Kasna(Tatlısu bereketi)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    İlgine teşekkürler sevgili Yakup.>İnşallah avlarıma devam edecek ve sizlerlede paylaşacağım.

2. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Murat öyleyse bugünde yeni bir konu ve resimlerle karşınızda olacağım.Zaten Mutad olarak Pazartesileri yeni konu acmak istemekteyim.
    Sevgiler

3. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Burak
    Trofe avcılığında bildiğin gibi tabii ve canlı yem kullanmak esastır.Ancak forumuzda ve sair forumlardaki üyelerimizin coğu trofe avı kademesine ermeden önce,diğer basamaklarıda halletmek durumundadırlar.Trofe avcılığı son nokta olabilir.Tatlısuyada ilgi duyman ve yapman,tabiatala bütünleşebilmenin zevkinede ermiş bulunman aldığın zevki elbette katlayacaktır.
    Uygun takımla her balığın avından zevk almak mümkündür.
    Ustalıkta ustadan daha fazla balık tutabilmek herzaman olasıdır..Bu durum aynı sair spor dallarındaki durumada benzer.Yani bir kişinin doğal olarak daha kabiliyetli ve becerikli olabilir.İşin bazı temel noktalarınıda kavradıktan sonra ustasını gecebilmesi takip edecektir.Aytnı antrönüründen daha iyi fulbolcu,daha iyi yüzücü veya daha iyi güreşci olabileceği gibidir bu iş.
    Trofe avcılığı konularıda elbette ele alacağım konular arasında olacaktır.
    Sevgiyle kal

4. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Ergun
    Hernekadar bu forumda Senior Member olarak görülsemde bazı diğer forumlara bana Üstad payesini uygun görmüşlerdir.Köşelerim vardır burada meraklılarla bütünleşir her bildiği anlatırım.
    Seninde beni üstad olarak görmen cok sevindirici bir durumdur.
    Aciz kalmak lafını kabul etmiyorum.Merakı ve konsantresi tam bir avcı asla aciz kalmaz.Bülentle temasa gecerek diğer hemşehrilerinizle sıkca buraya gelip birlikte hem tatlısuda ve hemde denizde beraber avlanmak beni ziyadesiyşe mutlu edecektir.
    Sevgiyle kalınız

5. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Murat
    Oldum,olası Ankaralı avcılar özellikle tatlısuda usta avcılardır.Esasen bende doğma büyüme Ankarılıyım.
    BU kere Ankaradanda gelen kardeşlerimle beraberdim.Onları bile hayrete düşürebilecek bakir tabiat bol ve iri av dolu anlarımız gecti.
    Hele önümüzden parlayan Keklik alayı,sazların icinde dolaşan ördek,saz horozu Sakarmeke ve muhtelif balıkcıllar heyecanımıza,heyecan kattı.Oralarda daha cok keşdeceğimiz bölgeyi arkamızda bırakarak avımızı noktaladık.Hemen her balığıda trofe değerlerine bakmadan suya iade ettik.
    Sevgilerimle

6. aydın karakaya

aydın karakaya Aydın KARAKAYA

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Vedat abi sizin gittiğiniz gün bizimde canımızı istettin.Mebs kullanımında çok başarılı bulduğum arkadaşım Nazımla birlikte saat 18 _19 arası gizemli avlağımızda resimlerini eklediğim kasnaları yakaladık.3 balığı Nazım 2 no mebs le yakaladı bende sizden esinlenip rapala denedim ve ilk defa 5 cm pelikan mavi rapala ile kasna yakaladım.sizin izlerinizi takip ediyoruz selam ve dua ile [​IMG]
    [​IMG] Nazım ve kasnalar [​IMG]

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Güzel balıklar Tebrikler

8. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Sevgili Üstadım bir türlü o kadar çok istememe rağmen görüşüpte yakından tanıma fırsatı bulamadığım Vedat abiciğim,her anı her dakikası bol aksiyon ve adrenalin dolu maceralarını böylesine zengin bir anlatım ve aynı güzellikte görsel ögelerle süsleyerek bizlere aktarmak için uğraş vermen bizleri bu maceralara duygularımızla ortak etmen gözümde ve gönlümde her daim takdire şayan olmuştur...Hani derler yaa "biz orhan babayla" büyüdük bizimkiside öyle işte "Vedat babayla büyüdük" Zamanında bu tür balık avı paylaşım platformları yokken hattta bu platformlara kurulması yönünde ilk ilham kaynağı olarak kabul ettiğim ve gördüğüm "rastgelebalıkçı" Yahoo grupta iken bile paylaşımlarının etkisine kendini en fazla kaptıranlardandım belkide....Bu yüzdendirki avlanma taktik teknik ve metodlarımız bire bir örtüşüyor..Bu kültürü bu disiplini yakala bırak olgusunu ve güzelliğini tüm amatör arkadaşlarımında yaşamasını isterim...Sevgiyle kalınız....

