İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. volkanca

volkanca Volkan

hafta sonu avcılardaydım, istavrit boldu. Dün yeşilköy sahilde dolaştım kıyıdan kraça tutuyordu herkes. Balık çok ama çok küçük:(

2. dreamersunny

dreamersunny mustafa

bugun tekrar irsavrit akınına uğradı kuleli 10arlı 15li çekiyorlardı ustadlar

3. dreamersunny

dreamersunny mustafa

bugunde kuleli show yaptı 5 kiloya yakın istavritle evin yolunu tuttum

4. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    bu sabah 08:30 civarı kuleliden geçtim. hakikaten verimli bir yer denize olta atan mutlaka birşeyler alıyor. Ancak o kalabalıkta nasıl olta atılır orası ayrı bir dert. Hafta ortasında dirsek teması oluyorsa haftasonunu düşünemiyorum bile. Ben Çubuklu'da salladım çok rahattı, 1.5 saatte 1 tavalık istavrit ve sardalya ile işe döndüm.

5. hydesigner

hydesigner Hakan

Favori Kamış:
    Tolee kawahagi 2.1
    Favori Makine:
    Ryobi Kobe 3500
    Öğlen galata köprüsünden geçtim, sabahtan beri köprüde olanlar 1-2 kilo istavrit ancak alabilmişler. Balık kesmiş anlayacağınız :(

6. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba işim gereği sabah galata köprüsünden geçtim (-sabah 10:00 civarı-) pek kayda değer balık yok idi tek tük istavrit geliyordu önceki günlerde yoğunluk gösteren sardalyalar kaybolmuş gibi görünüyordu bilginize.

7. Midnight

Midnight Erhan

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster
    Favori Makine:
    Okuma Distance surf
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Galata raporu veren arkadaşlar, köprüde izmarit varmıydı kovalarda ?

8. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    üsküdar radarın önünde kovalar doluydu ve istavritlerin boyları çok iyiydi. orda avlanan ustalarımıza dikkat ettim kreçeleri hep denize geri iade ettiler genelde, tebrik ederim onları. kuşkonmaz caminin önüne geldiğimde ise ağırlıklı olarak sardalya ve kreçe vardı.
    üsküdar çok akıntılı ve gerçekten usta olmak lazım. radarın önünde atılan oltalara baktığımda en hafif 150 gr kurşun atıyorlar ve gerçekten izlerken resmen ben yoruldum :) palamut zamanında 200 gr kurşun attıklarını görmüştüm. radarın oradaki abilerimiz gerçekten surf işini iyi beceriyorlar :)

9. Athelas

Athelas Berk

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4,20 mt & Lineaeffe turnafresh kamış 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa & Relix Marvel
    En İyi Avı:
    3,8 kg sazan & 47 cm Lüfer
    Sabah 10-12 arası cadde bostan iri istavrit yaptı öğleden sonra sardalya ile kreçeye döndü.akşama doğru balık iyice kesti.alınan sonuç 2 kilo iri istavrit bu arada yelkenlilerin ve güneşin de tanıdını çıkardık ıstakoz gibi oldum.:)

10. Midnight

Midnight Erhan

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster
    Favori Makine:
    Okuma Distance surf
    En İyi Avı:
    Lüfer
    var mı rapor arkadaşlar.

11. sintr

sintr hasan

Favori Kamış:
    YobamaxBullDog
    Favori Makine:
    Okuma trio 55
    En İyi Avı:
    Sadece Zargana
    Yenikapıda pek kayda değer balık yoktu saat 3 gibi ordaydım.İstavrit pek yok geneli kraca seçerek 1-2 kilo civarı balık tutum 2 tane mezgit aldım gecen haftalara göre baya bir büyümüşler birde şansa kalem zargana atladı çaparime onuda biraz sevip büyüyüp tekrar tutmak icin suya iade ettim.Akşam üzeri balık yapar diyordum ama 6 dan sonra balık nerede ise tamamen kesti.

