Maşallah, daha ne olsun be ismail abi, ellerine sağlık. Değirmendere-Gölcük civarı adam gibi balık yapan mera pek kalmadı zaten. Geçen hafta eşkina ve mırmır denedim, her ikisinde de temiz hava alıp döndüm evime . İstavrit biraz çıkıyor ama attığın kurşun vurduğun kuşa değmiyor açıkçası..
Aynı düşünceyi ben de paylaşıyorum diren hanım. Sadece haftasonları gidebiliyorum değirmendereye, bütün hafta kafamda plan program yapıyorum, umarım haftasonu hüsran yaşamayız..
bugün biraz ilginç bir av raporu vereceğim. sabah erken saatte avlağa gittim kıyıdan bir adet sargoz ve bir adet çupra yanlış duymadınız çupra aldım. izmitte cupra cıktıgını daha önce duymadım görmedim.yönünümü şaşırdı nedir. yem dolapta işten fırsat olupta balığa gitmeyi sürekli ertelediğim 5-6 günlük boru kurdu. daha torbayı bile açtığımda midem kalktı kokudan nasıl iğneye taktım ben bile bilmiyorum. herkese rastgele...
Kaan harika bir haber bu, körfezde kalamardan sonra çupra da çıkmaya başladı ise deniz gün geçtikçe temizleniyor demektir. Umarım yakın gelecekte çeşitlilik artar.
Körfez'de çipura görmek harika bir haber. 20 sene evvel yarımca'da avlanırdık. İstavritten başka bir şey yoktu. Petkim ve diğer sanayi kuruluşları atıklarını körfeze boşaltıyordu o zamanlar.
Gonca Rapor Arkadaşlar merhaba aranıza Gölcükten yeni katıldım bende size dün( cuma ) akşam üstü ve gece gonca mevkiinde yapmış olduğum balık raporunu paylaşayım akşam beş civarları avlak yerine ulaştığımda ara ara yağmur ile birlikte çapari ile istavritler üç lü beşli gelmeye başladı gece mantarlı yemli takım ile (yem olarak karides ve yosu kurdu) '' size tavsiyem karides yerine yosun kurduna istavrit çok acayip vuruyor dün bizzat denendi karides ile ara ara aldığım istavritleri kurt ile her olta atışımda olta denize iner inmez balık kancaya sanki saldırıyor her halde kurtun kıpır kıpır oynaşmasından dolayı) '' çok iyi istavrit yaptı. (3 kilo civarı) ayrıca saat akşam on gibi klasik 3 lü iğne ( 4 no) dip takımı yem boru kurdu ile ikinci denememde 42 cm lik bir adet eşkina aldım daha sonra saat oniki ye kadar limit altı (10 15 cm arası) boylarda 7 adet daha yakalayıp 5 ini geri saldım salamadığım iki eşkina iğneyi yutmaları nedeni ile iğneyi çıkartma işlemi sırasında biraz hasar görmeleri nedeni ile geri salınamamıştır.
Tebrikler Fatih kardeşim.Avın bol ve daim olsun inşallah.Limit altı balıkları salmanda iyi bir balıkçı olduğunu gösterir tebrikler.Komşuyuz,ben de Yüzbaşılar tarafında ikamet ediyorum.Son iki gündür donanmanın içinden balık tutmaya çalışıyoruz ama nafile 4-5 kefalden başka bir şey alamadık.Ben daha ziyade gündüz avı yaparım.Çünkü gözlerim artık geceleri iyi görememeğe başladı. Rastgelsin,selamlar.
