Bilal'e bende katılıyorum. Mini bir organizasyon düzenlemenin zamanı geldi. Ustalarımız yol gösterip İzmit'li balıkçılar bir araya gelmeli.
Inşallah Zamanı geldide, geçeli yıllaaaaar oldu, burada ne program, buluşma organizasyon yapanlar gördüm ama, buluşma gününe 1-2 gün kala bakıyorsun kimse kalmamış, şimdi o kimselerinde buralarda ne esamesi kaldı, ne mesajları, nede kendileri var ortada, ustalar lafını bir kenera bırakıp samimi olanlar bismillah deyip biryerinden başlamalı, malum burası amatör balıkçıların buluşma yeri, ama yinede inşallah birgün gerçekleşir bizde yerimizi alırız, çok önemli bir sebep olmadanda kayış falanda atmamaya çalışırız, hayırlısı olsun, buluşmak, görüşmek, tanışmak, balık tutmak dilek ve temennisiyle, sağlık ve mutlulukla kalın....
Pazartesi günü boyunca denediğim boru kurdu ile yemlenmiş takımlar iş yapmadı, izmarit olduğunu tahmin ettiğim haramiler sürekli yemleri aldı. Kaşık ve sahte ile uzun uzun yaptığım at-çeklerde ise remixon kaşık ile 1 adet iri zargana alabildim sadece, onu da hemen lüfer yemlisine çevirdim ama sonuç hüsran... Körfez çok sessiz bu aralar.. Bu yaramaz da at-çek yaparken sahteye dalmaya çalışan ama şans eseri iğne yarası almadan sadece kanatlarına misina dolaşmış arkadaşım.. Güzelce sevip okşadıktan sonra misinadan kurtarıp salıverdim..
Sevgili kardeşim bayağıdır görüşemiyoruz.Bilmeyen, aramızda birkaç şehir uzaklığı var sanacak.Alacağın olsun bana haber vermeden balığa gidiyorsun demekkkiiiiii.Yazdım bunu kara kaplı deftere. Bensiz gidersen işte böyle martı tutarsın.AHIM TUTMUŞ. Şaka bir yana özledim hayırsız kardeşim.
Ne o ismail ağbi bizi özlemedinmi yoksa alacağın olsun ağbi kırdın kalbimi murat kardeşim ohhhhh sanada iyi olmuş bizsiz balığa gidersin ha gönderdiğim martı görevini başarmış yakında bu sahilden o sahile cam gözleride yollayacam zaten recep ağbiden de ses cıkmıyor adam burnumun dibinde gel bir cay icelim bile demiyor
Bu sefer arayı gerçekten fazla açtık, ben de özledim be canım abim. Hafta sonuna bir terslik olmazsa muhakkak arayacağım. Selamlar..
Gürkan kardeşim balıksızlıktan çatladık artık, körfez kurumuş vaziyette. Yakında bu martıları balık niyetine mangala yatırmaya çalışırsak hiç şaşmam..
Sızlanmaya hiç hakkımız yok bu kadar bilinçsizce bir sanayileşme ve zehirli atıklara karşı yetkili mercilerin kayıtsızlığı sonucu,birde bilinçsizce avlananların çokluğunu dikkate alırsak kaçınılmaz son bence..Niye kimse tepkisini göstermek adına birşeyler yapmaya uğraşmıyor..Nerede derneklerimiz.....
Vaaaahhh vaahh gençlerin haline içim yandı.Memlekette tavuk veya balık niyetine martılara göz diktiler.Avlakların hepsi bomboş,daha dün dolaşıp kolaçan ettim.
Çok doğru hele bazılarının hiç ama hiiiiiç hakkı yok sızlanmaya, bu kadar sanayi tesisinin kurulmasına bilinçsizce acaba kimler izin verdi...!!! mesela, sekanın zamanında kurulmasına deprem bölgesi deyip rapor veren ODTÜ' yü bile kaale almayan başbakan kimdi? şu an doğru dürüst çalışmayan, evsel atıkları sözüm ona temizlediği söylenen atk gidermeler, gece karanlıkta görülmez deyip denize pompalanan pis atıklar, tv'de körfezi havadan denetliyoruz, körfezde artık koku kalmadı hikayeleri, daha neler neler, ANLAT ANLAT BİTMEZ... derneklerimizde, her sene sazan yakalama yarışması düzenleyerek görevlerini yapmış insanların rahatlığıyla işlerine devam ediyorlar, bizede bu insanları ve kuruluşları alkışlamak kalıyor ne diyelim, GÖRELİM MEVLAM NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER....
Yaaa sorma recep ağbi ya bütün parayı arabaya yatırdık o yetmiyormuş gibi alım satım ufak tefek masraf derken bir baktım para suyunu cekmiş 49 tl lik faturayı bile yatıramaz hale geldik vahhh halime vahhhh neyse bunada şükür ayın 1 ine birşey kalmadı maaşı alınca yatıracaz artık işin ilginc tarafı türkcell sırtımdan vurdu adeta bunca senedir kullanıyorum ilk defa böyle birşey başıma geldi son ödeme tarihi gectiği gün dışardan aramalarada kapadı neymiş yeni uygulama bende size inat hattımı değişmezmiyim terbiyesiz herifler hadi benim aramamı kapadın dışardan aramaları ne diğe kapadın neyse recep ağbi ayın birine kadar idare edecez artık. İsmail ağbi benim tanıdığım ismail ağbi yi başkasının kurtarmasına gerek yok hayrola iyice yaşlılık bastırmaya başladı herhalde
Gürkan kardeşim,sizin gibi,cıva gibi gençlerle baş edemeyiz artık.Anca ikimiz olursak belki baabından haniii..