Sevgili Erhan Paylaşım için teşekkürler,Köprüden sarıkanatı alan aldı 10 gün eveli geceleri köprü saat akşam 6 - 7 den sonra gayet güzel kaba sarıkanat yaptı furyayı vuran vurdu. Belki bi kaç gün sonra denemekte fayda var derim.. Sağlıcakla kal
Hayırlı akşamlar Galata ve unkapanı köprüleri hakkında (gece ve gündüz) güncel rapor geçebilecek arkadaş varmı.. Sağlıcakla kalın
Unkapanı köprüsünde kenara yakın yerlerde kıraca oluyo.Kraça bile denmez kıraçanın küçüğüne ne derlerse ondan.Zaten 3-5 kişiden fazla kimse olmuyo bu aralar.Galatada da kıraça var.Ben dün (pazar ) akşam üzeri gittim.Bakalım dişlilerden bişey varmı diye saat 8 ile 10:30 arası 3 adet dişli aldım.Yanımda biri 4 adet aldı.Millet hep çarpma atıyodu.Yemli takım atan birkaç kişiydik.Ama şunu söleyim.Köprünün her yeri balık açısından farklı.10 gün kadar önce boğaza bakan eminünü tarafı güzel balık yaptı.Yer bulmak mümkün değildi.dün orda iki kişiye sordum tek vuruş bile alamaışlar .geçen hafta halice bakan karaköy tarafı diğer yerlere nazaran iyiydi.Galatada azda olsa dişli var fakat o kadar çok taze kıraça varken yemi naapsın.Kandırabilecek kadar marifetliyseniz tutarsınız
kıraçanın bu kadar bol olduğu bir zamanda yemli sarıkanat almak bence büyük şans ve ustalık olsa gerek
rica ederim. dediğiniz gibi biz biraz geciktik bu sene. geçen sene şubat ayında çok güzel balıklar almıştık köprüden. Bu zamandan sonra pek balık olacağını sanmıyorum. saatlerce bekleyip anca 4-5 dişli alınır tahminimce. gitmeden önce eski günlerin verdiği güven, takımlara olan güven birleşip hayaller kuruluyor ama orada sonuç hüsran oluyor. artık istavrite dönmenin zamanı geldi
Dün akşam saat 22den sonra köprünün karaköy tarafında boyları gayet güzel sarıkanat yapıyordu.Balıklar 25cm civarı 3 lü mantarsız takım yem hamsi vede istavrit.Orada bulunduğumuz 20 dakika civarında en az 8-10 kişi balık çekti.Şu çarpmacılar iş başındaydılar yine.Onlardan bir adam izledik 5 dakika içinde 3tane sarıkanat aldı irice vede arada kefaller.Bu çarpma işi yasalmı acaba?Birde adamların tiplerine bakıyorsun bu işi yapan malesef eğitimsiz kaba saba insanlar.Köprünün alt tarafından yakalıyorlar ama burada balık tutmak yasak tabelasının önünde her iki ayaktada 5-6 kişi vardı.Telefonumla kameraya aldım ama videoyu silmişim yanlışlıkla.
Orası da öyle bir yer Can . Hayatları köprüden ibaret olan insanlar . Haliç'e su verilmeye başlandığından beri balık köprüde pek oyalanmıyor galiba , geçerken orada olan alıyor.
pazar günü bir saat kadar balatdan dişli denemesi yaptım ama yediremedim banghead sizin yazdığınız rapora ilişkin olan haberi,başka bir abimden'de aldım balıklar çinekop değilmiş genelde sarıkanat ağırlıkmış. duyduklarımla okuduklarım örtüşüyor. az önce vapurdan geçerken dikkat ettim karaköy tarafı çok kalabalıkdı. köprüye çıkıp olta atmam ama suda dişli varsa nerlerden kovalamam gerektiğini iyi biliyorum. rapor için teşekkürler.
23 nisanda köprüdeydim sabah 06.00 saat 10 a kadar bir tane kıraça bile göremedim hiç bi yerde 10.30 11 e doğru başladı orta boy istavritler verim yoktu. CAN kardeş o kulenin yanında çarpma ile kefal.çinekop. mırmır alan adamlar oranın müdavimleri bu mevsimde 24 saat yer tutarlar değişmeli oaraya girmenin imkanı yoktur zaten sabah 06..da ufak bi münübüs gelir onların balıklarını satın alır gider.evet haklısın insanlıktan yoksun kaba saba dangalak heriflerin tekiler. 23 nisanda köprü berbat karaköy vapur iskelesine geçtim süperdi. araçların aralarında boşluklar var oradan attım 6-7 li istavrit geliyordu aralarından irilerini seçerek ıkı üç tavalık aldım bıraktım avı ama anlamıyorum 23 nisan sabah 06.00 da oradaydım bütün her tarafı gezdim köprünün tamamında geceden alınan 4-5 tane çinekop-sarıkanat gördüm oda o yamyamlarda muhtemelen çarpma ile alınmış lütfen herkes gördüklerini yada sağlam kaynaklardan yazsın sarıkanat diyince nefesim kesiliyor saat kaç olursa olsun hemen ava gidesim geliyor herkese bol avlar
hayırlı aksamlar herkese yarın galataya gıdesım varda ne tarfta avlanayım ne tarafı onerırsınız ustadlar ?
köprünün her tarafında balık çıkıyor şöyle genellikle haliçe bakan taraflar yapıyor ama belirli yerler akşamları
bu sene haliç yine güzel balık yapacağa benziyor,ben de boğaza gidiyorum hep ama evimin hemen yanından avlanmak da güzel oluyor
Merhaba, Galata köprüsü ne durumda istavrit mi sadece. Aslında köprüden ziyade, Karaköy iskelesinin önündede genelde sahteyle atılıyor. Şuanda sahteye neler gelebilir. 5 cm Pelican Nitro gümüş ve mavi-siyah-gümüş kullanıyorum.
Geçmiş olsun ozaman. O civarlarda başka nerede sahte atılcak yerler var. Köprüden zor oluyor haliyle. İtü nün olduğu taraflarda mesela.