İzmit Körfezi Kıyı Raporları..

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında cemates tarafından paylaşıldı.

1. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    oniki gibi öğleden sonraları gidiyom genelde bu c.tesi kızın kps sınavı var

2. kunsal90

kunsal90 kaan

En İyi Avı:
    bir sonraki yakaladığımdır
  3. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Becermişsin hem avı hem resimleri, tebrikler, :) ama bu balıklar nerede, nasıl yakalandı biraz bilgi kırıntısıda olsaydı çok daha güzel olacaktı gibime gidiyor, RASTGELE...

4. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Öğlen balık çok zor, ya akşam üstü ve gece, yada sabaha karşı yaparsa yapar sanırım, :)

5. denizci41

denizci41 gürkan

En İyi Avı:
    levrek 7.5 kg
    Dün gece aşırı rüzgar ve lodos a rağmen inadım inat ettim biraz yoruldum ama sonunda değdi avlak yeri gene fabrika :)) yem boru kurdu ve kacamarmara sabaha karşı 04.30 civarı 4.5 kg luk levrek aldım biraz uğraştırdı ama sonunda ellerim parca parca olsada iskeleye yatırdım levreği resmini gün icinde ekleyecem bide ne gördüğümü söylesem iş arkadaşlarım gibi belkide sizde inanmıyacaksınız levreği aldıktan 20 dk sonra iskele ayaklarında birden kahve renkli kuyruklu bir şey farkettim biraz takip ettikten sonra bir baktım su samuru neye uğradığımı şaşırdım körfezde ilk defa su samuru gördüm ve hağla şaşkınlığı icindeyim iskele direklerinin etrafınnda bir dibe bir yüzeye döne döne galiba balık arıyordu ama inanılmaz bir duyguydu gercekten bu güzel bir şey galiba gercekten deniz temizleniyor yada iklim değişikleri bu tip olayları yaratıyor ama işin kötü tarafı samuru gördükten sonra bidaha oltama balık hic vurmadı :))

6. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Gürkan tebrik ederim, levreğin resimlerini merakla bekliyoruz. Su samuru ise bence ayrı bir güzellik. Buradaki raporlardan bile körfezin günden güne çeşitliliğinin arttığını takip edebiliyoruz. Çok güzel haberler bunlar..

7. gürbüz

gürbüz İbrahim

Favori Kamış:
    Shimano Catana MH 270-14/40 Lıneaeffe Magnıfıca 3.90 surf - Cormoran Bull Fıghter270
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFC-Daiwa Samurai 3500-7i-Okuma Avenger 55-Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    kofana-kırlangıç-pisi
    su samuru mu?

Körfez de su samurunun ne işi var,görüş mesafesi sıfır olan ve pislik içinde olan denizde iskorpitler bile bizi terketmiş halde arkadaşlar,gölleri nehirleri bırakmış bizim körfezemi gelmiş?:)

8. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    levreği kaçamarmaraylamı aldınız?

9. AYHAN TÖRE

AYHAN TÖRE AYHAN TÖRE

Kirazlıyalı raporu-07.07.2010. çarşamba gece 22.30'dan 02.30'a kadar 5 normal 1'de azman istavrit aldım.Deniz çok dalgalıydı.Yem boru kurdu.Tam takımları topladım benden başka 1 kişi daha vardı.Onu izlerken denizde dalga kesildi ve adam at çek yapmaya başladı 10 dk.da belki 15-20 tane tuttu bende dayanamadım takımı açtım ve 05.00'e kadar 16 adet daha tuttum.Toplam ben 22 adet,yanımda ki arkadaş 55 adet toplam istavrit tutmuş olduk.Ama ben bu akşam aksilikler hiç bırakma dı.Rüzgardan 3 kere beden dolandı kopardım tekrar yaptım,iğneler dolandı.kamış misine içine sıkıştı.hepsini parçalayıp tekrar yaptım.22.30'dan belki 00.00'a kadar misinaları tamirle uğraştım.Marinaya gidip boş dönmektense Kirazlıyalıda dalga da azda olsa istavrit tutmak zevkli.Ayrıca 3-4 gün öncesi bayağı istavrit tutan olmuş.Çay bahçesinin önünden.Boru kurdu olmadan istavrit tutlmuyor.AYHAN TÖRE

