makina olarak http://www.svendsen-sport.com/ adresinde surfcasting bölümünde beachcaster pro yu gördüm surf için yapılmış görünüşe göre, kamışta ise bu kamışın malzemesini bulamadım detay olarak bende alba 3234 var %100 karbon ve çelik sargılı ama dam marka kamış için teknik teday bulamadım hammadesi hakkında ama surf tipi için yapılmış sitesinde de bu şekilde geçiyor.
http://www.lineaeffe.it/Canne_NEW/Unicast.html Benim beğendiğim bir surf kamış tabi tercihler kişiseldir, fiyatı biraz yüksek, dam kamışı elime alıp inceleme fırsatı bulamadım ama bu kamışı elime alıp inceledim, net üzerindeki fiyatı biraz yüksek, Istanbulda olsa idiniz 100 YTL civarına alabilirdiniz, kendi kullanadığım surf kamışı hafifliğinden ve inceliğinden dolayı tercih ettim fiyatı da unicasta göre çok daha uygun ancak atarı maksimum 150 gram ama kullanmayı biliyorsanız 200 de atabilirsiniz, ben kamışımdan memnunun ve kullanımı benim için çok rahat oluyor. http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-C-2267391 burada kapalı boy ve ağırlık verilmemiş, 356 gram ağırlığa ve kapandığında 120 cm. boya sahip ancak üsttekine göre çok daha narin yapıdadır görerek almak her zaman iyidir. Makina ise isim yapmış bir marka Okuma Okumadır hiç kullanma veya inceleme fırsatım olmadı ama firmanın kötü bir makina yapıp itibarını zedeleyeceğini sanmıyorum ancak Okumanın üst seviye makinalarıyla bu makinayı da kıyaslamamak gerek tabi herşey bütçe meselesi. Son olarak freestyle modelin fiyatına diğerlerine göre ucuz deyip malzeme kalitesinin kötü olduğunu sanmayın kamış ince yapılı olduğun için neredeyse 250 gram atarlıların yarısı kadar malzeme kullanılmış fiyat düşüklüğü de buradan ileri geliyor diyebilirim. Bu arada verdiğiniz linke baktıp makina surf tipiymiş.
Yurtdışından malzeme getirtmek her zaman ucuza malolmuyor, aksine genellikle daha pahalıya tedarik edebiliyorsunuz, örneğin linkini verdiğim makinayı burada 200-250 YTL ye tedarik edebilirken yurtdışı fiyatları aşağı yukarı linkte yazdığı gibidir... http://www.okuma.com.au/home/okuma/product_details.asp?name=v system spinning
Haklìsìn Haluk ama yurtdìsìnda yasayan bir tanìdìga model ve max.fiyat bildirip,indirim yakalamasì saglanìrsa veya EBAY kovalanìp malzeme aldìrìnca cok uyguna mal edilebiliniyor.
Almanyada yasayan abime cep tel getirtmistim eskiden. TR fiyatì 400, almanyada ise 250 euro idi. kurban bayranìnda gelecekler, saglam bir makina getirtmeyi dusunuyorum.dam srl olabilir mesela,100 euro damìn web sitesi fiyatì.dukkanlarda daha ucuz olurmu bilmem. max.100 euro verip, TRde 300 küsür ytl'lik makina aldìrmaya calìsacagìm
çok pahalı takım ile daha çok balık mı tutuluyor ben görüyorum sahilde tırıvırı malzeme ile balık çekiyorlar belki dayanıklılık olabilir ama 30 ytl den 10 tane eskitsen 300 ytl yapar zaten nedir bu işin sırrı neden pahalı takımlar isteniyor ortalama takımlar ile birşeyler tutmak mümkün değil mi ?
Aslìnda haklìlìk payìn var ama zaten dedigin takìmlarìmìz zaten var.özel avlar icin iyi takìm lazìm oluyor bazen. tofas'ta gider ama BMW'nin keyfini vermez uzun yolda
0,35 Suffix XL Strong Misina 100mt 3,06 YTL 0.30 ASSO MAGIC RED MAKARA MİSİNA 100MT 10,44 YTL LINEAEFFE UNICAST KAMIŞ 3.90 125,06 YTL OKUMA BEACHESTER PRO 65 MAKİNE 45,81 YTL bu takımı almak istiyorum ama kamış için biraz fazla verdim galiba yoksa standart bir kamış alıp makineyi mi yükseltsem?
