Günlük Lüfer Raporu Takvimi

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında corint tarafından paylaşıldı.

1. istavrit

istavrit Boğaç

Hasretle ve de hararetle lüferi bekliyoruz...Tüm hazırlıklar tamam ....Salın gelsin bu tarafa ;)

2. garip

garip garip

Favori Kamış:
    tt
    Favori Makine:
    tt
    En İyi Avı:
    tt
    bu lüfer olcakmı trabzon kıyı şeridinde..

Geçen eylül ekim zamanı yoktu lüfer ...bu yıl verimli olacak mı acaba...tecrübeli arkadaşlar nedersiniz...2002, 2005 çok iyiydi hatırladığım kadarıyla...geçen yıl her akşam bir tane sarıkanat çıktı oda kime nasip olduysa başka bişey yok.....bide bizim burda sahil yolu geçince balık kıyıya pek uğramaz oldu sanırım...açıktan mı gidiyo ne...teknede yok bi kaldık iskeleye....oda kısala kısala kalmadı zaten...
    herkese bol avlar

3. garip

garip garip

Favori Kamış:
    tt
    Favori Makine:
    tt
    En İyi Avı:
    tt
    yaprak çinekpolar görülmeye başladı

Dün iskeleden kefale atarken bir abi çapari salladı istavrite, ilkönce bir tane yaprak çinekop çıktı, sonra 4 tane birden yaprak gözktü çaparide...şimdilik iyi bi haber...umarım ayın sonuna doğru daha iyi olacak..geçen dönemde çapariye hiç vurmamıştı bu zamanda yaprak çinekop...hadi hayırlısı
    Allahtan umut kesilmez

4. ZiZiM

ZiZiM

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    0,00002 kg istavrit (:
    lüfer palamut off off büyük balığa hasret kaldık kefalden başka büyük yok :(

5. ozan

ozan Ozan

küçücük lüfer yavrusu demi o yaprak denilen balık:mad: .
    3 senede bir görmemek için lüferi yaprağı çinekopu salmak lazım bence;)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 8 Eylül 2008
  6. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    küçük küçük :D:D:D:D

7. corint

corint

Favori Kamış:
    corint kaşık,turnament kamış,okuma ,banax 7000 makina
    En İyi Avı:
    5,8 kg kalkan
    LÜFERRR geldiii millet duymadık demeyin

SELAM sayın arkadaşlar raporların aralar uzamaya başladı,artık arada yazabiliyorum ama haberler hep can alıcı takip lütfen.7/9/08 paar gürpınar sahili 2 kaba lüfer 3 sarıkanat akşam 9 dan sabah 7 ye kadar.takım mantarlı,yem izmarit,istavrit(ama her zaman izmariti tavsiye ederim 20 yıllık tecrübe kıyı için)haberiniz olsun heryerde yoklamanızı tavsiye ederim.şimdiden rasgelsin

8. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Bandırmaya da gönder bir kaç koli gözünü seveyim kıyıdan oluyor değil mi?

9. simendifer

simendifer Sennur

Salmışlardır belki. :) Başkası tutmuş balığı, salıp salınmadıklarını bilmiyordur bence. ;) Bence sarıkanatı ve hatta lüferi de salmak lazım. Çünkü tutulanlar genelde lüfer değil, sarıkanat. Lüfer dediklerimizin biraz daha büyüklerini avlayalım bence, işte onlar lüfer. :) Lüfer o kadar azaldı ki, çinekoplara ya da sarıkanatlara lüfer denmeye başladı. Yakında yapraklara da lüfer denecek bu gidişle.

10. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı

evet evet evvelki sene balıkçıdan balık alıyordum baktım çinekopun biraz irisi sarı kanat bile değildi adam bana lüferrrrrrrrrrrrrrr dedi onlara 11 ytl idi tek fiyatı :(

11. garip

garip garip

Favori Kamış:
    tt
    Favori Makine:
    tt
    En İyi Avı:
    tt
    lüfer artık resimlerde kaldı...

Böyle giderse lüferin resmine bakıcaz ve ah neydi eski günler dicez....Aslında şimdi ben söylüyorum zaten..Dün iskeleye gittin (trabzon) ne istavrit vardı nede çinekop belirtisi.....denizlerimizi geçimini balıktan kazananlar korumazsa artık bazı balıkları çoçuklarımıza resimlerden öğreticez..çok acı...bazı bölgelerde av yasağı getirilmeli rezerv oluşturulmalı deniz bakalığı kurulmalı..kontroller arttırılmalı....şimdiden çöl olmaya başladık sadece denizler değil ırmaklarımız , göllerimiz de kurumaya başladı....neden duyarsız bi milletiz biz....bazı arkadaşlar çapariyle istavrit yakalarken yaprak çinekop ta yakalıyolar arada adam o tenezzül edip alıyo neresi yiecek merak ediyorum...kafa kuyruk gördülermi tamam deyip atıyolar kovaya....çok yazık bırakın büyüsünler lüfer olsun lar ozaman tut ....lüfer yakalamanın nedemek olduğunu ozman anlarsın......

