Eşkina avcılığı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında gececibarış tarafından paylaşıldı.

1. simendifer

simendifer Sennur

Merhaba, hoşgeldiniz...

Profilinizden imza ayarlarınızı yaparak isim, doğum yılı, bulunduğunuz şehir ve kan grubu bilgilerinizi yazarsanız seviniriz...

2. TURKM€N

TURKM€N

Benim bildiğim eşkinanın bir yasağı yok.. ama yanlışta biliyor olabilirim:)

3. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Geçtiğimiz sezon yasak vardı. Bu sezon kalktı rahatlıkla vicdani sirküler kurallarına göre avlayabilirsiniz.
    O kadar yazıldı çizildi ama ne avı yapıldı ne resim konuldu yokmu eşkina alan arkadaşlar bu sene bu aralar ?

4. sinankantas

sinankantas sinan kantaş

Favori Kamış:
    Shimano-Speedmaster 4.20
    Favori Makine:
    Okuma, Salina 10000
    Eşkina

:mad: 6 SENE KADAR ÖNCE ÜSKÜDAR SAHİL YOLUNDA KIZKULESİNİN SAĞ TARAFINDAKİ ŞAMANDIRA YAKINLARINDAN ÇIKIYORDU. BEN HİÇ YAKALAMADIM
    AMA YAKALAYAN KİŞİ AHBABIMDI. HAREM DE OTOBÜS TERMİNALİNİN ÖNÜNDEN DENİZDEN KAYALARIN DİBİNDEN YADA KUMLUK ALANDA KÜREKLE ÇIKARTIYORDUK. ( kaya kurdu ). KURT BELKİ HALA ÇIKIYORDUR AMA
    ÜZÜLEREK SÖYLEMEM GEREKİYOR,,, YILLAR ÖNCE BALIK AVLADIĞIMIZ YERDE marmararay projesi YAPILIYOR. NE BALIK KALMIŞTIR NEDE BALIK YUVALARI.

5. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Arkadaşlar bende eşkina avı için bir sistem söyleyim.Ben kayalık yerlerde ava gidinde dip kurşun yerine büyük boy çivi bildiğiniz inşaat çivisi biraz büyük boy yani 10 luk falan olacak kurşunların üstü dar alt tarafı geniş olduğu için kaya arasında sıkışır çivi ise altı üstü bir olduğundan takılma riski daha azdır takılsa bile fazla zararınız olmaz dibe yatırdığınız için görünüş olarakda balığı ürkütmez. Ben böyle yapıyorum daha az takılılıyor tabi bu bir öneridir rastgelsin hepinize

6. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Çok teşekkürler çok mantıklı bir yöntem, mutlaka uygulayacağım.

7. OrhanCinoglu

OrhanCinoglu

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    57 cm kefal 1,5-2kg arası
    Bir de arkadaşlar tekenin suyunu her 30 satte bir değiştirmek istemiyorsanız en basitinden kullanmadığınız bir tişörtten ağzı büzmeli bir kese yapın (dikerek) ve de ağzına bir ip geçirdikten sonra denize salın ..İhtiyacınız olduğu kadar kovanıza alın geri kalanı denize salın kıpır kıpır satlerce canlı kalıyorlar.Şahsen ben öyle yapıyorum çok ta iyi oluyor.Böylelikle tam balık vurduğu sırada eğilmiş su alıyor olmuyorum .İhtiyacım kadarını alıyorum ve de keyfime bakıyorum.Şiddetle tavsiye ederim 10 dakikanızı almaz yapması inanın bana.Çok pratik ve de kullanışlı.sadece paylaşmak istedim umarım bir faydası olur arkadaşlar..İyi avlar

8. SİNARİT

SİNARİT

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    LEVREK - AKYA - MIĞRI - MÜREN - KEFAL - USKUMRU
    Arkadaşlar bayramoğlunun oralarda bu vakit eşkine çıkıyormu,önümüzdeki 3 hafta orada olucağım,bilgisi olan bir arkadaş cevap yazsın lütfen :)

9. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar demin 1 tane 1 kiloya yakın eşkina aldım şimdi ayıkladım içinden 3-4 tane ufacık yengeç çıktı haberiniz olsun bense tekeyle aldım.

