saolasın kardeşim senden naber ? hoşbulduk.. aynen öyle yarında benim işler var akşam belki boş kalabilirim ama tamda belli değil,müsait olabilirsem ararım seni.. anladım kardeşim pek giremiyorsun foruma.. bu aralarda gidebildin mi hiç balığa durumlar nasıl varmı birşeyler,bu sene mrmır erken başladı gibi bakalım verimli olacak heralde..
Övünç marhaba.. Verimli bir av yapmışsın, sevindim, benim misafirler 5 gibi gittiler, arkadan sana bahsettiğim oğlanın arkadaşının ailesi yemin merasimi için buradaydılar demitim, bize geleceklermiş yemeğe dendi sonra yemekten sonra dendi falan sonrada gelmediler, saat'ta 9 oldu o saatten sonrada gelmek zor geldi... bende bari marinaya takılayım dedim, 3 pakette boru kurdu aldırmıştım oysa, ama istavritte işe yaradı, millet bir alana kadar ben 3-5 aldım, 2 paket daha duruyor, kısmetse onlarıda bu akşam bitmesse yarın akşam değerlendiririm heralde, 60 küsür istavrirt aldım, 2-3 tanesi mezgit...! yani mezgit kıyıladı diyebiliriz, hemen önümden istavrit oltasına geldiler, yanımdakilerde makinalı kamışla ilerden alıyorlardı... Senin dediğin gibi yanımda biri tekeyle eşkina aldı fena değildi, elden büyüktü. Sana bir haber bugün 5-7 arası marinada bedava balık ekmek programı yapılacakmış... Marinadaki balık lokantaları düzenliyormuş, gitmek istersen haberin olsun... Racep gelmedimi...? bu akşam işin yoksa marinaya takılabiliriz...
metalurjist41 ********** ovunc41 ******* Pazar akşamı boşuz dediniz gibime geldi.... Yine bir sakatlık çıkmazsa ben pazar günü marinada olmayı düşünüyorum... reeling buluşup hem balık reeling hooked tutar hem biraz gevezelik ederiz diye düşünüyorum, ne dersiniz... idk
marina ve eşkina ? valla çok güzel haberler bunlar sanırım eşkina balığı denizimize iyice yerleşti gibi çok sevindim.. dediğim gibi boru kurdu acaip verimli oluyor değilmi abi.. Erhan abi yarın akşam için söz vermeyim ama müsait olursam mutlaka gelirim,Recep abi bu aralar biraz meşgul gelemedi inşallah daha sonra katılır.. yarın gece olmazsa p.tesi ben mırmır yapalım derim eğer uyarsa sanada,iki farklı mera var aklımda biri biraz zorlu bir mera ama yüzde yüz verim alınacak bir yer diğeri ise en çok bilinen yer tahmin edersin.. hiçbiri olmadı p.tesi geceden gidelim eşkinaya geç saate kadar kalalım.. sen düşün taşın en kötü ihtimal marinadan kısmetimizi ararız artık,ama gittikmi şöyle pek geçe kalmadan gidip epey kalalım çaydı çorbaydı sohbetti derken iyi olur marinada ortam
Övünç eskiden beri var orada eşkinada..! balığa rahat vermiyorlarki çoğalsın...! küçücük şeyleri alıyorlar, sivri burunda vardı ama onuda kuruttu bizim midyeci ve amatörler..! hayvanlar büyüyüp, çoğalıp yer edinemeden kayboldu gitti..! birde midyecciler var gece 2' den sonra geliyorlar marinanın midyelerini topluyorlar akşam 2 tane vardı yine, P.tesi, gelmek isterim tabiki ama akşamki gibi olur diye korkuyorum... hep bir aksilik oluyor..! Çok bilinen yeri biliyorumda, öbürünü bilemedim, keşke kuş dilinde yazsaydın.... eşkinaya gidelim demişsinde nereye gideceğiz onu anlamadım..! karşıdaki merayamı kast ettin..! yoksa marinayımı...!? Marinada ortam eş dest oldumu gerçekten güzel oluyor... Görüşmek üzere Selâmlar...
malesef öyle rahat verilmiyor.. eşkinaya karşıya,mırmıra yine karşıya yakın bir yere bakabiliriz abi.. sen gelirim de ben neresi olduğunu yazarım sana özelden.. o zaman yine haberleşiriz görüşmek üzere..