12. Spider

Spider Mert Eren

Ahh Ahhh

bakıyorum da yaprağa çinekopa takılmışız
    lüferi bile zor söylüyoruz..

ki KOFANA'ya sıra bile gelmedi..

Katlettiğimiz sürece..
    Tutulanları yuvalarına gönderip "selam söyle" demediğimiz sürece...

Yaprak bile hayal olacak..

13. Kolay gelsinde lüfer kaşığı ne oluyor bir anlatsanız iyi olurda.

14. corint

corint

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    5,8 kg kalkan
    çinekop başladı doğru düzgün lüfer yapmadan

ewet arkadaşlar yaklaşık 1,5 ay sonra yazıyorum tekrar niye bu kadar geç çünkü balık yok.gürpınar sahilden hemen hemen her gece yokladık arkadaşlarla bi lüfer yada sarıkanat ya çıktı ya çıkmadı.15 gün önce yaklaşık en son lüfer aldım.17 ekim cumagünü sarayburnu öğleden sonra kaşık çalıştım tık yok.çapariyle izmarit ve 3 tane çinekop aldım.tekrar hava kararırken balık girdi kaşıkla bi sarıkanat aldım o da kayaların arasına gitti.aynı gece gürpınar sahilden 2 çinekop daha aldım.bir ikitane lüfer ve sarıkanat almışlardı karışık.anlıycağınız lüfer voltaladı gibime geliyor.yada son günleri haberlerinizi de bekliyorum.birbirimizden haberimiz olsun sezonu kapatmadan.

15. corint

corint

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    5,8 kg kalkan
    Lüfer yok rapor da yok...!

SELAM arkadaşlar uzun süredir yazmıyorum raporu balık yok ki rapor olsun,benim avlaklar büyükçekmece ,sarayburnusarayburnundan var haberi gelmedi pek arada sabahları gün ağarırken kaşıkla alanlar olmuş.büyük çekmece,gürpınarda tık yok tekneler bile alamıyor.bizde tekneden alamadık.kıyıda zaten hiç yok .Sularda soğumaya başlıyor çinekop derin suya iner köprüden ,ve boğazdan haber bekliycez artıkve sezonu kapatıcazgibi.

16. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Geçtiğimiz haftasonu malum lodos yüzünden kendi kendime (çok biliyormuş gibi) Bu havada balık olmaz dedim ve balığa gitmedim. Kalender de oltacı Erol ve Coşkun un anlattığına göre özellikle cumartesi günü sarıkanat ve palamut gün boyu yapmış. Hiç almayan bile 2-3 parça bu balıklardan nasiplenmiş dediler. Bu haftasonu hortum da çıksa orayı deneyeceğim.

17. kıyıcık

kıyıcık oguz

Favori Kamış:
    SHIMANO
    En İyi Avı:
    1 kğ Eşkina
    Bu çalışman için sana başırılar dşlerim kolay gelsin
    paylaşımın için teşekkürler ...

18. lufermecit

lufermecit mecit sakarya

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ŞUAN İSTAVRİT Edirneli lüferçi
    Degerli doslar dün akşam yapmış oldugumus kalenderdeki balık avımız saat 17 den 22 kadar aldıgımız bi tane yaprak oda suya iyade bilginize saygılar

19. corint

corint

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    5,8 kg kalkan
    Boğazda lüfer,sarıkanat ...

Evet arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrar burdayım.balık sezonunu açtık,tekrar.birtakım haberler alıyorum. Boğazda ağırlıklı sarıkanat, gece çaça yı yem yapıp gün ağırırken de kaşık, rapala ASLI NEDİR NE KADAR DOĞRU haberlerinizi de bekliyorum .Arada tekneyle açılıyoruz b.çekmeceden mezgitten ve köpek balığın dan başka bi şey yok.10 gün önce istavritin arasında kırçıllı ördek tüyü takıma çinekop ta geliodu.bu ara istavrit bile kesti .hadi hayırlısı .RASGELE

20. feyizu

feyizu Feyiz

Favori Kamış:
    Lineaeffe Turnafresh 3.90 surf/Okuma Avenger AV65a
    En İyi Avı:
    Torik 8.5 kg
    Çinekopları yolcu edeli yaklaşık 10 gün oldu...siz nereden haber alıyorsunuz balıkların varlığını acaba? İstanbul'un değişik semtlerinden haberleştiğim arkadaşların var ve düzenli haberleşiyoruz,halihazırda kıraça ağırlıklı bazen de küçük mezgit dışında balık haberi veren henüz yok.
    Haber alırsanız paylaşın lütfen ki balıksever dostlar da nasiplensin.
    Sevgiler