KENE tehtiti!!!!!

Konu, 'Genel Konular' kısmında MELİH_REİS tarafından paylaşıldı.

1. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Allaha binlerce kere şükürler olsun kardeşim gözünüz aydın :)

2. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Perdeci'den, Bol keneli:D :D

3. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Allah a şükür ki bir şey çıkmamış
    Bizde 3 gündür bu kene belası ile uğraştık
    Allah tan bizimkilerde de bir şey çıkmadı
    Kene sayısı bizde 5 tamamlandığı için dün gece sanırım tahlile yolladılar. Bugün kü son raporlada da sonuçlar temizdi. Babamdan alınan ilk tahlillerde iyi çıktı. Diğerlerininde temiz çıkması muhtemel dediler.

Pikniğe yada ava giden arkadaşlardan lütfen önemle rica ediyorum. Piknik alanında muhakkak çoraplarınızı pantolonunuzun üzerine alınız ve devamlı dikkat ediniz. Eve dönüşlerinizde kesinlikle aile bireylerinizin ve kendinizin vucudunuzuda muhakkak kontrol ediniz.

4. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası

İlaçlayınca bişi kalmaz :D

Biz soğuduk birader bu zeytincilik işinden. Yoksa ileriye dönük gerçekten güzel planlarımız vardı. Ev felan yaptıracaktık bu kış. Araziye bir sürü meyve ağacı felanda ekmiştik. Elektirik bile dibimize kadar gelmişti.
    Ama yok birader kene belasına 3 günde 10 senelik sıkıntıyı yaşadık. Ben alırım bir tekne kafama göre denizde takılırım. Toprak işi beni bozar artık:D:D

5. vedatba

vedatba

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan 3.450
    Serdar kardeşim siz konu açtıgınızda okudum ve geçmiş olsun dilegimi iletmiştim tekrar tekrar geçmiş olsun arkadaşımın ogluda genel durumu iyi fakat keneler tahlile gitmemişti kene sonucunu bekliyor arkadaşımda. Serdar kardeşim tekrar tekrar geçmiş olsun piknik alanlarına gidileceksede en azından zemine degilde masa olan bir yere gitmek diye düşünüyorum en azından belki masa olursa farklı olabilir.

6. simendifer

simendifer Sennur

Tahlil sonuçarının temiz çıkmasına sevindim Vedat. Allah bir daha kimseye yaşatmasın. Geçmiş olsun arkadaşım.

7. Cadayl

Cadayl Aylin Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lepistes..
    Geçmiş olsun, Allahım kimsenin başına vermesin..

8. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası

Sağolasın abi size de geçmiş olsun. En iyisi aslında mayıs-eylül ayları arasında kene olabilme ihtimali olan yerlerden uzak durmak.

9. vedatba

vedatba

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan 3.450
    Sagolun Aylin hanım gerçekten çok büyük ızdırap tahlil sonucu bekleniyor şimdi ya bu kadar sorumsuzlugu anlayamıyorum ben işte daha kene ellerinde azmış bir kaç kene daha gelecekmiş hastahaneye de ondan sonra keneler tahlile gönderilecekmiş yahu bu nasıl bir anlayış. Tamam şimdi çocugun genel durumu iyi fakat kenede virüs var ise acaba geç kalınmış olmayacakmı çocuga tahlil sonuçları iyi diye tedavide uygulanmıyor olaki kene virüslü çıktı bu virüste çocuga geçti ise ve geç etkisini gösterirse sorumlu kim olacak. Gerçi bugün 5. gün ama olaki yani virüs etkisini geç gösterirse.

10. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Evet abi bu risk daha 3 ila 15 gün arası devam eder diyorlar. Ve enteresandır bizimkilerede her hangi bir destekleyici tedavi uygulamadılar uygulamıyorlarda. Bunu da henüz buralarda ki kenelerde risk görülmedi diyerek açıklıyorlar. Mantığını bende anlayabilmiş değilim.

11. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Abi öyle deme,bu kene dün yoktu bugün var yarın yıne gider biryerlere...Toprak her zaman değerlidir...o Kadar da masraf yapılmış,satma hemen!!

