levrek avı teknikleri (canlı yem, silikon, sahte yem vs. ile avcılığı)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ist balıkcısı tarafından paylaşıldı.

1. alicoskun1976

alicoskun1976

Favori Kamış:
    olta takımı
    En İyi Avı:
    sazan 2,5
    Cankuş Ben Bu Balik Sevdasina Yeni Kapildim 1 Yildir Balik Avlamak Için Her Hafta Sonu Bir Yerlere Gittik ( çeşme ,çeşme Kokar Koyu ,liman Pinar Balik çifliği,urla Foça Ahmetbeyli ,ödemiş Gölcük De Dahil)elde Var Sifir Bize Izmirde Avlana Bileceğimiz Yer,balik ,iğne,ve Yem Konusunda Bilgi

2. Hectic

Hectic Eren

Favori Kamış:
    2.70 Tolee Kawahagi Vsp 902 10-45gr
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8Pi
    En İyi Avı:
    Levrek
    Burak mesajın için çok sağol fakat ben bu takma işini pek anlayamadım :confused: Yani solungacının altındaki şeffafımsı deri tabakanın yerini anlayamadım :( Nersinden geçirip takacağız? Birde bu işlemi yaparken kaç numara iğne kullanmalıyız acaba?

3. olcay

olcay

Favori Kamış:
    Olta...
    En İyi Avı:
    Kral LEVREK

Arkadaslar konu icindeki #69 ve #70 numarali mesajlarimi inceleyebilirsiniz... Degisik bir Levrek takimidir...

4. levrekci_burak

levrekci_burak

Favori Kamış:
    olta zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 5,5 kg

balığın kafası baş parmağına bakacak şekilde sıkıca tut no.1505 en büyüğü 2,0 sanırım iğneyi balığın solungacından yavaşça geçir sonra ağız kısmının alt kısmında deri gibi ince bir tabaka olacak ordan çıkaracaksınız olmadı ben bugün yarın resim olarak eklerim başlığın altına..

5. srcn.41

srcn.41

Favori Kamış:
    Milennıum 60 ve Beta 60 Albastar makina,dragon ve discovery kamiş,el oltası,hassas kamiş
    En İyi Avı:
    Resimdeki eşkina,İstavrit,lüfer,zargana,meszgit
    Levrege kafayı taktım yemli sistem yapacam da yavru kefal bulmam zor
    Yem olarak istavrit teke bunlarla randıman alabilirmiyim

6. Hectic

Hectic Eren

Favori Kamış:
    2.70 Tolee Kawahagi Vsp 902 10-45gr
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8Pi
    En İyi Avı:
    Levrek
    Murat, verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Kefale takmak için önerebileceğin bir iğne marka ve modeli varmı acaba?

7. FERMET

FERMET

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    levrek 5 kg
    ben canlı kefali bırakma yaparak levrek avlıyorum.fakat bu hafta bıraktığım balıkları yüzgecinin üst tarafından değil çenesinden geçirdim.sonuç olarak 2 iğnem doluydu.

8. levrekci_burak

levrekci_burak

Favori Kamış:
    olta zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 5,5 kg
    iğne numarası 1505 yazmışım ama sanırım 1138 olması gerekiyo

9. sinansarma

sinansarma

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7 kg Halili+2850 gr kofana
    levrekci olduk

arkadaşlar selamlar
    uzun zaman oldu bilgisayarım arızalı olduğu için pek siteye giremedim. bu aralar LÜFER yok malumunuz. bende limanda levrege takılıyorum. iyide cıkıyo. geçen hafta 7 tane aldım. 3 tanesi büyüktü. 4 tanesi iade oldu.
    av yeri liman, yem silikon zargana.tekli zargana nın üstünde 40 cm de kücük kurşun. sallıyorum sardalya sürüsünün üstüne.levrek sürünün altında tabiki. bazen sürüyü bulamıyorum. iskeledeki gemilerin ışıklarının vurdugu yerde deniyorum.bazı gemilerin ışıklarının vurduğu yerde küçük balık sürüleri oluyor. altında da levrek var tabi.Kısmet ne cıkarsa.

10. ADANALI01

ADANALI01

levrek yoresıne gore yem secermı?

selam arkadaslar oncelerı buralarda levrege canlı dubara kullanırdık tutardık ama bu sene sezon basından berı aynı yemı kullandım pek bısey alamadım,bu sezonda hayvanı yoredekı olta balıkcıları canlı calı karıdesıne alıstırmıslar bu karıdesde tatlı suda bulunuyor ama temın etmek cok zor ve zahmetlı. sormak ıstedıgım yem alıskanlıgı olurmu?

11. ozan

ozan Ozan

diğer balıkçıların alıştırması diye bişey olmaz herhalde hele hele levrek gibi bi haramiyi. her levrek kendine has tercihler geliştirir

12. DrHG

DrHG

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sinarit, 9 kg
    Mamun, kırmızı İzmir kurdu, canlı yem (kolyos, isparoz, kefal yavrusu vb) her zaman çalışır ama levrek zaman zaman iştahına göre yem seçer. Yani bazen isparoz yavrusu bazen kefal, bazen mamun çalışır. Ancak buralarda bir laf var levrek kolyosa hayır demezmiş. Gördüğünde tokum ama hatırın kalmasın der yermiş...:D Kolyos kaya balığına benzer İzmir taraflarında bolca çıkan bir balık. Nehir ve deniz bileşkesi yerlerde bulunabiliyor. Genel de sepet veya pinterle yemlik olarak avlanıyormuş.

13. ylmz

ylmz

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    2 tane baba TORİK,2,5 Kg Levrek.
    Tekeyi denedinmi hiç arkadaşım.Canlı tekede baya iş görür...
    SAYGILAR...

14. bucalı

bucalı

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    6.800 gr sinarit
    canlı ufak ısparoz deneyin %100 verim...

15. ADANALI01

ADANALI01

verdıgınız bılgı ve tavsıyeler ıcın tesekkurler arkadaslar kesınlıkle bu yorede bulabılırsem bahsettıgınız yemlerı denıyecem. teke dedıgınız yemı ılk defa duydum bızım buralarda olan bısey degıl heralde bıraz acarmısın abı.

16. ADANALI01

ADANALI01

teke nasıl bısey abı buralarda olurmu bılmıyorum

17. arm59

arm59

Favori Kamış:
    Olta:Dam,daiwa,banax
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.(1994)
    Canlı dubara ne oluyor?

18. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Bende bunu sorucaktım, teke olma ihtimali var bence.

19. ADANALI01

ADANALI01

ARMAGAN ABI...
    CANLI DUBARA BIZIM BU YOREMIZDE LEVREGE YEM OLARAK KULLANILAN YAVRU TATLI SU VEYA KEFALE DIYORUZ ABI NASIL SEHTESI VARSA CANLISINADA DUBARA DENIYOR KISACASI YEMLIK KUCUK BALIK ILGINIZE TESEKKURLER, EMRE KARDES SENDE OKUDUYSAN CEVABINI ALDIN HERALDE YOKSA SANADA AYRIYETEN IZAH EDEBILIRIM

20. jack1988

jack1988

Favori Kamış:
    Olta,zipkin
    En İyi Avı:
    Vatoz 5kg .Nefret ederim vatozfdan ama en buyugu bu :D
    evt yavru kefalli duymustum yem olarak ve bunun disindada ozellikle karadeniz bolegesinde fare yi canli yem olarak kullniyolarmis.Ama bunun nekadar saglikli oldugu hakkinda bisey bilmiyorum.Yani sonucta fare yakalayacan sonra onu canli canli igneye takacan falan zor is :D en iisi kefal bence