bugün galatada denemeler yaptım keşke yapmaz olaydım 3 kilo istavrit yarım kilo sardalya ve 11 tane kefal fakat çapari sallarken kahverengi küçük bir balık takıldı dikenleri falan vardı,kancayı koparıp atacaktım ama acıdım neyse balığı elime alayım dedim dikeni serçe parmağıma çarptı ve şuan acı içinde kıvranıyorum bu olay sabah oldu acısı birazcık dindi,neyse balığı kurtardım sorun yok
Bunlardan hangisi acaba; ilki çok tehlikeli; hemen bir sağlık ocağı veya hastaneye gitmenizi öneririm; ikinci olan o kadar tehlikeli değil, bir-iki gün içinde geçmesi gerek; ancak allerjik bir rahatsızlığınız var ise her iki halde de hemen teşekküllü bir sağlık kuruluşuna müracat edin...
önce geçmiş olsun.dragonya olabilir.amonyakla yıka bol bol.en azından bir eczaneye gir yardımcı olurlar.ağrı kesici krem verirler.ben bu yaşımdayım geçen yıl yalovada çarpıldım.bende tanımıyordum.3gün sol kolum felçli gibi dolaştım.dehşet sancı yapmıştı
sanırım siz benim merayı kötülediğimi düşünüyorsunuz bakın ben küçükçekmecede oturuyorum bugüne kadar hep galataya giderdim ilk defa emirgana balık tutmaya gittim ve gerçeği gördüm ben kimseye illa buraya gitsin demiyorum seçim sizlerin ben sadece tuttuğum balığın nekadar lezzetli olduğunu açıklamaya çalıştım inanın galataköprüsünde o zevki alamaazsınız ve balık yatak yapmış lafına gelince o balıklar orada yemleniyor hazır her zaman yemlerı var o lokantaların atıkları nereye gidiyor sizce ama boğaz akıntı oldugundan orada pisliğin durması mümkün değil seçim size kalmış her nereye isterseniz oraya gidin derim benım sadece önerımdı bu allah gönlünüze göre versin rastgelsin hoşçakalın..
Bugün Unkapanı saat 7:00 ve 11:30 arası 2,5 kg istavrit 20-25 tane sardalya öğlene doğru balık iyice azaldı biz giderken yunuslar şovuna yeni başlıyordu.Dikkatimi çekti kefal alan neredeyse hiç yoktu.
trakonya olmadığımdan çok eminim,iskorpit yavrusuydu sanırsam amonyak tedavisini uyguladım ve düne göre parmağım çok iyi abi,ilgin için teşekkür ederim abi
teşekkür ederim abi,evet amonyak tedavisini uyguladım çok faydası oldu,eczaneye gitmeme gerek kalmadı,bugün tarabyadaydım sahilden doğru eve gidiyordum sığ bir yere geldim dip gözüküyor su tertemiz bir taşın üstünde trakonya gördüm tuhaf oldum
arkadaslar bu gece yagmurlugumu giyip galata ' ya gitmek istiyorum , arkadqaslarım ve evdekıler pek de akıllı bi fikir olmadıgını söyluyorlar : ) aksam balık durumu nedir ? bu aralar yardımcı olursanız sevınırım ...
Yanlış da biliyor olabilirim; ancak trakonya çarpmalarına amonyak kullanılmaması gerekiyordu; dayanabildiğiniz kadar ısı uygulamak gerekiyordu sanırım... (Mesela yanan bir sigara trakonya iğnesinin olabildiğince yanına yaklaştırabilir); sonrasında da bir sağlık ocağı v.s. yerlere göstermek gerekebilir... Tabii yanlış hatırlıyor olabilirim...
