Sn.Adaşım D.Dere sahilinde Yüzbaşılar sahilinde balık tutuluyor.Sahil oldukça kayalık takılma çok oluyor.Sahile yaklaştıkça yukarıdan çekmek lazım.Oraya sadece mırmır zamanı gidiyorum.Sair zamanda Askeriyenin içinde tutuyorum.Akşamları levrek,ispendek,iri azman istavrit ve ispari çıkıyor.Sabah saatlerinde de 5-6 kişiye 8-10 lüfer veya kofana çıkıyor.Gündüz de çapari yapanlar var ama zayıf. Kol gibi kefaller dolu ama bakan yok.Küçük kızanlara balıkçılığı sevdirmek için kıytırık olta verip kefal tutturuyoruz.Bayılıyorlar büyük balık tuttuk diye. Rastgele.Selamlar
İsmail abime ilave olarak ; bu mevsimde değirmendere çıkışındaki petrolün arkasından yada halıdere vapur iskelesinden istavrit ve gece eşkina deneyebilirsiniz.
Evet yardımlarınız ve ilginiz için teşekkurler deniz otobusunden indikten sonra ne tarafa gitmeyilim bölgenin yabancısıyım Ayrıca yem olarak ne kullanıyorlar . birde askeriye demişiniz askeriye dediginiz bölge nerede acaba
Sn.Adaşım her zaman yardıma hazırız.Yeter ki pc.başında olalım.Deniz otobüsünden indikten sonra 500m.yukarıda midibüse binip D.Derenin batısındaki son benzinliğe gideceksin.Benzinliğin arkasında iskele gibi bir beton platform var orası.Askeriye dediğim Donanmanın içini kastettim. Sn.Murat kardeşim,sen nerelerdesin.Özlettin kendini.Hiç aramadında merak ettim.Gözlerinden öpüyorum. Selamlar.
Askeriye denilen bölgede gerçekten bu yazdıklarınız var...Benim kayınpeder de levrek (ispendek) ve kol gibi kefallerle geldi geçen akşam oradan...İri istavritler de vardı kovasında...Ancak canlı yem bulmak zor oluyormuş...İzmirden geliyormuş bu levrek için kullanılan canlı yem ve son zamanlarda yem bulmakta zorlanıyorlarmış (Gölcükte bir yerden alıyor yemi)...(Dana burnuna benzer bir yem kullanıyorlar)
Kaçamarmara ya da mamun deniyormuş o canlılara...Bir de yosun kurdu denen birşey kullanıyorlarmış...Kırmızı bir kurt...
Sağolasın kardeşim beni doğruladığın için.Yemi Gölcükten Özerler av bayiinden alıyoruz.Bir gün önceden sipariş veriyoruz ertesi günü elimizde oluyor.Ondan sonra taarruza geçiyoruz.
Sizin yaş ta 57 olduğuna göre benim kayınpederi tanırsınız belki...İsmi Erol Karaatlı...Gölcükte takım elbise, ceket, pantolon satan bir dükkanı var...Kendi sandalı da var...Değirmendere trafo tarafında oturuyorlar...
Sn.Metin kardeşim,D.Derede iki tane trafo var.Biri Yüzbaşılarda,diğeri Batıda.Kesinlikle görsem tanırım,veya o beni mutlaka tanır.Bana Trakyalı İsmail diyorlar.Beyaz Mitsubishi minibüsüm var.Her gün balıktayım.
İsmail abim, haklısın kusura bakma aramadığım için, haftanın 2 gunü oradayım, o zamanı da her istediğimde balıkta geçiremiyorum hanım'a ayıp olmasın diye. Ama önümüzdeki hafta izin kullanacağım , muhakkak seni arayacağım. Sağlicakla kal, selamlar.
Yerleştim erhan abi, çeşme durağına çok yakın deniz tarafındayım. 1 gece geç saatte goncaya gittim küçük bir eşkina haricinde balık alamadım. Değirmenderenin içinde de denedim gelincikler rahat bırakmıyor, koca iğneleri gelinciklerin midesinden çıkarıyorum ve salıyorum balıkları.
Batı tarafındaki trafoda...Yani Halıdere tarafına doğru D.dere çıkışında...Sandalı da orada bağlı sahil bitiminde...Kendisine soracağım sizi...Belki bu haftasonu göreceğim kendisini Değirmendereye gelip...Belki ben de gelirim balığa onunla birlikte askeriyeye...Cuma veya c.tesi akşamı...
İsmail Abicim verdiğin detaylı bilgiler için sana çok teşekkurlerimi sunuyorum bu benzinlik total benzin istasyonu hatırladıgım kadarıyla... Ayıca donanmanın içine biz girebiliyormuyuz...
Sevindim, güle güle otur, çeşme durağını bilmiyorum,neresi, benim akrabalarda yolun deniz tarafında, trafik ışıklarının orada oturuyor, hereke tarafında istavrit yemli, çapari alıyorlarmış, bugün arkadaş dedi yemli 20-25 tana aldım dedi, çapariyle daha iyi tutuyorlar dedi, gelincikler, iriyse yemeni tavsiye ederim (gerçi damak zevki,) baya lezzetliymiş bende salıyordum, iri birtana geçen sene salmadım baya güzel geldi, birde küçük çocukların IQ gelişimine çok faydası olduğunu duymuştum, Görüşmek üzere, Sevgiyle kal, Sağlıkla kal...
Rica ederim kardeşim bilgi paylaştıkça değerlenir.Sivil giremiyor.Ama subay veya astsb.tanıdığın varsa ve onun kefaletiyle girebilirsin.Gerçi şu sıralar balıkta yok hani. Selamlar.
Arkadaşlar Bu Siteden kimse Balığa gitmiyormu ya bize bilgi versin balık varmı yokmu nerden hangi balık çıkıyor diye.
dün akşam istanbulda idik yağmur vardı bikaç çapak ispari ve işkine aldık izmitte nevar neyok bilemiyorum herkeze rasgele.
son rapor benden olsun ozaman karşı taraf (ulaşlı) gece yemli istavrit gayet güzel yapıyor arkadaşlar bilginize, kaçamarmara ve boru kurduyla gayet güzel gelincik ve iskorpit geliyor, eşkineler el kadar büyükleri nerdedir diye çabaladık ama hep yavru geldi , gerçi çok evindirici bir gelişme önümüzdeki yıllar için
Uzun zaman oldu internete girmeyeli girmişken buraya bakmadan gecemedim birde rapor vereyim dedim malum fabrika ici takılıyoruz ama en azından bilgi olsun diğe yazıyorum bu aralar bizim fabrikada bolcana levrek cıkıyor gecenlerde arkadaşın biri 8.5 kg levrek aldı inanılmazdı bolcana ispandek cıkıyor isparide tatmin edici ara sırada işkina cıkıyor bide eşek istavrit yem olarak kaca marmara ve boru kurdu kullanıyoruz hee bu arada gecen teke cıkarmaya uğraştım ama 1 tane bile cıkartamadım körfezde soyumu tükendi bunun bilgisi olan varmı yada nerde cıkıyorsa bir rapor atarsanız memnun olurum teşekkürler