bugun sardalya istavrit e çapari atarken 20 cm civari bir tek istavrit aldım hatta öle ki 1 istavrit ile karnım doydu.Balığı tutup ölçmedim ama bi karışım 20 cm ondan daha uzundu . Rastgele
az önce balıktan eve döndüm durum şu yemli dip takımıyla gün batana kadar mezgit geliyor ve ara ara iri mezgit geliyor.. çapari denemelerimde sadece bir tane istavrit aldım fakat güneş batınca yemli takımla gayet iyi istavrit yapıyor tek tükte azman geliyor.. akşam üzerine doğru bir tanede izmarit takıldı oltama.. ve eve dönmeden son bir atışımda da oltama yavru eşkina takıldı ve tabi ki suya iade ettim.. avlandığım mevki halıdere karamürsel arası bir yer.. yem olarak boru kurdu kullandım çaparide simli yeşil çapari..
s.a her kese rast gele karamürselde mezgit olduğunu duydum balık yapıyomu acaba karamürselde yarın gidebilirimde
07.07.2011 kavaklı sahili tekneyle capari istavrit yemlide mezgit aldık.Toplamda 2 saat civarında denizde kaldık 2,5 kg balık aldık
levrek ben kandırada ikamey ediyorum. Kandırada levrek yakalayabileceğim bir avlak var mı? Ayrıca ne zaman yakalayabilirim? belli bir zamanı var mı bu balığın?
Kefken taraflarında zıpkıncı arkadaştan levrek alındığını duydum avşak neresı bilmiorum açıkcası .Kefal olan yerler var cebeci tarafında Bu arada yine karamürsel halıdere arası bir avlak ta gündüz kefal akşam ise yemli istavrit alımı devam edior .Her taraf balıkçı olmuş kraçe hala var .Yumurta bırakamadan tava olucaklar rastgele...
kavaklı,derince,degirmendere 08.07.2011 CUMA sandalla kaşık yaptık 2 saat olumsuz bir gelişme olmadı degirmendere acıklarında 10 dak.capariyle iri istavrit aldık kıyıya yaklaşınca 1,5 kg mezgit yemli aldık ve sonrasında günün süprizi sardalya iki adet olsada çeşit hoştu.
Levrek için yardım... Şu levrek işini biraz güncel tutsak...ya buralarda levrek yok, ya da bilenler kendine saklıyor. Selamlar,
sırtı sen bir dene dostum sırtı ile birşeyler yakalarsan hemen bir tekne alırım kendime şaka bir yana izmit körfezinde sırtı ile sadece bir kaç yılda bir lüfer girdiği zaman hatrı sayılır lüfer alan abilerim var onun haricinde balık alanı ne gördüm ne duydum ama denemek lazım tabiki kısmet işi balık..
Seka park yakınlarında kefale atıyorum. Kıbrıs oltasında pek büyük çıkmıyor. Ancak balık var. Birde İzmit'te buluşma falan oluyormu? Nerelere gidiliyor. Sakınca yoksa bilgi alabilirmiyim.
Bir süre önce bu başlık oldukça hareketliydi fakat sanırım bazı durumlar oldu ve kimse bir şeyler yazmıyor.Aslında benim buradan tanıdıklarım var. Sürekli balığa da çıkıyorlar fakat yazan olmuyor.
Bazı durumlar oldu derken...!! idk biraz açsaydın keşke..hihi evet benimde ismen ve cismen tanıdıklarım var ama...idk kocaeliler biraz böyledir işte, ''dostluk, arkadaşlık isteme benden buz gibi soğurum senden'' modundalar, bildim bileli..!! sağlık olsun....Herkese Selâm ve sevgilerle....
arkadaşlar size balık seyrini söyleyeyim:geceleri yemli iri istavrit_____gündüzleri sardalye____su üstü harika rus kefalleri____ eğer yeminiz canlı gümüş balığı ise orta boy zargana kesin alıyorsunuz.gönül isterki balık avı ile ilgili konular konuşulsun ama uzun zamandır seyrediyorum yok nerde buluşma var yok nerde buluşuyoruz.bu yüzden arkadaşlar buluşma meraklısı oldukları için pek fazla güncel avlanma konuları geçmiyor buda bizleri izmit kıyı körfez raporları sitesinden uzaklaştıryor.bakın istanbul kıyı raporlarına ne demek istediğimi çok daha iyi anlarsınız.herkeze bol şanslar
Şimdi iki üç mesaj önce buluşma konusana değindikten sonra burda buluşma meraklısı oldukları için bu konulara girmiyorlar gibi ifadeleri açıkcası üstüme aldım. Ve basit buluyorum onla onun ne alakası var. Elma ile armutu karıştırmamak lazım.Hem buluşma meraklısıyım hemde kıyı raporu meraklısıyım ne olcak şimdi. Diğer konuya gelirsek bence arkadaşlar kıyı raporu yazıp oraların istiala edilmesinden korktukları için yazmıyor olabilirler. Ancak bu tamamen var sayım.