Köprünün yanındaki balıkçılardan alıp olta balığı diye satıyor olmasınlar bunları. Canlı mıydı balık?
köprünün yanındaki balıkçılardan aldığını sanmıyorum balık can çekişiyordu abi hatta bana satmaya çalıştı 40 tl ver senin olsun hatta ben ayıklıyım gibi söylemlerde bulunmuştu
Dün akşam 6 dan 9 a kadar yaklaşık 2 kilo istavrit ve 1 kg civarı ciddi irilikte sardalya aldım. Yağmur bastırdıgında çapariler 7-8 balıkla geldi..
bugun marmara tarafı sabah çaparisi tat vermedi sardalya yapıyor ara ara gerisi kraca haliç tarafı çılgınca kraça tuttu
herkese selamlar uzun sure aradan sonra dün karaköye gttım öğlen 14:00 gibi başladıgım avımı aksam 20:00 gibi sonlandırdım ve ınanılmaz guzel balık gelıyordu her ne kadar anıden cıkar yagmur fırtına ıslatsada avıma devam ettm ılk atısımda çapari ıle 4 lü cok güzel irilikte sardalya aldm bu cok sevındırdı benı devamı da geldı aksama kadar toplam 3 kılo balık tuttum ıstavrit ve sardalya karısık uzun sureden sonra bu av benı cok mutlu ettı ne zamandır cıkamıyordum herkese rast gele ayrıca fotoları yuklemeyı bılmıyorm ısteyene maıl atarım. kullanılan ekıpmanlar: 1- 4.20 - 250 grm atarlı lineaeffe surf kamış 2- özel düğümsüz boğaz çaparisi 3- 100 gram kursun 4-banax 4000 makıne ( cok yordu )
şuan o kadar balığa gitmek istiyorum ki,sınavlarım bi bitsin var ya her gün balıktayım,haftaya 8 tane sınavım var
bugün öğleden sonra galata da yım bakalım sardalya alabilecekmiyim ince iğneye su üstünden mi geliyor arkadaşlar ? yada galatada su üstünden bir iki tur aşağıdan mı alınır bilgisi olan var mı?
oltayı 7-8 metre ileri salla ve çapari suya girince hemen kapat. başla sallamaya. Sardalya varsa oralarda olacaktır...
sardalya için tavsiyem olacak.kesinlikle bir defaya mahsus deneyin.çaparinizi ne yeşil nede beyaz yapın.sardalyada maksimum verim aldığım tek renk bal köpüğü rengi çapari.sarının çok güzel bir tonu.5 li 6 lı sardalya çekerim eğer balık hafif yapıyorsa.sadece deneyin.bol şanslar
Galata köprüsünde bol istavrit ama boylar küçük, kıraça irisi. Yemliyle bol kefal, onların da boyları küçük, yani ilarya.
uzak atışlarda karaköyden güzel boylarda istavrit alınıyor akşam üstü.ama dediğim gibi epeyce abanmak ve dibe ulaşmak gerekiyor.vapur yaklaşık 150 mt misinemı kopardıktan sonra geri kalanı ile dibe ulaşamadım su üstüne düşmeden bitiverdi misina.o yüzden 100gr ile uzak atış yapacaklara iyi bir haber
arkadaşlar sizlere şitdetle bişey tavsiye etmek istiyorum ben yıllardır galataköprüsüne giderim dün bi arkadaşımla emirgan sahiline gittik orada balık tutan yaşlı bi amca vardı ona dedımki ben galatakörüsünde avlanıyorum oda dediki orada 5 kilo tuttuğun balık buranın bir kilosu yapmaz nasıl yani dedim lezzet farkı var dedi orada balık yatak yapmış lokantaların attığı pislik wc akan pislik bunları yerler dedi ama boğazın balığı geçiş yapar burdan karadenizden gelir dedi eve gidince pişir ve ye sonra beni hatırla dedi olur dedim evıme gittim balıkları güzelce mısır unuyla pişirdim inanın size yemin ederimki süper lezzeti vardı artık galataköprüsü yalan oldu benim için oranın kalabalığı çekilmez zaten emirgan veya arnavutköy tek tercihim ..
bunu çok kişi söylüyor.bende hep oraya giderdim ama lezzet farkından dolayı vazgeçmedim.ayrıca dikkatimi çekti.galatayı kötüleyenler genelde evi oraya ters yada uzak olanlar.vasıtası olmayan arabası olmayan kişilerden duydum hep.hiç denk gelmedi mesela unkapanında oturup buranın balığı pislik yiyo diyen birisi çıkmadı daha.ama dediklerinde doğruluk payı nedir bilmiyorum.istavrit sonuçta ne yatağı yapacak ki.yatak yapsa 0.8 köstekle alabilirmi acaba sor derim o amcaya. istavrit gibi düşmanı bol bi balığın gelip köprüye yatak yapacağını sanmıyorum.bu tabi benim düşüncem
Bugün Öğleden sonra Kadir Hasın Karşısında Kıyıdaki teknelerin birinde istavrit için şansımı denedim arkadaşmla akşam 5 e kadar 2.5 kilo tutabildik yanılmıyorsam 2 buçuk 3 gibi yunus balıkları geldi balık kıyıya geldi yunuslar 5 te tekrar geldi yanımdaki abile 5 kiluluk kovaları tek başlarına doldurdular gitmediler biz çıktığımızda duruyorlardı hala bu hırsı anlayamadım. Kefallar suyun üstünde zıplıyor istavrit normal boyda arada çok iride geliyor.