10. SİNARİT

SİNARİT

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    emre tebrikler nerde aldın yeşilköydemi..

11. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Evet yeşilköyden.

12. madknife

madknife

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    13 kilo sazan
    EŞKİNA da takım olarak tek köstek her zaman en iyi sonucu vermiş olmakla beraber çok köstekli takımlarda balık ile beraber kopma olasılığı yüksek olmaktadır,tek kösteklerde tek risk, kurşun kalmaktadır.bunuda normal bedenden daha zayıf bir misina ile çözebilirsiniz,en azından balığı ve takımı kurtarma ihtimali daha fazla ,tüm gece köstek bağlamaktan iyidir.:)

13. fuatsarikaya

fuatsarikaya FUAT SARIKAYA

Favori Kamış:
    7+1 dam makine 4,20 alba star suf kamış
    En İyi Avı:
    2,3 kg Turna
    Slm Dostum Bizde Devamli Yeşilköye Baliğa Gideriz. Hastanenin Arkasindaki Kayaliklara. Gerçi Biz Hep Ispari Için Giderdik Oralara Fazla Beğenilmesede Benim Için Zevkli Av Oluyor. Orada Akşam Vakti Ikitane Eşkina çektik 300 Gr Civarlarindaydi. Bide Avcilar Sahilinde Kayaliklardan Geçen Sene çektik 10-15 Gibi Bi Rakamdi Ama Ufakti. Bide Oralarda şansini Dene Derim

14. fuatsarikaya

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    2,3 kg Turna
    Yeşilköyün Neresinden Aldin Emre

15. srcn.41

srcn.41

Favori Kamış:
    Milennıum 60 ve Beta 60 Albastar makina,dragon ve discovery kamiş,el oltası,hassas kamiş
    En İyi Avı:
    Resimdeki eşkina,İstavrit,lüfer,zargana,meszgit
    Abi eşkina olsun nelerle avlarsın ben resımdeki eşkinaları en altta kurşun 20gr kursundan 2kariş arayla 3 tane kanca ile yaptım yem olarakda teke kullanıyordum 3 kancayada farklı yem takıyordum birine direk takıyordum tekeyi birine tekenin kafasını koparıp takıyrodum birinede kafasını kopardıgım tekenın ıcınde bulundan beyaz etini takıyordum hepsiyle iş yaptım ama en makbulu bence içindeki beyaz yer ;) Agustosa dogru cıkarım eşkinaya büyüsünler biraz HerKeze RastgeLe

16. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yeşilköyün tüm kayalıkları eşkina yapıyor her yerde deniyorum ben.

Biz tekeyi tüm takıyoruz, etine geldiğini ilk kez duyuyorum denemek lazım.

Ben haziran gibi eşkina bitiyor sanıyordum, devam ediyormu acaba ?

17. fuatsarikaya

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    2,3 kg Turna

EMRE BEN YEŞİLKÖYDE MİDYEYLE BİLE EŞKİNA ÇEKEN GÖRDÜM BENDE DENEDİM AMA VURMADI BİLE

18. flexmen

flexmen

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Kara sazan 6.400 kg
    Karadenizde haziran temmuz ağustosta kesiyordu balık.Eylül ayında tek tük başlayıp kestane karası fırtınasından sonra bollaşıyordu.Ama marmarada biraz durum farklı galiba.bende merak ediyorum marmarada ki durumu

19. madknife

madknife

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    13 kilo sazan
    eşkina zamanı esas olarak mayıs sonu haziran başı gibi başlar ama mayıs ve haziranda havyarlı olduğundan çok nazlı olur haziran sonunda ise deniz kurduna havada bile atlar :D :D

20. SİNARİT

SİNARİT

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    geçen hafta sonu bayramoğlu kayalıklarında eşkineya bakim dedim,gitmez olaydım ,bayramoğlunun tuzlaya bakan yönündeki fabrikalar bütün atıklarını denize boca etmişlerdi,deniz lahımdan farksızdı ,kokudan durulmuyordu,lanet olsun deyip oltayı atmadan eve döndüm...