dünkü avımda 2 tane mırmır aldım ama 2 sinide saldım ayrıca zarganada vardı kaçırdığım olduu vatoz bile çok vardıı
mırmırları küçük diyemi saldın ibrahim eğer öyleyse tebrik ederim daha başarılı avlara rast gele...mrsparkle
aynen öyle 2 sinide saldım hep tutcak değilim yaa genelde yavruları salıyom sürüler halinde geziyolardı yem olarak karides taktım ama yavru vardı büyükleri nerde bilemiyom ama zarganalara üzüldüm 2 tane kaçırdım üstelik bu balıkları el çarisiyle yakaladımm mantarlı kancası pek iyiy değildi eve gelince zaten kancayı attım çöpe
öylee yem olarak karides taktım yeri tarif etsem bulunması biraz zor aynen vatoz çok vardı kıyıya kadar geliyolarrr gittiğim yerde daha önceden yavru karagözde vardı ama en çok mırmır var galiba gittiğim yer en son 3-4 sene olduu
Bu zor bulunan yer, idk vede anlattığın balıklar, 3-4 sene önceki avlarından galiba anlatımından öyle anladım, yanlış anlamadıysam..!!! hihi
herkese merhaba, karamürsel tarafında cok olmazsada iyi zargana-istavrit alan arkadaşlarım var. istanbul yönü kıyı şeridinde balık popilasyonu,yalova yönü kıyı şeridine göre daha az gibi.
büyük mırmırlar dolanıyor ben geçen aldım hatta aldığım en büyük mırmırdı diyebilirim. ancak belli olmuyordu havyarlıymış tek teselli 200-300 gr kadar bir karagöz denize iade ettim ağzı yara bile almadan. bundan başka en ilginci 1 adet tekir aldım kocaelinde ilk kez yakaladım.toplamda saldığımdan ayrı büyük bir karagöz , 1.5 kg civarı eşkine boru kurduyla alınmıştır. alınan balıkların hepsi 15-20 dk içinde alındı daha sonra tık bile olmadı.çok sayıda yunus devriye atıyor denizde sağa sola, hatta kıyıya öyle yaklaşıyorlarki gözlerini bile görebiliyorsun sanırım bundan balık kesti.
av güzel başlamış ama sonrası kötü olmuş peki avlak olarak nereyi kullanıyorsunuz desem sakıncası yoksa yazarmısınız. iyi avlar...
hayır öyle değil 27.07.2011 günü gitmiştimm mırmırlar sürüler halinde geliyorlar ayrıca çok vatozda vardı en az 5 tane görmüşümdürr fazlada uğraşmadımm en fazla bir saat tutmuşumdurr fotoğrafını çekip saldım mırmırları zaten bu aylarda balık avlamayı sevmiyorumm bu aylarda balık avlamaya çalışalım çünkü yumurtlama mevsimi tuttuğum balıkları içinden hep yumurtaları çıkıyo genelde istavritlerde
Arkadaşım nerden aldığını yazarmısın bu mırmırları vatoz falan bana pek inandırıcı gelmedi açık söyliyeyim.
Halıdere girişinde 31 temmuz sabahı 06:00 - 10:30 arası 1 kefal 1 zargana . Aynı yerde akşam 18:00-19:30 arası 1 tek istavrit . Başkada bişii yok .
bu aralar marinadan neler çıkıyor acaba gümüşten başka bişey tutamadım henüz hı bi de yavru karagözler takılıyor
Marinayı bilmiyorum ama biz 3 haftadır 60 evlerden iyi mezgit alıyoruz tabi sandalla 200 metre açıkta. 60 evler de akşam saatleri tek tük mezgit alınıyor iskeleden gece de yemli istavrit ve yine mezgit . kefal ise sürekli mevcut .