balık avı Öncelikle mesajın için teşekkürler Erhan bey yosun kurdu yapı olarak boru kurduna benziyor ama boru kurduna göre daha ince ve daha kıpır kıpır bir hayvan öyle hareketliki iğneye takana kadar hiç rahat durmuyor velet ( balığıda bu kıpır kıpırlığı çezbediyor keratanın ) bu kurdun körfezde çıkıp çıkmadığını bilmiyorum ama ben kurdu gölcükte oturduğum için ordaki av bayiinden alıyorum yosun kurdu istiyorum diyince gerisi kolay ellernde herzaman bulunuyor. Avlak yeri olarak gonca komutanlığının kapısdından daha gerideki yeni yapılan trafik ışıklarına kadar olan bölgenin her yeri çok iyi av yapıyor. Şimdiden sana bol ve bereketli avlar inşallah o bölgeden yapacağın ilk av raporunu merakla bekliyoruz Erhan bey )
Herşeyden önce, yarı gölcüklü olarak, cevap alabildiğim için teşekkür ederim, bu av bayii gölcüğün neresinde, acaba ismi falan varsa daha iyi olur bulabilme açısından, tekrar teşekkür eder, birgün oralarda, birliktede balık tutabilme dileğiyle, sevgiyle kal, selam ve saygılarımla, iğnen balıksız kalmasın...RASTGELE...
Herkese selam Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar,hepinizin avı bol ve daim olsun..Foruma yeni katıldım ve balık tutma sevdasına da yeni yakalandım.Fatih ben de Gonca mevkine gidiyorum,3-5 de istavrit alınca iyice tutulduk bu hastalığa ..Gece yemli için uzun kamış da aldım geçen hafta ama ben karides yada tuzlanmış tavuk göğsü takıyorum yem olarak,sen o yosun kurdlarını hangi bayiden alıyorsun Gölcükten ve kaç lira birde yosu kurduyla deneyelim..
Gölcük, Öncelikle Hoşgeldin; Kendin hakkında, seni tanımak için bukadar ketum olma, seni daha iyi tanımamız, açısından, goncaya bugünmü gidiyorsun, Selam ve saygılarımla, iğnen balıksız kalmasın...
Yok be usta ketumluk değil,çok uzun yazıp kimseyi sıkmak istemedim..Dün akşam ordaydım..Hafta sonları gidiyorum..Genellikle cumartesi,pazar zor oluyor malum ertesi gün iş var..
Hiç merak etme, kendi açımdam insanları tanımaktan sıkılmam, bilhassa, memnun olurum, gölcüğün neresindensin, bende gölcüklü sayılırım, çocukluğum gölcükte geçti, ilkokulu pirireis ilkokulunda bitirdim, bizim zamanımızda gölcükte tel örgü olayı yoktu, gölcüğün en güzel zamanlarıydı o zamanlar, gölcüğe geldiğimde tel örgüleri görünce o yıllara gidip geliyorum, şimdiki halineyse çok sinir oluyorum, sıktıysam kusura bakma, gölcüklü birini buldukya çenemiz düştü işte, dün akşam iyi balık yaptımı bari, sevgiyle kal, sağlıkla kal, iğnen balıksız kalmasın, sevgi ve saygılarımla...
Kalıcı konutlarda oturuyorum ben,dün gece ben alamadım ama yanımdakilere baktım alıyorlardı,takımlarda karışında arkadaşla canımız sıkıldı toplanıp eve döndük...
Baktım herkez, o balık varmı bu balık armı diye soruyor, en iyisi bir gün ve saat belirleyelim, ve goncada buluşalım, hem millet birbirini tanır merhaba der, hemde ne çıkıyor, ne çıkmıyor, öğrenmiş oluruz...derim, başka diyen varmı.....
balık avı Herkese günaydınlar Erhan bey allah izin verirse biz bu akşam üç arkadaş Gonca mevkiinde olacağız sizi ve gelmek isteyen arkadaşları bekliyoruz hem tanışmış oluruz. Yemleri Gölcükteki yıldız av bayiinden alıyorum (mobil ışıklardan anıt parka doğru inerken ilk sola sapıyoruz 30 metre sonra sağda yani sarı marketin yan sokağında kalıyor)
Sn.Fatih kardeşim,o tarif ettiğin yer ÖZERLER AV BAYİİ'dir.Orası benimde alışveriş ettiğim yerdir.Trakyalı,koca muhacır İsmail agamı tanıyormusunuz de bakalım.Orası hem toptan fiattan mal verir,çok dürüst esnaflardır.Sahipleri MERİH ve METE ÖZER kardeşlerdir.