Ama yıne de tekne al:D

12. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    yok birader canımız daha değerli 3 gündür çektiğimizi bir Allah bir biz biliyoruz. 5.5 yaşındaki yeğenim dedesine aynen şöyle diyor.

Dede gözümü kapattığımda kene görüyorum yaa:( :(
    Düşün yani çocukların psikolojisi bile o derece bozulmuş

13. Asant07

Asant07 Osman

Favori Makine:
    Banax
    Serdar kardeş geçmiş olsun.
    Allah (c.c.) ülkemizi ve insanlarımızı her türlü beladan muhafaza etsin.

14. çok geçmiş olsun:( :( :(

15. Asant07

Asant07 Osman

Favori Makine:
    Banax
    Arkadaşlar lütfen aşağıdaki yazıyı okuyun ve ona göre hareket edin ki durumu içinden çıkılmaz bir hale getirmeyelim.

Bu tür bilginin kaynağını, veriliş amacını, kime veya neye hizmet ettiğini bilmiyorum....?
    Ama yaklaşık 30 yıldır kene ile ilgili çalışmalar yapan biri olarak, kenenin kan
    emerken her aşamasında tükürük salgısını salgıladığını( kan emme noktasının
    duyarsız hale getirilmesi, ağız organellerinin deriden içeri sokulması,
    kanın damarlardan dışarı çıkarılması ve kanın pıhtılaşmasının engellenmesi
    gibi...)ve kan emmeyi bu salgı sayesinde yaptığını, ayrıca kene
    her hangi bir hastalık etkeni taşıyorsa, kan emme esnasında bu salgı ile
    birlikte onu da kan emdiği şahıslara verdiğini biliyorum. Özellikle bugün Kırım Kongo kanamalı ateşi(KKKA) hastalığı ile birlikte gündeme gelen kenelerin,
    çıkarılmasında herhangi bir kimyasalın (sıvı sabunda bir kimyasaldır)
    kullanılmasının, kenenin tükürük salgısını arttırarak boşaltmasını sağladığını da biliyorum. Bunun için tarif edilen yöntemin belki kenenin çıkartılması bakımından uygun olduğu, fakat hastalık etkenlerinin nakledilmesi noktasında uygun olamayacağı bilinen bir gerçektir. Bundan dolayı kene bu hastalıkla veya taşıdığı 800'e yakın hastalıktan biri ile ilgili olarak çıkarılmaya karar verilirse,
    hemen bir sağlık kuruluşuna başvurularak tecrübeli kişiler tarafından, bu
    işlemin gerçekleştirilmesi veya risk altındaki kişilere kene çıkarılma yöntemleri ile ilgili bilgilerin, bizzat uygulamalı olarak verilmesi önerilir. Yoksa burada yöntem olarak (kime veya neye göre...?) verilen tarif yanlıştır.

Sonuç olarak zaten bu tür sayfalarda önemli
    bilgiler, kaynak gösterilmeden, bilimsel esaslara oturtulmadan, yemek tarifi
    gibi verilmemeli... Önce konu ile ilgili bilgi sahibi
    olunmalı...ve de özellikle her konu kendi bilenlerine bırakılmalı diye düşünüyorum...

Prof. Dr. Zafer Karaer (Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı)

16. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

Ben talibim,işletmeyi ortak yapalım .Para mara vermem. Yazın ben senin yanında,kışında sen benim yanımda teknelerin en büyüğü.Kabulmü

17. mehmetozbodur

mehmetozbodur mehmet

Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek
    geçmişolsun serdar inşallah önemli birşey değildir...

18. nertikus1

nertikus1 Naci ERTİK

Favori Kamış:
    şamandıralı,makaralı
    En İyi Avı:
    9 kg yayın
    çok büyük geçmiş olsun.Acil şifalar

19. nertikus1

nertikus1 Naci ERTİK

Favori Kamış:
    şamandıralı,makaralı
    En İyi Avı:
    9 kg yayın
    vedat bey çok geçmiş olsun.acil şifalar

20. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    abi iki bilemedin üç iğne başı büyüklüğündeydi

düşünki babam 5 vakit namaz kılar yani 5 kez günde abdest alır ki ayak bileğindekini 4-5 gün sonra farkediyor
    derinin içine girmiş babamdaki
    deriyi keserek komple almışlar keneyi:eek: :eek: