane 300 gramlık çupra aldı. Küçük bir harmadar minekop tuttu. Bu mübarek hayvanın ağzı minicik, artı iğne çıkarma aparatı evde kalmıştı. İğne boğazda bile olsa, dedi olum senin ölmene izin vermiyecem. Akvaryuma atacam büyütecem seyredecem. Boğazında iğne ile minekopun yüzüşünü seyrettik. Bu hayvanın gözleri, sırtındaki özellikle yüzgeçler, üzerindeki desenler, gerçekten yaradılış mucizesi. Çok güzel balık. Çok kere suyunu değiştirdi, hayvanı yaşatmayı başardı. Arabayı yavaş sürüp kovayı alabora etmeyip tüm balıkları akvaryuma atacaktı. Bilemiyorum ne yaptı. Ne yaptın dostum ? Ha, minekopun suyunu değiştirirken, biri bir buçuk, biri iki santim boyunda iki balık gelmiş. Onları da akvaryuma atacak. Bakalım ne balığı oldukları büyüyünce anlaşılacak. İki de sorum var. 1-Sülünez iğneye nasıl takılır? İstersen şöyle başlayalım. Bir sülünez bir iğneyi mi paklar ? Yani 8 cm lik etine dolgun bir sülünez 6 numara VMC kaç iğneyi besler? O gün sen takarken seyrettim. Öncelikle bayağı cömert takıyordun. 10 kere sokup çıkarıp bir hareket yapıyordun. Keşke balık tutmayı bırakıp montajını izleyeymişim diyom. Belki de marifet ondadır. Ayrıca, alın lambası aldım dün. Şunu anladım. Gece balığında, IŞIĞIN YOKSA, GEREĞİN DE YOK ! 2-Kurşunu da 100 gram aldım. Acaba diyorum, hani ben napıyom senelerdir? 20 gr kurşunlu takımı atıyom suya, gergin tutuyorum, yoklayan olursa zınk diye hani biliyosun. Meğer Tekinin avında, kurşun ağır oluyor, herhalde bu yüzden ipin elde gergin tutulmasına da gerek kalmıyor. Fc misinasına bağlı keskin iğnelerine dokunduğu an çupralar, ağzına oturuveriyor ağır kurşun. Ağır kurşunun handikapı, elle çekerken parmağının ucunda alacağın zevki azaltıyor. Fakat mesela balık 300 gr olursa, zevk kaybı olmayacağı için bence denemeye değer dedim, Sadodan 100 lük kurşun, 4 tane 25 lik kurşun, hepsine göre fırdöndüler, bir de tepe lambası aldım. Ha iki de zil aldım. Mazlum hocaya rastladım. Hem C.tesi sabah, hem Pazar. Hiçbirşey alamadı. 26 ocakta aldığı levrek sonmuş. O bile alamıyorsa dedim, ben en iyisi yemliye döneyim. Pazar sabahı botla açılma isteği içimde hasıl olduysa da, dünden kalan sülünezleri arabayı kokutmasın diye 10 dakikalığına dışarı koymuştum. Döndüğümde yerinde yeller esti. Sanırım felis domesticus lardan biri götürmüş.
Dostum öncelikle son canlarında akvaryuma yetiştirdim balıkları çupralar ve minekop ölmek üzere yan yüzüş pozisyonuna geçmişlerdiki eve zor attım kendimi. sonunda hala firesiz minikler dahil yaşıyor. Aslında pilli hava motorumda var ama taşınma teleşesinde pilleri bitirdim çantadanda çıkartmıştım o olsaydı ne su değiştirmeye nede telaşa lüzüm yoktu. Meret birde en büyük boy pille çalışıyor heryerdede bulunmuyor. Yap şunu 3 kalem pilli olsun bitsin. Yem takma konusunda sülinez yumuşak bir yem olduğundan ya yem ipi kullanacaksın yada oya işler gibi işleyeceksin yoksa balık kolay alıyor sülinezi. Yem ipi tedarik etmiştim daha zor geldiğinden kullanımına ara verdim diyelim çünkü gün olur onu kullanmak durumunda kalabilirim. zaten suyada düşürdüm artık elimde yok. iğne boyunca kesip tüm iğneyi kaplamaya özen gösteriyorum ben. sende öyle yaparsan sonuç alırsın. Özellikle bağırsaklarının olduğu koyu renkli alan (senin benzetme yaptığın burunla alakalı benzetme) orayı dikmezsen atış esnasında iğneden düşer sende beklersin balık ne zaman vuracak diye. aksi halde balığın çok aç olması lazım ki yemsiz iğneye saldırsın. Senin VMC iğnelere 8 cm sülinez benim tarzıma göre 2 iğneye bir sülinez gider sülinezin taze olursa bildiği kıpır kıpır olursa onun zarıda iş yapıyor zarınıda 1 iğneye taktınmı 3 iğneye 1 sülinezi paylaştırırsın. ogünkü sülinezler gidikti. Şu sıralar herhalde sülinezlerde yumurtalı olacakki yola dayanamıyor hayvan havalarda ısındı. izmirden gelene kadar pert. Aslında pazar günü seni arayacaktım ne yaptın diye şimdi balıktadır adam bir işle meşguldür diye vazgeçtim. 100 lük kurşun aldıysan ben seni 50-70 tl civarında bir masrafa daha belki 130 da çıkabilir sokmak durumundayım. elindeki makine ve kamışlarla olmaz. ucuzlarında bir surf makine birde surf kamış edin derim. Hadi makine ile idare ettin diyelim kamışlar kesinlikle olmaz
-balıklara sevindim. -sülünezi dikiş atacam yani singer diyosun ona da tamam -pazar arasaydın evet, ailevi bir gündü. 11 gibi dönüş yaptık. -Ben de 25 gr lıkları kullanayım o zaman. -Tepe lambasının el fenerinden ucuz olmasına hem şaşırdım hem sevindim. Bileydim kaç senedir alırdım bu meret pahalıdır sanıyordum hep. Ha bir de sıcakta terletir diyordum. Bunaltır. Sineğe kelebeğe de gıcık olurum, löküs başına çökerler ya Zaten bu meret, kışın ve baharın kullanılıyordur. Yoksa kelebekler sinekler kesin ağzına burnuna giriyordur. http://www.youtube.com/watch?v=ra9Mn5psbyk
Herkese Mrhb, malum ablamın düğünü dolayısıyla Dörtyolda bulunuyorum dün fırsatını bulduk babamla, Saim abiye bir telefon buluştuk sabah 7 barınakta deniz 3-5 kuzey kuzeydoğudan yer yer yer yıldız ve lodos esiyordu deniz, 17-16 kulaçlarda bir yere giittik çok güzel bir meraydı babamla ben 6 kiloya yakın Cerbit, patlak göz mercan, tek tük Ahmet bahri, isparoz aldık öğleden sonra saat 3 te rüzgar şiddetini artı, deniz yükseldi, kavisde artınca riske girmeyip avı sonlandırdık... Bir kaç resim çekebildim şuan kafeden yazıyorum daha sonra resim eklerim.. Sağlıcakla kalın....
öncelikle düğününüz hayırlı olsun kardeşim. bu aralar bizim çevreden balığa çıkanlar kılkuyruk mercan dışında kaydadeğer bir şey tutamıyorlar, iyi balık almışsınız. balıklar sana hoşgeldin dedi herhalde.