Aleyküm selam abi, nasılsın Merhaba Övünç, nasılsın Her ne kadar balığı kaçırsanda, yinede seni tebrik ederim kardeşim Önemli olan o heyecanı yaşamaktı, kıyıya kadar getirdin madem, artık onu tutmuş sayılırsın:thumb: Birde senden, ekipmanları ve hikayesini dinlesek hiç fena omayacak
saol abi iyiyim ama biraz kızgınım kendime kaçarmıydı o turna evet abi evdekilerde aynı şeyi söyledi zaten sana yazmıştım bırakacaktım yumurtalı olma ihtimali olduğu için sadece bir resimi bile çok gördü bana heyecanı ve keyfi şükür olsun yaşadım yine de güzel başladık sezona.. hemen ekipmanlardan bahsedeyim abi ; kamış spro gt-pro 15-40 atarlı 2.40 3 parça spin kamış.. makina shimano catana 4000 fb misina 030 stroft fc aslında 28 sardıracaktım ama yoktu.. alba toby 2 numara kaşık namıdeyer katil kaşıklardan tabi kaşıktan önce de fırdöndü ucuna çelik tel.. ilk defa kullandığım kamıştan çok memnun oldum makinada tıkır tıkır çekti hatta balığı görene kadar daha küçük olduğunu düşünmüştüm o yüzden biraz rahat davrandım belkide ama ders oldu hemde iyi bir ders mutlaka aynı yere ilk fırsatta geri dönüp rövanşı alıcam inşallah İsa abi.. herşeyin ötesinde tertemiz hava durgun su ördeklerin bağrışları herşeye değerdi.. umarım hepberaberde bu keyfi yaşarız bir ara.. ve mutlaka güzel bir kepçe edinmeye karar verdim hikayesi ; meraya varıp takımı hazırladıktan sonra başladım at çeklere önce su yüzeyine yakın çektim baktım hareket yok bu kez salladım ve epey dibe indirdim kaşığı daha sonra sar bekle sar bekle dibe indir sar şeklinde hareketlerle çekiyordumki dibe indikten sonra heh dedim takırdık kaşığı derken başladı sert kafa atışları kalama bile açık değildi fazla,sağ sol yaptı balık yanaştırdım kıyıya ben bir an su ile zeminin aynı hizada olduğunu düşündüğümden geriye doğru yürüyeyim balığı alayım dedim tabi o anda bir kafa daha attı sertçe kayboldu gitti.. sonra baktım su ile zemin arasında 1-1buçuk karışlık fark var ve dik yanımda olta atan abiler vardı ilk defa turnaya gelmişler tabi ben balık geliyor diyince geldi yanıma balığı gördüğünde ki ifadesini görmeliydin
Ellerine emeğine sağlık kardeşim, bencede dediğim gibi o balığı yakalamış olduğunu kabul ediyorum.Detaylı bilgiler için teşekkürler, öyle gaza geldim ki, hemen atlayıp, oralara gidesim geldi En kısa sürede turna avında buluşmak üzere, benim içinde bir ilk olacak inşallah, sağlıcakla kal:thumb:
rica ederim abi ne demek benim bilgilerim çok fazla olmasada fena değil asıl emrah bu işin ustası yardımcı olduysam ne ala.. yemli avada olanak sağlayan bir yer mutlaka bekliyoruz İsa abi ama verimli av vermesine az daha zaman var oranın selamlar saygılar..
Övünç turnayı gözünden vurmuşsun ama, kaçırdığına üzüldüm, nezle olmasaydım keşke kepçeyi alıp gelseydim, kısmet değilmiş, birdahaki sefere inşallah, aynı kaşıktan bendede var, aslında başka ne tür kaşık ve malzeme lâzım tedarik etmeli bir dahakine kadar, Hayırlısı olsun...Görüşmek üzere Selâmlar...
bu çayırköy göleti gölkaypark dediğimiz yer mi. birde oraya dolmuşla ulaşmak mümkünmüdür. piknik yapacak alan mevcutmudur
birde yemli tutmak mümkün mü at çek yapmak yerine yemli atsak o arada çayımızı içsek daha keyifli olur gibi
Selamun aleyküm, Üzüldüm senin adına neyse kısmet değilmiş diyelim,dün bende gelecektim misafirlerim gelince fırsat bulamadım.İnşallah bir dahakine birlikte gideriz.
Evet orası oluyor, yeşil otobüsler gidiyor sanıyorum şirintepe-çayırköy hattı var, şirintepe olduğuna göre stadın oradan kalkıyor olabilir... piknik ve mangal yapılacak yer bulabilirsin su kenarında... Yemlide tutabilirsin, , RASTGELE.....
ah abi ah varya keşke kepçe ile gelmiş olsaydın kesinlikle kaçırmazdım kısmet değilmiş ama o zevk yetti arttı bana inşallah bir dahakine diyelim.. abi ben toby yi yedekleyeceğim birde bulabilirsem kırmızı kafalı beyaz silikon balık alıcam kırmızı mepste iş yapıyor orada ama benim favorim toby kaşık..
Bugün gölkaypark'daydım (çayırköy göleti ) Göl çevresinde epey avcı vardı,at-çek yapan 1-2 kişi diğerleri ise yemli atıyorlardı.Yaşlı 2 amcayla biraz sohbet ettik onlarda turna adına verim olmadığını 2 tane yaklandıgını duyduklarını söylediler. Esas sıkıntı ise kendimi avcı sanan insanlardı bir kepçeyle diğeri zıpkınla yumurtlamak için kenara gelen sazanları avlıyorlardı demek olmaz katlediyorlardı. Bu kadar rezillik olmaz dedim meradan döndüm.
Selamun aleyküm dostlar, bir hafta sonu Çayırköye bir org. yapalım turna avı için, havalar biraz daha ısındığında hep birlikte gidelim inşallah
Keşke, ama demek kısmet değilmiş, birdahaki sefere inşallah... idk kırmızı kafalı beyaz silikon balık, nasıl birşey buralarda varmıki..? Övünç bakalım bu sahteyi beğenecekmisin... Aşağıda videosuda var... http://www.avmarketi.com/asp/product/17906/SAVAGEAR-SOFT-4-PLAY-SILIKON-BALIK-13CM
Bir hafta sonumu...!? C.çtesi, Pazar 2 gün diyosun yani... ! hihi hadi hayırlısı, bugün sanki yaz gelmiş gibi bir sıcak vardı...
Merhaba abi, o kadar uzun olmaz yaw Turnalarda biraz başlasında, bu sefer boş dönmeyelimde artık, yoksa balık avı zor olacak
2 gün çokmu ya muhabbet güzel olursa gecenin nasıl geçtiğini anlamazsınız zaten... Benden hatırlatması... hihi