Haliç ve Çevresi Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cousteau tarafından paylaşıldı.

1. PEHLİVAN

PEHLİVAN mehmet

Favori Kamış:
    SHIMANO, BROWNİNG, LİNAAFFE, DAİWA, CARMORAN
    Favori Makine:
    Daiwa emblem pro 5000,RYOBİ,spro
    En İyi Avı:
    KIRLANGIÇ 3,5 kg
    Arkadaşlar şu temizlik konusunda bişeyler yapmak lazım,İnsan olduğumuzdan utanmak gerekiyor,oraya yakın oturmama rağmen 2 kere gittim bu zamana kadar:( pislikten ve sidik kokusundan durulmuyor inanın sinirden hasta oluyorum,o çöpçülerin yerinde olsam basarım kalayı ayıptır ya:mad: zaten balık küçük limit altı tutuluyo fakat onamı yoksa etrafın içine sıçtıklarınamı kızayım:eek: bırakın oradan yaya geçenler bile kusmamak için kendini zor tutuyorlar, kaldıki bir sürü turist bizim hakkımızda ne düşünür insan olan utanır tuvalete gitmeden olduğu yere pisleyen herkese yazıkları olsun bunu it bile yapmıyor;) avlanmak herşeye saygılı olmayı gerektirir bu konuda duyarsız olan herkesi kınıyorum:mad:

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Buna katılıyorum, adam köprünün altındaki geçitteki umumi tuvaleti kullansa en azından 4 saat rahat eder.. hepi topu 1 TL para verecek..

3. uurproject

uurproject Uğur

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Temizlik ve Isporta konusunda yapilmasi gerek bir dizi onlem var ben kendi adima bunu yapiyorum bir orneginide dun gece gec saatlerde verdim , pet sise icerisine iseyen 45'li yaslarda birisi " isletmeler acik " ve pogaca ve acma satan disleri ayrik tirnaklari dolu " pislik " ayakkabi uzerine basmis.

Simdi bu insan sifatina burunmus asalaklar , biri 4 mt sagimda " pet sise " biri arkamda " pogca / Isporta " pet siseci adama cikistim , Beni dusunmedigin asikar sagindaki solundaki insanlarida dusunmedigin asikar , ya kendini ? bana bir sey olmaz evladim sen isine bak , ben o ara sinir harbi geciriyorum . Isporta siritiyor ,

Ben : hayirdir komikmi ? " 40/45 yaslarinda"

Isporta : Komik ya herkez yaoiyor.

Ben : Burada iken yapmasin o zaman.

Isporta : Ooo o zaman gelmiceksin buralara.

Ben : Sanami sorucam bunu ?

Isporta : Bana degilde buranin duzeni boyle.

Ben : Baslarim oyle duzene.

Isporta : vereyim sana acma pogca 50 Kurus. Sakinles aksam pazari ucuz.

Ben : Pahali olsa ne olur cebimdeki parayi senmi olcuyorsun ? kaldiki sen kira stopaj vergi bilirmisin ? " uzun zamandir esnafim "

Isporta : Ben ekmegimdeyim.

Ben : Bagirma ardimda cekil git , dedim gitti.

Yani demem o ki bireysel olarak uzerime duseni yaptigima inaniyorum kendi adima.

Ama isporta dan gina gelmis durumda , ben kafa dinlemek icin gidiyorum kopruye yakin oturuyorum iyot iyi gelir diye ama bu insanlar rahat birakmiyor ozellikle gecenin ilerliyen saatlerinde kolluk gucleri geci cekildigi yada az gorundukleri vakit fare gibi cikiyorlar ortaya.

Buyuk sehir ve fatih belediyesi ile gorusucem bu konuyu insallah :)

Yer : Galata " Bogaz "
    Yem : Taze Istavrit / Hamsi
    Saat : 19:00 / 23:00
    Takim : Klasik 2'li 3'lu " mantarli , mantarsiz "

Yagmur ve soguk havalarda dikkatli olunuz.

4. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Maşallah Uğur, bereketli bir av olmuş..
    Bunlara fazla bulaşma, başın belaya girmesin boşyere..

5. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    çiLeye değmiş diyecegim ama.. cesaretinden ötürü tebrik ederim..!

Bu tür insancıkLar hiç eksik oLmaz ben yinede hiç karışma ve buLaşma derim azıcık aşım agrısız başım misaLi herşey gönLünce oLsun baLıkLar süper..

6. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde

Köprüler iyot kokusu almaya gidebileceğimiz,stres atabileceğimiz yerler değil. Oraya tek bir amaçla gidilir ,gider 2-3 saatte balığını tutar ardına bile bakmadan uzaklaşırsın.
    Stres atmaya diye gidipte sinir küpüne dönmenin alemi yok. Köprüleri haftada bir deniz suyu ile yıkıyorlar. Belediye araçlarının su sıkmasına bile tepkili adamlar tezgahlarını toplamak istemedikleri icin. Belediye işçiside ne yapsın es geçiyor tezgah bölgelerini.
    Açıkçası Tarabya'da olta savuranla orada kazık çakanlar aynı kefede değil. İşin enteresanı İş gücü düzgün ve kültürlü insanlarda oraya gittiklerinde ortama uyuyor.

7. uurproject

uurproject Uğur

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Icerisinde bulunmus oldugum durum dolayisi (saglik) ile su an icin bu sekilde olmak durumunda , sizin soylediginiz su goturur mantikli bir aciklama fakat 2 / 3 saat kazik gibi durup balik aliyor ama tarabyada olta savuran ile ayni kefede degil aciklamasi en azindan benim icin gecerli degil , ben motosiklet kullaniyorum istedigim zaman istedigim yerde olabilme olanagim var su an icin ama bu insan bozmasi kisiler disimi uygun gordugumde gostermiyecegim anlamina gelmez , ben kendi adima ugur olarak uzerime duseni yapmaya devam edicem zaman ve mekan fark etmiyecek insallah.

Daha iyilerin size nasip olur insallah.'Tesekkuler'

Bu mesaj mobil ortamda gonderilmistir.

8. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Yanlış anlamışsın Uğur, nedense bu ara herkes alınganlaştı. O köprüye 3-4 senedir giderim. Her gidişimizde muhakkak zorumuza giden ve karşı koymak zorunda olduğumuz durumlar olur. Ama hiç bir şey değişmez. Orayı sahiplenmiş tipleri kovalasan bile 3 gün sonra yerini doldururlar. Ve özellikle Galata'da balık tutanların çok büyük çoğunluğu orada tuttuğu balıkları satarak geçimini sağlayan tiplerdir.

Bu durumun düzelmesi için , konuşmadığımız yazmadığımız adam kalmadı. 3 gün kontrol sonra yine aynı. İspark modeli uygulama olsa ve 24 saat için sadece 5 lira ücret olsa bile oradaki balıkçı profili değişir.

Sağlıkla ilgili problem var sanırım. Geçmiş olsun.

Buda değişik düğüm yöntemlerini içeren bir video ..

http://youtu.be/FQzOeuq5i6w

9. uurproject

uurproject Uğur

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Video guzelmis tesekkurler paylasim icin , alinganlik yapmadim Okan yapmamda o isleri astim yahu :) Senin soylediklerin cok dogru samimiyetine inaniyorum elinizden geleni yapmissinizdir ama ne bileyim her zaman insan ayni olmayabiliyor caycisi , midyecisi , pilavcisi takimcisi almis basini gidiyor ve kimse buna dur demiyor kaldiki kolluk maas aliyor bu tip konularin onune gecebilmek icin , cok enterasan ben bu ara cok dusunuyor oldum gibi.

Buna yurdun pek cok yerinden ornek verebiliriz heralde , o kadar alisila gelmis durum olmus demekki isporta yapan adam : isine gelirse kardesim yoksa cek git , diyebilicek cesarette :)

Boyle bir sehir birakicaz gibi duruyor , insallah degisir.