12. şemsipaşalı

şemsipaşalı hakan

slm hoşgelmişsin bir türlü tanişamadık ama bir gün karşılaşırız nasılsa cami önünde çok bol balık vardı 9 tane çekene gülüyorlardı radar dediğin gibi çok ilişkenli ve akıntısı bol bir bölge oranında zevki bir başka çok takım verir ve ilişken yaratır suyunu bilmeyen uzak atış yapabilen avlanır çoğunlukta ağaçlarla cami arası akıntısı az olan bir alan avlanmak isteyenlere o bölgeyi tavsiye ederim bol bereketli avlar dilerim :) :cool:

13. bateristtt

bateristtt CENGİZ

Favori Kamış:
    COLMIC ATHAN SURF 4,50
    Favori Makine:
    shakespeare summit zfs7000
    En İyi Avı:
    sarıkanat 26 cm =)
    slm arkadaşlar dün saat 18.30 gibi kanlıca sahildeydedim full millet herkes nerdeyse 10 lu takımı dolu çekiyodu aralarına girebilmek için yaklaşık yarım saat bekledim (biraz utangaçımdırda) =) 20.00 a kadar 3-4 kilo kadar iri sardalya ve istavrit aldım . uzun zamandır hiç bu kadar zevk almamıştım . insanlarıda gayet sıcak kanlılar arkadaşlıklar güzel ortam güzel balık güzel =) geçerken kuleliyide gözlemledim orası da aynıı güzelliklerle doluydu =) hep böyle olması dileğiyle HERKESE RASTGELEE =)

14. unexpected

unexpected HAMZA

Yeni mahalle sahili sabah akşam istavrit yapıyor, suda çarşaf gibi genelde.

15. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    hakan abi inşallah. ben genelde yürüyüş amaçlı iniyorum o tarafta yaya çok olduğu için rahat olta atmak zor o yüzden üsküdarda senelerdir av yapmıyorum. çok durmam zaten abi sahilden kız kulesine ordan da eve yürürüm genelde abi :) ama inşallah karşılaşırız birgün.

16. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    üsküdar

sevgili engin ben artık üsküdara transfer olduğuma göre sen ve ben hakan abiyle tanışıp üsküdar sahilindende balığa çıkabiliriz tecrübeye ihtiyacımız var bende senin gibi üsküdardaki gezen kişiler arasında olta atmaya çekiniyorum.
    ancak oranın lüferi ve palamutu eksik olmuyor mevsiminde.ayrıca 150-200 gr atarlı kamışımı orada test etmek istiyorum(insanların az olduğu bir zaman)
    bu meyanda pazar günü olan istavrit ve tirsiyi hiç bukadar bol görmedim,vatandaş çok mutlu idi.

17. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Merhaba

Kabataş'ta vapur beklerken sahili 15 dk gezme fırsatı buldum. 2'şer 3 er çekiyorlardı. Çok açığa atabilen güçlü yetenekli bir iki abimiz çinekop büyüklüğünde istavritleri gayet, getirdi kıyıya.
    Balık güzel bu sene fakat aöf var artık bu hafta çıkamayacağım :)

18. furunotr

furunotr Haluk

Çekinecek birşey yok; yalnız ortama uyum sağlayabilmek önemli... Malum biraz akıntılı; bir de ilişken meselesi var... Eğer açığa atıp fazla boşluk vermeden aşağı doğru yürür iseniz pek fazla risk kalmıyor; ancak risk her zaman var... Orada senelerdir olta atan tecrübeli arkadaşlar bile zaman zaman takımı aşağıda bırakabiliyor... Elbet gözlemek sonra hareket etmek en güzeli; bazı durumlarda akmaz; bazan da ters akar...

19. dreamersunny

dreamersunny mustafa

dün aksam iş çıkışı kuleliye ugramaktan kendimi alamadım,superman edasıyla takımından kurtulur kot ve tshirtumu giyip sahilde aldım solugu,millet balıga doymuş olmalı ki cok kalabalık yoktu,10 kilo kadar tutarak (yarısini acemilere dagıtarak ki ihtiyaçları yok)evin yolunu tuttum

20. ambrosia

ambrosia bulut

Dün bende sabah saat 06:30 da tatili (okullar tatil) fırsat bilerek Emirgana gittim. Sütişin orası hafta içi olmasına karşın kalabalık sayılırdır. Hava sabahtan kapalı idi, sonra güneş açtı ve hemen akabinde yağmur çiseledi. Balıkçılar ve ben tutmaya devam ettik. Yağmur çok kısa sürdü ve hava yine açtı. İlk kez bu sebe çapari ile hamsi tuttuğuma şahit oldum.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.