Arkadaşlarım abilerim şöyle bir soru yönelteyim sizlere karaköyde 60-75 gr agırlıklarda jig ile çinekop lüfer tutmaya çalışanlar hiç oldumu?Çok mantıklı ve zevkli bir yönteme benziyor iş yaparmı bilemem ama rapalada kullandıgımız kurşunu kullanmayacagımız için aksiyon 3-4 kat daha güzel olacagından dikkat çekici olacaktır zaten rapaladan tek farkı kurşun kullanmayacak olmamız sonucta rapala kullanırken alt iğneyi çıkarıyoruz denemiş olanlar varsa yada görüşü olanlar bildirebilirmi?Birde ben bir adet 60 gr 8cm bir jig begendim marıamucholucır 60gr karaköyde yeterli olur zaten rapalada 75 kullanıyorum bunu kullansambalık yakalama şansım varmı birde ters bakışlarla karşılaşırmıyım ?
Karaköyde spin kamışla kaşık ve 30 gr ağırlıkla lüfere yakın sarıkanatlar yakalayan bir arkadaşım var.. denemekten ne zarar gelir.. en kötü ihtimalle deniz havası alıp spor yapmış olursun..
Anladım güzel abicim ama 30gr ağırlığı orada nasıl batırıyor?Ben 60gr acaba fazla kaymadan batarmı diye düşünürken siz yarısı ağırlıkta bir sahte ile avlamaktan bahsetmişsiniz.birde 60 gr maria mucho lucır var 8cm normalde 7.9 da biz 8 diyelim bununla avlanmak munkunmu?Bu sahteye atlayacak en ufak çinekop ne kadar olur?
Sabah saat 07:20 Motosikletimle eminonu civarina gecis yapiyorum gordugum manzara Unkapani yer yer boş ama temiz , kovalarda yok denecek kadar az balik su ustu ve capari yapan kisiler mevcut , Galata koprusu herzamanki gibi pislik icerisinde.Balik " disli " yok gibi kova ve suratlar bos , yururken ayakkabilarimin pislenmemesi icin caba harcadim diyebilirim. Bu konu uzerine cok sey soylenebilir, bir gun elimde megafon bagiriyor " temizlik icin " olursam sasirmam http://bit.ly/c25MCx][/url] url=http://bit.ly/c25MCx][/url] Ozellikle motosiklet suruculerin dikkat etmesi gerekli , Eminonu istikametinden karakoy cikisina yakin asfalt uzerinde cukur olusmus durumda. Bilginize.
Ben de aynı soruyu sorduğumda sabahın köründe suyun en akıntısız zamanında avlandığını yazmıştı, balıklar kıyıya yakın atlamış kaşığa.. 100 gram ağırlığa kadar kaşıklar da mevcut..
Peki 60 gr maria mucho lucır var 8cm normalde 7.9 da biz 8 diyelim bununla avlanmak munkunmu?Bu sahteye atlayacak en ufak çinekop ne kadar olur?
Bunlardan bahsediyorsun sanırım.. jigging deneyimi olanlar yorum yapsa daha iyi olur.. bununla ilgili ayrı bir konu da açılabilir.. http://www.rotapesca.it/artificiale-vertcal-jigging-c-115_69/vertical-jigging-mucho-lucir-60-gr-79-mm-p-5802
BLH çok hoş gerçek görüntülerine bakarsan abicim görürsünüz aynı şekilde BLH de iş yapacağa benziyorlar ama benim aklıma takılan 8cm boyutlu bir sahteye en küçük atlayan lüfer familyasından olan bir balık kaç cm olur gecenlerde 17cm sahteyle 35 cm lüfer alan görmüştüm yanılmıyorsam boyutlar bu şekildeydi 8cm bir sahte 25 cm olan bir sarıkanatı alırmı?Zaten 25 ten kuçuk olanları salıyorum yasal olan 20 cm de olsa 24cm altındakıler yumurtlayacak olgunluga erişmediği için hala yavru oluyorlar.
8 cm sahtelerle çok güzel sarıkanatlar alınabiliyor.. dün şemsipaşada o boyda sahtelerle çalışanlar güzel birkaç balık aldı hem de lodosa ve akıntısız suya rağmen, hatta bir kişi koca bir palamut aldı..
Anladım sağolun abicim tecrübeleriniz ve birikimleriniz sayesinde bizler az çok bişiyler öğreniyoruz. En son olarak bu jiglere uygun aksiyon nasıl verilir?
Sağolun teşekkür ederim hafta içi yatılı olarak okudugum için cumartesi alıp pazar sabahı karaköyde gün doğarken deneyeceğim.İNŞALLAH.
ben80 gr yozuri nin bir kaşığıyla avlandım ama oda akıntıda çok takım karıştırdı. 125 ten sonrası 150 felan işe yarar o kaşıkların...
Iki arkadas galata koprusunde toplam 7adet disli balik alabildik saat 3 ten 9'a kadar Istavrit tutalin yemlik dedik tik yoktu bizde tek tuk alan oldu Disli balik bir giriyor bir cikiyor balik cokta seyreklesti 2-3 gundur Tek sevindirici yani baliklar lufere yakin sarikanat 25-28 cm arasi degisiyor 2 tanede tam baligi iceri alirken dusurdum 2 no igne kullanmak gerekiyor sanirim Herkese rastgele......
Selamlar herkese.. Cumartesi sabah Karakoy-galatakoprusu-unkapanı ve Haliç yok denecek kadar azdı balık..Hatta yoktuuuu.. Sanırım yine HAFTASONU tatiline gitti balık.. Not: Bu konu başlıgı altında yalan yanlış RAPOR veren TAKIMCI yada O TAYFANIN yardımcısı yada her neyi isee... O arkadaşlara selam olsunn..
Galata ve Unkapanı köprülerinde yer bulmak zaten ciddi problem, yani her zaman kalabalık maşallah.. dolayısıyla takımcı ya da yandaşlarının böyle şeylere ihtiyacı olacağını sanmam, ama belli de olmaz tabi..
Selamlar, cumartesi günü öğlene doğru Unkapanında başladığım avımı akşam yağmur dindikten sonra sonlandırdım. Köprüde kimsenin balık alamadığı tüm gün boyunca 8 balıkla eve döndüm. Herkese rastgele.