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Kıymetli kardeşim Hakan
    Hakkımda yazdıkların inan gözlerimi yaşartmıştır.Ben gönül adamıyım.Arada kızıversemde saman alevi gibiyimdir.
    Beni en iyi tanıyan ve anlayanlardan birisi olduğunu görmeme ziyadesi ile memnun olmamın yanısıra,senelerden beri yazdıklarımın, anlattıklarımında faydalı olduğunu birdaha anlamam acısındanda sevinclere ermemi sağlamıştır.
    Ankaranın ünlü Fly ve spinner avcılarıyla daha 3 gün evvel harika bir av gün ve gecesi gecirdik.Belki tanırsın adı Bülent Kutluca.
    Beraberce geldikleri Azizhan ve Onur kardeşlerimle doyumsuz an ve av yaşadık.
    Onları bile hayrete düşürecek bolluk ve irilikte kasnalarla boğuştuk.Kocamanlarını yakaladık.Neredeyse kendileri Soğandere merasındaki rekorlarını alt,üst etme noktasına geldiler.Önümüzden kalkan keklik alayaları beni taa Doğu Anadolu günlerime götürdü.
    Birdahaki sefere onlarla geliversen ne kadar sevinirdim bir bilsen.
    Gözlerinden hasretle öpüyorum kıymetli kardeşim

10. Akın Akman

Akın Akman Akın Akman

Sevgili Ustam ellerinize sağlık,
    avlağınız çok hoş,

Sevgim saygımla,
    rastgele
    Kardeşin Akın Akman

11. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim,eski dostum Akın
    Seni bu forumda görebilmek benim icin mutluluk olmuştur.
    Buradaki beraberliğimizin devamlı ve istkrarlı olmasını temenni etmekteyim.
    Sevgiyle kal

12. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Teşekkür ederim amcam;)Dediklerin çok doğru.Bir noktadan sonra tuttuğun balığın çokluğu değil iriliği yani trofe boyutu ön plana çıkıyor.Tıpkı ilk ava başladığımda 12 cm kefalleri büyük diye alıkoyarken şimdi 20 cm kefali 15 cm levreği küçük görüp salmak gibi.
    Not:Bu yazdıklarından ozan alınmasın amca:D:D:D

13. gomez08

gomez08 güven

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    4.200 gr yayın,2.700gr sazan,2.200gr bekir(tilkiburun)
    avlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. yazılarınızı büyük bir dikkatle okuyorum ve güzel türkçenize haryan kaldım. adeta roman okuyormuş gibi kendimi sizin avınızın içinde buluyorum. daha önce bende artvin avımda bu balığı avlamıştım. fakat kaşığa vurduğunu bilmiyordum. sayenizde öğrenmiş oldum. avlarınızda keyifli anlar yaşamanız dileğiyle...

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Güven
    Hakkımdaki kanaatlerin beni ziyadesi ile sevindirmiştir.
    Forumlardaki her bilgi iceren mesajın elbette değeri vardır.Ancak,bir rapor yada mesaj yollarken,olabildiğince basit,akıcı ve herkesin anlayıp,okurken sıkılmayacağı bir üslupla olayın ele alınması gereği vardır.
    Şahsen gayretim hep bu yönde olmuştur.
    Tatlısudaki avcı balıklar kaşığa,dönere itibar ederler.Ancak bilinmelidirki bu balıkların ilk ve temel beslenme kaynağı su icinde ve dışında yaaşayan muhtelif böcek ve kanatlı türleridir.Son zamanlarda dışarıdan ithal edilen,ihtiyaca cevap verecek her türlü ucan,kacan zıplayan,böcek ve kanatlı cinslerinin benzeri sahteler piyasada bulıunur olmuşlardır.Kaşiğın pek iş görmediği an ve şartlarda bahsigecen bu kandırıcılar fevkalade iş görmektedirler.
    Üc haftadır sair şehirlerden gelen kardeşlerimle gece kalmalı,kamplı avlar gercekleştirdim.Öyleki iki haftadır üst,üste Ankaradan gelen kardeşlerimle avlandım.Kendileri sırf bu zevk uğruna 3000 Km'den fazla yol katetmişlerdir.
    Olağanüstü keyf almışlar ve bilahere hep gelmek üzerede ayrılmışlardır.
    Onlarca sıra dışı irilikte balık tutulmuş,kazaya gelen biri haric hepsi tekrar yaşadıkları ortama titizlikle salınmışlardır.
    Sevgiyle kalınız.

15. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    tebrikler vedat abi
    güzel bir av olmuş

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Mesut,ilgine teşekkür ederim.

17. murad

murad Murat

Vedat Bey; yeri ve zamanı değildir ama affınıza sığınarak, spin kamış ve makara önerisinde bulunabilirmisiniz? (Shakespare uggly stick,cormoran bull fighter,pelikan pelistic 210- 5-25 g atarlar kafamda daha çok alabalık için uygunmudur?) Tavsiyelerinizi rica ediyorum.

Murat Uzer 1968
    İstanbul/Üsküdar

18. estergon_44

estergon_44 mahmıt

Favori Kamış:
    LINEAFFE 5-CURVE 4,20CM
    vedat amcam ellerinden öpüyorum.yazını okumak en az o avı yapmak kadar heyecanlı ve zevkliydi.saygılar sunuyorum...

19. estergon_44

estergon_44 mahmıt

Favori Kamış:
    LINEAFFE 5-CURVE 4,20CM
    bu arada vedat amca keşke fırsatım olsada yanına gelip takım çantanı taşısam:)

20. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Hemen,hemen gel sevgili kardeşim.Sana cantada taşıtmam balık tuttururum
    Sevgiler