levrek avı teknikleri (canlı yem, silikon, sahte yem vs. ile avcılığı)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ist balıkcısı tarafından paylaşıldı.

1. onurt47

onurt47 ONUR

asso 0,26mm beden kullanıyorum (sardalye dip kıbrısı) sizce bu levrek için ince mi?
    önerebileceğiniz bir misina kalınlığı var mı?..
    sorumu şöylede sorabilirim oltama 2-3 kg lık bır levrek gelırse bunu gönül rahatlığı ile çekebileceğim bir mısına kalınlığı ve de mumkunse marka yardımcı olursanız sevınırım

Son düzenleme: 21 Ekim 2008
  2. Okan_uA

Okan_uA .

Bu soruyu bana bulunulan tavsiyelerden yola çıkarak cevaplayayım.
    Asso misinayı kesinlikle kullanmamanızı tavsiye ederim çünkü söylenildiği kadar üstün bir misina değilmiş ve gam yaparmış.Oskar,sufix gibi markalar tavsiye ediliyor.Kalınlık olarak en fazla 0.30 mm kullanın derim.0.25 ten de ince olmamalı.
    Misinalar bölümünde gerekli açıklamalar var.

3. onurt47

onurt47 ONUR

tşk arkadaşım.. Büyük bir hayal kırıklığı yaşadım Hafta sonu artık kaliteli misina kullanmak istiyorum.. Arada ince bir çizgi var sanırım... Bu konudada ustalardan yardım beklıyorum..
    2-3 kiloluk bir levreği gönul rahatlıgı ıle cekebileceğim bir kalınlık ve mısına markası
    Yakınlarda ulaşabileceğim marka olarak angel kiss var sizce güvenılır bır markamıdır ve beklentılerıme cevap verebilmesı ıcın bu mısınanın kaç mm lık olanını tercih etmelıyım?

4. Ben bir Misina önereyim..Balza 026lık..;) Bu misina Fc kaplama ve 5 katmandan oluşmakta..Oldukça sağlam ve özellikle at-çek avlarında tercih edilmeli..Eğer yemli avlanılacaksa 031 yada 033 lük olanı tercih edilmelidir;)

5. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Levreği öyle bir seferde çekip alacağım diyorsanız şunu belirteyim. Levrek kalın misinaya alerjisi olan bir balıktır. Benim kullandığım misina at-çek için 0.22mm 4.9kg çekerli. Burada önemli olan misinanın çekeri değil inceliğidir. İnce bir kalama ayarı yapılmış makinayla rahatlıkla balığı yorarak alabilirsiniz. Bırakma takımlarında canlı yem kullanırken gönül rahatlığıyla kalın misina seçebilirsiniz. Çünkü misina suyun içinde sabitken balık tarafından görülmesi de bir o kadar zor olur. Benim kullandığım at -çek misinam trabucco phantom xp
    diğer ağırlığı fazla takımlarda makinemde trabucco camocast elite 0.35 mm var
    beden olarak 0.18 ile 0.25 arası ocar ultra invisline kullanıyorum fazlasıyla da yeterli oluyor. Oscar misinaları makineye sarma amaçlı tavsiye etmiyorum zira sağlamlığının yanında sertliğinden kaynaklanan çok kötü bir gam yapma özelliği var ama beden yapmak için oldukça iyi bir misina.

6. onurt47

onurt47 ONUR

''Bırakma takımlarında canlı yem kullanırken gönül rahatlığıyla kalın misina seçebilirsiniz. Çünkü misina suyun içinde sabitken balık tarafından görülmesi de bir o kadar zor olur''
    Sanırım aradığım cevap burda gizli olabilir.. Ben genelde sardalye dip kıbrısı kullanıyorum iyi bir markanın 0,30 mm nın üzerinde oluşturacağım bedenler beni sıkıntıya sokmaz diye düşünüyorum.(ve de balığı ürkütmez) 0,26 mm lık asso kullandım beden olarak sanırım levrek için yetersiz..Tşk ler tüm yorumlar için