Geçmiş olsun; amonyak doğru tedavi şekliydi sanıyorum... Bir de zamanla bağışıklık kazanılabiliyor galiba; bunu yalnızca iskorpit için söylüyorum... Kefken'de profesyonel balıkçıya yardım etmeye çalışıp ağ ayıklarken ilk battığında 2-3 gün sızlayan yerler; zamanla, yani iskorpit dikenleri battıkça yalnız batma acısı duymaya başlamıştım; sanki iğne batar gibi ve bir-iki dakika içinde bu duygu kalmıyordu... Ben bunu bağışıklık kazanma olarak değerlendirmiştim o zamanlar... Tekrar geçmiş olsun derim; iskorpit pek önemli değil de eğer trakonya gelirse ve yanınızda çıkarmak için gerekli ekipman veya bilgili bir kişi yoksa iğneyi veya oltayı tereddütsüz kesip atmanızı öneririm...
kardeşim çok geçmiş olsun..2 sene önce banada galatada avlanırken trakonyanın iğnesi batmıştı..şiddetli sancı ve baş dönmesiyle hemen hastaneye gittim..direk iğne yaptılar...eğer sancısı geçmeseydi serum bağlacaklardı....doktorun bana söylediği 1 den fazla zehirli balık sokar veya iğnesini batırırsa o zaman insanda baya kötü sonuçlar doğurabiliyormuş...benden sana tavsiye en azından bi doktora gidip durumu anlat belki bi alerji iğnesi filan yapar,,bir daha aman balığa acıyıp onu kurtarayım deme kes gitsin takımı rastgelsinreeling
çok sağol abi,bu balıklardan çektiğimiz nedir ya ,iyi ki benim çektiğim balık iyi ki trakonya yavrusu değildi,tavsiyen için sağol abi,parmağım kötü olsaydı kesinlikle giderdim ama sadece şişiklik ve iğnenin girdiği yere bastırınca acı duyma gibi sorunlarım var
bu sayfaya fazla bakmıyorum yeni gördüm o yüzden. geçmiş olsun kardeşim dikkatli ol. trakonya olur iskorpit olur aman ha.
varsada yazan yok.. çünkü forumun cezbedici bir yanı kalmadı farklı konular telaffuz edildiği için .facebook ,msn ,e-mail , gibi yerlere iştirak etmesi gereken konular malasef burada sf doldurup içeriği zayıflatmakta
Abilerim, kardeşlerim şu an tutulan deniz balıklarının (dişi olanların) yüzde 90 ı yumurtalıdır. Aksini iddia edenler tuttukları balıkları temizlerken bunu görebilirler. Daha bir kaç ay öncesine kadar burada tutulan çinekopları eleştirenler şimdi harıl harıl yumurtalı istavrit tutuyorlar. Bir tane yaprak tuttuğumuz zaman (tutulmamalı tabiki) sadece bir balığı katletmiş oluyoruz ama bir tane yumurtalı istavrit tuttuğumuz zaman binlerce yavruyu aynı anda katlemiş oluyoruz. Bu mevsimde olta balıkçılığı kanuni olarak serbest olabilir ama yasak olmaması, yaptığımız şeyin doğru olduğu anlamına gelmez. Öncelikle kendi vicdanımızın sesine göre hareket etmeliyiz. İster tavsiye olarak algılayın, ister zırvaladığımı düşünün ama bu mevsimde balık tutan kişiler gırgırlara, trollere laf etme hakkına sahip değildirler. Bir kova yumurtalı istavrit tutmak demek, yeni sezonda yetişecek milyonlarca istavriti daha dünyaya gelmeden katletmek demektir. Ha yinede ben gider balığımı tutarım diyorsanız siz bilirsiniz. Selam ve muhabbetlerimle...
http://www.webcamzone.net/webcam.asp?wid=982 Arkadaşlar yukarıdaki linkten Karaköy kamerasına tıklarsanız, vapur iskelesinin yan tarafında balık tutanları canlı olarak izleyebiliyorsunuz. Balık tutanlara bakarak Karaköy'deki balık durumu ile ilgili fikir sahibi olunabilir