10. denizci41

denizci41 gürkan

En İyi Avı:
    levrek 7.5 kg
    evet hocam levregi kacamarmarayla aldım

11. denizci41

denizci41 gürkan

En İyi Avı:
    levrek 7.5 kg
    belki haklı olabilirsin ama düne kadar bana körfezde yunuslar gezecek deselerdi hadi be ordan derdim ama 2 senedir yunuz show seyredip duruyoruz mercan ve cupra deselerdi yuhhh artık derdim ama ne güzelki bu sene onlarıda görmek nasip oldu hatta arkadaşımın biri degirmen dereden kalamar aldığına bile şayit oldum daha kimbilir neler vardır bende su samuru gördüm inanmak ananmamak size kalmış aramızda alacak verecek olmadığına göre size yalan söylemeyede gerek duymuyorum size kalmış teşke rafineride telefon yasak olmasada kameraya alabilseydim neyse

12. denizci41

denizci41 gürkan

En İyi Avı:
    levrek 7.5 kg
    evet haklısın arkadaşım cok güzel haberler alıyoruz resimleri ekliyecektim ama bugün kuzenimin nişanı vardı mecburen bütün gün ordaydım şimdide gec oldu yorgunluk inşallah ekleyecem bugün

13. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sevgili gürkan bende derincedeyim belki bir gün tanışırız he ne dersin :)

14. metalurjist41

metalurjist41 EMRAH

Favori Kamış:
    Ron Thompson
    Favori Makine:
    Shimano Nexave
    En İyi Avı:
    Turna, 87 cm
    Öncelikle abilerim kardeşlerim herkese merhabalar. Bir süredir balıkavı.net,te raporları okuyorum ama kocaeliden olanları birarada görmek çok hoşuma gitti. Bende amatör bir balıkçı olarak sizlerle bi avlakta karşılşıp tanışmayı çok isterim. 2 yıldır izmit körfezi beni de şaşrıtır hale geldi. Denizlerimize daha saygılı davranırsak daha güzel olucağından eminim. Herkese iyi günler.

15. denizci41

denizci41 gürkan

En İyi Avı:
    levrek 7.5 kg
    Tabi hocam neden olmasın herzaman yeni dostluklara acığım kararlaştırırız birgün buluşuruz hocam

Bu arada levregin resimlerinide ekledim

http://img101.imageshack.us/img101/6978/img0143am.jpg

http://img683.imageshack.us/img683/4948/img0144as.jpg

http://img52.imageshack.us/img52/4290/img0142ai.jpg

http://img20.imageshack.us/img20/8159/img0141aa.jpg

http://img43.imageshack.us/img43/5112/img0142ay.jpg

Son düzenleme: 12 Temmuz 2010
  16. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    merhabalar..

aranıza yeni katılıyorum ama çok güzel bir site bunu söylemek isterim..Bugün akşam 6 dan sonra ulaşlı sahildeydim ve çapariyle kıyıdan saat 6 ile 9 arası 1 kilodan fazla istavrit aldım,daha sonra yemli denedim fakat pek verimli olmadı bir kaç tane gelincik aldım fakat küçüktü ve geri bıraktım,yem olarak boru kurdu kullandım..

17. kunsal90

kunsal90 kaan

En İyi Avı:
    bir sonraki yakaladığımdır
    bugun yem boru kurdu ve 1 adet cupra daha aldım. 1 tane sanırım oda cupra olabilir misinayı kesti. rastgele...

18. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sevgili kaan nerden alıyorsun bu çuraları?

19. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    çupraları olacaktı :D

20. avciberat

avciberat berat erbayri

gürkan abi bundan 3 yada 4 sene evvel üsküdar kızkulesi karşısındaki kayalıklarda otururken yaklaşık 8 arkadaşımla beraber kıyıda su samuru gördük ve hepimiz de eminiz. konuyu national geographic dergisinin internet sitesine bildirdik ve bize bunun mümkün olabiliceğini ama boğaz etrafına yerleşmelerinin çok zor olduğunu söylemişlerdi.