dediğiniz gibi gümüşlerde erişkin yumurtalar siyah bir zarla kaplıdır.tadı güzel ama mezgit havvarının yerini tutamaz bence :hungry:
Arkadaşlar öğlen tatilinde Galata köprüsünde bir tur attım.. Haliçe bakan Karaköy tarafı bereketliydi, hemen herkesin kovasında 1 kilo ile 2 kilo arası istavrit vardı.. aynı sırada Eminönü tarafı daha kesattı.. karşıya geçtim Boğaz Eminönü tarafı da pek iyi değildi ama balık vardı.. Boğaz karaköy tarafı ise kefal ağırlıklıydı ama istavrit te vardı.. Balık (istavrit) daha çok Haliç Karaköy tarafında köprünün ortalarına doğru yoğunlaşıyordu.. hem yemle (karides) hem de ince yeşil çapari ile geliyordu balık.. Bu günün raporu da bu olsun..
dün sabah 8den akşam 8e kadar galata halice bakan karaköy tarafındaydım. 1 kiloya yakın istavrit,1 tanede orta boy izmarit tutabildim.güneş battıktan sonra hiç vuruş olmuyo,balık gündüz yapıyor...balık seyrek,pek keyif vermiyo.
gece 12 suları yaban tvde alabalık avını izliyorum adamlarda sportif olta balıkçılığı yapıyor tuttukları balıkları geri salıyordu her neyse televizyonun başında uyuya kalmışım.rüyamda amcamla köprüye gidiyoruz köprüde her taraf alabalık kaynıyor,alabalıkta yemli istavrit takımına geliyordu (saçma olduğunu biliyorum) takımımı açıyorum yanımdaki insanlarda tuttukları alabalıkları küçük diye geri bırakıyor .bana ilk vuruş geliyor ve tasmayı koyuyorum çekiyorum balığı su yüzeyinde gözüküyor ve uyanıyorum cyr
Bugün yine turladım köprüde, boğaz eminönü tarafında işler kesat, zaten neredeyse boştu.. karaköy tarafı kefal ağırlıklı.. haliç eminönü tarafı vasat ama bişeyler vardı kovalarda.. yine en iyi taraf haliç karaköy tarafıydı, kovalarda balık vardı ama dünden azdı.. istavritler tekli ya da en fazla ikili geliyor ve çok bekletiyor, tadı yok yani.. ama kaşıntı hat safhada olduğundan belki yarın sabah bir deneme yapabilirim..
yarın sabah galatada olacağım karaköy haliç kısmında olacağım,berkan abi istersen görüşebiliriz bende orada olacağım
Eleştirin için teşekkür ederim dostum.Ben sadece tadını denediğim için söylüyorum yoksa yazın yemlik dışında bu balığa tenezzül etmem.yılda 4-5 ay aylanırım oda sadece haftalık izinlerimde çarpsak olayı ortalama 20 gün gidiyorum kalan zamanlarda evde dolapta olan stoğumu tüketirim,eşimle beraber 2 kişiyiz ortalama tuttuğum balıklardan 5-6 adet bizi rahat rahat doyuruyor kiloya vurursak olayı yıl boyunca tükettiğim balık 30 kg ya vardır ya yoktur.365 - 20 eşittir 345 gün yani balıkların üremesi için ben onlara çok fazla şans veriyorum 1 ay içinde yolun köprüye düşerse ordaki düz mantık adamlarla uzaktan bile alakam olmadığını anlarsın.aşağıda hedef balığım var ben sezonu gelmediği sürece kolay kolay balığa falan gitmem.gümüş balığının boyunun 8-9 cm istavritin limit üstünün 13 cm olduğunu farz edersek 65-70 cm balıkları tutmak bana göre her zaman daha zevkli ve karın doyurucu olur.
kendi bağladığım çapari kösteklerini(tüyler kendime ait) galata köprüsünde deneme fırsatını buldum ve oldukçada bereketli oldu.uzun bir zamandan sonra doğru tüyü tutturabildim ve de çok iyi iş yapıyor.saat sabah 6.30 sularında köprüdeydim ilk başta yemli takımımı saldım 2 tane istavrit aldım [/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG] balık yemli takıma gelmemeye başladı.kendi tasarımım olan köstekleri bedene bağladım (kösteklerden umudum yoktu ) başladım sallamaya o da ne oltaya bi ağırlık bindi.takımı sudan çektim 5 tane istavrit sallamaya devam ettim... 14.35 te avımı bitirdim ve sonuç 51 tane istavrit reeling [/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG] [/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG] [/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]