bende şöyle duydum arkadaşlar valinin arabasına kurşun çarpmış onunla alakalı kapalılmış sözde nekadar doğruluk payı var notu sizler verin artık
ama geçtiğimiz 2 yıl içinde eminönündede oynı olay olmuştu şimdi gayet ragat olta sallaya biliyoruz arkadaşlar
Vapur iskelesinde de adam vapurdan düştü rahmetli oldu, iskeleyi mi kapattılar yooo.. eğer konu valinin arabasının çizilmesi ise cidden tartışılası bir durum çıktı şimdi ortaya böyle bir zihniyet olamaz yok kurşun arabaya gelmiş, yok kadının eteğine takılmış.. askeriye mantığını bizim üzerimizde uygulayamazlar ki.. otobanda da kaza oluyor insanlar ölüyor kapatın otobanı o zaman.. var mı böyle bir mantık..
arkadaşlar yanlış düşünüyorsunuz valinin kafasına gelseydi yada bir başkasının kafasına gelseydi ölüme sebebiyet verseydi sorumu kim köprüden kıyıdan olta sallar gibi sallanırmı allah aşkına köprülere tabela asılması gerekir nasıl olta sallanır diye ilk defa eline kamış alan kişi solugu köprüde alıyor bilinçsizlik dizboyu..
mesele vali veye reisicumhur degil insanların can güvenligi benim kafama veya senin kafana kurşun gelse ne yapabiliriz hiçbirşey yetkisi olan yetki dahilinde yapar olay bu..
Fatih su kameranin linki canli online yayinsa bana özelden atarmisin sana zahmet. Ara sira bakarik. Bu kapanan yer haliç köprüsü mü? Hani malzemecilerin yer sattigi, bira kutusuna isedigi, çavela çavela kraça satilan, yer kavgasinda adam biçaklanan, geçen bayanlara falan laf atilan mekan. Valla vatana millete imaja hayirli olur, kapatsinlar.
yok abi orasi degil karakoy vapur iskelesini bilirmisin onun hemn sol tarafi karakoy parki diye de gecer. kapali otopark on tarafi yani..
He iyi bilirim oralari. Maliye binasindan düz 300metre yürü, bizim lise ordaydi. Babamin dükkan da persembepazarindaydi zaten. Çocuklugumuz oralarda geçti. Derin güzel bir yer orasi. Yazik olmus. Arkasi parkti zaten. Yetmiyo demek ki.
benim zoruma giden orada balik avini yasaklamak icin bu bahaneleri ortaya surulmesi. amac oranin isparka birakilmasi olunca bu gibi dedikodular da normal, yok etegine kanca gemis yok arabasi cizilmis. sadece orada olta sallanmiyor ki bogazi komple yasaklasinlar ozaman.. av yoksa otoparkda yapmasinlar bank koysunlar millete oturcak yer yok orada onu cozsunler ilk basta her yer araba zaten..
Yanlış anlaşılmaya mahal vermemek adına tekrarlayalım: Balık avının son 5 gündür yasak olduğu bölge Karaköy iskelesi sol tarafı ( yani Karaköy parkı ), benim şahsi düşünceme göre isparka peşkeş çekilmeye çalışılan park.... yani galata köprüsü, haliç tarafındaki unkapanı köprüsü falan değil...
Parisin 10km disi, banliyö oluyor. Yok canim ordaki sorunlar yok buralarda. Deniz kiyisinda da rastlamadim hiç çok ufak tartismalar hariç.
