İzmit Körfezi Kıyı Raporları..

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında cemates tarafından paylaşıldı.

1. coder16

coder16 Kamuran

Favori Kamış:
    Major Craft Shore Jigging
    Favori Makine:
    Daiwa Lealis 4000
    En İyi Avı:
    her avım en iyi avdır :)
    ben onca senedir Bursadan izmite gider gelirim daha hiç balık tutanlara rastlamadım, sadece karamürsel tarafında bir kaç kere olta sallayanları gördüm, İzmit körfezi gerçekten çok kirli, acaba bu yüzden mi balık tutanlar yok, bir kaç kişiye sordum onlarda karadeniz kıyılarına gidiyorlarmış balık tutmak için, merak ediyorum organizasyon olsa nerede olacak ? Derince veya körfez tarafında mı ?

2. ismail34

ismail34 İsmail Köksal

Sn.Kamuran kardeşim,İzmit körfezi eskisi kadar temiz değil doğru.Mevcut kirlilik denizin yüzeyinde.Dip temiz.Aşağı yukarı hergün dalan arkadaşlarımız var onların sözleri bunlar.Körfezin güney yakası her zaman kuzeyinden daha çok ve çeşitli balık verir.Zaten şu anda ne Marmarada ne Egede vede nede Akdenizde balık var.Şimdilerde ölü sezonu yaşıyoruz.Bütün balıkçı arkadaşların hepsinde birbirimizin telefonu var.Birisi aradımı 15 dakika sonra o avlak avcıyla dolar taşar.Şimdilerde sandalla açılan dostlarımın elinin boş döndüğünü hiç görmedim.Demekki balık hala kanalda.Kıyıya yaslanmadı.Benim gibi kırarmışlar ise kalorifer peteği başında hanımımın pazardan satın aldığı balıkları yemekle meşgulüz.

Son düzenleme: 14 Ocak 2011
  3. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

İsmail Abi'm, hadi kalkalım artık kaloriferin başından. Yeni takımlar durduğu yerde paslanacak yoksa :):)..

4. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Bekleyeceğiz....

Malum, balık daha yeni yeni kıyıdan derinlere göçe başladı, kış daha yeni gelmede bizim deniz seviyesine yakın yerlerede tam manasıyla gelmedi, kışa yakışır bir kar dahi düşmedi, bu nedenle daha kış geçecek, bahar geçecek, yaz kapıdan burnunu gösterecek, suların sıcaklığı yukarı ivme kazanacakki, balık yavaş yavaş kıyılamaya başlayacak tabi balık olursa oda, bunun olması içinde en az bir 4 ay lâzım, yani daha baya bir zaman var, demekki biraz daha bekleyeceğiz, öyle görünüyor, Allah bilhassa kıyıdan olta sallayanlara sabır versin...;)...Selâmlar...:)

5. ali kılıç

ali kılıç ali

arkadaslar yarın kısmet olursa tekneyle acılıcaz denıcez sansımızı bakalım bısey cıkıcakmı bereketlı olursa raporlama yaparım

6. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    hade bakalım ali raporunu bekliyoruz sabırsızlıkla balıksızda olsa bilgilendir bizi :)rast gele

7. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Ben küçük bir bilgi geçeyim recep abi; Bu sabah erken saatte gölcük yakınlarında birkaç merada sahte ile spin yaptım, takip bile alamadım. Kendi kendime sabrıma hayret etmeye başladım artık..:):)

8. ismail34

ismail34 İsmail Köksal

Sn.Murat kardeşim,artık sen baba olabilirsin çünkü sabırı öğrenmişsin.:)

9. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    :) :) :) :) :) :)

10. denizci41

denizci41 gürkan

En İyi Avı:
    levrek 7.5 kg
    Bakıyorumda bizim yaşlı balıkcılar garip bir karamsarsızlık icindeler yaşlı balıkcılar daha iyi bilir bu deniz cok garibanı doyurdu ve doyurmaya devam edecek gecen hafta 3.4 arkadaş denizin berraklığından ve havanın güzel olmasını fırsat bilerek bir dalış organizasyonu yaptık ve gördüklerimi sizlere anlatsam eminimki coğunuz hadi ordan be diğeceksiniz dalışımızı sadece 25 mt le sınırlamamıza rağmen öyle güzel balıklar gördümki kendim bile hayrete düştüm levrek karagöz işkine kefal ve bolcana iskorpit gördüm sanki rüya gibiydi heee bu arada cok sayıda camgöz gözlemledik bence yakın zamanda tekrardan balık tutmaya başlıyacaz biraz sabır

