Haliç ve Çevresi Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cousteau tarafından paylaşıldı.

1. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....
    Sevgili Ali
    inşaallah gözüm inşaallah,ben köprüler için özellikle Nisan ayını bekliyorum Nisan ayı gelsin sen gör buluşmaları. 01 Nisan itibarıyla bana takıl sonra hayatını yaşa :D :thumb:

Berkan dostum

Geçen hafta pazar günü başta bende tarabyada çapari deneyecektim lakin takımdaki arkadaşların hepsi cumartesi sıfır çektiklerini söylediklerinde ilk başta kararım unkapanı idi sonra her ne olduysa dümeni galataya kırdım. Çok kalabalıktı tamam köprü kimsenin babasının malı değil ama ben gitmişim 06:30 da adam gelmiş 12:00 de biraz yana kaysan deyip benim yanıma girmeye çalışıyor. Kavga etmemek işten bile değil ve bir yığın bilinçsiz avlanan insan resmen kraça katliamı oluyor köprüde. Allah bütün avlanan arkadaşlarıma merhamet versinde bıraksalar yakaladıklarını. 2 kg kadar eve getirdim irilerden ama en az 2 kg da suya iade etmişimdir garanti. Sana tavsiyem berkancım köprüye tek gidecek olursan mutlaka araya tahta koy kimse gelip girmeye kalkamaz.Ben bu hafta ya tarabyada olurum yada ahırkapı fenerinin önüne çöküp izmarit ararım köprüdeki izmaritler limit altı bana göre.Şimdiden sana ve tüm arkadaşlarıma rasgele :thumb: ..
    Sevgi ve saygı dileklerimle..

2. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
  3. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Resimleri görünür hale getirelim :)
    :clap2: :clap2: :clap2:
    Köprüde en iyisi çift tahta koyup çift kamış tutturmak.. ikisini de çalıştırmaya gerek yok, yanına birinin sıkışmasına engel olsun yeter :D

4. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    Hic dogru bir davranis degil hele bizim gibi forum uyelerine yakismaz..
    Elinde oltasiyla gelen siz olun size aynini yapsinlar bakalim hosunuza gidicekmi ?

5. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Elimizde olta ile biz gitttiğimizde yer yoksa bekliyoruz paşa paşa , yer kimsenin babasının malı değil ama 6 da gelenle 9 da gelen bir olmaz. İgdaş kuyruğunda da erken gelen sırayı kapar köprüdede. Zaten müdavim olunca insanlar oltalarını sağa sola çekip yer veriyorlar. ben çok yer verdim orada. Ve gittiğimde yer sıkıntısı yaşamadım.

6. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Peki siz sabah uykunuzdan rahatınızdan feragat edip vaktinde erkenden köprüde yerinizi alsanız, sonra köprüde haliye kalabalıklaşmaya başlasa sağınız solunu dolsa birde bunun üzerine saygısız birkaç kişi öğlen vakti gelip olmayacak yere sağınızda solunuzdaki yerlere girmeye çalışsa ve haliyle sizin keyfinizi kaçırıp oltanızı karıştırsa balık avlamanızı engellese sizin hoşunuza gider mi ?

Ben şahsen köprüden balık avlamayı sevmiyorum ve gitmiyorumda ama köprüde avlanan birçok kişi tanıyorum ve hemen hepsi o kalablıktan sonradan gelen saygısızlardan şikayetçi hele ki balık çıkıyorsa... Ayrıca ben elime oltamı alıp köprüye gitsem ve kalabalık olduğunu görsem olmayacak yerlere girip sıkışmaya ve insanları rahatsız etmeye kalkışmam gidip başka merada oltaıp şansımı denerim veya birdahakine daha erken köprüye gitmeye yerimi almaya çalışırım... Ama maalesef bu durumun tam tersi köprüde çok yaşanıyor... Eeee haliyle zamanında orada bulunan insanlarda sonradan gelen bu saygısız tiplere karşı kimseye zarar vermeyecek şekilde çözüm bulma çabası içerisine giriyor doğal olarak ki sadece kendinizin sığıp rahatça oltanızı suya indirip çekebileceğiniz 1 kişilik bir alanda 2 olta ile çalışmak bencede mantıklı... O hengameden boyna oltanızın karışıp birileriyle kavga etmenizden çok daha iyi bence...

İzlenebilecek olan bu yöntem normal şartlarda pek etik gibi görünmeyebilir ama köprüdeki sık yaşanan durumlar için oldukça meşru bir yöntem bence :pray2:

7. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Ya ben anlatamadım ya da sen yanlış anladın.. 2 kişilik yere dört kişi sıkışmaya çalışıp insanların gününü zehir etmek daha iyi ise tamam ben hatalıyım.. bir de şöyle düşünelim; sen gittin köprüye en fazla 3 kişi sığabilecek bir aralıkta sabahın kör karanlığında 3. kişi olarak yer buldun, sonra öğlene doğru 2 kişi daha geldi zorla araya sıkıştı.. oldu mu sana 3 kişilik yerde 5 kişi? Hadi yapabiliyorsan keyifle avlan bakalım.. bu durum senin hoşuna gider mi?
    Ben 2 kişilik yer kapmaktan bahsetmiyorum, tek kişilik yere iki kamış koyarsak en azından o tek kişilik yeri korumuş oluruz diyorum.. tüm bu açıklamaya rağmen hala bu düşüncenin "yanlış ve yakışıksız" olduğunu düşünüyorsan bu sadece bir "yorumdur", ben ortada yakışıksız bir durum göremiyorum..
    Bir de mesela lüfer zamanı sahilde bir tripoda yemli 2-3 kamış yatıranları da tenkit ediyor musun? Sadece merak ettim..

8. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    Simdi oldu ...
    Bende gittigim zaman sabahin korunde gidiyorum yazdiginizdan anlasilan(benim anladigim)genellikle 1 bolmede 3 kisi olta atar sizin yazdiginizdan 2 kisi olta atip araya kimse girmesin diye tahta bagla gibi bir anlam cikiyodu o yuzden yazdim ve bu olay gercekten cokca rastlanan bir durum

9. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Yanlış anlama olduğu belliydi, aynı fikirde olduğumuza sevindim :thumb:
    Öbür türlü ekstra yer ayırmalara elbette ben de karşıyım, bir de bazıları o yeri satıyor :eek:

10. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    Ayrica lufer zamani yemliye 3 tane kamis yatiran iyi bir amator balikci degil etgoz bir ahmaktir.

11. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Berkan abi iyi para varsa bu yer satma olayının ticaretine mi girsek :eek: sen bi denk gelirsen sor bakalım piyasada ne kadara gidiyor bu yerler :laughing: :laughing:

12. ersinfb

ersinfb ERSİN

En İyi Avı:
    32 cm Lüfer
    Köprüde 3 veya 4 kez avlanmaya gittim en son gidişimde neredeyse infazımı yakacak duruma geldim bir daha töbe köprüye falan gitmem orası insanın sinirini alt üst ediyor çoluk çocuk yaşta olanlar grup psikolojisi ile gider yapar, leş gibi içmiş kişiler babasının malı gibi korkulukları tapular , ben almayayım kalsın,gidene de bol avlar dilerim...

13. darkklly

darkklly Batuhan Bilgin

Favori Kamış:
    lineaeffe fury caster 4.20,okuma v system 240 10-40 gr
    Favori Makine:
    daiwa emblem pro 6000a,penn affinity 7000,avenger 40 b
    En İyi Avı:
    palamutlar,lüferler,azman istavritleri
    ayıp oluyor abi :)

14. darkklly

darkklly Batuhan Bilgin

Favori Kamış:
    lineaeffe fury caster 4.20,okuma v system 240 10-40 gr
    Favori Makine:
    daiwa emblem pro 6000a,penn affinity 7000,avenger 40 b
    En İyi Avı:
    palamutlar,lüferler,azman istavritleri
    farkında mısınız abilerim ? bu dedikleriniz sadece galata köprüsünde oluyor.unkapanı köprüsünde hiç sorun yaşamadım bu zamana kadar o yüzden iki köprüden birisinde av yapacak olursam kesinlikle unkapanını tercih ederim hem daha boş hem de daha ferah kimse de artistlik taslamıyor,hele benim yaşım küçük diye bana atarlanan abiler mi desem saygısızlık edenler mi,her neyse en iyisi unkapanı bence

15. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Herkese hayırlı akşamlar

Galata köprüsündeki karmaşa ve keşmekeş durum eskiden böyle değildi ( Dubalı köprüden bahsediyorum yıl 1980 ler ) şimdiki gibi gelecek adam saat 12 de kenara kayda bende tutayım deyecek ha adamın derisini yüzerlerdi herkes hakka hukuka saygı gösterirdi. Fakat şimdi bu şekilde değil bazı müdavimler makul ve mantıklı davransada lakin çok kişi andaval gibi hangi tipleri bahsettiğimi herkes anlamıştır sanırım. 5 yada 10 kraça tutup kendini balıkçı sanan tipler adam sabahın köründe soğuğu en uç noktasına kadar yemiş doğru dürüst bir yerde balık tutabilmek için kalkıp gelmiş. Sen gel beyin e.....i gibi 12de yok böyle bir istanbul. Herkes haddini bilecek balık tutmak isteyen er kişi kalkacak vakitli köprüde yerini alacak başkasının hakkına saygısızlık etmeyecek.
    Hafta sonu en az 5 kişiyi tepeleyecektim bu yüzden ....
    Her ne kadar sürçi lisan ettimse affola...
    Sevgi ve saygı dileklerimle

16. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Bu fazla iddialı bir söz oldu.. neyse görüş görüştür..

17. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Aman eksik olsun parası.. üste para veriyim benim yanıma sıkışmaya çalışmasın abuk tipler..
    Zaten toplasan 3-5 kez avlanmışımdır köprüde (eski köprü hariç).. eskiden köprünün hem üstünde hem altında avlanılırdı.. üstte genellikle sorun çıkmazdı ama aşağıda restoranların önünde insanlar bugünkü gibi yer parsellerdi, altta kamış kullanılmazdı el oltasının misinası korkuluğa bağlanmış bir telin ucuna sabitlenmiş olan mantara iliştirilirdi, takım o şekilde beklerdi suda..

18. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    bugün haliç kazan ben kepçe limit dahilinde balik aradim ama yok vallah da yok billah da yok...

19. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    sağlık olsun Fatih.. Karaköy de mi iş yapmadı idk

20. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    O biraz göreceli abi, her yer iş yaptı da limit dahilin de yapmadı. karaköy iskeleyi de kraça basmış, Köprüye gittim izmarite karidesle yemli attım, o da kancur çıkınca pılımı pırtımı topladım eve döndüm :)

Hiç akıntı yoktu yakın mesafe atış da karaköy 50-60gr çalışıyordu 35gr atan vardı kraçacılar. rapala attım bir ara can sıkıntısından tık yok :) çapari 100-125gr çalıştım 5 tane iri ayıklamışım, onu da giderken sürekli orada avlanan maltepe de oturan bir abi var ona verdim, anlıcağın bugün yakala bırak avı yaptım hayrına :)