levrek avı teknikleri (canlı yem, silikon, sahte yem vs. ile avcılığı)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ist balıkcısı tarafından paylaşıldı.

1. poga.T

poga.T Hasan YILMAZ

En İyi Avı:
    3.250 kg levrek
    hafta sonu tekirdağda canlı yemle mendirekten avlanmayı düşünüyorum,fakat bu mevsimde levrek tutma şansım var mı bu olta ile ???

2. t_bolt

t_bolt

teke nedir?

3. umuttp

umuttp umut

yanlış anladıysam lütfen beni uyarın. bu resme göre iğde balığın neresine takılacak? kafasının üst bölgesine mi?

4. kcitak

kcitak Kamil

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    En iyi av henüz avlanamamış olandır.
    Sahte balıkla levreğe atçek yapmak için Bir takım oluşturdum.( çok iyi değilsede deneme amaçlı) .9 cmlik bir sahte balık var.Ancak bu boylarda çok hafif oluyorlar.12gr sanırım.Daha büyüğünüde takmak pek mantıklı değil sanırım.tabi bu durumda pek uzaklaşmıyor.Genelde fazla uzağa atmak gerekmediğini okudum fakat sahte balığı yüzdürmek ve etraftaki balıkların dikkatini çekmek için biraz uzağa atmalıyım sanırım.Bu durumda; Levrek at-çek için zargana topu gibi bir ağırlık kullanabilir miyiz? bu levreği ürkütür mü?kurşun takılabilir mi? bu sefer dibe batar:confused: Bildiğim kadarıyla çok fazla batması istenmez.
    Sözün kısası levreğe at-çek için kullanılacak beden nasıl hazırlanabilir.(Özellikle ağırlık takviyeli.) Şimdiden teşekkürler.

5. hızır şeref gültekin

hızır şeref gültekin hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    sawagear predatör 20 60 300
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw4000xg
    En İyi Avı:
    kilosunu bilmiyorum ufo gibi bişeydi :)
    merhaba arkadaşım bende sana verilecek tk tavsiye o ağırlığı uzağa atabilmek içn kamışların olduğudur her türlü eklenti levreği etkileyecek ve avclığı düşürecektir o sebepten 12 gr harika bir ağırlıktır onu 45 50 metreye atabilrisin bence uygun bi kamışla o uzaklık yeterli olacaktır ama yok ben boşa uğraşmaya bayılırım diyosan şeffaf zargana topları mevcut içine su dolduruluyor istenilen kadar onları deneyebilirsin ama unutma onu takınca sahte belığın yüzüşünü ayarlayamazsın bence ben 8 9 aydır sürekli idman içindeyim ama seninki gibi bişeyin başarı ihtimalini sadece kısmete bağlarım bence başka bişeler denemelisin RAS GELEE

6. kcitak

kcitak Kamil

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Şeref Bey ilginize.Sonra kontrol ettimde ağırlık 8,2 gr mış daha kötü yani fakat dediğiniz gibi diğer takviyeler faydadan çok zarar getiriyor diye okuduğum için buraya tekrar yazmıştım. At-çeki biraz daha antremanla geliştirip değişik sahtelerle denemeler yapayım .Selamlar .

7. ooztekin

ooztekin Özgür

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kefal &tesadüfen Akya....ama tartmadım..
    Merhaba,
    Hiç bir takviye yapmadan uygun atarlı kamış bulabilmeniz halinde kısmen de olsa uzağa atabilmeniz mümkün..

Özellikle iki parçalı kamışlarda 3 gr atarlı kamışlar mevcut..
    Ben Balzerin 3-15 grlik teleskobik kamışını kullanıyorum.. yozurinin 9 cm lik cyristal minnowunu en fazla 20 metre gibi atabiliyorum.. o da rüzgar yoksa..ama maalesef rüzgar yoksa levrek de olmuyor..(yalıkavak-Bodrum)

paradoks işte..:rolleyes:

8. kcitak

kcitak Kamil

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Özgür Bey.Benimde kamışım http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=2168
    Bu iş için uygunolduğunu sanıyorum 15-25gr atar yazıyor.Sunileri değiştirmeyi söylediğinizi düşününce bende 10 mt nin üzerinde atıyorum.Balığı uzakta aramak değil ama yüzdürme mesafesi çok kısalıyor.Değişik sunileri araştıracağım.15 gr larda levrek için uygun bir suni tesbit edebilirsem daha uzak atışlar olur sanırım.

9. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sana Pro Logic Freesteyler Tavsiye Edebilirim Baya Ağir Ama Iş Yaptiği Için Ban Da Tavsiye Etmişlerdi Iyi çalişmalar ,

10. kcitak

kcitak Kamil

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Şeref bey Şimdi sitesinden baktım. 13 ve 17 cm olarak görünüyor.46 ve 100 gr ağırlık dediğiniz gibi gayet iyi fakat 13 cm büyük gelir mi? acaba denediniz mi?

11. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    arkadaş levrek tutan birini tanıyorsan içinden nelerin çıktığını bi sor o koca ağızlı aç bi canavardır inan bana karadenizde 17 18 cm liklerini kullanıyorlar oda bişe mi benim sahteler anahtarlık gibi kaldı yanlarında ve netekim balığı onlarla alıyorlar ben alamadım :) yani normal arkadaş sen dene farkını anlarsın sitelerde birde video su var izler nasıl aksiyon vereceğin konusunda bi bilgin olur bide trout baba nın açmış olduğu konularda aksiyonu yazar okur öğrenirsin kolay gelsin ama çok meşakkatli bi iştir pes etme sakın mükafatı güzel oluyor

12. Çok teşekkürler balıkçı.Böyle bir konu açtığınz için çok teşekkürler.

13. RÜZGARLI_ADA

RÜZGARLI_ADA GÖKTUĞ KARABULUT

Zonguldakta levrek için hangi yöntemleri denemeliyim cevaplarınızı bekliyorum.

14. tamam tamam öğrendim.:D googleden

15. Böyle ucun kanca takıyosun hayvan hendini görüyor ayna gibi.

16. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Levreği karadenizde çok tercih ettiği yerlere bakman gerekiyor öncelikle. Balık sürülerinin kıyıya yakın geçtiği ileriye doğru uzanan önü derin yerleri tercih etmelisin. Bu durumda ya teknen olmalı ya da sahteyi uzağa atabilmek için ağır kurşun ve kurşundan sonra 2 metre uzunluğunda sahteyi bağlayabileceğin bir beden olmalı. Sahte seçiminde levreğin beslendiği balıkları göz önünde bulundurmalısın. Yani hamsi gibi uzun, sırtı siyah veya gri, gövdenin kalanı metalik renklerde 10 cm civarı sahte kullanılabilir. Aynı takımla lüfer veya palamut da alınması mümkündür. Ancak yer seçimindeki en önemli kriter sessiz sakin bir yer olması. Ay ışığının yoğun olduğu akşamlar mutlaka değerlendirilmelidir diye düşünüyorum.

17. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar şu sıra sağdan soldan İstanbul içinde levrek olduğuna dair haberler alıyorum. Özellikle boğaza yakın noktalarda kumluk çok derin olmayan noktalarda ay ışığının kuvvetli olduğu zamanlarda sahteleri çalıştırın derim. 1 hafta kadar önce silikonla yakalanmış resmen 4 yaşında çocuk gibi bir levrek resmi gördüm. İlgilenenlere duyrulur.

18. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :D :D :D :D :D :D abi ben ilgileniyorum dün gece deniz çok durgun olmasına rağmen balığa gittim iri tekelerim geri dönmüş limanımıza bende hatrı sayılır ebatlardakileri alıp doğru avlağa oltalar 3 adet yolladım suya saat 4/30 oldu bi ses seda yok sonra bi kamışı atçek yapmak için topladım ilk sahtemi yolladım suya gezdiriyorum ODA NEEE :eek: denizin üstü birden karıştı yaklaşık 50 60 metre uzaklıkta suyun üstünde bi hayat mücadelesi veriliyor heyecandan ölmek üzerydim yanlış anlamayın benim shtem sadece 30 35 metrede daha ileride sanki balığı ortasından tutmuş suyun üstüne vuruyoe aman allah ım 3 numara toby kaşık ancak gider oraya diye verdim odunu ama sabah ilk ışıklara kadar hiç bişe yok hayret bişe o neydi ise bütün kıyıyı korkuya saldı abiler çok merak ediyorum derin ve kumluk bir yerdi geminin karanlık kalan uç kısmı idi sizce ne olabilir bu akşam canlı yem ile tekrar deniyeceğim ras gele

19. ex.

ex.

Favori Kamış:
    OLTA,KIYI BALIKÇISIYIM
    En İyi Avı:
    KOFANA 1250 gr
    Baliktir O Balik..

20. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Aynı şeyi ben de ismini veremeyeceğim bir yerde gece saat 1 sularında eşkina avlarken gördüm. Üstelik oldukça da yakında gördüm. Kefal yaklaşık 5-6 dakika mücadele verdi suyun üzerinde, balık arkadan kefale her atlayışında kefal fişekliyordu ama balık büyük ihtimalle suyun altında a bir o kadar mücadele vermişti ve yorgundu, her 1-2 fişeklemeden sonra yüzüşü bozulup yan yatıyordu, yarası olup olmadığını seçemedim ama olay 3-5 metre mesafede gerçekleşti, en sonunda son bir fışırtı ve kayboldu ortadan. Zaten her gittiğimde orada sahteyle denemelerim oluyor ama bu sene umutluyum. Sırf o yüzden 2.70 spin kamış ve spin makine aldım, umutluyum yani.