Cok iyi abi cidden.. bizim buralari anlatmaya gerek yok zati.. ufak tartisma hic olmaz direk el ense hoop künde
Hayılı akşamlar herkese Hasbel kader bugün karaköye indim malzeme için gitmeden evelde eklediğim haberi görünce şaşırdım. Karaköy iskelesinin solundan balık tutanları gördüm belki hafta sonu diye serbest bırakılmış olabilir fakat ben orasının yasaklanacağını sanmıyorum. Olsa olsa büyük ihtimalle isparkın kurcaladığı bir olaydır bu. Eğerki kapatılırsa olta balıkçılığına gönül vermiş arkadaşlarla bir pazar günü imza kampanyası düzenler valiliğe postalarız sorun çözüme ulaşır.Aynı sorun ispark yüzünden tarabyada daha evel yaşanmış ve imza kampanyası ile sorun çözülmüş Bence asıl sorun bilinçsiz davranmaktan kaynaklı nedenmi; İş icabı avrupanın bir çok ülkesinde bulundum İsviçre,fransa,Almanya,Romanya,Makedonya ve daha birkaç ülke buralarda amatör balıkçılık kontrol altında yıllık olarak balık tutma izninden tutunda yakalanan balığın boyunu ölçmek için cetvele varana kadar herşeyi tam olarak istiyorlar olaki eksik belge yada ne bileyim eksik bir ekipmanla yakalanınca kesilen ceza adamı canından bezdiriyor.İsviçrede Lozan kentinin kıyısında Lac leman gölü var misal bu göle özgü bir balık var perch ailesine ait bir balık eti güzel adamlar bu nesle ait popülasyonu korumak amaçlı amatörleri kontrol altında tutuyor çok iğneli sistemler tamamen yasak tutana anında 500 isviçre frangından başlayan cezalar kesiliyor ödenmediğinde maaşına dahi yansıyor.Bizdeyse komple kamış,makine birde çapari 25 tl ye satılıyor bunu satın alan soluğu ya köprüde yada karaköy iskelesinde alıyor banghead banghead Bizde bu sistem oturtulsa (Amatörleri kontrol altına almak ) ki an itibarıyla çok zor,ama belki işte o zaman amatör balıkçılar rahat bir nefes alır gibime geliyor. Belkide başınızı ağrıttım kusura bakmayın sevgiyle kalın...
abi Bizim memlekette alabaligi tutmak icin suya jenarator baglayip lokum atiyorlar yavru mavru hepsi telef oluyor. ceza bir yere kadar da insanda biraz insaf biraz vijdan olmali.. herkez ilk önce kendinin polisi zabitasi olup kendini yargilamali ama malesefki durum öyle degil.. egitim sart dicem de onlada bitmiyor bu iş.. su ürünleri okuyan adam göle ipe bagli vanası açık piknik tüpü atip oksijeni azaltip baliklarin su yuzeyine sersem sekilde cikmasini bekleyip kepçe ile topluyor.. napcan sen şimdi bu adami sövsen de dövsende sen kabahatli olursun, alip karsina konussan gene anlamaz ki napcan... off çok karamsara bağladım..
Haklısın Fatih Mayamızda hokkabazlık var.Herşeyi caba harcamadan elde etmekte üstümüze yoktur. Balık nesli yok olunca anlarlar neyin ne olduğunu lakin o zamanda iş işten çoktan geçmiş olucak Allah akıl fikir versin bu tiplere.. Sevgi ve saygı dileklerimle
İspark denen virüs, iltihaplı yara gibi yayılmaya devam ediyor.. yakında evlerinizin önüne aracınızı park edemezseniz şaşırmayın.. şehri parsel parsel kiralıyorlar, oh ne ala iş.. kesin bu yasak işinin altından da onlar çıkar..
Abi kesin İSparkla alakalı yaa yasak muhabbeti çıkar çıkmaz adamlar hemen deniz dibine arabaları sıralayıvermişler, gerçekten sivil bir insandan gelen şikayet olsa ve bunun üzerine balık avı yasaklansa o bölgede , arabada parkettirilmemesi gerekir ki şikayet eden yayalar rahatça dolaşabilsin.... Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ?? Zabıtalar geliyor bekliyor ve onlar gidince balıkçılar yine olta sallıyor... Gerekirse imza kampanyası yapılır bizde destek veririz....