Haliç ve Çevresi Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cousteau tarafından paylaşıldı.

1. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    ben ifşa ettiğimde sabah 5 gittim kimsenin gelmediğiyerde 100 kişi war

2. casper73

casper73 bahri

Favori Kamış:
    Shimano nexave te surf 170gr.
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xsb,Shimano alivio 4000rb,protackle harbor 5500,ryobi ecusima
    kim attıysa haltetmiş. raporlar bölümünde herkes bi yerler söylüyor.
    başlık olarakda haliç ve çevresi yada avrupa yakası olarak geçiyor.
    yeri geldiğinde nokta olarakda söylerim kimse karışamaz.
    tehdit edicekler yani.

aldırma arkadaşım yinded sana kalmış

3. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    tehtid kimse edemez sadece arkadaşca yerimi söylemeki kalabalık oluşmasın diyor zar zor keşfettim arkadaşın dostun söyler söyleyen söylesin

4. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    kusura bakma ben yer belirtme taraftarı değilim

5. sedat_ist

sedat_ist sedat

Favori Kamış:
    okuma 7000
    Favori Makine:
    okuma(takashıma)
    En İyi Avı:
    Lüfer
    bende aynen katılıyorum sana onur ne öyle söylemem filan sanki denizde balık biticek.paylaşmak istemeyen hiç yazmasın buraya kardeşim babanızın forumu değil burası

6. Onur1983

Onur1983 Onur

Favori Kamış:
    Barucuda
    En İyi Avı:
    Tekir-Sarıkanat

Batu balık azalırmı aksine av yasağı çıktı şuan çoğalır. ikincisi şuan isteyen yokki zaten böyle bir kelimeyle ama yer söyleyemem diyen insandan ne olur ver diyecek halimizde yok ama burda paylasım önemli... paylaşmak istemeyen yemlemez ortalığı . balık tutmak bir hazdır bunu yaşamak ve paylaşmak icin burdayız değilmi :) üyeler hariç dışardakiler dediğiniz insanlar meraklı olsa üye olurlar üye olmayanlar zaten gecici olarak eğlence olarak balık tutan dostlarımızdır. biz bu haz duygusuna bu amatör balıkçılığa olta blıkçılıgına gönül verdiysek bu formada oluruz paylaşımdada sınır tanımayız . Görüşelim bu hafta :)

7. Onur1983

Onur1983 Onur

Favori Kamış:
    Barucuda
    En İyi Avı:
    Tekir-Sarıkanat

8. balikoltasi

balikoltasi Birol

Sen mera söylemeden paylaşıma devam et İlyas boşver. Balığın yerini söylemesen de zaten bilen nereleri yoklayacağını bilir. Örneğin boğazda istavrit başlamış dendiğinde nereye bakacağını bilen gider balığını tutar. Nokta koordinat vermeye hiç gerek yok. Sonraki gün oraya sen bile giremezsin çünkü. İşin gerçeği bu.

9. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Seni anlamamışlar arkadaşım. Kabak gibi yer paylaşmaya gerek yok, merak eden bu arkadaşa bir mesaj atar "birader, ben de tutmak istiyorum, neresi orası?" diye sorar, cevap alamazsa gelir buraya eleştirisini yapar. O zaman haklıdır. Bazen de sadece 2-3 olta atılabilecek bir yer bulursun, o zaman özel mesajla da paylaşmazsın, sadece balığı raporlarsın ve kabaca yer söylersin ki balığın başladığı veya kabaca lokasyonu belli olsun.

Zar zor bulduğumuz yerleri burada paylaşınca ertesi gün çevirme ağıyla bir güzel çevrildiğini, olta atacak yer kalmadığını, balığın süratle azaldığını (bölgesel olarak rahatsız edilen balık o bölgeyi de terkedebiliyor), zıpkıncıların dahi gelip önümüzde gezdiğini çok gördük. O bakımdan galata köprüsü falan gibi zaten tıkış tıkış olan yerler dışında yer belirtmek (üstüne basıyorum, genel mesaj olarak belirtmek) faydadan çok zarar getirir... Malesef buraları profesyoneller de takip etmekte, bunu söylemekten dilimizde tüy bitti.

