Merhaba; Köprüde (Galata) akşam 20:00 den sonra çapari atabilirmiyim acaba? Daha önce hiç olta atmadım orada, bilgilendirebilir misiniz?
yahu İlyas kardeşim inan seni anlamakta güçlük çekiyorum.. havyarcıları protesto etmek için kraça yakalıyorum diyosun, başkalarına boşuna gitme hepsi kraça diyosun ama sen başka bir yerde ben bugün falanca kilo kraça yakaladım diyosun, havyarlı büyük balık yakalayanlara bozuk atıyosun ama o balıkların yavrularını yakalıyosun ve bunu da buraya rapor olarak yazabiliyosun ve ardından da beni eleştirmenizi bekliyorum diyosun.. gerçekten anlamaya çalışıyorum ama mantığım iflas ediyor.. havyarlı balığı olta ile yakalamak sirkülere aykırı değil ama yavru balığı yakalamak aykırı !! Yazmıyım diyorum ama dayanamadım yine, hep aynı muhabbet.. Allah aşkına bu sayfalarda bu muhabbetleri bırakalım artık.. bu nereye kadar devam edecek böyle.. tartışma amaçlı yazmadım bunları, muhtemelen sen cevap yazacakasın ama ben yazmıycam, sadece bunu belirtmek istedim hepsi o..
abicim ben rapor olarak yazmadım az miktar yakaladım ama havyarlı balık yakalayanlara havyarın zararını daha iyi anlata bilmek için çünki anlatıyorum anlatıyorum anlamıyorlar dedimki belki bu şekilde daha iyi anlarlar ben 20 30 balık siz(yapanlar için)80.000 diye anlataya bilmek için inanın bu benim yaptığım iş bana göre bir insana L harfini( farzi misal) öğretmeye benziyor ben L diyorum o P diyor bin kere söylüyorum ama gene P diyor. artık benden bu kadar daha fazla kendimi yormayacam bunu yapanlar her tarafta hesabını verecekler
Ülkemizde havyarlı balığı olta ile avlamanın hesabının verileceği bir adres yok, ben de bunu söylemeye çalışıyorum, hiç bir resmi kurum bunun hesabını sormaz, soramaz.. işin vicdan kısmı herkesin kendine göre değişir, buradan dayatma yapmak doğru değil, hepsi bu..
Berkan Bey sabrınıza hayranım doğrusu zira ben de hiç kalmadı, sinir sitemim falan bozuldu Hangi raporu açsak İlyas Bey ' in kıraçaları ) sitemdir, sataşma değildir. ;P
abilerim bu konuyu uzatmayalım,burası tartışma sayfası değil,raporların bir başlık altında birleştiği bir sayfa.
hakikaten rapor falan yok buralarda.. neyse ben anadolu yakası sayfasında bi bilgilendirme yaptım.. raporun tamamı kendi sayfamızdadır.. rastgele..
levrek sarayburnunda levrek varmı ve varsa çıkarmı ne ile avlanılır (kaşık,sahte,diptakım,şamandıralı) ne yem takılır reeling hooked reeling hooked
evet levrek bol bol yakalınıyor son 2 haftadır midye içi kullanmanı tavsiye ederim.dikkat et levrekler çok iri 0.50 misinadan aşağısını kullanma. birde arada gece boru kurdu kullanırsan yayında alabilirsin.
En son Cuma saat 24:00 ile Cumartesi saat 10:00 'a kadar Galata köprüsündeydim.Kayda değer hiç birşey yok.Gece yemli orta boy istavrit,sabah çaparisiylede 15-20 dakika tüm çapariler dolacak şekilde sardalya aldık.Kısmen kurt ile eşkina alanlarada tanık olduk.Bilgilerinize....Çok verimli değil fakat çokta kötü sayılmazdı
Arkadaşlar geçen akşam floryada olta atanları gördüm ve sohbet etmek için yanlarıa gidip konuşmaya başladığımda köprüdeki insanlara 2 hafta önce kadar amatör balıkçılık kartları olmadığı için bir kurumun ceza kestiğinden bahsettiler; böyle bir şey var mı gerçekten. Birde floryada istavrit tutuyorlardı ama boyları bana baya küçük geldi, acaba istavritin tutulma boyu kaçtı: bilen var mı? Dostça