11. ismail34

ismail34 İsmail Köksal

Çok teşekkürler Sn.Gürkan kardeşim.Verdiğin bilgiler mücevher değerinde.Benim avlağımı biliyorsun.Orada aslanlarım hergün dalıyorlar.Onlarında verdikleri bilgiler aynı şeyler.
    Malum bu gün pazar,evdeyim.Çalışan kardeşlerimin tatili.Benim avcılığım yarın başlıyor.İnşallah diyelim bakalım.

12. denizci41

denizci41 gürkan

En İyi Avı:
    levrek 7.5 kg
    Sevgili balık sever dostlarım greenpeace ülkemizde güzel bir kampanya başlatmış limit altı balık tutulmaması hakkında bende hic düşünmeden bu kampanyaya katıldım ve size verdiği linki nekadar cok kişiyle paylaşırsanız karşılığında size tişört hediye ediyor maksat tişört kazanmak değil gercekten gerekli bir kampanya olduğunu düşündüğüm icin sizlerle paylaşmak istedim eminimki forum yetkilileride vereceğim link icin bana kızmayacaklar lütfen verdiğim linki tıklayın ve sizden istenen yönlendirmeyi takip edin ve sesiniz bakanlığa duyurun bu bir vatandaşlık görevidir diğe düşünüyorum
    link : Benimki kaç santim öğrendim: http://bit.ly/f13uIL, seninki kaç santim?

13. Bilal Çoban

Bilal Çoban Bilal ÇOBAN

En İyi Avı:
    2 tane istavrit :)
    Habersiz - organizasyonsuz - tek başına balığa giden suya düşsün...

14. denizci41

denizci41 gürkan

En İyi Avı:
    levrek 7.5 kg
    Zaten suyun icindeydik birşey değişmiyecek anlıyacağın :D

15. Evren tamer

Evren tamer Evren tamer

Favori Kamış:
    Alba star BospHorus-Dam steelPower
    Favori Makine:
    Okuma DİSTANCE surf-SPECTOR
    En İyi Avı:
    Levrek 4.200 kg
    SARGOZLA,Balta baş karagözleri çekerken zorlandık.kim diyor..balık yok diyee..sabır varsa balıkta var,3,5 saat beklemeyle olmaz..tam 11 saat sonra beklediğim Karagözler geldiii.beni ve kullandığım makinayı mahçup etti :)

16. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Zorlandınmı...!!! :eek: Hadi canım sende, :D nereden bileceğiz, nereden geldi, nasıl geldi, hangi makinayı mahcup etti, noterden tasdiksiz resimlerini görürsek belki, eh, doğruymuş deriz, ona göre...:D ;) ...Selâmlar...:)

17. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Gürkan güzel haberlerin için çok teşekkürler, :) İnşallah zıpkıncılar vede zamansız avlananlar, gördüklerininin köküne kibrir suyu dökmezlerde körfezimiz, 1970 öncesine döner, :(
    Çoğunu bilmem ama bak ben hadi oradan be, demiyorum, yakın zaman derken...!!! Sahi suya nerden daldınız..?? :D ;)...Selâmlar...

18. denizci41

denizci41 gürkan

En İyi Avı:
    levrek 7.5 kg
    Kirazlı yalı sahilinden dalış yaptık ağbi merak etme sen ağbi marmarada şükürler olsunki bilincsiz zıpkıncı yok hatta marmarada zıpkıncı da pek yok tek tük zıpkıncı var bazılarını tanırım bilincsiz diğiller icin rahat olsun

19. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yaşadığını görmek ne güzel :)

20. denizci41

denizci41 gürkan

En İyi Avı:
    levrek 7.5 kg
    Yaşıyorum ağbi yaşıyorum merak etme sen merak etme kötü haber tez ulaşırmış :D heee bide kötülere birşey olmaz :D