10. ozkan79

ozkan79 özkan

Arkadaslar merhaba 33 yasimdayim,10 yasimdan beri galata koprusune giderim (eski galata koprusu dahil)

Eskiden boyle seyler olmazdi koprunun korkuluklarina tahtalari dizip yer kapmak,kopruden asagi iş-m-k yer kavgalari hirsizlik bunlar son 10 yildir bas gosterdi yazilan cizilenler ve yasadiklarimiz malesef cok kotu Lakin burada yazilanlar burada kalicak sadece bir kac kisinin aklina kazinacak.

Uzun lafin kisasi gordugumuzde uyarmaktan baska yapacak fazla bir fiil yok malesef..

Egitim sart dememis bosuna adam;7'den 70'e egitim.

Bu arada halicden rapor yokmu ? :) malum hafta icindeyiz kesin lufer yem kiriyordur simdi;hafta sonu 1 tane disli bulabilene ask olsun :D

11. akvaryumlove

akvaryumlove murat

iyi avlar arkadaşlar.

12. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    Emeginize saglik ama anadolu yakasi bolumune yazsaydiniz
    Daha iyi olurdu...

13. akvaryumlove

akvaryumlove murat

14. uurproject

uurproject Uğur

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Gunaydin bugun hava ne kadar guzel , masallah masallah. Bugun civarda olacak arkadaslarimiz varmi acaba?

15. agatam

agatam KADİR

Favori Kamış:
    Lineefe Casting Carbon 3,90 Surf
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000VI
    En İyi Avı:
    LÜFER , 300 adet çinekop , 16 kilo istavrit
    Unkapanı şuan çılgınlar gibi çapari ile istavrit yapıyor bilginize oltalardaki her 10 istavritten 2 sinin yarısı yok dişlilerde iş başında :)

16. uurproject

uurproject Uğur

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Birazdan gecmeli belkide . Raporlarim arkadaslar kismetse.

17. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Kadir canlı istavrit yüzdür, boş geçme lüferleri ;)

18. Tarantababu

Tarantababu Nuri

Favori Kamış:
    Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Sarıkanat
    Bugün saat 16.00-20.00 arası Unkapanı köprüsü... Tek bir vuruş alamadım banghead alanı da görmedim. Sözün özü bu akşam Unkapanı hiç tat vermedi. Bilginize...

19. takarut

takarut HAKAN

Her bir malzemeci 10 metre yeri kapatmış.Yerleri paraylamı satıyolar bilmem.Adamlar içki içip her türlü pisliği yapıyolar.Uyarmaktan başka bişey yok demek yanlış olur.BELEDİYENİN 153 ŞİKAYET HATTI nı herkes arasın.köprülerdeki işgali ve pisliği şikayet etsin.Gerekirse bazı ülkelerdeki gibi balık tutmak ücretli olsun ama ortam temiz olsun.Zaten bu forumda olan insanlar bilinçli en azından çevreye duyarlı insanlar.Amaç kendini bilmez insan müsveddelerine temiz olması ve toplumsal kurallara uymayı bir yaptırımla sağlamak.İnanın oradaki malzemecilere deselerki -buralar temiz olmazsa tezgahını kaldırırız- bakın o zaman şimdiki magandalıklarını temizlik için kullansalar bile her yer temiz olur.

20. ersinfb

ersinfb ERSİN

En İyi Avı:
    32 cm Lüfer
    köprülerde kesinlikle balık tutmak paralı olmalı hiç değilse başkalarına saygısı olmayanlar 2 ayaklı malukatlar biraz olsun azalır, denetimin hiç olmadığı belli başı bozukluk almış yürümüş , geçen gün arabayla geçerken 10-15 dakika neler çekiyorlar diye bakayın dedim eminönü köprüsünde yer kavgasında oltalar havalar uçuştu tek bir kişiyi 4 kişi fena dağıttı yazıktır günahtır...