Deniz de kullanım için kıyıdan uzağa atmak için ve OKUMA BEACHESTER PRO 65 MAKİNE de kullanmak için aşağıdakilerden hangisi uygun olur acaba? Balzer Modul Speed Tele 150 400cm 51,30 YTL Balzer Modul Speed Tele Pike 350cm 34,75 YTL 2430350 D.A.M ALLROUND TELE 350 CM KAMIŞ 45,89 YTL 2482420 D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 250-420CM KAMIŞ 54,00 YTL Shakespeare Mustang Telerod 3.50Mt Kamış 70,33 YTL CORMORAN PROFILINE Tele 100 3,60mt 79,09 YTL CORMORAN PROFILINE Tele 200 pilk 3mt 66,31 YTL LINEAEFFE UNICAST KAMIŞ 3.90 125,06 YTL Tahminen 1-1,5 kg balıklar için düşünüyorum atarı çekeri kamışın hafifliği ve malzeme kalitesi yönünden yorumlarınızı bekliyorum 1 haftadır durmadan yazıyorum umarım sizleri sıkmamışdır herkese rastgelee...
Makina bence surf değil. Uzak dur derim. Surf makinelerin kafaları farklıdır. Balzer in iyi makinaları var. onları araştır istersen. Ama bu konuda DAM dan daha iyisi yok. Para olacak alacaksın. Birde makinaların distance modellerine bakmanı tavsiye ederim. Bu modellerde surf için oluyorlar.
http://www.svendsen-sport.com/ adresine bakarsan makinanın surf olduğunu göreceksin dam iyi ama çok pahalı 250ytl nin üzerinde balzer tidec II var tuzlu su için oda çok pahalı ben biraz ekonomik bir model buldum bence güzel bir makina
Güzel makina, kullanan kisiyede ben almistim. Fiyati ise www.balzer.de yani 103 Euro civari. Ama piyasada tabiki 20 30 Euro ucuzunu bulmakta mümkün. Sadece arastirmak lazim
Bir kamışa 125 YTL verirsen o kamışın hakkı 300 YTLlik makinadır Bence kamışla makina eşdeğer kalitede olmalı.Özellikle kamışın ömrü ,makinadan daha uzun olduğu gözönüne alınırsa. Ben olsam daha düşük bütçeli bir kamış alırdım. Tabii tüm bunlar daha yolun başında olan benim önerilerim.Ustalar daha iyisini bilir ve sana yardımcı olurlar.
Fiyat Araştırması BALZER TIDEC II SURF MAKİNA....................190 YTL LINEAEFFE UNICAST 3.90 KAMIŞ..................125 YTL daha uygun fiyata nereden bulabilirim arkadaşlar yardım lütfen.
Fiyat Araştırması BALZER TIDEC II SURF MAKİNA....................190 YTL LINEAEFFE UNICAST 3.90 KAMIŞ..................125 YTL daha uygun fiyata nereden bulabilirim arkadaşlar yardım lütfen.
valla ben bikaç yıl önce burada bir malzemeciden bando marka kamış ve makine aldım... oldukçada memnun kaldım sağlamlık bakımından bakarsan 2 tane kamış kırdım o dönemde bunu kıramadım sadece bir keresinde en uç parçanın ucunu kırdım oda düzenlerken balıkçıya götürdüm Ben adana dan almıştım Mersinde tamir için götürdüm adam sanki elinde altın tutuyomuş gibi o parçayı değiştirtmedi bana... dediki bu çok özel bi kamış değiştirme sen bu parçayı dedi kırılan yeri kesti çıkarttı sadece... yani 3-4 santim kısaldı kamış... İncelemedim ama Bando markası nasıl bişeydir bilen varsa fikirlerini merak ediyorum...
Backround'unu bilmiyorum ama bu ise yeni basladìysan 1 seneni orta segment bir takìmla gecir.daha sonra bu belirttigin gibi takìm kurarsìn. ben zaten olta balìkcìlìgì ile hasìr nesirim dersen o zaman baska,cevabì ustalar versin.