arkadaşlar lüfere; kafası kesilmiş taze sardalyayı veya yaprak izmariti, sardalya yağına batırıp yem olarak atmayı deneyin bide
işe yaradımı bu yöntem üstad? yakında sandoviç filan yapıp atacam yemleri suya bi tane bile lüfer çekemedim bu sene
walla bundan bir ay önce ne atsak geliyodu lüfer (hamsi,sardalya,izmarit) hatta yem yokken fleto kefal ispari ve kupayla bile aldık ama şimdi oldukça azaldı.Sular soğudukça balık nazlanmaya başladı ya azıcık ucundan vuruyo yada ellemiyo.Sardalya yağına yemi batırmaya başladığımdan beri herkez seyrediyo ben alıyorum balığı.Sanırım yeme kattığı koku balığı yemesi için teşvik ediyo.Bayaa bi tecrübe ettim bence işe yarıyor Bide eskiden akşam suyunda vuran balık gece saat 01.00 ile 05.00 arası vurmaya başladı.
Merhabalar, Arkadaşlar bu havalarda balığı bulabilmeniz zor zira havanın daha rüzgarlı ve yağmurlu yada oldukça kapalı olması gerekiyor ama kesinlikle durgun olmamalı!! Bu mevsimde durgun suda açık yada sisli havada balık karaya yanaşmaz, deneyimlerimizle sabittir!! Tabi değişik fikirler olacak ama bu mevsimde diyorum!! Tavsiyem istavrit,izmarit yada zargana yapmanızdır tabi kefal seveniniz de var ise oda bulunur...Eğer lüferden yana dertliyseniz sanırım lüfer geçeli çok oldu ama bugünden itibaren havalar soğumaya başlayacak ve eğer kapanır ve rüzgar yaparsa ayrıca arada da yağmur yaparsa çinekop ve sarıkanat olacaktır. Rastgele... Nacizane...
Merhaba Evren arkadaşım bu sardalya yağını nerden temin edebiliriz balıkçılardamı markettemi satılır yardımcı olabilirmisin. Saygılar.
av marketlerden elde edebilirsin Ton balığı tutmak için olan kalamar aromalı sardalya yağı diye geçiyor
slm sayın abim ecebata gitmeyi düşünüyorum lüfer konusunda tavsiyen nedir bilgi verirseniz seninirim saygılar
selamlar.. SELAMLAR.... Bursa-Gemlik körfezinde lüfer kovalamak isteyen abilerime duyrulur.Sabah 05.00 ile 08.30 arasında canlı istavrit yemi olmak üzere zokalı takımla çok rahat lüfer bulabilirsiniz.Canlı istavriti nerden temin edebiliriz derseniz oltanızı nereden denize atarsanız atın şu an yemli oltayla istavrit yakalayamayacağınız yer yoktur HERKEZE SAYGILAR....RASTGELE
Ahmet kardeşim, Eceabat'a gelince 3 km. daha ilerleyip Kilitbahir köyüne geliyorsun, Kilitbahir kalesi önünden sardalye yada izmarit yaprak ile çok rahat balık avlarsın bol avlar. Geleceğin zaman haber verirsen yardımcı olurum. Cihan
lüfer için geç çıkmışsınız çinekop sezonunda lüfere çıkmışsınız lüfer eylül 25 de kesti ağustıs 15 de başladı ve o kadar da açıkta değildi 25 ile 30 metreden alınabiliyordu gündüz izmarit ten vaz geçebilinirse tabi ki gündüz bide balığın neye geldiğini bulmanız gerek izmarit le yemleniyorsa istavrit ve zarganaya pek tenezül etmiyor ben bu sezon küçük canlı izmaritle aldım hep istavrit e tık yok canlı cansız flato hepsini denedim yok gelmedi küçük boy izmarit e hayır demedi hiç şu an ise rapala ile çinekop geliyor
selam lüfee vaaaamı lüfeeer..... uzun bi aradan sonra herkese merhaba.uzun zamandır balığa çıkmıyorum siteyide ziyaret edemedim.gerçi balık da yok bu aralar .boğazda istavritten başka.duyumlarım öyle ama yeni haberler varsa bekliyorum. hepinize rasgelee
CORİNT kaşıklar camiamıza hayırlı olsun... arkadaşlar tatsız geçen lüfer sezonunda,balık olmayınca arayışlara girdim. zaten az olan balığı nasıl alırım diye .Bu beni kendi kaşık modellerimi oluşturmaya itti.Bir kaç model tasarlayıp bunları arkadaşlarla birlikte deneyip en avcı olup iş yapacakları seri ürettim.ürünleri paslanmaz metalden ürettim bu güne kadar kimse pahalı diye yapmamış.herkese RASGELEE
lüferciler kara kışa teslim.... abi havalardan ,işten balık olayımızı bitirdik nerdeyse.Psikolojimiz ,kimyamız bozuldu.balıktan haber yokmu.Onlarla avunalım bari.
istavrit,izmarit var açıkta... bu aralar tekneyle açılıyoruz b.çekmeceden 50,60 kulaçtan istavrit alıyoruz oda çok az.onun haricinde mayıs ı bekliyorum lüfer akın yapar mayıs sonuna doğru.mayıs başı sarayburnunda karagözü yoklamaya başlarız.lüferi yemli alamazsınız mayısta kaşık,rapala,çarpma(akıntılı yerde) denemek lazım.bir hafta yapar o da.iyi avlar rasgelee,...