Herkes amatöre ruhsat ve yeni kanun taslağıyla oyalanırken, kapalı kapılar ardından, lüfer, istavrit, hamsi ve sardalyaya idam fermanı çıktı. Ticari avcılığı düzenleyen 3/1 tebliğde değişiklik yapıldı ve genel av içinde izin verilen limit altı boydaki balık miktarı, ağırlıkça %15'e yükseltildi. Bazı dostlarımız bunun sayıca yüzde 50'ye denk geldiğini hesapladı. Buyurun, okuyun ve forumlarda yakınmak yerine bir imza ile olsun destek verin. Denizler hiç kimsenin malı değildir, herkesindir. Resmî Gazete Sayı : 28826 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: 3/1 NUMARALI TİCARİ AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2012/65)’DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2013/60) MADDE 1 – 18/8/2012 tarihli ve 28388 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 3/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ (Tebliğ No:2012/65)’in 17 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “(2) Avlanabilir asgari boyları ve ağırlıkları belirtilen türlerden; hamsi, sardalya, istavrit ve lüferde ağırlıkça %15, diğer su ürünlerine ise ağırlıkça %5 oranında küçük boylara istisna tanınır. Bu istisnanın tespiti, kontrol edilen ürün miktarı üzerinden yapılır.” MADDE 2 – Aynı Tebliğin 22 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “c) Bu türleri (b) bendi kapsamında 15 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasındaki dönemde avlayacak balıkçı gemileri için ek-2’de yer alan avcılık "İzin Belgesi"nin alınması ve avlanan ürünlerin ek-5’te belirtilen yerlerden karaya çıkarılması zorunludur. Bakanlıkça, bu yerlere ilave karaya çıkış noktaları belirlenebilir.” MADDE 3 – Aynı Tebliğin ekinde yer alan ek-8, ekteki şekilde değiştirilmiştir. MADDE 4 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 5 – Bu Tebliğ hükümlerini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı yürütür.
yav hanı mırmır paylaşımları. yok mu balığa çıkan? mırmır bıttı mı? var mı devam ettiği yönünde bilgisi olan? boşuna hafta sonu gıtmeyelım.
mırmırın tam zamanı tam havası müsait olsam kaçıcam ama olmuyor bir türlü mutlaka dene boş dönmezsin..
Övünç anlaşılıan sen burarları ve balığı baya boşladın... Hafta sonu ne yapıyorsun...? varmı bir program reeling hooked
arkadaşlar izmitte mırmır avı nerede yapabiliriz bir de yem olarak boru kurdu kullanıyolar izmitte nerde bulabiliriz boru kurdu?
Özkan,senden başka yazan yok sanırım,millet nereye gitti yav,ayrıca dişli de yok anasını satiim.Napacaz böyle,canım çıkak bile istemiyor.
Abi dun ogleye dogru kavakliya gittim ama fazla duramadim yarim saat kadar kaldim birsey alamadim. ama yanimdakilerin kovasinda 5-6 tane vardi.
23.11.2013 kavaklı raporu; sabah 06:10 gibi atıma başlanmış,11:30 da sonlandırılmıştır. ben ve Deniz bey toplamda 15 adet mırmır yakalanmıştır. 11:30 da eve dönerken hala balık vardı(işimiz olduğu için dönmek zorunda idik)
23.11.2013 kavaklı raporu; sabah 06:10 gibi atıma başlanmış,11:30 da sonlandırılmıştır. ben ve Deniz bey toplamda 15 adet mırmır yakalanmıştır. 11:30 da eve dönerken hala balık vardı(işimiz olduğu için dönmek zorunda idik) fotoları Deniz bey çekti,ekleyecek en kısa zamanda. artık 18 mırmırdayım bu sezon için
Tamam, tamam havan batmasın... Kısmetin her daim gönlünce olsun, oltan balıksız kalmasın... reeling hooked Yer her zamanki yer sanırım, hangi yemle aldın...!? Selâmlar....