Yarın akşam için haberleşelim,Övünç ve Erhan abi. hiç olmadı bir aksilik olmazsa marinadan yemli istavrite bakarız. Pazartesi içinde gündüz olursa ben işte oluyorum. Akşam içinse düşünülebilir. Tekrardan haberleşelim. Biraz muhabbet edip,stres atmak lazım.
Yarın aç durup, artırdığım parayla bir pil alayımda, gideyim bir balık tutayım bari. Bu gidişle bilen bilmeyen bizi sahra çölünde yaşıyor sanacak.
Kısmet olursa bir aksilik olmazsa ben bugün ( PAZAR) Akşamı marinada olacağım kısmetse, gelirsen görüşürüz...Hem muhabbet eder, stres atar, hemde pazartesi günü için konuşuruz... Akşam görüşmek dileğiyle, Selâmlar...
Uyuyorsa Akşama görüşürüz... Yem, bende boru kurdu vardı dün akşam onları kullandım, ama tavukta fena iş yapmıyor, onada güzel geliyor, yalnız ben tavuk etlerini doğrayıp gazete kâğıdına yayıyorum, üzerine biraz tuz gezdiriyorum, birazda toz şeker gezdiriyorum, yarım saat sonra tersini çeviriyorum, bunun içinde üzerine bir gazete kağıdı koyup ters çeviriyorum. yada gazeteye serili bulınan etleri gazeteyle 2'ye üst üste gelecek şekilde katlıyorum, bir yarım saat 1 saat kadarda öyle bekletip plâstik kutuya koyuyorum, zor gelmezse böyle yap, etler hem sertleşiyor, hem lâstik gibi oluyor,taze yem gibi balık iğneden kolay alamıyor... Görüşmek üzere Selâmlar....
Herkese hayırlı akşamlar, Denizle dünkü avımızdan bir kaç kare paylaşmak istedim Bunlarda tuttuğum sardalya ve istavritler, 1,5 kg istavrit ve 3,2 kg. sardalya.... Sardalyalar gerçekten çok iriydi
Abi ellerinize sağlık. Bereketli av olmuş. Buralarda da istavrit devam ediyor. Boş zamanları değerlendiriyoruz.
Dün akşam Hakan kardeşim ile istavrit için deneme yaptık. Sonuç olarak tavalık istavriti aldık. İşin farklı yanı,balık çapari rengi seçiyordu. Hava kararınca yemli denemelerine devam ettik. Saat 10 gibi avı sonlandırdık. Şimdilik benden bu kadar. İyi akşamlar herkese.
Bir akşam beraberde deneme yapalım Erhan abi. Dün akşam arkadaşla karşı taraflardaydık. Tavalık nasibimizi aldık.İstavritte başka balık alan yoktu.Hava baya rüzgarlıydı.Sanırım biraz çarpıldım. Tavsiyelerin için sağol abi.
Teşekkürler Emrah, sizde almışsınız balıkları tebrikler Umarım en kısa zamanda hep birlikte güzel bir av yapmakta nasip olur.
Yapmasına yapalımda, nasıl yapacağız..! Stresleri atmışsındır artık...Kısmetiniz bol olsun, bende, bana uyar dediğin için seni marinada baya gelirsin diye bekledim, ama gelmedin herhalde, göremedim çünkü, bende o akşam 1-2 tavalık istavrit aldım... Selâmlar...
Tebrikler, güzel balıklar almışsınız, devamını dilerim... izmit'te bir çay içmeye uğrarsınız diye bekledim ama heralde vaktiniz yoktu... Görüşmek dileğiyle, Selâmlar... :thumb:
Yaparız Erhan abi. Stres biraz azaldı ama hafta başlayınca yükleniyorum,ilk fırsatta tekrar atmak lazım. Bir akşam marinaya da gideriz abi. Hazırlarız malzememizi,hem sohbet hem balık yaparız.
''Bir aksilik çıkmazsa bana uyar abi. El oltası kullanıp,Yem olarakta tavuk göğsü mü Erhan abi?'' Dedin ama gelemedin...! idk onun için nasıl olacak merak ettim... idk Ben birgün olmassa ertesi gün marinadayım zaten....