galata köprüsü

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Best2000 tarafından paylaşıldı.

?

Galata Köprüsünümü ? Unkapanı Köprüsününü Tercih edersiniz ?

1. Galata köprüsü

51,6%
  2. Unkapanı (Atatürk) Köprüsü

10,6%
  3. İkisinide

6,3%
  4. hiçbirini

31,5%
  1. kareas

kareas mahmut

tüm balıkavı ailesine selam.

bu platforma yeni üye oldum.beğendim.bende kendi çapımda amatörüm işte acemi amatör diyelim.yeni başladık.buraya yazıyorum bende köprüye takılıyorum ara sıra.bazende beşiktaşa gidiyorum maddiyat elverdiğince tabi masraflı oluyor balığı iyi ama uzak işte her zaman değil.balığıda orada örendim.emeklilikte yapacak iş yok parada yok en iyisi balık olta misina iğne uğraşırken ne zaman akşam ne zaman sabah anlamıyosun zamandan dünyadan soyutlanıyormusun yoksa kaçmanın başka adımı bilmiyorum ama keyif veriyor.herkese keyifli saatler.ragele tüm dostlara

2. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Galata raporları alt sıralardan kurtulsun diye rapor yazıyorum. Köprüde bol miktarda kıraça ve orta boy istavrit avlanıyor. Sabahları işe giderken bakıyorum.

3. adalımurat

adalımurat murat

evet bende pazar günü gittim hatta orta büyüklükdende iri istavrit aldım

4. afishg

afishg Cihan YAVUZ

Favori Kamış:
    Lineaeffe tunafresh
    Favori Makine:
    Roybi Ecusima 6000vi
    En İyi Avı:
    2kg sazan
    dün hava inanılmaz güzeldi balık da öyle 2 kg kadar (iri ve orta boy karışık ) çapariyle istavrit aldım.. rastgele...

5. dalithy

dalithy mustafa murat dağcı

Favori Kamış:
    lıneaffee
    Favori Makine:
    ryobı escuma 80
    En İyi Avı:
    kırlangıç tahmini 1 kg
    bu sabah 06 dan 12 ye kadar durduk pek fazla balık yoktu 2 kişi 1kg ye yakın istavrit tuttuk . su çok bulanık ve çamurluydu. çapari hemen hemen hiç çalışmadı 06:45 gibi oltaları suya attık ilk balıgı saat 08:gibi taylan (best 2000)kardeşim aldı. haftaiçi her sordugum kişi iri istavrit yapıyor 3-4 kg aldık falan diyordu ayrıca forumdada aynıları yazıyordu ama deniz ana bize cömert degildi bugün sonuç olarak raporum bu kadar herkese rastgele...

6. kareas

kareas mahmut

4 mart perşembe 2 den sonra galatada istavritten eser yoktu.ama levrek bir hayli vardı.gördüğüm kadar kovalarda üç beş altı yedi taneye kadar levrek vardı.işi bilmeyenler levrek bolluğunda hala istavrit arıyorlardı.kefal de çeken vardı.maslaktan dönerken üşenmedim uğrayayım dedim.kendim yakalıyormuşçasına keyiflendim.

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Cumartesi saat 18:30 da Unkapanı köprüsünden geçtim. 15 dakika önce Taksim'e kar yağmıştı, sert rüzgar eşliğinde. Köprüde bir Allahın kulu yoktu olta atan.

Son düzenleme: 8 Mart 2010
  8. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    :eek: :eek: Vay be demekki biz boş yere bir tane levrek tutabilmek için kendimizi paralıyoruz hatta taaaa çanakkale'lere boş yere gidiyormuşuz:( :( :(

9. kareas

kareas mahmut

daha önce yine köprüde sohbet esnasında bir arkadaş 6 tane levrek yakaldığını söylemişti inanmamıştım kafa yapıyor diye bir hafta on gün kadar önceydi.ama perşembe günü istavrite atan iki gence adeta zorla takım değiştirip levreğe attırdım onlar bile yakaladı.çaparileri zaten dibe takılmıştı.hemen köprünün karaköy istikameti sağda balıkçıların arkasındaki dükkandan bi takım yaptırttım ve köprüden salladılar.makineleri kötüydü ama elle çektik levreği.levrek dışında gördüğüm tek balık kefallerdi onlarında
    maşallahı vardı.ama ben çıkamıyorum havalar çok bozuk ama yolum düştüğünde mutlaka bakınıyorum kabataş köprü sarayburnu.şimdilik köprü uygun ama soğuk çok.