7. hızır şeref gültekin

hızır şeref gültekin hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    sawagear predatör 20 60 300
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw4000xg
    En İyi Avı:
    kilosunu bilmiyorum ufo gibi bişeydi :)
    abi hayalet ocar diye bi misinanın hiç olmadığı tartışılıyor du misneler konusunda ama sende çok memnun olduğunu söliyorsun bu biraz tezat değil mi affına sığınarak malzemeleri tanımamızda işimiz zorlaşıyor bu durumlarda :confused: :confused:

8. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Oscar başka bir firmaya fason üretim yaptırıp kendi markasını basıyor. Üreticiler Kusura bakmasınlar ama saf fc misinalar gerçekten çok zayıf oluyorlar. Oscar aslında saf fc değil ama yüksek şeffaflıkta, sağlamlığını kesinlikle tartışmam. Ben oscar invisline dan beden ve köstek olur diyorum ve bundan başka şekillerde kullanılmasını tavsiye etmiyorum. Ben kullanmadığım hiçbir ürünü ne överim ne de tavsiye ederim.

9. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :D abi sana itimat edip bi makara daha alacağım sonuçları da bildireceğim madem modumuz bu kadar güveniyor bize de inanmak düşer tabii fasoncu ile kar ortağı değilsen :D :D :D :rolleyes:

10. onurt47

onurt47 ONUR

katılıyorum size

11. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    iyide kalın misina mı yoksa ayarsız kalama mı balığı kazandırır ne dersiniz gözümüzün önünda sinek iğne ile alınan levrek te vaar benim gibi acemiye ip misine bile koparan var bu iş büyük oranla ustalıktan ileri gelir adı üstünde canlı yem abicim orda suyun altında hareketsiz değil yani o misine de hareket ediyor öle kalın misine size ancak ihtimalleri azaltır bence zaten nazlı balık bide öle kalın misina ile şansınızı kısıtlamayın derim ben olsun kopsunda balık koparsın arkadaşlar hem madem levrek gibi bi rakibiniz var paraya kıyın az bişe bi makara misina alında gözünüz geride kalmasın :D ne olacak hem asso nunda fc si var onuda kullanabilrsiniz madem takıntı asso neden olmasın bende kullanıyorum beden de asso 35 lik kösteğim de ise tsunami 0,24 japon fc kullanıyorum bir fikri olan varsa merakla beklerim bu ay yeni kullanmaya başladım

12. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levreği bol zamanında ince misina kullanmanın da bir esprisi kalmıyor. ancak buralarda koca bir gecede levrek oltaya bir defa geliyor. O anda levreği uzaklaştıracak hiçbir faktör olmamalı diye düşünüyorum. Çanakkale de olsam ve kıyıdan yemli atacak olsam 0.35 misina kullanırdım. İlla o misinayı kafasına takmıyacak bir levrek denk gelir. Az olduğu zamanlarda mecburen ince misina ve ayrıntısız takımlarla balığı kandırmaya çalışıyoruz.

13. onurt47

onurt47 ONUR

çok soru sordum biliyorum ustalarım ama elimde mustad no 505 size 6 50 li iğne var ben bundan sardalye dip kıbrısı yapabilirmiyim..? İğneyi yokladığımda hiç keskin gelmedi bana..
    Ne dersiniz iş görür mü?
    bundan 7 li 8 li takım yapmayı düşünüyorum.
    Görüşleriniz benim için önemli .
    Amaç: Levrek,Çupra

14. Calibre

Calibre Oguz

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Era 5080 Makine + Lineaeffe 4.20 Baia Grande Kamış + Yozuri Rapala
    En İyi Avı:
    850 gr Mırmır
    Meraba arkadaşlar forum gerçekten çok güzel verilen bilgiler inanılmaz değerli hepinize teşekkürler..

Şimdi soruma geleyim; abilerim kefal olan yerde kesinlikle levrek vardır demişler. ben İstanbul / Beşiktaş'ta oturuyorum. Malumunuz Beşiktaş sahilinden avlanıyorum bahçeşehir üniversitesinin önünden gündüz genelde izmarit, istavrit gecede sarı kanat, nadiren lüfer, gelincik ve iskorpit çıkıyor. Bir yan tarafta deniz müzesi var onun önünden yıllardır kefal alıyorlar mırmırda çıkıyor ama bi ben mırmıra atıyorum.Tabi tahmin edersinizki lağım çıkışı o yüzden ben kefal avcılığı yapmıorum. Ama inanılmaz kefal var 30 40 50 60 cm arası değişiyor şimdi burda levrek olurmu ? Levrek lağımın yakınlarına gelirmi ?Rapala atsam yada canlı yem kullansam tutma ihtimalim sizce ne kadar olur ? Şimdiden teşekkürler ..

15. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Aynı durum boğazda da var , gelecek cevapları bende merak ediyorum.

16. OPTİK1907

OPTİK1907 GÖKHAN

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE SURF +OKUMA
    En İyi Avı:
    DAHA EN İYİ AVIM OLMADIİİİ
    Istanbulda Nerelerde Levrek Tutulabilir????

17. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Genel olarak her yerde tek tük olsa da ortalığın sessiz sakin olduğu zamanlar harici pek şansınız yok, en son çubuklu da kıyıda 25 cm kadar bir tane ispendek gördüm, parmak kadar kefallerin etrafında sakin sakin geziniyordu.
    Şu sıra hava ve rüzgar durumu sığ yerlerde raglou ile avlanmaya uygun ama tavsiye edeceğim saatler pek uymayabilir, akşam 12 den gün ağarana kadar olan zamanda şansınız daha yüksek olacaktır.

18. sirzatergin

sirzatergin Şirzat Ergin

Merhabalar arkadaşlar.3-4 akşamdır peşinde olduğum birkaç levrek sözkonusu. Balıklar 1.5-2 metre suda görüyorum.Canlı ilerya ile de canlı minik izmaritle de denedim , fleto izmaritle de denedim ama balık hiç yemlenmiyor.

Sizce ne ile alabilirim onları? Geçen gece birtanesini çarpma ile vurdum ama saatlerce uğraşmak zorunda kaldım.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Not: Balıkların tanesi en az 5 kilo var...

19. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    yücel abi levrek için önerebileceğin raglou modelleri nelerdir?

Bide piyasada raglou diye satılan ancak üzerinde hiçbirşey yazmayan kuyruğu sert silikonlar var... Bunu aldıktan sonra farkettim... Gerçek raglou gibi randımanlı olmadığını test ederek gördüm... Öncelikle aksiyonu tam olarak gerçekleştiremiyo... Bide iğne yuvası çok açık içinde kalın iğneler dahi durmuyo... İğneler yuvada oynayarak aksiyonu bozuyo...

Alacak olan arkadaşlar buna çok dikkat etsin... Gerçek ragot raglou silikonlardan edinin...

20. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Doğrusunu istersen benim raglouyu keşfetmem oldukça zaman aldı Ç.Kalede olduğum zamanlarda şu an yüzüne bile bakmayacağım silikonlar kullanırdım. Vedat Abinin anlatımlarından sonra raglouyu adam gibi kullanmayı öğrendim diyebilirim. Ragot raglou zaten türünün tek örneğidir, diğer fason üretimler aksiyon açısından yanına bile yaklaşamıyor. Su berrak ise klasik şeffaf içi simli ve gri,gri-beyaz olanlar, bulanık ise canlı renkli(kırmızı, kırmızı-beyaz, mavi-beyaz) olanların tercih edilmesi taraftarıyım. Su çok berraksa ince misina kullanılması farz oluyor. Kalama ayarına dikkat edilmesi koşuluyla berrak suda 0.20mm den kalın misina kullanılmamalıdır, hatta kendinize güveniyorsanız bunu 0.16mm ye kadar çekebilirsiniz. Su bulanık olduğu takdirde misinanın ince olma gereksinimi de ortadan kalkıyor. Meradaki ortalama balık boyunu dikkate alırsak 8 cm lik raglou hemen hemen her levreğin atlarken tereddüt etmeyeceği bir boydur. 12 cm raglou ya atlayan 16 cm ispendek bile görülmüş birşeydir. Ben tercihen 10.5 ve 12 cm olanları kullanıyorum, sebebine gelince bu boylar suda kendini daha iyi gösteriyor ve avda verimi bir miktar da olsa arttırıyor diye düşünüyorum.