boru kurdunu haydarpaşanın oraya giderken, balık kurumunun yanındaki duvarın dibinde bir amca satıyor bilginize.... Not:Ama her zaman orada olmuyor.
dün gece köprüdeydik etraftakiler tek tük çinekop aldı izmarit vardı yani en azından ben gider gitmez 2 tane aldım 16 istavritle beraber.akşam 6dan gece 1 e kadar.
Adam sabit durmuyor,galiba elindekileri bitirince gidiyor.Ama durduğu yer hep aynı duvarın dibinde satıyor...
Galata köprüsünde satılanlar Bataklık Kurdu menekşeden çıkartılıyor. Kaya Kurdu ise Daha iri ve sert oluyor oda genel olarak Z.burnu V.s gibi sahil kenarlarında kaya ve yosunların kazınılmasıyla çıkartılıyor az bulunduğundan biraz pahlıdır. Z. Burnu Sahilden satın alabilirsin tabi abi aksamdan ayılıp gelirse Boru kurdunu ise kurutulmuş olarak İstoç ta bulabilirsiniz Canlı olarak degil ama Yabancı ülkelerden gelen özel suda duran Boru kurtlarından alabilirsin fiyatı bir büyük kutu 56 TL dün sordum Pazartesi Sabahtan Emirganda olucaz Takım olarak Bu nedenle sağlam bir araştırma sonucu takımlar alındı. Yem çeşitleri hazırlandı en büyük süpriz İzmirden geldi Sülünez olarak bilenen balıkların asla hayır diyecemeyeceği yem şuan pazartesini bekliyor. Bakalım Boğazda neler yapacak İzmir' e Teşekkürler... Galataya biraz ara verelim bakalım raporu sunarım çünkü çok çeşitli denemelerimiz olucak...
23 Nisan 2012 Pazartesi Günü Yeğenim ile birlikte unkapanı köprüsüne gidip biraz vakit geçirelim istedik. Aldım taramalıyı (Oltamı) yanıma yegenede verdim bir taramalı (olta) saat 13:30 da vardık köprüye. Köprüde karşılıklı olarak toplasan 40 kişi var ama kovalara baktığımda 40 tane istavrit yok yada ben göremedim Neyse ki açtık kamışları başladım köstekleri bağlamaya ve oltalar saat 13:45 civarı suda balık yok olmasına rağmen ve bunu gözlerimizle görmemize rağmen bu işi (balık tutmak) aşkla yaptığımızdanmıdır çok sevdiğimizdenmidir bilemedim ama ha gelecek ha gelecek diye diye birbirimizin gözlerine bakarken birden güzel bir sarsıntı hissettim ve ilk istavriti aldım. Balık gerçekten iri ve etli bunu her halinden belli ediyordu. O balığı aldıktan sonra 20-25 tane bu boy istavrit tut git eve dedim içimden bize yeterde artar bile ama maalesef saat 17:30 kadar toplamda 6 istavrit aldık. Tam takımları toplayalım hadi derken yegene oltamın dibe takıldığını zannettim ama bir yandanda çok sağlam bir vuruş aldım dedim kefal geliyor herhalde somurta somurta çekiyorum tabi birde ne göreyim işte resmini gördüğünüz kuzuymuş meğer benimle mücadele eden onuda usul usul avuçlarımın içinde görünce işte budur dedim bekle bekle 6 istavrit ile eve gidecekken unkapanının bize yaptığı güzelliğe bolca teşekkür edip evin yolunu tuttuk. Yazımız biraz uzun oldu şimdiden kusura bakmayın arkadaşlar o derya kuzusu yüzünden destan yazasım geldi
dün bende sabah galata köprüsüne gittim 9:05 de oltalar su ile bluştu akşam 3:45 kadar balık alamadım sonra bir tane istavrit geldi.yarım saat sonra olta da sarsıntı hissettim sonra durdu dedim herhelde kaçtı bir çektim istavritin kafadan aşağısı yok tam hazırladım çinekop takımlarını suya attım bir telefon kızım hastalan mış ondan geri dönmek zorunda kaldım.şimdi merak ediyorum dün akşam 4:30 dasn sonra köprü çino yaptı mı bilen var mı.
balıkçı nusret geçmiş olsun, kadir bey sizide tebrik ederim, hadi bakalım raporlar devam ediyor, boğazada gelmeye başladı balıklar
Arkadaslar merhaba az once balatdan araba ile gectim,sanirim su isisi bayagi artmis,kefaller sicrama yarisina girmisler Kefalci ilgili arkadaslara duyrulur:thumb:
pazartesi gününü bilemem ama orada olan balıkçılara sordum bu sıralar saat 6 gibi tek tük çinekop çıkıyormuş.2 hafta sonra kalkan veya çipura için kocaeliye gidebilirim,ideal bir kalkan ve çipura takımı nasıl olmalıdır abilerim ?
bugün akşam 8 gibi merak ettim köprüde ne var ne yok diye . 8 den 9 a kadar durdum. karaköyün boğaza bakan kısmına baktım sadece. herkes çinekopa yatırmış oltaları. 1 saatte iki tane alan gördüm o kadar. vuruş bile yoktu neredeyse. kalabalıkda değildi. bi tane malzemeci 3 iğneli yemli takımına kurt takıp köprüden ileri atış yapıyordu ve her attığında 2 şerli mırmır çekti. bi saatte 10 u geçti galiba. millet o kadar hasret ki balığa kovaya su bile doldurmayı unutup poşete koyuyolar.kovaları olmasına rağmen.
batuhan sende benim gibi maceraya atılıyorsun burgaz adada gece kaldım balık yok bişey yok soğuktan yatılmıyo sakın sende gece kalmada en azından balık olmadığında döne bilesin
Boğaz Raporumdur... Değerli balık dostları, Pazar günü vapurla karşıya geçerken Kızkulesi açıklarında 30-40 tekne öbeklenmiş harıl harıl çalışıyordu. Sonradan aldığım bilgilere göre lüfer alıyorlarmış.reeling reeling Lüfer akmaya başladı sanırım.mrsparkle Ama Halice girmedi henüz.cyr Salı GünüKadim Dostum Oki ile Haliç'e gittik. Sabah iki saat takıldık tık yok. İki yunusu da görünce umutlarımız tükendi. Bizde takımları toplayıp Boğaz'a yöneldik.İstavritten eser yok. Bir yerde mezgit çıkıyordu öğlene kadar takıldık ve1'er kilo kadar balığımızı alıp avı sonlandırdık:thumb:
evet macerayı seviyorum,gece kalırmıyım bilmiyorum ama akrabam kocaelinde sahil kıyısında oturuyor,bulunduğu yerde çipura ve kalkan çıkıyormuş,bana bunu anlatınca heyacanlandım incirlerin çiçek açtığı zaman kalkan zamanı olarak adlandırlıyormuş.
kalkan için o kadar uzaklara gitmeden de denemeler yapabileceğiniz yerler var , kartal sahilde kumcular mevkii kalkan alınabilen yerlerdendir. Zemini full kum olduğundan kalkanın muhtemel yaşam alanıdır. Tutanlara dair çok haber duydum kumcular tarafından. denenebilir . ben şahsen henüz başarılı olamadım ama denemeye devam ediyorum