10. umutkeskin_7

umutkeskin_7 umut

Yakında istavrit tutarken çapariye 6tane levrek atladı oltayı çektim nah böle kol gibiydi diye raporlarda düşer Aytekin abi sen merak etme:D

11. mickjagger

mickjagger ahmet kurtlar

üç dört gün önce cengiz balıkçılık'a gittim. çapari kösteği almak için.
    yakınımda bulunan ve benim gibi köstek bakan bir kişiyle biraz sohbet ettik.

sonhbet esnasında köprüde avlandığını söyledi bana.

ben de köprüde levrek de çıktığını duyduğumu belirtince aynen şöyle dedi bana: "çapariyle alıyorlar" ("kol gibi"si eksikti ama)

12. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Köprüde levrek yok değil ama anlatıldığı kadar da fazla değil. Zaten yakalama metodu başlıbaşına "kelalaka". Köprüde mırmır eşkina lüfer levrek aynı takımla tutuluyor (kim icat ettiyse). Benim gördüğüm bildiğiniz turuncu veya pembe floşlu büyük iğneli çapariyle çarpma usulü avlandığı. Yani balığı ağzından yakalama diye birşey yok. Merakına düşkün balıklar sağından solundan çarpılarak yakalanıyor. Sonuç; levrek avcılığımı? Yanından bile geçmez. Önemli olan balığı herhangi bir yöntemle sudan çıkartmak değil. Balıkçılık etikleri ölçüsünde olta ile avlayabilmektir. Sonuçta konu levrek olunca bu kadar saygıyı hakediyor. Sizce?

13. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Bu haberlerin en başından beri hoşnutsuz idim, söylediğin gibi Yücel; bu balıklar avlanmak açısından belli bir saygı ve özen gerektiren balıklar iken; bir takım kimselerin bu balıklardan sebil gibi bahsetmeleri, 10-15 lik ispendeklerin katledilmeleri, "kol gibi" tabiri gerçekten anlaşılmaz..

14. nidya78

nidya78 Aydın

Sadece çarpma olsa yine iyi geçenlerde tırıvırıyla avlanıyordu biri.

15. dalithy

dalithy mustafa murat dağcı

Favori Kamış:
    lıneaffee
    Favori Makine:
    ryobı escuma 80
    En İyi Avı:
    kırlangıç tahmini 1 kg
    bu sabah 6:30 gibi unkapanı köprüsüne gittik iki arkadaş ortalarda yer bulamadık o yüzden kıyıya yakın yere tezgah actık çaparileri salladık ama balıklar hep kraçeydi (tekrar denize iade ettik) orta tarafta atanlar hep iri istavrit,sardalya,hamsi çektiler bizde saat 10 gibi ortalarda yer ayarlayık başladık çaparileri sallamaya saat 15:00 e kadar takıldık 4,5kg balık almışız(gelince tartıtm)istavrit,sardalya,hamsi bugün çok güzel balık vardı dün de galata köprüsündeydim dünde iyidi 1 kişi mezgit çekti (1tane )yanımda tektük gümüş geliyodu yaklaşık 1 aydır hiç izmarite denk gelmedim herkese rastgele...

Son düzenleme: 21 Mart 2010
  16. Dewilefe

Dewilefe Uğur

Favori Kamış:
    Pelican Chalenger Surf 420
    Favori Makine:
    Okuma 6500
    En İyi Avı:
    Kofana
    Merhabalar...
    19 mart gecesi yani cumartesiye bağlayan gece saat 4 de yola çıktık 3 kişi
    Saat 04.30 gibi galataya vardık..Gene bol oltalarla yerle dolu idi....
    İlk başta birkaç isim vermeden girmeye çalıştık..Ama herkez geldi..Yol ora bizim yok şura şunun..İlk kavgamızı vermiştik.Hemde güzel bir kavga çıkıcakken benim babanızın köprüsümü deyip üstlerine yürümemle 2 kişilik yer bulduk..1 tanemiz boşta kaldı..Aslında iyide oldu .. çok güzel istavrit aldık..Geçen seneden beri böle bol istavrit yakalamamıştık...Akşam misafirlerimizle birlikte 17 kişi :):) olduğumuz için bayağı ısrarcı olup ( eve gelince tartık poşete koyup 6 liko 700 gram ayıklandıktan sonra net olarak 4,750 gram balık tutmuşuz :):):):):):) )
    Bu arada sabah saat 5 ile 7 arası 4 kişi olta ile tırıvırı atıyodu :( ve o saate bile balık alıyodu ( kefal ve izmarit ) kafaya koydum, tipleride belirledim, bidahaki gidişimde şikayet edicem..Taki gelip onları orda yakalanıncaya kadar,, kaçarları yok..Ayıpp ayıppp..Deyip sözümün sonundaki ağır kelimeyi dile getirmiyorum...

17. sintr

sintr hasan

Favori Kamış:
    YobamaxBullDog
    Favori Makine:
    Okuma trio 55
    En İyi Avı:
    Sadece Zargana
    Bu aralar köprülere giden pek kimse yok anlaşılan uzun zamandır siteyi takip ediyorum kimseden bu bölgeler için ses soluk çıkmıyor.

18. rebel_pesimist

rebel_pesimist ilker Şahin

Favori Kamış:
    erma starmax 360
    Favori Makine:
    banax bn400
    Bende ayın 25inde gitmeyi düşünüyorum galataya kamışın adını bilmiyorum ama makinam banax bn400 nasıl bi makina bilgisi olan varmı yazarsa sevinirim inşallah güzel ve bol balıklar yakalarım herkeze rasgele.

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İlker hoşgeldin.:)

Banax denince, aklıma canım kardeşim (eskina_man) Murat gelir. Yeterki konuyu görsün.;)

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Belli ki hala görmemiş.:rolleyes: :)