evımde internet olmadığından rapor yazamadım cumartesi akşam 18 de unkapamına baktım ve sonra galatada kalmaya karar verdim balata bakan kısmında tarihi balık ekmekçiler tarafındaydım 1 kilo civarı istavrit tutttum istavritin kendisini yem yapıp balıklar çok küçük tabi yemlik aslında birde kefal geldi 2 saat gibi bi sürede sonra karaköyü gectikten sonra daha kabataşa gelmeden sağdaki parkta takıldım 2 saat taze yemlerle bi deniyim dedim yanımdaki iki kişi lüfer denecek kadar büyüklükte toplam 3 adet aldılar bana vurmadı bile ama şu vardıki yanımdaki bey bayabi iyi atıyordu takımı benim ileriye atamamamdanda kaynaklanıyodur diye düşünmedim değil.
aynen dediğin gibi arkadasım orada muhabbet ettiğim kişilerden sabahtan gelenler vardı kıraçalarla doldurmuşlar kovalarını gündüz çapari ile avlananda çok olmuş
Rapor. bugun sabah 6 gibi galata ya gittik. yanımda bir ark. vardı. 6,30 gibi çapari yapmaya başladı. 10,30 gibi ayrıldık. yanımdaki ark. takımları taktırmaktan ve ayıklamaktan çok fazla performans yapamadı. Sonuç : 4 kg istavrit
bu sabah galatadaydım hava müthiş soguktu 7:45 ten 13:00 e kadar durdum ama nafile ilk 30 dakikada çapariyle aldım 15-20 kadar istavrit sonra tık yok bütün kovalar aynıydı köprü boştu ayrıca yanımda 3-4 adet çinekop tutan oldu biri lüfere yakındı ve deniz sarı çamur gibiydi sebebini sordum yagmurdan dediler ama bana saçma geldi! sebebini bilen varsa yazarsa sevinirim herkese rastgele...
denizin camur olması yağmurdandır doğru.cok fazla yağmur yağarsada alibeyköy barajının kapaklarını acarlarki o zamanda camur 1 haftada anca gider.camur alibeyköy tarafından gelir
köprüde bu sıralar ne çıkıo arkadaşlar bilen varsa bi rapor yazarsa çok sevindirik olurum biriki haftadır çıkamıyorum içim içimi yiyiyor. bu arada dostum haber vermeden gidenlerden değiliz biz hafta içi öyle canımız çektimi gidemiyoruzda olsun sen genede gel çayımı içmeye illa davet bekleme anlayana yarın (salı) nöbet sırası abimde he bu arada unutmadan yazım şu botuda indirelim artık suya yeter be! balık tutanın kamış kuşananındır...
kardeşim adem. bi ara köprüye gitte raporu sen yazıver biz gittiğimizde gelince yazıyoruz. bak mustafa abide gitmiş yok diyor cinekopa döndü olaylar. ayarla kendinide gidelim. botu motorsuz unut kardeşim. bide şu belgeleri halledelim gezinirken sorun çıksın istemiyorum sadece
herkes selamlar sabah 09:00 gibi galata köprüsündeydim saat 14:30 a kadar durdum 2 kg ye yakın iri istavrit 1 tane izmarit bir tanede sanırım eşkina (20cm fotosunu çektim sitede yayınlıcam) aldım çapari çalışmadı saat 15:00 gibi balık kesti balıgı aramanız lazım çogunluk dipte azı orta sulardaydı yemli karides yemler iri kesilmiş . sabah 5-6 gibi çaparinin iyi çalıştıgını söylediler.benden bu kadar herkese rastgele...
cumartesi gecesi unkapanı köprüsündeydik. hiç kimse yoktu takımcılar bile yoktu. deniz çamur gibi rüzgar şiddetliydi. balıkta tık yoktu. Galataya yöneldik. Galatadada su çamur gibiydi. Galatadada gündüz yemli ile dipte balık yapmış. geceesi balık yoktu. Arkadaşımız takımcı Suat ta beklemeye gerek olmadıgını söyleyince hayallerimizi galatada bıraktık. Trafik araçlarıda bekletmiyordu. çekiciler dolaşıyordu. bizde 23,00 gibi olta açmadan galatadan ayrıldık
galata ve unkapanı için kış aylarında balık tutmak hayal çamur çok pis bir su var birde unkapanı tarafında çalışma var köprü yapılıyor herhalde daha beter olacak
unkapanında tranvay köprüsü yapılıyor . köprü tamamlanana kadar unkapanında balık felan olmaz. bütün gün yol kenarında tünel çalışması var . su çamur. kirlilik almış başını gidiyor.
Amatör balıkçılara yeni bir mekan doğuyor, ilk başlarda izin vermezler ama zamanla orası da Galataya döner tahminimce.
herkese selamlar dün sabah 06:30 gibi köprüdeydim saat 1500 e kadar durdum 3 KG cıvarı istavrit aldım genelde orta boy ve irilerdi arada kracede geldi onları denize iade ettim. öğlene kadar havaçok rüzgarlıydı miyinayı salarken dikkat etmeyenler bolca dolaştırdı çaparide çalıştı yemlide saat 15 den sonra arkadaşlarım geldi köprünün altına birşeyler içmeye indik saat 18:00 e kadar oturduk genelde çekilen balıklar (istavritler) kraçe gibi küçüktü(denizi çamurlu bekliyordum ama tertemizdi)...herkese rast gele...
sabahtan 15:00 e kadar ben çinekopa atan görmedim hava kararmaya yakın köprünün altındaki cafede otururken 1-2 çinekopa atan gördüm ama çeken hiç denk gelmedi görmedim sabah karaköyden yürüyerek otobüslerin oldugu istikamete dogru giderken baktım kimsede de yoktu + hiç muhabbetinide duymadım tuttuk ettik diyen... ama üsküdarda arkadaşım var şemsipaşadan hava karanlıkken yemli aydınlanınca rapalayla 8-10 çinekop sarıkanat aldıgını söyledi...rastgele