10. balikoltasi

balikoltasi Birol

Sırf çevirme ağı olsa iyi adamlar boğazda koca tekneyle trol çektiler sabah karanlığında banghead

11. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Birol, trolden bahsetmeye dahi gerek duymadım... :eek: Ufak ve bilinmeyen bölgeleri kollayıp burada paylaşınca geliveriyor küçük tekneler de... Kusura bakmasın kimse ama profesyonel balıkçı da benden kazanmasın bir zahmet. Kısa zaman içinde zaten kazanacak bir şey de kalmayacak, her gün kol gibi toplu konutlar onlar bunlar dikiliyor mantar gibi, pıtırak gibi... Marmara olmuş lağım, deniz özelliği bile kalmamış, oksijen yok bişey yok.

Neyse dağıtmayayım konuyu :)

12. quarizma79

quarizma79 gökhan

ilyas arkadaşım seni gercekten anlamıyorum buranın adına Haliç ve Çevresi Kıyı Raporları rapor yazıyo dimi bilen arkadaş bilmeyen arkadaşla bildiyini paylaşması için. burda yorum yapacaksan ya tam yap yada yapma sanki denizden külce altın buldunda insanlardan saklıyon ey allahımya ne günlere kaldık

13. mumi90

mumi90 MEHMET

yardımmm

ilk önce merhaba foruma daha yeni katıldım şimdi abimlerim size bi sorum olacak. 22-24 arasında bir gün unkapanı galata köprüsü veya saray burnuna gitmeye planlıyorum.bu 3 yerden hangisi daha verimlidr bide bu 3 yerde nasıl takımlar kullanmalıyım.bana yardımcı olursanız sevinirim.......

14. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
    arkadaşlar haliç dediginiz yerin alanı belli zaten söylemesen ne olur söylemeyecekseniz peki forum sayfasının ne anlamı var forum sayfası arkadaşların bilgi paylaşımından başka nedirki daha öncede böyle sorunlar olmuştu ne oldu o kişiler kaybolup gittiler hani arkadaşlık dostluk yer yazmayacaksan o zaman forum u işgal etmeyeceksin zaten 100 tane mesajına bak gereksiz..

15. bulut34

bulut34 mahmut

kim ne kadar isterse saklayabilir mahzuru yok.ben balık varmı yokmu denize bakmam havaya bakarım toprağa bakarım.deniz suyunun sıcaklığına bakarım.siz istediğiniz kadar avlaklarınızı paylaşmayın.denize sandalla çıkanlar her zaman bilinsinki kıyıdan avlayanlardan 10 adım öndedir.bildikleride 100 kere daha fazladır.sizin avlak yerini sakladığınızı sandığınız yerleri onlar sizden iyi biliyorlar hiç kuşkunuz olmasın.balık artık başlamıştır.ilk yağan yağmurlarla toprağın haşareleri denizle buluştuğu anda deniz balıktan geçilmeyecek.bu doğanın devridaimidir.sen sakladığın avlakta balık alamazken milletle omu omuza olta sallarken sinir olurken birileri boş yerlerde beş olta birden sallayacak üstünede birde keyif yapacak sen kalabalık yerlerde sinir harbi yaparken.buda benim naçizane görüşlerimdir.

16. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    ben çinekopları şamlar barajından aldım uç kenardan sizde gidip ordan alabilirsiniz tabi almak isteyen oldumu

17. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    işte uyarı mesjı sevgili dostum avlakların ağ ve benzeri yasak metodları kullananlardan gizlenmesi gerektiğine inananlardanım,tahminin doğru.Ancak senden ricam;avlak yerini belli eden mesajını,avlak yeri belli olmayacak şekilde düzenlemendir yardımcı olusan sevinirim

18. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    tabi anlayana hiç bir zaman yakaladığım yeri söylemem adada yakaladıysam avcılar derim avcılarda yakaladıysam kara burun derim o zaman balık bilgisi olmayan we kopyacılar oraya gider

19. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    sizin o dolu dolu mesajlarınızı görüyoruz çok aydınlatıcı teşekkürler

20. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    ben burda kimseyle polemiğe girmek istemiyorum sizin bilgileriniz size benim bilgilerim bana ben sadece hangi balığı yakaladığımı söylerim bilgisi olan o balığın ne zaman nerden çıkacağını bilir ben sinopta yakaladım